čtvrtek 22. prosince 2011

BB Cream mánie

Ano, propukla u mě BB Cream mánie. Na fotce dole můžete vidět několik BB krémů, které jsem si v poslední době koupila. Dnešní článek ale nebude jejich srovnání, nebude to vlastně ani recenze na žádný z nich. Ty přijdou až postupně, protože si každý z nich zaslouží samostatný příspěvek. Tento článek bude spíš informační, co to vlastně BB krémy jsou a proč mě zaujaly natolik, že jsem jich koupila takové množství, další mám na cestě a to ještě zdaleka nemám všechny, které mě lákají?

Hlavní věc, na kterou BB krémy lákají své zákaznice, je jejich multifunkčnost. Některé z nich v sobě spojují až 7 různých produktů, a to denní krém, pečující krém, rozjasňovač, korektor, podkladovou bázi, opalovací krém a make up. Toto alespoň tvrdí reklamy. Z vlastní zkušenosti můžu určitě souhlasit s kombinací denní krém + make up. Pod žádný BB krém jsem nemusela použít klasický krém a přesto byla pleť krásně jemná a nevysušila se. Souhlasím i s jeho využitím jako opalovacím krémem, protože většina BB krémů, které mám doma, má vysoké SPF. Rozmezí je od 20 do 36, pouze na jednom jsem tento údaj nenašla. Částečně souhlasím i s podkladovou bází, ale tady už je to různé výrobek od výrobku, některé udělají krásně sametovou pleť, jako by v nich skutečně byla báze, jiné zase zvýrazní každou nedokonalost. Rozjasňovat také neumí každý krém, mám jeden matující a ten tedy nerozjasňuje ani náhodou. Některé BB krémy se chlubí tím, že jejich složení je pečující, tedy nějakým způsobem prospěšné pleti. Na to, abych tento efekt posoudila, krémy příliš často střídám (a to i s make upy), ale docela věřím tomu, že na někoho tak mohou působit. S korektorem ale nesouhlasím vůbec, žádný z BB krémů, které dosud vlastním, nemá takový krycí efekt, abych zároveň s ním už nemusela použít korektor. Ale třeba jednou takový najdu, kdo ví...

Proč jsem si tedy BB krémy oblíbila já? Stručně a jasně to vyjádřila Dejnička: je to super krém a make up dohromady. Nikdy jsem neměla ráda hutné, maskoidní make upy. Ačkoli mám dost nedokonalou pleť a od puberty bojuji s akné, postupem času jsem se dopracovala k tomu, že nejlepšího výsledku dosáhnu s pomocí tónovacího krému a lokálního použití korektoru. Tak vypadala má pleť nejpřirozeněji jak jen to bylo možné - barva byla sjednocená, nedostatky zakryté, ale spousta lidí nepoznala, že nějaký make up vůbec mám. To je první důvod, proč se mi trend BB krémů líbí - nahrazuje mi oblíbený tónovací krém nebo lehký make up. A protože ne vždy mám na líčení tolik času, kolik bych si představovala, a přesto chci vypadat pěkně a upraveně, oceňuji i jeho spojení s klasickým denním krémem. Protože nevím jak vám, ale mně to důkladné rozetření krému docela trvá, nehledě na to, že jsem pak musela čekat, než se vsákne a pak teprve nanášet make up nebo tónovací krém, tak jsem ráda, že toto v případě BB krémů odpadá. BB krémy jsem sice začala používat až na podzim, ale v létě určitě využiji i jeho funkci jako opalovací krém, protože jsem velmi světlá a snadno se spálím. A pokud se dočkám i nějakých pozitivních účinků na mou pleť, budu maximálně spokojená :-)

BB krémy mohou mít ale jednu nevýhodu. Jejich odstíny jsou odlišné od make upů, často bývá nabízen pouze jediný. Odstíny jsou nejčastěji velmi světlé až střední. Tím, že BB krém není tak hutný a krycí jako make up, se odstín snáze přizpůsobí, nicméně zázraky nedokáže, takže takový BB Magic Girls od Baviphat si opravdu neumím představit na někom tmavém - je nejsvětlejší jaký mám, i na mně je příliš světlý a to mám pleť téměř bílou.

Jak vidíte na fotce dole, všechny moje BB krémy jsou asijské. Přece jen v Asii mají BB krémy dlouholetou tradici a jsou velmi oblíbené, tak věřím v jejich kvalitu. (Ne u všech mi to bohužel vyšlo :-)) Proto jsem byla ráda, když jsem zjistila, že vznikl český eshop s BB krémy, který nabízí značku Skin79. Eshop můžete najít zde. Počáteční nadšení ale vystřídalo rozčarování, protože cenová politika tohoto eshopu je mi záhadou. Pokud si porovnám ceny v tomto eshopu s ebay, vyjde mi, že český eshop je až několikanásobně dražší! Například Hot Pink Super Plus BB Cream 40g jsem na ebay našla nejlevněji za 13,91. Vezmu-li v potaz aktuální nepříliš výhodný kurs dolaru, je to nějakých 275Kč. Český eshop stejný výrobek nabízí za 790Kč!!! A to jsem radši ani nezjišťovala, jaké si eshop účtuje poštovné (z ebay je v tomto případě pošta zdarma). Takže děkuji, nechci, nejsem blázen abych naprosto zbytečně zaplatila téměř trojnásobek běžné ceny v zahraničí. Bohužel toto není ojedinělý případ, spoustu věcí máme v ČR oproti zahraničí značně předraženou, ale to už by bylo na další článek. Jinak BB krémy od Skin79 mě samozřejmě také lákaly, ale už jsem nechtěla kupovat další velké balení, tak jsem zvolila jinou variantu - některé z BB krémů se nabízí i v maličkých 5g tubičkách a často se objevují v aukcích od 1 dolaru (s poštovným zdarma), takže jsem zvolila tuto variantu a 3 minibalení si koupila. Jsem na ně velmi zvědavá, ale pochybuji že by jejich kvalita ospravedlnila ty české ceny...

Ne všichni ale mají možnost nakupovat v zahraničí (dost často mi v komentářích píšete, že se nakupovat ze zahraničí bojíte) a přesto by chtěli BB krém vyzkoušet. Tak právě pro vás mám dobrou zprávu - i u nás v ČR si budeme moci koupit BB krém a to od značky Garnier. Podle mých informací je už dostupný v jedné drogerii v Praze a do ostatních se bude rozvážet na přelomu prosince a ledna. Oproti některým BB krémům má jednu výhodu - nabízí dva odstíny, takže je šance, že i tmavší slečny ho budou moci vyzkoušet. Já sama jsem si ho ze zvědavosti otestovala na ruce před pár dny v Drážďanech a přišel mi příjemný a poměrně dost krycí. Jsem zvědavá na testování na obličeji a zda uspěje v konkurenci asijských kolegů. A co vy, plánujete si ho koupit, nebo ho už dokonce máte?


30 komentářů:

  1. ty poslouchej, jakou máš pěknou sbírku...
    jinak pod článek bych se mohla rovnou podepsat.
    a ten český e-shop s bb a jejich ceny bych ještě skousla, ale to jak spamují reklamu na každém blogu, co najdou, tak to už moc ne.

    OdpovědětVymazat
  2. od včerejška mám ten Garnierovský a dneska jdu zkoušet, tak se ukáže :)

    OdpovědětVymazat
  3. to je super článek, už docela dlouho po těchto krémech pokukuju a vzhledem k tomu, že jsem taky bledule a nepotřebuji výrazné krytí,ale spíš sjednocení a hydrataci, tuším, že budu spokojená, takže děkuji za tipy!

    OdpovědětVymazat
  4. Mám ten od Garnier (viz můj blog) už asi týden (Brno), hrozně jsem se na něj těšila. :) Nejlepší pro mě bude na léto.

    P.S.: To stíháš všechno vypotřebovat? Já nevím, co bych s takovým množstvím krémů dělala.

    OdpovědětVymazat
  5. Stále žiadny nemám, stále o nich čítam...no tým, že som po nich ešte intezívne nepátrala nemám absolútny prehlad, ktoré značky sú dobré.. preto asi počkám na tvoje recenzie a potom objednám :-)

    GIVEAWAY Rimmel Lipstick by Kate

    OdpovědětVymazat
  6. Och, ještě jsem nikde nebyla citována..:-D Super článek, to mě může někdo citovat příště!;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Růžový BB cream od Skin79 mám právě z ebay za necelé tři stovky, za třikrát takovou cenu už by to taková pecka nebyla :D
    Osobně mi přijde jako jeden z těch lepších, mám ho ráda právě pro lehkost a rozjasňující účinek. Ten od Garnieru se s ním bohužel moc srovnávat nedá, ale pro ty tmavší je to dobrá alternativa.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak já mám BB CREAM od SKIN79 a MISSHA. Nedám na ně dopustit. Od Garnier také vyzkouším.
    http://www.curllygirll.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  9. trb: a to na fotce nejsou ani všechny! ale všechny byly celkem levné, chci zkusit i nějaký dražší! já zas celkem chápu to spamování, do reklamy se jim investovat nechce, tak to řeší takhle. ale ty ceny fakt ne!

    zoe: jsem zvědavá, jak budeš spokojená. dáš vědět? :-)

    Péťo, myslím, že pro tebe bude BB krém to pravé, jak tě znám z videí :-) Teď už jen vybrat ten pravý!

    Lady, překvapivě mi v poslední době ubývají makeupy a BB krémy rychlostí blesku :-) Třeba ten Tony Moly mám téměř prázdný, ale nechávám si ho protože byl první a měla jsem ho fakt ráda :-) A minimálně jeden z nich půjde pryč, ten Baviphat BB Magic Girls mi vůbec nesedl.

    Čajová: taková zodpovědnost! :-) Pokusím se nějaký brzy zařadit, ať můžeš vybírat :-)

    Dejni, díky :-)

    Van Apperly: ten cenový rozdíl mi fakt hlava nebere... díky bohu za ebay ;-)

    Curly girl: jaké konkrétně máš? nechceš na ně napsat recenzi?

    OdpovědětVymazat
  10. pěkný článek!
    pěkná sbírečka:-) to bych se hned taky pustila do zkouseni:-)

    ja mam ten od garnier (zakoupeno praha OC letnany, cena tusim 250,-) momentalne testuji:-)

    OdpovědětVymazat
  11. A vy s něma nedáte pokoj, že? :))) určitě minimálně jeden vyzkoušet chci :))

    OdpovědětVymazat
  12. taky ulítávám na krémy, ale tyhle teda neznám

    OdpovědětVymazat
  13. zajímavé,některé krémy z toho neznám a teda musím vyzkoušet :) skvělý blog,sleduju :))*

    OdpovědětVymazat
  14. fiha hambim sa ale este som o nich nepocula, a o tom viac ma po tomto opise mrzi ze asi ani ich mat tak skoro nebudem. Viem ze v dnesnej dobe to uz nie je ziadna veda nakupovatcez e-bay a tak ale aj tak by som sa bala.
    Nevies v UK sa daju dostat? Lebo to bude asi moja najskorsia zahranicna zastavka, tak keby ich tam mali mohla by som si ich kupit v nejakom obchode:)

    http://biancaprincipessa.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  15. Chystam se ten Garnierovsky vyzkouset, snad uz ho po Vanocich u nas sezenu.
    Jinak vyborny clanek! :))

    OdpovědětVymazat
  16. Já to vidím na výlet do Lípy, konečně, mám to kousek :-) Já si nejsem stavu vybrat, přece jen nemám čas číst moc recenze, ale hlavně, jak jsem Váha, tak velký výběr je něco, co mě naprosto paralyzuje a nakonec nemám nic :-) Ale určitě bych ho chtěla vyzkoušet, mám teď jakousi divnou pleť a třeba by to trochu pomohlo...

    OdpovědětVymazat
  17. biancaprincipessa: tak to bohužel netuším :-( Ale zkus když tak napsat Lucce (Lucy´s Stash), žije v UK, tak by to mohla vědět :-)

    Reni, přijeď, ráda tě uvidím ;-) Pokud si dokážeš vybrat aspoň z těch mých, napiš které tě zaujaly a pošlu ti vzorečky :-)

    A děkuji všem za milé komentáře, jsem ráda, že se článek líbí!

    OdpovědětVymazat
  18. Máte zkušenosti s ebay a tímto prodejcem, určitě to dorazí? Dle stránek skin v USA - http://www.skin79northamerica.com/, tenhle BB stojí 31 USD, takže s českým dph je to skoro totožná cena jako v tom českém eshopu. Navíc poštovné, malý balíček na Slovensko stojí už si nepamatuju přesně něco přes 260, takže je mi divný, že za 275 pošlou krém odněkud za mořem ...

    LEA

    OdpovědětVymazat
  19. Leo, ne, nemám s tím prodejcem zkušenost, ani s tímhle konkrétním BB krémem. Všechny BB krémy, které zatím mám, nestojí víc než 15 dolarů a proto mě vůbec nenapadlo, že tyto jsou asi dražší a tím pádem tahle cena není OK. Děkuji za upozornění, prozkoumám to a ten odstavec když tak přepíšu, abych neuváděla mylné informace a nedoporučovala koupit padělek! Na druhou stranu Skin79 je korejská značka a na těch US stránkách nabízejí například sadu 4 miniatur za 16 dolarů a korejští prodejci na ebay ji běžně nabízejí za polovinu, takže je dost dobře možné, že už ten US shop má ceny dost navýšené. Ale jak říkám, nastuduji to důkladněji a dám vědět.

    OdpovědětVymazat
  20. Super, budu se těšit na případné doplnění :)
    Jinak díky za hezký článeček.

    LEA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leo, pořád jsem odkládala svoje vyjádření, protože se mi zatím nepodařilo nic nového zjistit. Stále je to o tom, že eshopy a prodejci na ebay, kteří jsou z Koreje, mají ceny mnohem nižší než ti z USA. Pokud blogerky v recenzi uvádí cenu jejich BB krému, odpovídá téměř vždy té korejské. Takže já věřím tomu, že korejští prodejci si mohou dovolit nabízet nižší ceny za něco, co se vyrábí v jejich zemi a že to nebudou padělky. Důvěřuji například prodejci rubyruby76, u kterého nakupuji asijskou kosmetiku nejčastěji a u ničeho nemám podezření, že by se jednalo o padělek. Jím nabízenou kosmetiku tedy považuji za originální a ceny za adekvátní a podle něj pak srovnávám ostatní nabídky. Je to ale jen můj názor a za to, že je správný, se bohužel nemůžu zaručit :-)

      Vymazat
  21. Díky moc. Nakonec si zkusím koupit v tom českém eshopu miniset, v neděli si ho jdu vyzvednout, alespoň ušetřím za poštovné, tak jsem na to zvědavá. Alespoň si otestuji různé druhy a budu vědět, jaké balení si koupit ve větším ... anebo třeba taky žádný :( Po tom, co se teď různě píše o tom Garnieru jsem skoro nechtěla o BB krémech už nic slyšet, moc pozitivního se o něm teda nepíše.
    A pak budu pátrat po tvém osvědčeném prodejci :)
    LEA

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj, chtěla bych vás poprosit o radu. O BB creams slýchávám už docela dlouho a chtěla bych je vyzkoušet. Stále však nevím, jaký krém by pro mě byl nejvhodnější. Mám mastnou světlou pleť a docela i problémy s akné. Tak bych se vás chtěla zeptat, jaký BB cream byste mi doporučili?
    Děkuji za odpověď x)
    Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, vsadila bych na Skin79, to je pro mě značka, která BB krémy umí. Nicméně počítej s tím, že výdrž na mastné pleti asi nebude celodenní a ani akné ti nezakryje.

      Vymazat
  23. Ahoj,
    já jsem si koupila HOT Pink Skin 79 na Aukru za 450,- (to mi přijde jako rozumná cena...) a jsem s ním moc spokojená!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně nepřijde rozumné nic, co je dražší než nabídka asijských prodejců na ebay. Taky jsem s ním spokojená, i když Gold mi sedl asi nejvíc :-)

      Vymazat
  24. no já čekám už přes týden, kdy mi dorazí z ebay ten Skin79. BB creamy jsou fajn. ale Garnier by se za BB neměl vůbe cvydávat. Garnier celkově neni nic moc značka. Platí se v ní hlavně za reklamu, protoje celkem drahá, na to, že neni moc kvlaitní

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já s tebou souhlasím, ostatně recenzi na Garnier tu taky mám a opravdu jsem ho nepochválila :-)

      Vymazat
  25. podle mě se vyplatí ten růžový BB cream - Hot Pink Super Plus BB Cream koupit po vzorečkách přeci jen v balení jsou 3kusy po 2 gramech takže za 6gramů se platí 1,5 dolaru i s poštovným ;)

    OdpovědětVymazat
  26. Z BB krémů mi sedí Missha a tu vyšší cenu (400-500) klidně dám, s kvalitou jsem spokojená a je to jediné, co mi barevně sedí a nedráždí mi to pleť (počítám-li Cho Bo a Signature Real Complete). Evroprské drogerie na mě prostě a jednoduše nemyslí:-)

    OdpovědětVymazat