středa 22. února 2012

Garnier BB Cream

Co já nebohá jenom budu psát do téhle recenze, když už půlka českých blogerek o tomhle krému psala a já si o něm myslím téměř totéž co ony? Výjimečně nejsem poslední jen kvůli vlastní pomalosti, ale zastoupení L´oréalu mi krém slíbilo poslat na vyzkoušení, jenže mi balíček nepřišel a já to vůbec neřešila, říkala jsem si, že si to prostě jen rozmysleli... No a pak mi přišel mail s dotazem, kdy mohou čekat recenzi a teprve se začalo řešit, že nemám co recenzovat :-) Na druhý pokus mi tedy balíček úspěšně dorazil, takže si můžete přečíst znova to, co už jste četli asi 10x :-)

Ne, pokusím se být stručná a jasná. Dle mého názoru Garnier celou tuhle záležitost vzal za špatný konec. Nechápu proč tento krém nazval BB krémem, když se většina jeho vlastností liší od těch asijských...

1. barva: asijské krémy jsou velmi světlé, až tak moc, že jsem dokonce už narazila na takový, který na mě byl až příliš světlý a to si kupuji vždy nejsvětlejší odstíny makeupů. Asijky touží po bílé aristokratické pleti a to jim spousta jejich BB krémů může nabídnout. Proč ale totéž nechce dopřát Garnier i nám, Evropankám? K čemu je, že nám nabízí dva odstíny, když je jeden tmavý a druhý ještě tmavší? Když se nad tím zamyslím, tak takových 80% žen, které znám, mají podobně světlou pleť jako já. Možná, že není úplně přehnané tvrdit, že 80% všech žen v České republice má velmi světlou pleť (je to můj velmi hrubý odhad, nesouhlasit určitě můžete). Proč se tedy Garnier této "skutečnosti" nedokázal přizpůsobit? Proč se nám snaží místo sněhurkovské pleti vnutit pleť osmahlou sluncem, případně hodně vysolárkovaný odstín?

2. krytí: víte, já jsem docela fanoušek tónovacích krémů. Bylo období, kdy jsem na sobě každý makeup vnímala jako masku, všechno mi zvýrazňovalo akné a já se cítila hrozně. Proto jsem dospěla k tomu, že nejlépe vypadám jen s pletí sjednocenou tónovacím krémem a lokálně použitým korektorem. Důležitá je v tomto případě ta sjednocená barva, proč jinak bych si na sebe něco zabarveného patlala? Jenže BB krém Garnier nedokáže ani to. Ve vrstvě, jaké tónovací krémy běžně používám, mi nezakryje vůbec nic, zůstanu flekatá jako před jeho použitím. OK, můžu ho zkusit navrstvit, pak je to o něco lepší, jenže to vede zpět k bodu číslo jedna - udělá mi to tmavší obličej, než kdybych se vrátila z dovolené a já chci přece zůstat Sněhurkou! Asijské krémy kryjí mnohem lépe, se sjednocením barvy nemají problém, spíš než jako tónovací krémy je vnímám jako lehce krycí makeupy.

3. SPF: 15 je prostě málo. Když už vykřikuju, že krém umí být i ochranou před sluncem, měl by mít ochranný faktor vyšší než spousta běžně dostupných krémů a makeupů. Asijské mají nejčastěji o 10 víc.

4. rozjasnění: v tomhle případě je to zase až příliš. BB krémy dělají velmi přirozený a pěkně vypadající glow efekt, jenže Garnier ve větší vrstvě, kdy se tedy snažím aspoň o to sjednocení pleti, vyloženě háže prasátka. Na T zónu je takový lesk příliš vysoký = pudr nutný.

5. výdrž: pamatujete jak jsem tu nedávno hýřila nadšením z toho, že mi BB krém od Skin79 vydrží na obličeji celý den a ještě matný? Tak Garnier nedrží vůbec. Kamsi se ztratí a večer vlastně nemám, co bych odlíčila. A to jsem ho testovala pouze ve dnech, kdy jsem byla doma, takže žádná námaha v práci, žádné šílené počasí.

Abych nebyla jen kritická, musím zmínit malé bezvýznamné plus - krém hezky voní. Doporučila bych ho pouze někomu, kdo nemá úplně světlou pleť (kupuje si střední odstíny makeupů) a nepotřebuje skrývat žádné nedokonalosti pleti. V tom případě je to celkem fajn tónovací krém, za přijatelnou cenu vzhledem k množství (50ml/199Kč). Opakuji, že je to podle mého pouhý TÓNOVACÍ KRÉM. Nic víc to neumí a pokud jste ho vyzkoušeli a zavrhli kvůli němu BB krémy jako hloupost a naprostou zbytečnost, tak věřte, že jste udělali chybu. Kupte si nějaký asijský BB krém a teprve potom suďte, protože nazvat něco BB krémem může být jen dobrý marketingový tah, ale skutek utek...





Rozetřený... vidíte jak vůbec nekryje?

Největší radost mám z trička, které mi přišlo s krémem... je krásné a dobře se v něm spí :-P


44 komentářů:

  1. Super recenze, něco mi říká, že u Lorealu nebudou mít radost. Ale je skvělá recenze, poctivá, což se málokdy u PR samples vidí.
    Chci taky tričko!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem si jistá, že je nepotěším, ale nemůžu za to, že mi těch BB krémů už prošlo rukama víc... Nemít srovnání, třeba bych tak kritická nebyla, kdo ví.

      Vymazat
  2. Tričko vypadá ze všeho nejlíp :D

    OdpovědětVymazat
  3. mmm takže ani od tebe žádné překvapení...
    nejvíc se mi líbí tričko:-).

    jinak hezky napsané a obzvlášť to o těch odstínech pleti - poslední dobou myslím na něco podobného, že plno holek kolem má pleť velice světlou, včetně mě teda, a v drogerii, kde si asi většina kupuje makeup je světlý makeup lehce nedostatkový mi přijde.. i když poslední dobou se to zlepšilo - ať jen pořád nebrblám:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Neboj, já budu dělat recenzi asi jako úplně poslední :D Vyhrála jsem ho, sama bych si ho po těch všech recenzích nekoupila.. ale třeba se stane zázrak a na mně jediný bude vypadat úžasně! ;)
    A to tričko je hodně dobrý..

    http://linysblog.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  5. 1. Třeba to bude tím, že Evropanky netouží po bílé aristokratické pleti, ale právě po té vysolárkované..?
    3. Zase si dovolím mírně odporovat- v našich pdodmínkách by to mohlo stačit ne?
    5. :-D Ale to taky nemusí být nevýhoda, ušetříš práci:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 1. myslím, že by měly toužit hlavně po pleti přirozené, a to je v případě většiny Evropanek ta světlá.
      3. mně to bohužel nestačí, za půl hodiny bych měla spálený minimálně nos.
      5. vtipe :-D blbý je, že tam nic není už pár hodin před odlíčením, tak k čemu to je?

      Vymazat
    2. 1.No co by měly a co chtějí je rozdílná věc, že jo?:-D Se rozhlídni po ulicích...A navíc teda nevím kde ty světlé jsou, mám pocit, že jsem největlejší široko daleko hluboko:-(
      3.Se máš, nemažu ničim, nespálim ani neopálim, nic prostě...
      5.Na hraní?:-D Něco jako ty dětský šminky?

      Vymazat
  6. Ahoj skvělá recenze,aůe chtěla bych se zeptat jak si požádat o vzorek :D ( asi ti to příjde jako blbá otázka), ale chtěla bych taky udělat recenzi ne zrovna na bb krém, ale tak :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem o vzorek nežádala, L´oréal mě oslovil sám na základě toho, že našli můj blog.

      Vymazat
  7. Moc děkuju za odpověď, tak to máš štěstí, že si tě našel :)

    OdpovědětVymazat
  8. No, Garnier dělá PR ve velkým, koukám, teď už i ty reklamy v rádiu...no ale nejhorší je, že půlka české populace, co znají jen Loreal, Maybelline, Rimmel a Garnier jim to spapají a koupí si ho... :)No tušila jsem, že bude na houby, ale že až tak...to nevím, co bych řekla já. Teď mi přišel od Dajanky asi "pravej" BB krém - asijskej Kanebo, ale je teda naprosto hroznej, nezakryje nic a zalízá mi do pórů. A hlavně teda ty jejich barvy, to je na echt bledule, když jsem si ho dala, mohla bych jít na ples za upírku :). Ale naštěstí naprosto vyhovuje ségře, která je bledá a říká mi prej, konečně něco, co na mě nezoranžoví....tak ze mě má radost, já jsem trpěla, když jsem viděla, jak si na obličej plácá ty největší drogerkový šunty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt, že ty jsi jedna z těch tmavších, takže s výběrem těch klasických asijských budeš mít asi trochu problém... Chceš poslat ten můj Garnier? Já ho stejně používat nebudu, tak ať mi tu neleží...

      Vymazat
  9. Jo ještě bych chtěla dodat, že i když mě BB krémy zrovna neberou, přesto je tato recenze skvěle napsaná a moc mě bavila!!

    OdpovědětVymazat
  10. Celkom súhlasím..ja som naň ani nerobila recenziu, pretože ma proste nenadchol tak ako som si myslela, aj keď povedať, že je to prepadák je prehnané, pretože v mojom okolí veľa dievčatám sedí.
    Ale plánujem ho porovnať so Skin 79..aby možno vedeli aký je rozdiel...

    cajova.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takové srovnání bude určitě užitečné! Já se o něj snažila spíš obecně, ale moc ráda si od tebe přečtu bitvu konkrétních výrobků :-)

      Vymazat
  11. Tak já si ho ještě naštěstí nekoupila ... a ani asi nekoupím a jak píšeš láká mě spíš zkusit nějaký ten pravý asijský :))

    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  12. Haha, tak myslím, že až přijde na trh ten L'Oréal ( v Evropě by prý měl být v březnu, u nás teda nevím :-) ), tak už nikomu nic nepošlou pro jistotu :-) Ten prý je jakoby čirý a má nějaký pigmenty, co se uvolní tím rozetření, což pro mě osobně zní jako to, že to nebude krýt už vůbec :-) Mě nejvíc mrzí, že v našich končinách jakoby zapomněli, že ty BB by měly být (aspoň tak jsem pochopila původní ideu těch asijských) primárně extra pečující včetně toho vysokého spf. Jako ona i spousta těch asijských je plná svinstev, že jo, ale já třeba v tomto vidím tak nějak největší přínos BB - že je to multifunkční produkt - pečuje stejně, ne-li víc, než běžný krém, kryje jako makeup a chrání jako extra sluneční krém (jako pardon, ale spf 15 má i každý druhý denní krém od Avonu a prostě pokud je to v něčem, co na sebe člověk přes den nepatlá opakovaně, tak to v létě na obličej nestačí nikomu, pokud bude na slunci...). Podle všeho je toto mizerně pigmentovaný makeup s nízkým filtrem (ani nechci napsat tónovací krém, bo mám pocit, že ta pečující složka tam je nula nula nic). No a takových rozšiřovat řady asi fakt netřeba, že....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renatko, vystihla jsi to naprosto přesně, ve všem s tebou souhlasím!

      Vymazat
  13. jj, tričko je bezvadný. a já v něm chodím i ven.

    jinak mě se ten rozjasňující efekt líbí. to bude asi tím, že mám sušší a starší pleť a mata (a pata) nehledám. jen prostě nechápu, proč je to označené bb krém. a taky nechápu, proč si tohle lidi tak pochvalují, že to má velké krytí a že jim to ráno stačí, když to nezakryje vůbec nic... opravdu jsem jediná v okruhu několika kilometrů, která nemá dokonalou pleť?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevím, já spíš zatím čtu na tento wannabe BB spíš jen stížnosti než chválu..asi nečtu ty správný články :))

      Vymazat
    2. no vidíš, já si právě přečetla snad čtyři pochvalné... asi nečteme stejné články.

      Vymazat
  14. Bod číslo jedna podepisuju...naprosto souhlasím a navrhuju poslat zpět do firmy i písemně (kdyby si to náhodou nepřečetli tady) :)

    OdpovědětVymazat
  15. Jaké tónovací krémy se ti osvědčily??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj nejoblíbenější je Erno Laszlo Tinted Treatment.

      Vymazat
  16. Tak to jsem ráda, že jsem si ho nepořídila !
    Skvělá recenze! :)
    http://michaela812.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  17. Asi to bude dětinský výkřik do tmy, ale děsně mě štve český trh. Pokud chci BB krém, abych ho objednávala ze zahraničí, sháněla na ebay apod. Totéž jiná kosmetika, oblečení. Mě to nebaví. Chci jít do obchodu, vybrat hezkou, kvalitní, nepředraženou věc, zaplatit a jít, ne se po ní pídit na internetu! Ale to je u nás scifi! Všechno dražší než v zahraničí, pokud to teda vůbec u nás je, nebo ten nejhorší nekvalitní šunt o několik set dražší. Popelnice Evropy no. Nebaví mě shánět věci, chci jen dobře vypadat, ale není mi to umožněno. Uááá.

    Moc díky za tu recenzi. Uvažovala jsem, že zkusím, ale jsem bledá, nemám dobrou pleť, vím tedy čemu se vyhnout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naproto mi mluvíš z duše. Nebýt internetu, tak nemám skoro nic.

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  18. Dlouho jsem žila v jakési temnotě, dokud mi pár lidí okolo mě a pár cest do zahraničí neotevřelo oči, jak je u nás trh omezený a nekvalitní. Předtím jsem to vnímala spíš na kvalitě jídla, protože studuju chemii a stačilo mrknout na obaly nebo i udělat nějaké pokusy v laborce. Jsem tím extrémně zhnusená, zároveň je mi to strašně líto, jak to u nás chodí. Netvrdím, že jsem chodící encyklopedie, ale považuju se vzdělaného člověka, vzhledem k dějinám, kultuře, potenciálu je mi nás Čechů strašně líto. Nepřijde mi tohle normální.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám naprosto stejný názor jako ty. Taky mi vadí, že si u nás nemůžeme koupit totéž, co lidé jinde ve světě a když už, tak to máme předražené. Já jsem vděčná za cestičku jménem paypal, ebay a další zahraniční obchody, ale ne vždy se nákup naslepo vydaří, takže bych mnohem raději nakupovala osobně - kdyby to šlo. Jenže nejde a pochybuju, že se někdy něco změní...

      Vymazat
  19. kdysi jsem uvažovala, že ho vyzkouším, ale jelikož patřím mezi Sněhurky, a mám velký problém si vůbec koupit normální make-up (nevím proč jsou u nás i ty nejsvětlejší odstíny tak tmavé!), tak jsem to rychle zavrhla.

    OdpovědětVymazat
  20. kde jsi sehnala to tričko?:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V článku je napsáno, že mi ho poslalo společně s BB krémem zastoupení L´oréal.

      Vymazat
  21. Viennettko, a mohla bys poradit nějaký dobrý tónovací krém dostupný v našich končinách? BB jsem si pořídila a do stropu teda radostí fakt neskáču...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ráda bych poradila, bohužel z těch českých mi nic nesedlo na 100%, vždycky tam bylo nějaké ale. Hodně dobrý tónovák měla Nivea, ale už se bohužel nevyrábí :-( Ale možná bude mít nějaký nový, tak se zkus třeba mrknout, nicméně zkušenost nemám, jen tak střílím od boku.

      Vymazat
  22. Triko bych brala hned! :D

    OdpovědětVymazat
  23. Kdo má zájem o slevový kupon na Garnier BB cream, najdete ho tady http://www.hotmode.cz/

    OdpovědětVymazat
  24. Musim rict ze jsem timhle BB kremem celkem zklamana...vsude jsem videla uzasne recenze tak jsem si ho koupila, jenze vubec nekryje,je moc tmavy a jedine co je na nem dobre je asi to ze hezky voni jinak nic :(

    OdpovědětVymazat
  25. ...mě nevyhovuje...je tmavý,dvakrát dobře nekryje,dokonce mě i vysušuje :(
    Už bych si ho nekoupila.

    OdpovědětVymazat
  26. Já jsem ho nedávno získala za pouhých 125Kč i s poštovnym a na svym blogu na něj mám taky takovou malou "recenzi". Já jsem s nim spokojená, jen ho přepudruju protože se dost leskne ale krásně voní a když se neudělá jen jedna vrstva tak i kryje, nemám si na co stěžovat i když moje vysněné jsou korejské BB =)

    OdpovědětVymazat