čtvrtek 2. prosince 2010

Odlakování třpytek - alobalová metoda

Už kdysi dávno jsem slíbila (a ne jen jednomu člověku/slečně), že napíšu článek o foil metodě, které já česky říkám alobalová. Na spoustě blogů tento popis najdete v angličtině, takže můj článek je pro ty čtenáře, kteří upřednostňují češtinu :-) Fotila jsem to už kdysi v létě, jenže jsem si nechtěně jednu fotku smazala nebo zapomněla vyřezat a trvalo mi skoro půl roku než jsem si ji vyfotila znova :-) Takže konečně je to tu, třeba se vám to bude hodit i teď v předvánočním čase, přece jen letošní holiday kolekce jsou dost třpytkaté.

1. Co všechno budeme potřebovat? Nůžky, 4 vatové tamponky, odlakovač (klidně může být s obsahem acetonu), 2 asi deseticentimetrové pruhy alobalu

2. Samozřejmě taky potřebujeme nějaké ty supertrvanlivé třpytky, kterých se budeme zbavovat, v mém případě je to Nubar Sky Sparkle.

3. A jdeme na to! 3 a půl vatového tamponku rozstříháme na čtvrtiny. Kdosi říkal, že tuhle metodu nepoužívá kvůli vysoké spotřebě tamponků - opravdu není nutné na každý nehet použít celý, ta čtvrtina bohatě stačí.

4. Každý pruh alobalu rozdělíme na 5 malých proužků.

5. Na čtvrtinu vatového tamponku dáme trošku odlakovače.

6. Tamponek přitiskneme na nehet.

7. Nehet s tamponkem obalíme alobalem a pořádně uhladíme, aby tamponek pěkně přiléhal k nehtu. (V tomhle je ten alobal dobrý, že tamponek dostatečně přichytí a zároveň nebrání prokrvování konečků prstů - jednou jsem tuhle metodu z nouze zkoušela s izolepou a nebyl to dobrý nápad :-D Sice svému účelu posloužila, ale bylo to příliš utažené.)

8. Stejným způsobem pokračujeme u dalších 4 prstů. Doporučuji udělat nejprve jednu ruku a teprve po sundání alobalu druhou, bude se vám s tím tak lépe manipulovat.

9. Jak nechat dlouho prsty zabalené je otázka. Kdesi jsem četla, že někdo nechává i 15 minut - já tak 5-7 minut, protože pak už mě to začíná pálit a je to nepříjemné, přece jen pro ty nehty je to celkem zátěž a nechci je přesušovat. Proto nechám odlakovač působit raději kratší dobu a pokud náhodou několik třpytek na nehtu zůstane, snadno je dočistím klasickým odlakováním. Jde to snadno, protože i ten kousíček zbylého laku je tím odlakovačem "nasáklý".

10. A hotovo! Výsledek - moje žluté a hrblolaté nehty :-D (To je taky jeden z důvodů, proč jsem před lety začala s permanentním lakováním - nikdy jsem totiž neměla pěkné nehty a měla jsem potřebu to maskovat.Takže by tu mělo být ještě 11. Naneseme podkladový lak. 12. Naneseme dvě vrstvy barevného laku. ... :-) ) Protože nehty dostaly opravdu zabrat, ošetříme je balzámkem - např. Burt´s Bees a celé ruce namažeme krémem. Necháme je chvilku odpočinout a můžeme znovu lakovat - tentokrát snad raději něco netřpytkatého :-)

11 komentářů:

  1. Tohle mě zrovna čeká dnes nebo zítra :D !!
    Stačí mi taky max 10 minut a krásně to sleze, ani mě nic nepálí a používám obyčejnou vatu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hmm, tak já si asi z domova přivezu Mad as hatter a až budu mít chvilku času, zkusím to :-) A s těma nehtama...přesně pro to si je lakuju! Aby nikdo neviděl moje originál přírodní :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Si ma predbehla! :-) Už mám nafotený postup, ale nestihla som ešte napísať text. No čo, odložím si článok do zásoby :-)
    Inak nemáš pocit, že by ti z tohoto spôsobu odlakovávania žltli nechty?

    OdpovědětVymazat
  4. Praktikuji to, ale bez alobalu. Nemám v alobalu důvěru.

    OdpovědětVymazat
  5. Mína: mě to fakt pálí po chvilce a to jsem zkoušela odlakovač i bez acetonu a stejně... Nevím čím to je, mám prostě strach, tak to radši sundám dřív :-)

    Blani, určo zkus, já bych jinak třpytkaté laky nosit nemohla, neměla bych na klasické odlakovávání trpělivost. Tohle je trošku pracnější, ale šetří to nervy :-)

    Veru, promiň :-) Klidně svůj článek zveřejni, ráda si ho přečtu :-)
    A k tomu žloutnutí - z odlakovávání to podle mě určitě není, je to z laků, protože některé barví fakt fest, teď už je mám delší čas skoro oranžové z jednoho pitomého červeného laku... Odrůstá to jen velmi pomalu.

    An: takže přiložíš tamponek a ničím ho neupevníš? Co máš proti alobalu? :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuju!!! Jsem moc ráda, že jsem si to konečně mohla přečíst v češtině a možná se tedy překonám, nebudu vyhazovat všechny třpytkaté laky a vyzkouším to:-D

    OdpovědětVymazat
  7. Dejni, to mám radost, však jsem to psala hlavně pro tebe a pro Martinku :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Já třpytkaté miluju a už jsem na ně skoro zanevřela kvůli odlakovávání, ale zkusím jim dát ještě poslední šanci s tímhle :-) Díky za radu :-)

    OdpovědětVymazat
  9. jéj díky! Ja som si preto nekupovala trblietavé laky, lebo ma išlo poraziť, keď som to mala odlakovať:P

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji moc, jsi zlatíčko. Už jsem vyzkoušela a supiš to funguje.

    OdpovědětVymazat