středa 2. května 2012

Biosilk Silk Therapy

Protože o vlasové kosmetice zase až tak často nepíši, možná by nebylo od věci připomenout vám, jaké mám vlasy - hodně dlouhé, hodně husté, spoustu let barvené na černo. Přestože jsem u kadeřnice nebyla pěkně dlouho, na kvalitě mých vlasů se to nijak nepodepsalo - konečky jsou sice trošku sušší, ale vůbec ne roztřepené. Asi jako spousta z vás toužím po tom, co nemám a protože jsou moje vlasy přirozeně lehce zvlněné, mým snem jsou rovné vlasy. Dříve jsem je žehlila poměrně často, vyzkoušela jsem i brazilský keratin. V současnosti to moc neřeším, protože v práci nesnesu mít vlasy rozpuštěné, překáží mi. Proto mi přijde zbytečné je zatěžovat žehlením, když jsou stejně neustále svázané v culíku, copu nebo drdolu. Dbám jen na to, aby zůstaly zdravé, na dotek jemné a na pohled lesklé. Proto kromě šamponu a kondicionéru / masky používám různá séra a olejíčky podporující právě lesk a uhlazení.

Když mi přišel email od biosilk.cz, nabízeli mi spolupráci a zároveň na vyzkoušení šampon Chi Farouk, o kterém jste si mohli přečíst třeba u Etuty nebo Lili. Spolupráci jsem přijala, ale zároveň jsem zastoupení obchodu požádala, zda by mi nemohli zaslat něco jiného, protože já s šampony profi vlasové kosmetiky nemám moc dobré zkušenosti. S žádnými. Je to divné, ale všechny vyzkoušené mi udělaly vlasy ala chemlon - hrubé, matné, prostě nehezké a žádný kondicionér to nezachránil. Proto šampon neměním, nesnažím se hledat nic bez silikonů, protože moje vlasy je očividně potřebují. Experimentuji pouze v péči následující po šamponu a protože jsem úplně propadla různým uhlazujícím přípravkům, udělal mi výběr eshopu velkou radost! Po měsíci důkladného testování vám tedy můžu představit Silk Therapy.

Co Silk Therapy slibuje? Zejména hydrataci a to nejen vlasům, ale i pokožce hlavy. Díky obsahu čistého hedvábí, vitamínům a rostlinným výtažkům zajišťuje vlasům zdravý vzhled, pružnost, poddajnost, měkkost a lesk. Pravidelné používání má vlasy ochránit před ztrátou vlhkosti, ale také před UV paprsky a horkem z fénů a žehliček.

Můj názor? Je to naprostá pravda! Už dlouho mě žádný výrobek nenadchl tak, jako tento. Již po prvním použití jsem měla vlasy jemnější, po několika jsou úplně zregenerované a hydratované, po suchých koncích není ani památky a to jsem u té kadeřnice zatím stále nebyla. Co je ale nejlepší, je, že tento pocit neuvěřitelně jemných vlasů vydrží až do dalšího umytí, zatímco s dříve vyzkoušenými přípravky jsem vlasy už druhý den tak jemné neměla. Navíc spousta těchto produktů má vysoký podíl olejů, které sice dodají lesk jako blesk, ale pokud to přeženete, vlasy vypadají zplihle a umaštěně. To se ale se ST stát nemůže, vyzkoušela jsem použít asi tak trojnásobné množství oproti běžně používanému a žádná mastnota se nekonala, jen krásně hebké vlasy. Stejně tak jsem ho zkusila i na pokožku hlavy, i když to normálně nedělám, ale opět mohu potvrdit že toto použití je naprosto bez problémů možné, ani kořínky mi nezamastil.

Balení je jednoduché, nepřeplácané, líbí se mi. Vyklápěcí uzávěr je sice fajn, odpadá zdlouhavé šroubování a dostanete se tak k obsahu bleskově, ale není moc praktický, ve vodorovné poloze produkt vytéká, takže ho nedoporučuji na cestování. Popis vůně po mně prosím nechtějte, můžu říct jen to, že mi to přijde jako taková celkem běžná vůně pro produkt na vlasy, je mi moc příjemná a ve vlasech se celkem drží.

 Se Silk Therapy mi přišla i miniaturka kondicionéru ze stejné řady. Podle mého názoru je úplně stejně dobrý a dosahuje stejných výsledků jako ST, jen má jinou formu a oplachuje se.

Co říct závěrem? Mé nadšení nemá hranic, protože tenhle výrobek mi dělá přesně takové vlasy, po jakých toužím. Rozhodně si ho koupím znova a dost možná, že nakonec vyzkouším i nějaký šampon, třeba přece jen existuje nějaká značka kvalitní vlasové kosmetiky, která mi bude vyhovovat a Biosilk má zatím dobře našlápnuto :-) Velmi děkuji eshopu biosilk.cz za možnost poznat novou značku a vyzkoušet si jejich produkty.

Pokud vás tento článek zaujal a chtěli byste hedvábí také vyzkoušet, na stránkách eshopu si můžete vybrat ze čtyř velikostí - 15ml, 50ml, 150ml a 350ml. Já mám velikost 150ml a ubývá velmi pomalu, jsem si jistá, že rok mi určitě vydrží, takže pokud ho nebudete používat celá rodina, myslím, že 350ml je zbytečné :-) Cenové rozpětí je od 59Kč do 759Kč.





22 komentářů:

  1. Používala jsi na suché nebo mokré vlasy? Myslíš, že by nezplihnul ani moje jemné vlasy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na mokré. Ale proč chceš ještě zjemňovat jemné vlasy? :-D Ale myslím, že nesplihnul, to on snad vůbec neumí :-)

      Vymazat
    2. Ale já je nechci zjemňovat, já chci ten zdravý vzhled, pružnost, lesk a hydrataci;-)

      Vymazat
    3. Dejni, víš, že já mám na hlavě tři chlupy obří jemnosti a miluju ho...rozhodně jdi do něj....

      Jinak já mám teda vlasy sice jemný, ale v délkách dost suchý a hrubší, takže je krásně zjemní :)

      Vymazat
    4. Prej tři chlupy:-D Tak vidim, že vůbec nejsi směrodatná:-D

      Vymazat
    5. Je fakt, že jsem si při tom psaní komentáře představila vlasy, jaký jsi měla po návštěvě Lídy (vryla ses mi takhle do paměti, protože ti to strašně slušelo :-*), ale viděla jsem tě i z lehce zkreplýma, takže v tom případě by ST mohl s hydratací a zdravým vzhledem pomoct :-)

      Vymazat
    6. I ty jedna lichotnice:-DDD

      Vymazat
  2. Produkt vypadá velice dobře, ovšem mám jemné vlasy a ty by asi zplihly :(

    lackovy.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viz moje odpověď Dejničce, moc mi není jasné, proč chcete zjemňovat už tak jemné vlasy... ale budiž. On je lehoučký, myslím že nezatíží žádný typ vlasů.

      Vymazat
    2. Jemně vlasy jsou jemné strukturálně. Jsou slabší. Nikoli jemné na dotek nebo jiné na pohled. Jemný vlas zdravý být může, stejně tak nemusí, může být třeba roztřepený, takže má smysl na něj podobné přípravky použít. Potíž je ovšem ta zmíněná, že když slabý vlas zatížím, splihne.

      Vymazat
    3. Já myslím, že tohle vlasy nějak nezatěžuje...zvláště, když použijete opravdu jen do délek, kam to potřebujete /podle mě málokdo má vlasy zničený už od hlavy, jemný vlasy jsou většinou slabší u konečků, nebo poškozený barvením a tak/.
      Psala jsem už u sebe recenzi, holky s jemnýma vlasama bez objemu, nebojte se to použít :)

      Vymazat
    4. Dáši, napadlo mě až v práci, že jsem tě mohla dát za příklad, takže jsem ráda, že ses ozvala sama :-)

      Vymazat
  3. Hmmm takže myslíš, že když mám opravdu jemné vlasy (řekla bych i docela zdravé, jen se mi občas třepí konečky), že tenhle zázrak si můžu nechat ujít? Nebo se dá používat jen na konečky a tím i pomáhá na roztřepené konce? už dlouho o něm uvažuji, ale nevím protože vlasy mám celkem jemné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na roztřepené konce pomáhají jedině nůžky :-) Zda by předcházel jejich třepení nevím a ani jsem se o tom nikde nedočetla, takže těžko říct...

      Vymazat
  4. Já jsem si koupila 5 miniaturek na ebayi po tom, co jsem o něm četla u Plum. Nemůžu si ho vynachválit, používám ho jen na konečky a mám jemnější vlasy a všechno je v pohodě. Docela bych zkusila i šampon, ale nevím, jak by to dopadlo. A jaký šampon používáš? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elséve od Lorealu, nejčastěji růžový, ale i jiné verze jsou fajn.

      Vymazat
    2. Po růžovým Elséve jsem měla osobně teda vlasy zase šílený. Nějaká dobrá duše mi ho kdysi k čemusi věnovala a nenápadně jsem ho poslala dál. Měla jsem po tom vlasy rozlítaný, nešly učesat, nedržely.

      Vymazat
  5. Po tvém článku si objednám malé 15ml na zkoušku! :-) Mám vlásky suché a dost často je fénuji, proto čekám, že mi je tento přípravek trošku zlepší a zároveň ochrání! :-)

    ellovesstyle.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že v tomto případě je ST přesně pro tebe :-)

      Vymazat
  6. Další cucák na peněženku :D No, ale abych já to nevyzkoušela ... to by bylo. :)

    cukrovinka.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Uááá, co mi to s tím Biosilkem děláte, ženy? :D
    Za chvíli skončím na rohlíkách :D

    OdpovědětVymazat