pondělí 23. července 2012

Jsem sysel!

Dnešní příspěvek je takový vycpávkový, nejspíš vám absolutně nic nedá, možná vás pobaví, nebo si naopak poklepete na čelo... kdo ví :-) Asi jste si všimli, že kosmetiku nakupuji velmi ráda a neustále zkouším nové a nové věci. Jen málokdy se stane, že si něco pořídím víckrát - dekorativka je bezedná, takže tam se to stává naprosto ojediněle, oblíbenou péči opakovaně koupím, pokud mi 100% vyhovuje, ale ani takových věcí není příliš. Ale existují i produkty, kterým jsem naprosto propadla, miluji je a nakupuji ve velkém do zásoby, protože si neumím představit, že by mi došly. Tři takové jsem vybrala a nafotila aktuální stav zásob, tak se na to pojďme podívat :-)

Bioderma Sensibio H2O. Je třeba vůbec něco k ní dodávat? Nejlepší odličovač ever! Používám ji každý den na odstranění makeupu z očí - jde to snadno a nikdy v životě mě nepálila, nikdy jsem neměla zamlžené vidění, což bývá nešvar dvousložkových odličovačů, nikdy jsem neměla oči zarudlé nebo oční okolí vysušené. Vyhovuje mi naprosto ve všech směrech a ačkoli občas koupím a vyzkouším jiný odličovač, této micelárce se žádný nevyrovná. Zásoby mám momentálně dostatečné, takže jsem vynechala nedávnou akci na 1+1 půl litrové balení zdarma.
Sébium jsem si koupila poprvé na zkoušku nedávno a chvíli na to jsem ji vyhrála v giveaway u Monči, takže mám momentálně dvě. Odličovat oči se s ní taky dají, párkrát jsem to zkusila, ale pravidelně to nedělám, nemám s ní takový pocit jistoty jako u Sensibio, věřím, že tato by mě v citlivějších dnech trochu pálit dokázala. Používám ji ráno na vyčistění pleti před tím, než nanesu makeup a jsem s ní spokojená velmi, žádné pupínky se mi nedělají, takže z toho soudím, že čistí dostatečně. Zda si ji ale budu kupovat opakovaně zatím nevím, protože pleťovou vodu už mám oblíbenou růžovou Alverde, ta čistí také dobře a navíc krásně voní. Takže v tomhle případě to taková láska jako Sensibio nebude, jen jsem se k ní chtěla vyjádřit když už jsem ji přidala na fotku, protože na samostatnou recenzi to není.


Jako lakovací maniak také nutně potřebuji něco, čím starý lak odstraním. Jenže problém je, že já velmi špatně snáším smrad odlakovačů. Hrozně mě to dráždí a nejeden letěl po pár použitích do koše. Proto jsem si oblíbila odlakovače Essence - v procesu odlakování ten smrad není tak strašný jako u jiných značek a po zaschnutí dokonce slabě voní - tento modrý po kokosu. OK, je to kokos nasáklý chemikáliemi, ale mluvíme o odlakovači a ne o parfému, takže i nenápadný kokosový závan je lepší než nic. Kupuji je v německém Kauflandu, mají ještě růžový, ale já upřednostňuji tenhle, protože je levnější - stojí 0,65 EUR. Pokud nedělám nadměrné množství swatchů, vydrží mi jeden zhruba 2 měsíce.


Deodoranty a antiperspiranty, vděčné téma na léto. Mně osobně omezuje pocení pouze Driclor, takže ať si koupím deo či antiperspirant, méně potu od něj čekám. Co ale vyžaduji, je celý den absolutně bez zápachu. Jeden z mála antiperspirantů, který to zvládá, je Rexona, a proto je mou stálicí už mnoho let. Stejně jako u odličovačů občas vyzkouším i jiné - dobré mi přijdou ještě Garnier, zklamalo mě Fa, Dove i Adidas. Ta zelená Rexona úplně vpravo je z loňska nebo dokonce předloňska - tahle řada byla moje absolutně nejoblíbenější, všechny spreje voněly nádherně a velmi mě mrzí, že už se nevyrábí. Těch 5 stejných jsou letošní zásoby, v práci mám aktuálně tu modrou a doma používám růžovou - jsou fajn, skutečně vydrží celý den, ale ta vůně prostě není ono, přijdou mi takové "obyčejné". Jinak si můžete všimnout, že jsem sprejová, výjimečně na noc používám tuhé deo, ale kuličky mi nesmí přes práh.


A co vy, také doma syslíte zásoby oblíbených věcí, nebo vám připadám úplně divná a myslíte si, že je naprosto zbytečné mít toho tolik? Ještě dodám, že takové množství mám nejen kvůli strachu, že mi něco dojde, ale také protože nakupuji v různých akcích, nechce se mi dávat za tyto věci plnou cenu, když vím, že je můžu mít i levněji.

52 komentářů:

  1. Takhle podobně to vypadá i u mně doma ve skříni. Akorát nemám vše od jedné značky, ale milion různých na vyzkoušení :-)

    OdpovědětVymazat
  2. mám ráda takové články, ulehčuje to mému svědomí, že to s mojí hromadou kosmetiky není ještě tak zlé, že ostatní toho mají mnohem mnohem víc a že můžu v klidu dál nakupovat. :-) Takže díky

    http://navlastnikuzi.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem ráda, že s touto závislostí syslení nejsem sama!!! Uf :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Wow tak ty si teda pořádný syslík! :D Mně teda jeden odlakovač vydrží zhruba půl roku, ale taky nejsem maniak do lakování že jo :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jů ty seš šílenec, to se mi líbí, že nejsem sama :D

    OdpovědětVymazat
  6. Teď jsi mě potěšila. Měla jsem pocit, že jsem sysel, ale když koukám na tebe, nejsem na tom až tak zle. :D

    OdpovědětVymazat
  7. Chichi seš teda fakt sysel :-) já mám doma nejvíc tělových krémů - ráda je kupuju a dostávám ale pak se s něma nemažu, jsem líná :-)
    stavte se ne giveway
    http://myblondeuniverse.blogspot.cz/2012/07/1-giveway.html

    OdpovědětVymazat
  8. Hned si připadám líp :D:D Sébium si chci koupit, nejlépe víc výrobků z téhle řady, na tu moji v poslední době pošahanou pleť :D

    OdpovědětVymazat
  9. joj, toto je riadna zbierka:), ale zase aj my mame doma "par" odlakovacov:), par veci z toho, par zase z toho..:DDD

    OdpovědětVymazat
  10. A nemáš z Dricoloru podrážděnou pokožku? A Eucerin jsi zkoušela? :)
    Odlakovačů mám doma nasysleno taky dost a antiperspiranty musím dokoupit, měla jsem jich dost a teď jich spíš dost vyhazuji :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď už většinou ne, přece jen po třech letech používání už mám tu aplikaci Dricloru vychytanou. Eucerin jsem zatím nezkoušela.

      Vymazat
  11. Páni :D No, takový maniak nejsem ale mít peníze tak se ze mě brzy stane:D

    OdpovědětVymazat
  12. Ja odpadnem! Ta Biodermova zbierka ma rozosmiala nesutocne. Mne sa manzel obcas divy,ze mam toho vela,ako pozeram na teba tak nemam skoro nic,mozem ta ukazovat ako referenciu?:) aspon bude kludnejsi. Joj fakt sa bavim

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně že můžeš, počítala jsem s tím, že tenhle článek bude ukazován rodinám jako důkaz, že vy jste na tom ještě dobře :-D

      Vymazat
  13. To já si kupuju spíš až když mi něco dochází, ale tak když je něco ve slevě, tak proč to nekoupit ^^ A navíc. Je lepší mít zásobu, než čekat že to půjdeš koupit na poslední chvilku a zrovna to mít třeba ani nebudou :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, tohle jsou věci, u kterých předpokládám, že je budu používat ještě roky, tak proč čekat, než mi dojdou, když si můžu udělat zásobu za výhodné ceny :-)

      Vymazat
  14. Ojeeee to je zasobicka, takze mas odlakovac na 1 rok? :D Jak pise Monica, muzu tohle ukazovat priteli jako reference, aby si nemyslel je tohle delam jenom ja? Ale mas moje sympatie. Pekny den

    http://jeannyrouge.blogspot.de/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, cca na rok :-) A sprcháče tak na 3, ty jsem nevyfotila jen protože mám mix různých značek :-)
      Příteli to klidně ukaž ;-)

      Vymazat
  15. teda ty jsi syslík! :D já moc na zásoby nejsem, protože nikdy nevím, co mi přelítne přes nos a co budu chtít nového vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ty brďo, to jsou dobrý zásoby, pobavilo! :D

    http://svetpodles.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  17. wau, kde to vsetko skladujes ak mas aj z inych veci take zasoby?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V komodě, takové té trojdílné, uprostřed jsou šuplíky, v těch bydlí spodní prádlo a po stranách skříňky s poličkami a tam je kosmetika :-)

      Vymazat
  18. haha, to jsi mě potěšila :) jsem podobný sysel a kromě tuny Biodermy mám zas naopak zásobu oblíbených sprcháčů a asi 10 kusů dvousložkového odličovače YR :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sprcháčů mám taky mraky, ale ty jsem nefotila, protože mám mix různých značek. Ačkoli mohla jsem vyfotit malinovou Baleu, těch mám do zásoby asi 5 :-D

      Vymazat
  19. Dobrej článek :)))
    U té biodermy to docela chápu. Já jsem taky měla vždycky štěstí na nějakou akci a dát pětikilo za půllitrovku se mi teda vůbec nechce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, já za ni taky pětikilo nikdy nedala. Za plnou cenu mám jen svou úplně první 250ml, ale dostala jsem ji k Vánocům, takže to nepočítám. Vše ostatní je z časáků, různých akcí 1+1, případně z Aukra, kde menší vyjde na 150Kč.

      Vymazat
  20. Hej na tu Biodermu budu číhat taky, až bude akce... si chrochtám blahem při každém odličování :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Já jsem taky syslík a většinou nakupuji z důvodu, že je to v akci - mám takhle vždy řasenku 2000 Calorie od MF a rozjasňovač a korektor 2v1 od YR. A Biodermu bych potřebovala doplnit, přemýšlím, že bych si ale pořídila hydratační.

    OdpovědětVymazat
  22. Já nesyslím vůbec :) Pěkná zásobička!

    OdpovědětVymazat
  23. já normálně nesyslím, ale jet do Německa tak taky syslím (nebudu přece podporovat předražené české výrobce... jeden příklad za všechny: Koupila jsem si tam deodorant od Nivei za cca 53 kč, tady je v super mega akci za 59... :D:D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, spoustu věcí tam mají levnějších a ještě když chytneš akci! My tam s mamkou asi dva roky zpět kupovaly Rexony za cca 30Kč, to se dělaly zásoby! :-D

      Vymazat
  24. Tieto fotky musím ukázať mamči, aby videla že naozaj nie som jediná s touto úchylkou :D

    OdpovědětVymazat
  25. Tyjo, to je mazec teda! Já moc nesyslím, neměla bych to kam dávat asi :) a až tak velký zásoby nemám teda ničeho :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No však v mém pokoji to taky vypadá jak v drogerce, kosmetika úplně vytlačila všechny ostatní věci :-D

      Vymazat
  26. Ta zásoba Biodermy mě dostala! :DD
    Já se zase dostat do Německa, myslím, že má zasoba odlakovačů by byla podobná. :) ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pokud se tam v blízké době nedostaneš, klidně ti je koupím :-) Nevím teda přesně, kdy tam pojedeme, ale dám vědět :-)

      Vymazat
  27. Sysel zdraví sysla i když moje syslovství spočívá v kumulaci rozličkých produktů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám u něčeho taky různé, třeba sprcháče, tělová mléka, řasenky...

      Vymazat
  28. ty jsi byla u mě doma?!? 8-/ sice mám nasyslený trochu jiný věci, třeba místo Rexony Niveu, ale výsledek je naprosto stejný :-)

    OdpovědětVymazat
  29. Taky nakupuju do zásoby :) teď mám "naskladněné" deodoranty, pudry T leClerc, tělová mléka a másla, sprchové gely a vitamíny. Jinak obvykle ještě skladuju odlakovače, šampony a ústní vody :)

    OdpovědětVymazat
  30. Tak teď jsi mě pobavila, ale v tom smyslu, že mám nasysleno úplně stejné věci, Rexonu, Biodermu a odlakovače teda různé, ale stejné množtví:-D Plus mám ještě nasyslené sprcháče, krémy na ruce, vatové tamponky, manhattan pudry, řasenky, šampony a tělové spreje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já sprcháče a řasenky taky, ale různé značky, tak se mi to do článku moc nehodilo :-) Ale Manhattan pudry jsem vyfotit mohla, ty mám asi 4 pořád, nějak mi neubývají, protože pořád kupuju jiné pudry :-)

      Vymazat
  31. :D tak teď se musím smát, protože já udělala článek na podobné, ale opačné téma :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukala jsem :-) Máš můj obdiv, mě žádná předsevzetí od nakupování neodradí :-)

      Vymazat
  32. a kde, že se otevírá ta drogerka? :D

    já nesyslím nic, možná krom Biodermy, tu si vždycky nakoupím za nějakou reálnou cenu do zásoby (pětikilo jsem za ni nikdy nedala a ani nedám, nejsem cvok ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, to vždycky říkám, že mám doma soukromou drogerku :-)
      Ani já za Biodermu pětikilo nikdy nedala. A zásoby mám protože se bojím, že třeba delší dobu žádná výhodná akce nebude :-D

      Vymazat