pátek 28. února 2014

Etude House Bubble Hair Coloring 01 Deep Black

V lednové bilanci jsem psala, že hned při příštím barvení bych chtěla vyzkoušet tuhle barvu a tak se také stalo - vlastně přímo v den zveřejnění bilančního postu. S recenzí jsem si ale dala trochu načas, abych si mezitím párkrát umyla vlasy a zjistila, jak moc se barva vymývá a mohla ji tak zhodnotit ve všech ohledech.

O ceně obvykle píšu až na konci, ale dnes bych s ní začala. Pokud se mrknete na ebay, zjistíte, že buy it now cena téhle barvy se pohybuje kolem 200Kč. To mi přišlo docela dost, u barev na vlasy mám hranici kolik za ni zaplatím poměrně nízko a i když se nebarvím často (jednou za 2 - 3 měsíce), nejsem ochotná dát za barvu víc než stovku. Proto jsem ji zkoušela vydražit a povedlo se mi ji koupit za 85Kč. A po jejím použití už vím, že za ni příště klidně dám i ty dvě stovky, protože za to stojí.

V čem je tedy lepší než barvy dostupné v českých drogerkách? 

1. Nesmrdí. Jakože vůbec. Žádný otravný chemický zápach, jako jsme u barev zvyklé.
2. Nebarví kůži. Ačkoli se snažím kůži při každém barvení chránit - uši balím do alobalu a obličej kolem vlasové linie namažu mastným krémem, vždycky mi (mamce) to někde ujede a zůstane mi v lepším případě flek, v horším helma. Ačkoli to se to snažím odstranit bezprostředně po nabarvení, často se stává, že si málem sedřu kůži a flek tam zůstává. I tuhle barvu jsem měla na čele a na spáncích, šla ale krásně dolů a na kůži po umytí nezůstalo vůbec nic.
3. Dobře se nanáší. Tenhle bod je asi sporný a je o preferencích co komu spíš vyhovuje, jestli nanášení štětečkem nebo rukama. Ptala jsem se mamky a ta říkala, že rukama jí je to pohodlnější a rychlejší. Nádobku jsem při barvení držela já, mamka vždycky nastavila ruku, já jsem jí tam 2x - 3x pumpla a ona mi nanášela barvu do vlasů oběma rukama, takže to bylo hotové skutečně za chvilku.
4. Je jí hodně. Ačkoli mám vlasy do pasu, zhruba třetina barvy mi zbyla. Příště se z jedné obarvíme s mamkou obě.
5. V Etude House myslí na vše! Kromě rukavic byl v krabici přibalený i igelit na ochranu ramen a zad.

Další pozitiva (která ale obvykle mají i drogerkové barvy):

1. Závěrečná péče krásně voní a vlasy voněly až do druhého dne. Hezky, jemně, žádná snaha o zamaskování chemického odéru.
2. Vlasy byly po nabarvení krásně jemné a lesklé.
3. Barva se téměř nevymývá, voda je jen trošku natónovaná dohněda. Což mě mimochodem taky překvapilo hned při smývání barvy z vlasů - voda nebyla černá, ale světle hnědá. Logicky jsem tedy čekala, že vlasy budou taky hnědé, ale jsou opravdu černé. Ne tak intenzivně jako jsem zvyklá u drogerkových barev, takže název Deep Black bych jí určitě nedala, daleko přesnější by bylo Soft Black. Moc se mi to líbilo, obvykle mám totiž pocit, že hned po obarvení je to "až moc" a líbí se mi to až tak po dvou třech umytích, teď to bylo tak akorát hned.

Co už tak super nebylo...

Nanášení je sice pohodlné a rychlé, ale jak je barva pěnová, při kontaktu s vlasy se z ní stává voda. Obvykle jsou barvy krémové, takže je dobře vidět, že jsou vlasy obalené barvou. U vody to tak není, vlasy jsou prostě jen mokré a měla jsem takový zvláštní pocit, jakože tam mám barvy málo a pořád jsem nutila mamku ať mi tam přidá. Ta mi řekla, že už mi to všude nanesla 3x a víc tam toho dávat nebude, takže jsem se pomalu smiřovala s tím, že budu mít určitě flekaté a z poloviny neobarvené vlasy. Zkoušela jsem si pak v přední části barvu přidat - no, nebyl to dobrý nápad, začala mi stékat po čele. Pro příště tedy vím, že je zbytečné snažit se vypotřebovat všechnu barvu.

Musím říct, že ačkoli mám asijskou kosmetiku hodně oblíbenou, přece jen vše mi nesedlo, a tak jsem k barvě přistupovala trochu s nedůvěrou. Alergický test jsem si nedělala, takže ve mně trochu hlodal červík pochybností, zda to není velký hazard a zda mě třeba barva nebude na hlavě pálit. Nepálila, absolutně vůbec. Pro mě tedy pozitiva značně převažují negativa, nadchla mě absence zápachu, neobarvená kůže a přirozený odstín. Mám doma bohužel ještě několik krabiček drogerkových barev, ale kdyby to tak nebylo, rozhodně zůstanu u této dokud se bude vyrábět. Vagon si jich tedy koupit nemůžu, ale rozhodně se k ní chci vrátit a můžu ji doporučit.








2 komentáře:

  1. Tobě se vážně standardní drogerková černá tolik smývá, že po pár umytích vidíš rozdíl oproti fázi těsně po obarvení? To se mi stalo jen s jakousi semipermanentní L'Orealkou (prosvítala mi v odrostech moje hnědá) a pěkně jsem nadávala jak může černá nedržet. :-) Jinak u barvy hledám asi to stejné, co ty, aby se to dobře nanášelo a aby to neobarvilo všechno kolem. Ale na to mi úplně vyhovuje pěnová Perfect mousse od Palette. Černé fleky jdou z čela a uší smýt, pokožku hlavy nebarví, aplikování pěny je pohodlné a co se týče ceny, tak stojí okolo sto padesáti korun, ale já ji zásadně kupuju tehdy, když je v akci za stovku, což se dá bez problémů vychytat. A můžu si aplikovat i tu závěrečnou péči/ochranu barvy (nebo co to vůbec je). Už se mi taky stalo, že jsem po ní u jiný značky měla fakt hnusný vlasy.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to sa veľmi divím, že ju hodnotíš pozitívne, čakala som nejakú hrôzu :D Ja sa farbím naryšavo, a mám vcelku konkrétnu predstavu o odtieni, takže som ochotná dať za farbu aj viac. Ryšavé odtiene sa vymývajú pekelne rýchlo, aj tie mega chemické a smradľavé, o tých penových a bez amoniaku ani nehovorím, preto by ma zaujímalo, či aj iné odtiene tejto farby ako čierna by obstáli tiež tak dobre.. Musím čeknúť dostupné odtiene :)))
    Nikavero

    OdpovědětVymazat