čtvrtek 30. května 2013

Holika Holika Jewel Light Waterproof Eyeliner - 02 Black Crystal, 06 Olive Peridot

Že asijská dekorativní kosmetika nejsou jen BB krémy už jsme si řekli. Moje posedlost touto kosmetikou nabývá gigantických rozměrů a já bych nejradši skoupila celý ebay. Po lacích na nehty jsou na druhém místě právě produkty na oči, které nakupuji nejraději. Stíny, tužky, řasenky... to je moje. Proto mojí pozornosti neunikly ani tužky na oči od značky Holika Holika. Pomalu každý měsíc můžete v mých nákupech vidět, že jsem si pořídila další odstín, a tak je konečně na čase říct si proč je asi jednoho dne budu mít všechny.

Jako první mě zaujal výběr odstínů - dříve jich bylo 12 a nedávno přibyly 4 nové, takže 16 barev už je počet, ze kterého by si měl svůj odstín vybrat každý. Tedy každý, resp. každá, která používá tužky na oči. Většina z odstínů je lesklá, některé obsahují třpytky a pro konzervativní slečny je v nabídce i matná černá a hnědá. Já vám dnes ukážu dva odstíny z těch třpytkatých. Ještě vás upozorním, nevybírejte si odstín podle oficiálních obrázků v aukci, moc neodpovídají. Ale dají se bez problémů najít swatche, třeba Stella Lee má moc hezky nafocených všech 12 původních odstínů (ale zase tam úplně neodpovídají názvy, mám na cestě tužku číslo 11, která je v aukci nazvaná Light Brown a ona ji má pod názvem Bronze, takže zas bude určitě teplá a já chtěla studenou světlou hnědou... no nic, každopádně se orientujte podle čísel, ta sedí).

Konkrétně tyto dva odstíny mám doma už několik měsíců a musím říct, že všechny moje ostatní tužky vytlačily a staly se bezkonkurenčně nejpoužívanější. A to mám i drahé tužky - Chanelku, několik MAC, slavnou UD 24/7 v asi pěti odstínech... Jsou dobré, mám je ráda, nicméně většina z nich má nějaké ALE a tyto asijské jsou ve všech ohledech dokonalé.

1. Ty odstíny! Matné tužky jsou pro mě dost nezajímavé, mám raději metalické nebo právě třpytkaté - ono je to sice jen těžko viditelné a že mám tužku se třpytkami vím jen já, ale tak líčím se hlavně pro sebe a pohled do zrcadla a mě potěší víc, když vidím mezi řasami odlesk třpytek. Dobře, zní to ujetě, ale já jsem prostě straka. Takže tu máme pěknou základní barvu a třpytky, které jsou vidět a neopadávají. Černá má třpytky různobarevné a olivová zlaté.

2. Konzistence! Tužky mají naprosto dokonalou strukturu. Jsou krásně měkké a jednolitou výraznou linku uděláte jedním tahem, ale nejsou zas moc měkké aby se vám rozpatlaly. V horku netečou a při ořezávání se vám nestane, že by vám hrot omylem odpadl. Nicméně "tuha" nebo jak to nazvat je dost široká, takže by možná někomu mohlo vadit, že velmi tenkou linku s touto tužkou neudělá.

3. Výdrž! Fenomenální, celodenní. Po zaschnutí prostě drží a drží, i když si do oka sáhnu, tužka se nerozmaže. Dole na fotkách mrkněte na test voděodolnosti.

4. Odličování! Když tvrdím, že tužky výborně drží a jsou voděodolné, čekaly byste, že se budou špatně odličovat, že? Opak je pravdou, jde to naprosto snadno jakýmkoli odličovačem a vůbec nemusí být určený na voděodolné produkty. Třeba i Lirene micelárka je odlíčí bez nejmenšího problému a ta jinak podle mě odličuje oči hodně špatně a řasenku mám s ní rozmazanou všude kolem očí.

Kdo můj styl líčení zná, tak ví, že tužky používám na linku na spodním víčku. Ne že by se mi linka udělaná stínem nelíbila, ale je s tím moc práce, a tak to dělám jen když si chci s líčením vyhrát. Na každodenní nošení do práce je pro mě tužka ideální, protože linku s ní udělám asi za 3 vteřiny. Proto mám tužek opravdu hodně, ale poté, co jsem poznala tyto, mám chuť se většiny z nich zbavit a nechat si jen nějaké unikátní odstíny. Jsou prostě nejlepší! A nejsou nijak drahé, takže vám doporučuju aspoň jeden odstín na zkoušku koupit.





Pustila jsem si na ruku proud vody a následně jsem ji otřela několika tahy sem a tam papírovým kapesníkem. Tohle je výsledek:


02 Black Crystal


06 Olive Peridot


18 komentářů:

  1. Tak to je paráda! Strašně se mi líbí Black Crystal i celkové nalíčení. Takže jdu asi tlouct hlavou do zdi, že jsem se zařekla, že nakupovat ze zahraničí nebudu a PayPal si nezřídím, ách jo, to je aspoň zkouška silné vůle. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. já jsem vybírala tak dlouho až jsem málem nevybrala, líbí se mi všechny barvy ... na zkoušku jsemm nakonec vzala pink topaz a jestli bude ok, půjdu asi do nějaké fialkové nebo olivové

    OdpovědětVymazat
  3. Ta hneda je presne pro me!! A jde ta hneda varianta prirovnat k UD 24/7 Bourbon? Ten Bourbon bude asi teplejsi?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona není hnědá, je olivová, takže bych ji spíš přirovnala k UD Stash :-)

      Vymazat
  4. Skúšala si ich aj na waterline? Potrebujem niečo, čo sa mi nerozmaže do hodiny a ešte som to nenašla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, nezkoušela, vzhledem k tomu, že mají třpytky, nepřijde mi jako dobrá volba dávat si je do oka. Ale s metalickou to zkusím a dám vědět.

      Vymazat
  5. Jůů, ty vypadají báječně, píšu na wish list :-) Tužky na oči miluju a používám je denně, mám jich taky spoustu. Musím říct, že mám moc ráda tužky od Avonu - když máš ráda ty třpytky, tak koukni na Glimmerstick Diamonds :-) Teď mají novinku Always On Point, což je vysunovací samoořezávací tužka, bohužel výběr pouze ze 3 odstínů, ale je báječná, sytá a drží bez ztráty hvězdičky celý den. Tyhle Holika Holika ale určitě při nejbližší příležitosti objednám, těm prostě odolat nejde :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, ty od Avonu jsou taky mé oblíbené, ale tyto jsou prostě lepší :-)

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. Hele a ta matná černá je teda 01, co ty myslíš? Někde je tak nafocená, že vypadá matná, někde vypadá se třpytem a někde ty blbky vůbec nepíšou co to vlastně maj, jen že černou, růžovou a bílou...

      Vymazat
    2. Jj, 01 by měla být matná černá.

      Vymazat
  7. Obě olivové ke mně už putují z Koreje a já se strašně těším! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že mi dáš vědět, jak jsi spokojená, pevně doufám, že budeš také nadšená :-)

      Vymazat
  8. No potěš, tohle jsem vůbec nepotřebovala vidět. Myslím, že tu olivovou, popř. tmavo hnědou dost nutně potřebuju! Sehnat tužku, co bude skvěle držet na mých přemaštěných očích a přitom bude v odpovídajícím odstínu a nebude drahá (hmm, UD, jděte se zahrabat!) je kumšt, takže jestli máš pravdu, pak ti nechám odlít metál za objev roku!
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juu, tak teď jsem teda hodně napnutá! Ale věřím, že i mastná víčka tužky zvládnou :-) Jestli si nějakou koupíš, budu se moc těšit na tvou recenzi :-)

      Vymazat
  9. Zdravím,
    dnes mi přišel balíček se 6 tužkami a dala jsem 3 s těžkým srdcem dál :-)
    Zatím jsem je zkoušela namalovat a smýt jen na ruce a je pravda, že s nimi asi hned tak něco nehne. Zelená Bioderma je na ně u mě krátká, stejně tak Ultra balm od Lush, je nutné to celkem dlouho šmrdlat, což mě znepokojuje - takhle moc si oči šmrdlat nemůžu, leda že bych si je chtěla podráždit... Budu tedy muset trochu pátrat, jaký přípravek a postup bude na odlíčení nejúčinnější. Máš nějaký nový poznatek, čím dalším by to mohlo jít dobře dolů kromě již zmíněné Lirene? Zrovna u očí se mi nechce jít cestou try&error, dám radši na doporučení.

    díky, Anička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně jdou naprosto bez problémů odlíčit jakoukoli micelárkou - růžovou Biodermou, Dermacolem, Mixou... s žádnou nemusím oči dřít.

      Vymazat
  10. Mám úplně stejné dva odstíny a rozhodně se chystám na další :)

    OdpovědětVymazat