středa 15. ledna 2014

Bilance za prosinec

Dnes si dáme možná poslední bilanční článek. Ještě nejsem rozhodnutá na 100%, ale je dost možné, že si tuhle rubriku do roku 2014 nevezmu. Moc mě nebaví bilance psát, dokončit tento článek mi trvalo přes tři týdny - a navíc co taky říct o sprchovém gelu a neopakovat stále to samé dokola? A často se setkávám s názorem, že vás nebaví tyhle články ani číst (ačkoli věřím, že u mě si ho rozkliknete minimálně proto abyste se ujistili, že jsem stále stejně šílená a moje hromady nákupů se nezmenšují) a dívat se na prázdné zmačkané obaly... Navíc mně všechno trvá spotřebovat strašně dlouho, rychle mi ubývají akorát sprcháče a antiperspiranty, takže vás tím nechci nudit. Možná, že si spotřebováno dáme až po delším čase, kdy nasbírám zajímavější věci a každý měsíc věnuji post jen nákupům, které by tak mohly dostat více prostoru a lepších fotek (protože moc dobře vím, že bilanční fotky šidím, když je fotím s bleskem, ale máme v celém domě zoufalý nedostatek světla a ty hromady se mi na parapet nevejdou). Uvidíme, zatím o tom stále přemýšlím a svůj názor mi můžete napsat i vy do komentářů, moc ráda si ho přečtu.

1. spotřebováno
Se spotřebováváním jsem se v prosinci opravdu snažila, takže se mi povedlo dodělat několik ležáků. I tak to ale mohlo být lepší, několik dalších mi bude dělat společnost ještě v lednu. Navíc jsem plánovala protřídit řasenky, které pravidelně zapomínám vyhazovat, i když už je dávno nepoužívám, ale ještě k tomu nedošlo, takže ty tam také chybí. I spotřebovaných vzorků mohlo být víc, udělala jsem si v nich pořádek a pevně se rozhodla, které z nich opravdu chci vyzkoušet a které pošlu dál, tak snad se jich tu každý měsíc pár objeví. Výsledkem je tedy 12 spotřebovaných produktů, 6 vzorků a 2 věci vyhazuju prošlé.

Avon Senses sprchový gel Sun Goddes - mám sprchové gely od Avonu ráda, hodně pění a většinou pěkně voní. Tato vůně mi ale příliš nesedla, znova ho určitě mít nemusím.

Fa sprchový gel Acai Berry zase voněl moc pěkně, takže ten bych si klidně znovu koupila, ale neudělám to kvůli přehnaně velkým zásobám.

O Nivea tělovém mléku do sprchy jsem psala nedávno, názor jsem nezměnila, stále je to podle mě zbytečnost. I když viděla jsem v Německu stejný produkt od Garnier a přiznám se, že mě ruka dost svrběla, mělo totiž moc pěkné balení a božsky vonělo! Ale udržela jsem se a plán je tyto věci nekupovat.

Bionaza keratinový šampon mám už snad 100 let, naštěstí se mu ale nic nestalo a pořád fungoval výborně. Opravdu si myslím, že prodlužoval dobu kdy vlasy byly krásně jemné, lesklé a rovné. Což se ale nedá říct o šamponu od jiné značky, který mám z českého eshopu - ten mi vlasy dělá hrubé stejně jako klasické šampony, které mi nesedly. Proto jsem žhavila ebay a snažila se sehnat opět Bionazu, jenže změnili balení (a co když i složení?) a navíc jsou šíleně drahé a do ČR skoro nikdo neposílá... Keratin ještě na jednu aplikaci mám, ale čím si poté ty vlasy budu mýt, to netuším...

Nivea lak na vlasy Diamond Gloss je jeden ze zmíněných ležáků, úplně jsem zapomněla, že ho mám. Moc dobře nefixoval a špatně se vyčesával, už bych ho nechtěla.

Garnier Color Naturals barva na vlasy - moc fajn barva, krásně intenzivní černá, co se vymývá naprosto minimálně. Navíc je levná, takže v akci si ji zase koupím. Jedinou nevýhodou těchto levnějších barev je, že nemají lahvičku a směs se musí míchat v mističce, ale to je detail, který mě zas až tak netrápí, neboť mi tu barvu stejně na vlasy musí nanést někdo jiný.

Essence odlakovač - stálice a oblíbenec, nemůže se mi stát, že bych neměla několik balení do zásoby.

Yves Rocher krém na ruce vanilka a citron - loňská vánoční limitka, voněl pěkně, ale moc nehydratoval, dopotřebovala jsem ho s donucením.

Oriflame Balance Cooling Scrub jsem měla opravdu hooodně dlouho, ale odmítala jsem ho vyhodit, protože byl vážně skvělý a hezky pleť čistil do hloubky. Klidně bych si ho koupila znovu, pokud se vyrábí v nějakém novém obalu, ale mám teď peelingů dostatek a ztratila jsem přístup k této značce.

Puma Create deodorant - další ležák, který měl být v koši už dávno. Nechávala jsem si tam trošičku na dně, protože jsem měla ráda tu sladkou vůni. Měla jsem tyto deodoranty od Pumy několikrát a musím říct, že proti pachu brání lépe než leckteré antiperspiranty. Ani by mi nevadilo, že neomezují pocení, co mi ale vadí hodně je, že obsahují alkohol a na pokožce dost pálí a to ani nemusí být čerstvě oholená. Ještě mám doma jeden, který používám pouze na oblečení, jinak ale při nákupech věnuji větší pozornost složení a alkoholu se vyhýbám.

Lady Speed Stick Ph Active antiperspirant - pro mě moc milé překvapení! Na antiperspirant voní poněkud netradičně, hodně sladce, což nevím jak bych snášela v létě, v zimě mi ale byla tahle vůně moc příjemná. Fungoval nadprůměrně dobře, vůni jsem cítila i po celém dni v práci. Při nepozornosti dělal bílé fleky na oblečení, takže bych si ho klidně koupila znovu, ale spíš bych zvolila gelovou verzi.

Nevo tělové máslo jsem si opravdu oblíbila. Krásně vonělo, dobře hydratovalo na celých 24 hodin, rychle se vstřebávalo. Prostě ideální mazadlo až na tu cenu - stejně dobrá a levnější jsou másla z Body Shopu nebo od Alverde, takže bych 700Kč za tohle znovu nedala, i když mi ta vůně bude chybět.

Essence 2in1 makeup + pudr vyhazuji nedodělaný, nemám ho vůbec ráda. Jako makeup je absolutně nepoužitelný a jako pudr málo matuje a navíc se nahoře vytvořila krusta, takže se prakticky nedá nabrat. Nehledě na to, že levný plast praskl a víčko se mi v pantech vylomilo, takže v koši mu bude určitě dobře.

Raw Gaia Living Hemp Moisturiser - v tomhle případě jsem na sebe celkem naštvaná, že jsem nechala zkazit dost drahou věc. Párkrát jsem ho vyzkoušela a nesedl mi, hydratace pro mě byla nedostatečná a nedokázala jsem se přenést přes jeho výraznou vůni. Měla jsem ho daný stranou na prodej, což jsem trošku prošvihla, protože změnil konzistenci i vůni, letí také mezi odpadky.

Nivea Clear-Up proužky používám pravidelně a pravidelně obaly vyhazuji, až v prosinci jsem si vzpomněla a dva si schovala do bilance. Pro mě je to naprosto nepostradatelná věc, kromě zeleného jílu jediná, která mi skutečně pomáhá na černé tečky na nose. Miluji je a dokud mě budou ucpané póry trápit, budu je používat.

Weleda vzorek sprchového gelu citrus - moc příjemná svěží vůně. Kupovat plně balení nebudu. Z tohoto vzorku jsem se ujistila o tom, že sprcháčem zbytečně plýtvám, těch 5ml mi nestačilo.

Palmers tělové máslo - nelze mu upřít, že hydratuje velmi dobře, nicméně mně výrobky této značky moc nevoní.

Maybelline Affinitone Matt - o vánočním volnu jsem doma chodila oranžová, odstín mi vůbec nesedl, a tak jsem ho mohla testovat pouze v domácích podmínkách. Přišel mi docela fajn, moc tedy sám o sobě nematoval, ale hezky se roztíral a netvořil fleky. Kryl tak středně a zapudrovaný vydržel pěkný asi půl dne. Udělal na mě lepší dojem, než klasický Affinitone, mít ho ale určitě nemusím.

Yves Rocher šumivá tableta do koupele pro unavené nohy - tabletu jsem si nechala vnutit při nějakém nákupu, kdy mi chybělo pár korun do další stokoruny na razítko. Nádherně levandulově voněla, takže jsem si s ní jednu pedikúru zpříjemnila, ale jinak nic zvláštního nedělala, znovu ji mít nemusím, na to je to drahá sranda (tuším že 30Kč).




2. nákupy 



Popsat to bude asi trošku oříšek, ale snad to postačí - nahoře vlevo Ladybox, hned vedle tělový krém, mýdlo, Balea sprej a 2 balzámky jsou vánoční dárky od Dejničky, stíny Inglot jsou částečně dárkem od Míny. Dole pak pictáciová sada YR - spokojila bych se klidně jen s jednou věcí, ale sprchový gel, který jsem chtěla nejvíc, už nebyl, tak jsem si pořídila celou sadu a zatím nelituji, voní to vážně božsky. Vedle pak něco málo z DM - podařilo se mi sehnat slavná limitková mini másla Alverde, poprvé v životě jsem si koupila šampon na objem, krém na ruce od Dermacolu dokonale voní, makeup Imperial se mi tam vetřel, ten jsem kupovala v Rossmanu a ampulky Balea jsem koupila na základě pochvalné recenze Meduňky.


Tady je trocha asijské kosmetiky - vydražila jsem si tvářenku Missha, k ní přihodila masky a ač si vzorky normálně nekupuji, tento BB Missha mi ležel v hlavě tak dlouho, že mi to nedalo. Vpravo pak objednávka Milani z mikulášské akce.


Tady jen spodní řada - novinky na testování od Rimmelu (nepotěšily, makeup je velmi tmavý), makeup od L´oréalu, stíny a laky jsou z Německa a dvě rtěnky z Avonu.


Poslední a největší část je pak objednávka z Fragrance Direct.


Dodatečně jsem k nákupům přifotila úlovky z Drážďan - obě horní řady, dole pak stíny Lancome koupené na sklonku roku v Sephoře, Colorama lak Brocade, který jsem u nás nemohla sehnat, tak mi ho koupila Mína a vzorečky a tělové máslo jsou dárky od Dejničky.


20 komentářů:

  1. jaktože na tebe na FD zbylo tolik Dainty Doll? já jsem se musela spokojit už jenom s očními stíny. to mi fakt přijde jakože dost nespravedlivý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí, v tom případě si dávám za úkol informovat i já tebe, kdybych na něco zajímavého zase narazila!

      Vymazat
    2. A já zas budu otravovat, co jsou věci Dainty doll? Nemůžeš tyto věci, stejně jako Kiko třeba fotit bez krabiček? Myslím, že by to bylo pro čtenáře ještě atraktivnější.

      Vymazat
    3. Tos uhodla, nemůžu. V tomhle množství opravdu odmítám všechno fotit detailně a nedejbože ještě popisovat. Až toho bude desetina, budu o tom uvažovat.

      Vymazat
  2. V koši mu bude dobře :D

    Ke krému Nevo - mně ta vůně přišla dost normální a hydratace taková taky normální, chybět mi teda určo nebude :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně ta vůně přišla super, skvělá změna mezi těmi všemi ovocnými mazadly :-)

      Vymazat
  3. O tyhle články nás nemůžeš připravit.U těch spotřebovaných výrobků stačí fotka,názvy a třeba vyhovovalo nevyhovovala,už nikdy nekoupím a podobně.Ale ty nákupy to je něco.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O nákupy vás nepřipravím, neboj :-) V lednu jsem ještě dost utrácela, ale od února by stejně měly být umírněnější, čeká mě velká investice...

      Vymazat
  4. Clanky "Spotrebovano" su moje najoblubenejsie. Ked vidim kolko toho ini spotrebuju, tak to nuti aj mna viac spotrebovavat a menej syslit. Takze dufam, ze spotrebovano bude u teba aj nadalej.
    Len by to podla mna chcelo vacsie fotky, na ktorych bude menej produktov. Napr. fotka 3-5 produktov a pod nimi ich popis a zase fotka a ich popis. Jedna fotka tej kopy na konci clanku ma nuti stale "skakat" z popisu na fotku a to ma nebavi.
    Po precitani tvojho "nakupeno" kazdy mesiac sa potesim, ze na tom nie som s nakupmi az tak "zle" :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když já jsem strašně líná k takovému článku dělat a upravovat hodně fotek... Ale OK, vezmu si tvou připomínku k srdci a zkusím se polepšit :-)

      Vymazat
    2. Super. Ďakujem. Cenim si to.

      Vymazat
  5. Mě tyhle tvoje články naopak moc baví :). Je pravda, že jsem vždy nejvíc natěšená na tvé nákupy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bude vás víc, moje bilance mívají hodně přečtení a myslím, že kvůli těm spotřebovaným sprcháčům to nebude :-)

      Vymazat
  6. Máš pravdu, spotřebováno mě moc neba a u většiny blogů ho přeskakuju...ale to tvoje je jediný, co čtu :) občas tam najdu zajímavej tip a jo dobře, odhadla si mě, kochám se těma nakoupenýma hromadama :D :D

    Závidím ty másla, ty bych taky chtěla!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? A co pro tebe byl třeba zajímavý tip? :-)
      Nechápu proč ta másla byla tak nedostatkové zboží :-(

      Vymazat
  7. mě naopak tyto články moc baví a byla bych za to, abys je psala dál :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za názor, Terko, zatím to vypadá, že jste spíš pro, tak asi budu v těchto článcích pokračovat.

      Vymazat
  8. Tvoje spotrebovano mam moc rada a urcite pis dal! A tesim se na novinky…uz testujes ty hyaluronove kapsle? Docela me to zajima.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna probírám fotky na lednovou bilanci, dřív jsem se k tomu nedostala, ale v pondělí by měl být článek :-) Kapsle jsou super, už jsem koupila druhé balení!

      Vymazat
  9. Hura, tak to je dobra zprava. V pondeli nabehnu do DM=) Ja jsem dneska neodolala a koupila ten akcni Clinique Superdefense, ktery vyjde cenove extremne vyhodne…tak uvidime, jaky bude=)

    OdpovědětVymazat