sobota 9. srpna 2014

Bilance za červen a červenec

Protože jsem se odmlčela na více než měsíc, vynechala jsem červnovou bilanci, a tak mám pro vás dnes dvojitý díl. Ačkoli to tak vůbec nevypadá, na obou stranách je to slabé, že leckterá blogerka toho spotřebuje víc za jeden měsíc. Nějak se mi nedařilo, účelně jsem nic nespotřebovávala, používala jsem prostě co bylo po ruce a co jsem po stěhování nejdřív našla a tohle z toho vyšlo.


1. spotřebováno
Guess Woman - na to, že jsem tuhle vůni kupovala naslepo, tak jsem si ji docela oblíbila. Stojí pár korun, sežene se běžně za cenu do pětistovky. Je to taková lehká, svěží květinová vůně. Moc dlouho nevydrží, musela jsem ji aplikovat alespoň 2x - 3x denně. Mrzelo mě, že se mi asi v polovině balení rozbil rozprašovač a vůně mi pak dělala fleky na oblečení. Znovu ji mít nemusím, ale byla fajn.

Rexona Girl Fun Spirit - moje strašně moc oblíbená vůně tohohle antiperspirantu! Mám ji spojenou s létem, používala jsem ji v tomhle období tři roky po sobě. A tohle bylo poslední, zásoby došly a už se nevyrábí. Což je opravdu škoda, na druhou stranu hodně sladké vůně, jako je tahle, se v při výrobě antiperspirantů používají čím dál častěji, tak si snad najdu náhradu.

Rexona Maximum Protection - o tomhle antiperspirantu už toho bylo napsáno hodně, ale já bych na něj i přesto chtěla napsat samostatný článek, protože můj názor se změnil o 180 stupňů. Zatím prozradím jen to, že zelená verze skutečně bránila proti pocení, ale zanechávala fleky na oblečení.

Oriflame Foot Spray - spreje na nohy jsou pro mě v létě nutností a tyto od Oriflame s mamkou používáme už roky. Mám pocit, že tahle mentolová klasika funguje nejlépe, ačkoli stejně nikdy neodolám a koupím si i ovocné limitky. Bylo mi divné, že jsem loni vůbec žádný nedodělala a teď při stěhování jsem přišla na to proč. Měla jsem v koupelně rozdělané rovnou čtyři :-)

Schauma Fresh it Up! - průměrný šampon, který tu měl svůj post před pár dny.


Alverde Landpartie sprchový gel - naprosto nádherně levandulově vonící sprcháč! Zamilovala jsem si ho a byla jsem ve velkém pokušení koupit si ho znovu, tím spíš, že se vyprodával za 40Kč. Ale mých 30 sprcháčů rozhodlo, že už k sobě žádného dalšího kolegu nepřijmou, takže tohle byla jediná zkušenost. Škoda, kdybyste ho ještě někde potkaly, určitě ho berte!

Avon sprchový peeling kokos a papája - podprůměrný peeling, spíš sprcháč s pár zrníčky, které kůži vůbec neobrousí. Znovu ho nechci, ale ještě jeden mám...

Rituals T´ai Chi sprchová pěna - další věc do sprchy, která božsky voněla! Pěna byla krásně jemná, bylo radost se s ní mýt. Škoda, že vydržela asi jen 5 použití.

Blanchette micelárka - klasika, kterou občas nahradím oblíbenou Biodermu, když zrovna netestuju nějakou úplně novou micelárku. Dobře odličuje oči, neštípe, je super levná. Nemám výhrad, snad jen, že jsem ji tentokrát nějak rychle spotřebovala, to balení jsem neměla v koupelně déle jak 5 týdnů.

Alverde tělové máslo meloun - tohle minibalení jsem dostala od Dejničky a ještě mám velké, které jsem si koupila sama. Je to teprve moje druhé vyzkoušené máslo od této značky, ale obě hydratovaly perfektně. Za mě naprostá spokojenost a klidně si nějaké koupím znova. Ale až se naučím mazat častějí než 2x za měsíc...

Essence odlakovač - tuhle věc vídáte v bilancích asi nejčastěji, je to prostě můj miláček.


2. vyhozeno
Body Basics balzám na rty jablko a meloun - máme tu první oběti protřídění kosmetiky po stěhování. Balzám má po expiraci a už moc dobře nevoní, takže ho vyhazuji asi polovinu.

Dermacol lak na nehty - moc pěkný červenorůžový odstín! Myslím, že jsem ho od někoho dostala a nebyl pořádně zavřený, takže vyschnul. Škoda.

Essence Snow Jam krémové stíny také vyschly. Moc mě to nemrzí, stejně se nedaly nanést rovnoměrně a rychle se slévaly.


3. nákupy
Ladybox a objednávka z parfums.cz


dárečky od Dejničky, úžasné Babs, kterou jsem měla konečně možnost poznat osobně, a MAC a TF co mi koupily Dejnička s Mínou už před časem a já si to až teď u nich vyzvedla, díky holky :-*


objednávka z galaxieprani.cz


Něco malinko z ebay - když na mě oblíbený BB cream poprvé vyprsknul vzduch, musela jsem si ihned koupit nové balení, protože i když se snažím používat i jiná BBčka a makeupy, obvykle mě něčím naštvou hned při prvním použití a já se musím aspoň na týden vrátit ke "klasice" od Skin79. Holika Holika Petit BB byl taky můj oblíbený a spotřebovala jsem už dva, tak jsem ho přihodila abych Skin79 pravidelně střídala aspoň s něčím. Zatoužila jsem vyzkoušet Butter Lipstick od NYX, další rtěnka je novinka z Yves Rocher, lak mi poslal Rimmel a pár kousků Catrice z probíhajícího výprodeje.


Nějak po pauze nevím, o čem psát dřív. Je něco, o čem byste si chtěly přednostně přečíst? Viděly jste to třeba v nákupech a marně čekáte na recenzi? Dejte mi tip v komentářích, ráda upřednostním to, co vás zajímá. Díky!

14 komentářů:

  1. Z těchto věcí mám jen ten Essence odlakovač, je to jediná věc, kterou si od Essence ještě kupuju :) jinak já bych ráda recenzi na nějakou paletku očních stínů, třeba i na tuto od Too Faced, až ji vyzkoušíš. Taky by mě zajímalo, proč jsi změnila názor na tu Rexonu, mám v plánu si ji pořídit. A dále třeba na výrobky NYX, já si totiž minulý týden koupila mono stín, a tak hrozný stín jsem snad ještě neměla. Tak by mě zajímaly třeba tyto nové rtěnky :) děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sasho, na Rexonu se pokusím sepsat článek brzy, fotky už mám připravené. A TF paletku jsem ještě nezačala používat, ale hned příští týden to napravím a budu se s ní každé ráno líčit! NYX rtěnky by také mohly být brzo, píšu si! :-)

      Vymazat
  2. Jak jsi spokojená s těma vůněma od VS? Voní ti? :)

    A ještě k těm maximum protection antiperspirantům - koupila jsem si ze zvědavosti od Dove a páchne to jak bolavá noha. Asi mě to tak v obchodě nepřišlo. Přijde mi, že všechny rexony apod. začnou hned po pár použitích divně smrdět nebo mi jejich vůně vadí na kůži. Proto jsem štastná, že mají dlouhodobě v DM za 50kč všechny od LadySpeedStick, úplně jiná liga se sladkýma ovocnýma vůněma, jak tuhý, tak gelový...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevoní mi ani jeden právě :-( Nějak se nemůžu donutit je používat, tak na sebe ve vedrech místo parfému šplíchám sprej od Avonu :-)

      Dove jsem neměla, aspoň ne tenhle, co je balený jako ta Rexona Maximum Protection. Mně tedy Rexony voní celý den a celou dobu používání, jsou moje nej ;-)

      Vymazat
    2. Mně ty VS taky nevoní, všechny mi přijdou staršně sladký:-(

      Ten Dove voní podobně Rexoně, ale funguje o něco míň. Dashulko se máš, že ti LSS fungujou, já když je použiju, je to jako bych si nedala nic:-(

      Vymazat
  3. Jéé, zaujali ma tu tvoje nákupy a darčeky. Máme spoločnú lásku v Alienovi a verím, že aj v paletke Chocolate Bar. Ja som si ju konečne prednedávnom kúpila a som maximálne spokojná a dodnes som z nej nadšená. Hneďˇsom o nej musela aj písať :D
    Keď čítam tie spokojné slová o BBčkach z ebay, mám chuť spraviť nejakú objednávku. Robím si zálusk na Holika Holika a Skin Food.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím Alienem to asi nebude tak žhavé... měla jsem vzoreček a milovala jsem ho, ale tohle plné balení mi na mně prostě nevoní :-(
      Skin Food nemá nejlepší BBčka, to doporučuju spíš tu Holiku :-)

      Vymazat
  4. ach ty vůně VS :)) musím si brzy taky nějakou pořídit :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nenadchly mě, čekala jsem něco trochu jiného... na slepo už bych znovu neobjednávala.

      Vymazat
  5. Tesim sa ze zas pises a este viac ze sme sa stretli <3 dufam ze si to coskoro zopakujeme a ze sa ti budu laky pacit :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych si to taky moc ráda zopakovala, snad bude příležitost! A laky se mi líbí moc, ale ještě nebyl čas je vyzkoušet :-(

      Vymazat
  6. Už jsi zkoušela tu In the buff?

    Mám k Rexonám nový postřeh- když je hic, ale jenom pařák jako takovej, tak to ze mě všude teče, ale podpaží je v pohodě suché- ovšem, když je dusno nebo prádelna, tak může bejt 20 stupňů a Rexona si ani neškrtne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě ne, nějak se k ní nemůžu propracovat přes zkoušení jiných věcí.

      Vymazat