úterý 22. května 2012

Innisfree Eco Natural Cover BB Cream

Začínají mi padat věci ze stolku, kde hromadím vyzkoušené věci, které čekají na recenzi. Už je tam 5 BB krémů! Abych jejich počet aspoň trošku snížila, povím vám dnes o své zkušenosti s BB krémem od Innisfree.

Tento BB krém patří k těm středně drahým, není to nic šíleně předraženého, ale ani ho nekoupíte za 10 dolarů, aktuálně je na ebay nejlevněji za 21.5USD včetně pošty. Já měla štěstí na přihazovací aukci, stál mě 13.5USD. Víc bych za něj asi nedala, protože jsem moc nevěděla do čeho jdu, našla jsem pouze dvě velmi stručné recenze. 

Nejenže na něj nejsou recenze, nedočtete se o něm ani moc obecných informací v angličtině. Láká na výtažky z ibišku, který má zajistit pleti bezchybný vzhled a 30% hydratačních složek - výtažky z heřmánku, zeleného čaje, levandule, rozmarýnu a kamélie. Já se v těch rostlinkách moc nevyznám, ale voní velmi jemně, trochu chemicky, dost možná, že po té levanduli. Cítit je to jen při aplikaci a opravdu to není vůbec výrazné ani obtěžující.

Vyrábí se ve dvou odstínech, číslo 1 se jmenuje Bright Beige, odstín 2 je Calm Beige. Já mám jako už tradičně, v případě, že je možný výběr, ten světlejší. Naprosto souhlasím s tím, že je béžový, nemá žlutý ani růžový podtón, dokonce ani šedý nádech, typický pro některé asijské BB krémy. Nicméně ač je to odstín světlejší, přišel mi celkem tmavý, rozhodě bych snesla o chlup světlejší, ačkoli stejně jako například u nejsvětlejších odstínů drogerkových makeupů se dá rozetřít tak, abych ho mohla v pohodě nosit a nevypadala jako pomeranč.

Balení je plastová tuba s pumpičkou o objemu 50ml. Když mi přišel a chtěla jsem ho poprvé vyzkoušet, zuřivě jsem pumpičku mačkala asi minutu a pořád z ní nic neteklo! Už jsem si v hlavě sumírovala, jak budu prodejci vysvětlovat, že má krém nefunkční pumpičku a že bych ho chtěla reklamovat, když na mě tubička konečně vyprskla trochu krému. Po cca třech použitích se to srovnalo, prskat přestala dávkuje produkt normálně. Zuřivým pumpováním jsem z něj dostala všechen vzduch, tubička splaskla a vypadá lehce poloprázdně, tak jsem docela zvědavá, jak dlouho mi vydrží. Je to už druhý BB krém, který mi připadá málo naplněný a kamarádce jsem kupovala už druhé balení zlatého BB od Skin79, protože nejdřív mě vyděsila tím, že jí došel (snad ani ne po měsíci používání). Pak psala, že pumpičku rozchodila a zase jí z ní krém teče, tak druhé balení tolik nehoří, ale stejně je pro jistotu na cestě. Těžko dělat nějaké závěry, ale přijde mi, že to plnění nějak flákají, nalákají na velký obsah a třeba tam produktu ani tolik není...

Konzistence je krémová, ale já bych ho nazvala spíš krémovým makeupem než BB krémem. Když ho srovnám s mým dosavadním favoritem zlatým BB Skin79, tak u něj mám pocit opravdu naducané a hydratované pleti, protože je velmi jemný. Innisfree tak jemný není a chová se na pleti spíš jako makeup, ačkoli bych ho zařadila do kategorie velmi přirozeně vypadajících, je na pleti prostě vidět. Zvýrazňuje suchá místa a póry, takže já po něm sahám pouze v případě, že má moje pleť dobré období, není vysušená, póry mám vyčištěné a stažené. Pak vypadá pěkně, polomatně, pudr mi stačí pouze na T zónu. Krytí je střední, výdrž velmi dobrá, směnu v práci přežije v pohodě, upravuju pouze nos, na kterém mi nevydrží prostě nic.

Závěr je takový nejednoznačný. Úplný propadák to sice není, ale na to, že slibuje hlavně hydrataci, tak moc hydratační není. Vlastně vůbec. Pro mě má docela dost záporů na to, abych všude chodila a doporučovala ho. Pokud ještě nemáte s BB krémem zkušenost, sáhněte raději po jiném, tohle je podle mě jen makeup převlečený do líbivého obalu.







18 komentářů:

  1. Skin79 dle tvé recenze působí mnohem lépe, počkám si na další recenze BB krémů a pak uvidím, pro jaký se sama rozhodnu :)
    díky a jen tak dál...

    lackovy.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokusím se nějaký další BB cream zařadit co nejdříve :-)

      Vymazat
  2. Super recenze, můj se na cestě zatoulal a teď mám na cestě druhý. Jinak jsem někde četla, a nemám to potvrzené, že údajně u tohoto innisfree je č.2 světlejší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? Já četla nějakou recenzi, kde slečna měla jedničku a psala, že je na ni světlá, že si příště pořídí tmavší. A když dělají jen dva odstíny, tak mi to logicky sedělo na dvojku :-)

      Vymazat
    2. Každopádně jestli máš na cestě dvojku, můžeme to porovnat :-)

      Vymazat
    3. Mám na cestě kompakt.

      Vymazat
  3. To s tím padáním věcí ze stolku znám, mám to taky. :D
    Jen tak od pohledu se mi krytí zdá celkem veliké, na BB až moc... O koupi ani neuvažuji, na tom moje občsné matlání makeupem s minimálním krytím mi stačí to, co doma mám, ale ráda o těchhle "novinkách" čtu. ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj kočko,

    máš moc hezký blog, tak se ráda přidám. Zároveň tě zvu na svůj nový blog: womensaffairsonly.blogspot.it

    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  5. Já se v těch BB krémech vůbec neorientuju, to je hrůza :-D určitě chci ale nějaký vyzkoušet, tenhle to tedy ale nebude :)

    OdpovědětVymazat
  6. tyjo, nejdřív jsem koukla na fotky a řekla si: ,,Páni, to nevypadá ani jako bb cream, ale jako normální krycí make-up..." a pak jsem teprve četla text a ty to tam taky píšeš :).
    Jinak věci co ti padaj ze stolu, to znám moc dobře. Měla jsem jich tu hodně, ale něco jsme už zašoupla do šuplíku, páč myslim že stopadesátá osmá recenze na Essence stíny (koupila jsem je za 9.90 ve výprodeji) nikoho nezajímá...

    OdpovědětVymazat
  7. Takže nedělám až takovou blbost, když se zatím rozhlížím zásadně v kategorii levnějších BB krémů :-) Viennettko, jaká další BBčka máš a která budeš určitě recenzovat?
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, 2 Misshy, Baviphat a Skin Food, ale konkrétní názvy ti teď nepovím, neb jsem přišla z odpolední a jsem ráda, že ležím, jít se na ně podívat asi nezvládnu :-D
      Náhodou ty levnější jsou fajn. Z dražších mám jen tenhle a jeden na cestě, takže zatím s těmi levnými spokojenost. Doporučuju Skin79, Tony Moly, Skin Food je taky fajn, ani Misshy nejsou špatné, jen mi nesedly odstínem.

      Vymazat
    2. Mě Missha (ta jedna - červená) doslova nadchla a SkinFood ze vzorečků taky. Chtěla bych od něj jedno velké balení, rozmýšlím který. A Skin79 mi taky přišel fajn. Ale těch značek je tolik...! Chtěla bych je prozkoumat všechny :) Každopádně se těším na další tvoje recenze!

      Vymazat
  8. Mě ten odstín na ruce celkem vyděsil, je docela drahý a to splasklé balení by mě taky nepotěšilo, takže děkujeme za recenzi:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když já mám tu ruku extrémně bílou, snad časem přijdu na to, jak udělat swatch na obličeji, aniž bych ho tu musela vystavit celý :-)

      Vymazat