úterý 3. ledna 2012

Moje oblíbená dekorativní kosmetika v roce 2011

První ze série tří článků o top výrobcích a propadácích za loňský rok bude o dekorativní kosmetice. Když jsem to tak dala na hromádku, zjistila jsem, že jsem se za ten rok zase až tak nezměnila a spousta věcí zůstala stejná jako v příspěvku za rok 2010. A druhá věc, kterou jsem si uvědomila - spousta skvělých věcí, které téměř denně používám, tu ještě nemá svoji recenzi! Takže to je něco, co bych ráda co nejdříve napravila, tak snad se mi to povede a za rok už tenhle post bude jen plný odkazů na recenze. Původně jsem ke každému výrobku chtěla napsat pár slov, ale popsala jsem jen první fotku a už tu bylo obrovské množství textu a já vás nechci zbytečně zahlcovat a nudit, takže jsem to zase smazala, nechala fotky, názvy a maximálně stručný a obecný komentář k celé fotce.

Make up: Astor Skin Match, MAC Face and Body Foundation
Tónovací krém: Erno Laszlo Tinted Treatment
Tohle byla naprosto nejproblémovější kategorie. Nedokázala jsem vybrat jen jeden makeup, dokonce ani dva. Takže mám 2 a BB a tónovacímu krému jsem vytvořila samostatné kategorie. Přece jen stíny, rtěnky a laky si vybírám hlavně podle nálady, ale u makeupů je to jiné, tam musím brát ohled i na aktuální stav své pleti. Záměrně nepíšu odstín, protože já ani přes léto téměř vůbec neztmavnu, takže odstíny mi celoročně vyhovují ty nejsvětlejší, ideálně jdoucí dožluta. Zato stav pleti je oříšek. Zatím jsem nedokázala najít péči, která by z ní udělala bezproblémovou, a proto neustále v teplém období bojuju s mastnou pletí a akné a v zimě s dehydratací a šupinkami. Právě proto na sebe nemůžu plácnout, co mi přijde pod ruku a musím nad tím trochu přemýšlet. MAC a Erno jsou moje stálice, Astor jsem pasovala na nejlepší make up z drogerky a z vyzkoušených BB krémů je pro mě NEJ stále ten první.

Korektor: Janssen Perfect Blend
Pudr: Manhattan Soft Compact Powder, TLC Loose Powder
Bronzer: Essence Sun Club Bronzer + Blush Duo
Rozjasňovač: Benefit Georgia
Tady od loňska prošly změnou pouze bronzer a rozjasňovač. Bronzer mám pořád ráda Golden Bronzer od Elf, ale nemohla jsem ho sem dát, protože jsem ho loni asi ani jednou nepoužila. Používání rozjasňovače je pro mě stále nadstandard a nepoužívám ho každý den, ale aspoň na sklonku roku jsem se snažila a často sahala po Georgii, která má pro mě dokonalou barvu i strukturu. Recenzi na korektor jsem slíbila Jarušce asi tak před půl rokem a stejně dlouho k ní mám i fotky - už jsem i vyřešila důvod, proč jsem se zveřejněním otálela, takže ta by se tu měla objevit nejpozději do konce ledna.

Lesk na rty: MAC Superglass Superflash!
Rtěnka: Rimmel Kate Moss 03, Yves Saint Laurent Rouge Sheer Volupte 1
Lak na nehty: China Glaze How About a Tumble + Seche Vite Dry Fast Top Coat
U produktů na rty se sice změnily konkrétní výrobky, ale pointa zůstává stejná - rtěnky mám nejradši nude a lesky co možná nejtřpytivější. Laků mám oblíbených hodně, ale HAAT je prostě srdcovka a zatím se nenašel takový, který by ho z prvního místa sesadil. Možná jednou, jestli mě někdy omrzí holografy... A zařadila jsem sem i nadlak Seche Vite, protože si zaslouží být zmíněný. On má velký podíl na tom, že moje lakovací mánie narostla do takových obřích rozměrů. Nejsem totiž moc trpělivá a nehodlám čekat několik hodin, než mi lak zaschne a nesnáším rýhy a otisky čehokoli na nehtech. S ním schne téměř všechno jen pár minut a lak vytvrdne opravdu do hloubky, takže nehrozí jeho poškození. Pro mě je nepostradatelný, navzdory složení.

Řasenka: Maybelline One by One
Stín: MAC Prance
Pigment: MAC Sweet Sienna
Linky: Elizabeth Arden Color Intrigue Gel Eyeliner
Tužka na oči: Avon Glimmerstick Diamonds Brown Sugar
Báze pod oční stíny: Too Faced Shadow Insurance
Řasenky mám ráda skoro všechny Maybelline, protože aktuálně používám One by One, tak je na fotce právě ona. U linek jsem se pobavila - když jsem četla svůj post z minulého roku, byly tam taky a píšu, že recenzi přidám během ledna. Nevím kam mi zmizela, zda tu byla nebo jsem jen zas slibovala a nesplnila to, každopádně jsem ji nenašla, tak snad tento leden :-) Báze na fotce není klasická SI, nemohla jsem ji najít, tak jsem ji nahradila krémovými stíny TF, které bázi také obsahují a občas je tak také použju.

13 komentářů:

  1. Pořád váhám mezi FaceandBody od Mac a MUFE, nemáš s tím druhým nějakou zkušenost? A používáš ho i v zimě? A YSL rtěnka je z té Sheer řady? Ještě mě zaujal korektor, musím ho konečně vyzkoušet. A od té doby, co jsem na doporučení Dashulky vyzkoušela Essence top coat jsem si na Seche ani nevzpomněla. A děkuji za upozornění, fotky jsem přidala=)

    OdpovědětVymazat
  2. to by mi nenapadlo, že ten krásny bronzer je od essence!!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak navzdory složení..já jsem z článku u Soni pochopila, že vadí kvůli tomu toluenu jen, když jsi těhotná, ne? A i u toho bych byla mírně skeptická, protože zdravého okolo nás už není dneska stejně skoro nic...

    OdpovědětVymazat
  4. Klidně ses mohla rozepsat, chodím tady právě pro počteníčko ;o). Ten bronzer od Essence mám taky, ale zdá se mi, že prd vydrží, ale odstín je krásný.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahojky, Avon Glimmerstick mám taky a taky je to jedna z mých nejoblíbenějších tužek.

    http://lencin-blog-o-vsem.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  6. Tak ten korektor mě hodně zaujal, těším se teda na recenzi :)

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělá kosmetická hitparáda!!! xD

    OdpovědětVymazat
  8. Talka: nn, ten od MUFE jsem nikdy nezkoušela. Používám ho i v zimě, šupinky nijak nezdůrazňuje, vynechávám ho akorát ve dnech, kdy mám pleť hodně podrážděnou, to mě pak pálí. Ano, rtěnka je z té sheer řady, pokusím se ty recenze naplánovat brzy :-) Na ten Essence top coat se taky chystám, jen se mi nějak nedaří dojít do města, vždycky mi do toho něco vleze :-) A já děkuju za přidání fotek k tvému článku!

    nina: a to je dokonce z výprodeje za 29Kč :-D A přitom svou funkci plní moc dobře, mám ho ráda :-)

    Dejnička: toluen je sračka pořád, ne jen když jsi těhotná. V těhotenství jen navíc ohrožuješ kromě sebe i ten plod, který to může ovlivnit mnohem víc, než dospělého člověka.

    Marti: rozepíšu se v samostatných recenzích :-) A mně ten bronzer drží dobře obecně nemám vůbec s výdrží bronzerů a tvářenek problém.

    Lenka: souhlasím, mám několik odstínů a všechny jsou fajn :-)

    marcella: bude ještě v lednu, už je připravená! :-)

    Anonymní: díky, jsem ráda, že se líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Talka: vypadl mi tam kus věty :-) Chtěla jsem napsat, že na tu rtěnku a korektor udělám recenze brzy :-)

    OdpovědětVymazat
  10. mmm ten mac face and body poslední dobou zvažuji...

    jinak pěkná hromádečka teda:-)

    OdpovědětVymazat
  11. mac face andy body neplánuješ samostatnú recenziu?:) hodila by sa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, v plánu to je, jen ten čas nějak pořád nemám a taky podmínky k focení...

      Vymazat
  12. Ahoj. tiez ma zaujima face and body. som zo slovenska, takže kúpiť kozmetiku mac je pre ma obrovský problém. nevieš poradiť, kde sa dá zohnať vzorček? a prípadne odtieň pre bleduľu?:)

    OdpovědětVymazat