neděle 13. května 2012

Bioderma Sensibio AR

Protože už mám tubičku od tohohle krému téměř prázdnou, je nejvyšší čas na recenzi. Vzhledem k časté spolupráci blogerek s eshopy s lékárenskou kosmetikou jen upozorním, že tento článek sponzorovaný není, krém jsem koupila za své vlastní peníze na Aukru.

Sensibio AR je krém, který je určený pro citlivou pokožku se sklonem k zarudnutí. Má pomáhat bojovat jak se zarudnutím přechodným, způsobeným například počasím nebo emocemi, tak i se zarudnutím permanentním, například malými viditelnými cévkami. Já jsem si krém koupila z důvodu, že mám pleť na obličeji hodně růžovou a někdy se mi právě (zejména v oblasti tváří) objevují až rudé fleky. Občas je to reakce na nepříliš šetrný odličovací gel, jindy se fleky objeví z ničeho nic. Proto jsem doufala, že se mi s pomocí tohoto krému podaří červeň v mém obličeji udržet na uzdě a nebudu v krizových dnech muset sahat po hodně krycím makeupu a vystačím si jen s lehkým tónovacím krémem či BB krémem.

Krém také slibuje, že dokáže OKAMŽITĚ zredukovat zčervenání a pocit tepla. Tak v tomhle ohledu nefunguje absolutně vůbec. Namazala jsem se, co chvíli se kontrolovala v zrcadle a žádná změna nenastala, červené fleky byly stále stejně velké a intenzivní. Účinek dlouhodobý je diskutabilní - ano, červené fleky se mi v poslední době objevují mnohem méně často a když už, tak v menší míře. Ale jak už jsem napsala, nepodařilo se mi vysledovat kdy a proč vznikají, prostě se ráno probudím a jsou tam, někdy se objeví až v průběhu dne, toho si všimnu když jsem třeba celý den doma bez makeupu. Takže si nejsem jistá, zda je to způsobeno tím, že moje pleť méně reaguje na okolní vlivy nebo skutečně působí tento krém.

Další z propagovaných vlastností je lehká a nemastná konzistence a to, že je krém výborný podklad pro makeup. S tím zase souhlasím na 100%, krém je velmi příjemný, snadno se roztírá, i přestože o jeho hydratačních schopnostech se neuvádí nikde ani slovo, neměla jsem pocit vysušené pleti, přišel mi naprosto dostatečný. Bezproblémově se mi na něj roztíraly všechny makeupy i BB krémy. Ač neparfémovaný, je trochu cítit takovou tou "lékařskou chemií". Nic moc příjemného to není, ale dá se to snést.

Nemůžu říct, že pokud potřebujete krém na zarudnutí, měli byste si koupit zrovna tento, protože ani po důkladném otestování si jeho účinky nejsem úplně jistá. Nicméně ho považuji za příjemný denní krém a za tu aukráckou cenu bych si ho klidně koupila znovu.





15 komentářů:

  1. Právě kvůli redukci zarudnutí jsem o něm uvažovala, ale koukám, že se asi poohlédnu jinde. :)

    Jinak tě zvu k sobě na dárečky! http://carre-de-sucre.blogspot.com/2012/05/darecky.html

    OdpovědětVymazat
  2. Ja si ho koupila, kdyz jsem v zime mela hodne reaktivni plet a opet me palil. O nejakem zklidneni nemohla byt rec.

    OdpovědětVymazat
  3. Já si ho před pěti minutama objednala :D no, tak uvidím, no :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevěš hlavu, třeba to zrovna bude vyhovovat :-)

      Vymazat
    2. Tak na mě to funguje! :D Jako jo, na nějaký velký hodnocení je ještě brzo, ale opravdu když se namažu, tak do deseti minut mi veškerá červeň zmizí, samozřejmě se pak zas postupně objevuje, ale už ne v takové míře, takže jsem ráda, že jsem nevyhodila čtyři stovky z okna :D

      Vymazat
    3. Tak to je super, mám radost, že jsi aspoň ty spokojená :-)

      Vymazat
  4. a nebojíš se ho objednávat z aukra místo z lékarny?
    Nebojíš se, že jde o padělek?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebojím, myslím, že zrovna v tomhle případě není k obavám důvod.

      Vymazat
  5. Biodermácké krémy nemám ráda obecně, podle mě jsou takové "neurazí-nenadchne", takže mě to hodnocení nepřekvapuje. Já radši LRP :) Ale máš tu recenzi krásně napsanou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám Biodermu radši, ale něco mi sedí víc od ní, něco od LRP... ještě jsem toho ale zkusila málo, abych mohla dělat nějaké obecné závěry :-)

      Vymazat
  6. Kdysi jsem měla na to zarudnutí krém od Avene a fungoval na mě až neuvěřitelně. Měla jsem tehdy ošklivou perorální dermatitis a fakt byl super, hned jsem vypadala o trochu normálněji a neštípal ani na té hnusné rozpraskané kůži skoro až na maso....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O tom jsem četla dost chvály, možná ho taky zkusím, díky za připomenutí.

      Vymazat
  7. tak ja mam ten samy problem, nekdy jsem vazne jak rak.zkusila jsem vzorecek avene a LRP, ale nakonec jsem si koupila zeleny krem od Eucerin a miluju ho.i moje skepticka kamaradka byla v soku, kdyz jsem si ho v lekarne zkousela a ta cervena z toho obliceje proste zmizela...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? To zní dobře! Prozradíš mi prosím přesný název?

      Vymazat