úterý 10. září 2013

Nip+Fab Oily Skin Fix

Značku Nip+Fab jsem neznala do té doby, než nám ji představil Ladybox. A protože ohlasy na tělové máslo, které jsme měly v boxu, byly dobré, začala jsem se porozhlížet po dalších produktech této značky a hledat, kde ji výhodně nakoupit. Nakonec jsem potkala na Asosu tuto sadu a protože nebyla nijak drahá (cca 300Kč), tak jsem si ji objednala.

Předpokládala jsem, že moje pleť bude jako každé předchozí léto mastná a tím pádem by mohla být tato sada trefou do černého. Jaké bylo ale moje překvapení, když jsem i v horkých dnech bojovala s pletí vysušenou. Neexistovalo, že bych se po odlíčení a vyčištění nenamazala, pleť mě pnula tak, že jsem občas sahala i po oleji a to je u mě nevídané. Taky jsem měla popraskané koutky úst a okolí vysušené a loupající se - už jsem přemýšlela, že s tím půjdu na kožní, naštěstí Framykoin pomohl v nejhorších chvílích a pro zachování neloupající se kůže používám Bepanthen mast (přesně tu, co se používá na dětské opruzené zadečky). 

To jsem ale trochu odbočila, takže zpět k této sadě. Ačkoli tedy nebyla vhodná pro můj typ pleti, dva výrobky ze tří jsem pravidelně používala. Jako první čisticí gel - ten jsem si nechala z nouze, protože se mi doma nějak přemnožily peelingy, které by se neměly používat víckrát než 2x týdně, a naopak obyčejných gelů na každodenní použití mám nedostatek. Takže jsem ho používala několikrát týdně, čistil pleť dobře, bez problémů odstranil zbytky makeupu, nicméně na ucpané póry neměl žádný vliv, ačkoli hloubkové čištění také slibuje. Balení je praktické - s pumpičkou, to mám ráda. Navíc dávkuje dobře, není problém ji zmáčknout jen trošku a vytlačit si tak jen polovinu obvyklé dávky (já většinou používala na jednou čištění jedno a půl pumpnutí). Co mi  na tomhle gelu ale vadí nejvíc, je vůně. Pro mě tedy spíš smrad, s prominutím... Něco tam mému nosu hodně vadí, je to jako závan kouře, což je mi coby nekuřákovi dost nepříjemné. Podivná zelenkavá barva tomu taky zrovna nepřidá... To je hlavní důvod, proč bych si ho nikdy nepořídila znovu, protože odličovací rituál je sám o sobě dost otravný, tak proč si ho ještě znepříjemňovat nevoňavou kosmetikou.

Druhým výrobkem a důvodem, proč nakonec koupě této sady vůbec nelituji, je shine fix. Je to bíle zabarvený gel, který slibuje zmenšení viditelnosti pórů a také omezení lesku. A opravdu to dělá! Pleť nebyla sice úplně matná, jak bych si představovala, ale méně lesklá ano a navíc jsem měla pocit, že mi i na nose déle vydrží BB krém, což většinou ani silikonové báze nedokáží. Póry byly vyhlazené, takže jsem na okolí nosu ani nemusela používat korektor, což normálně dělám. Navzdory tomu jsem neměla pocit, že by se mi póry ucpávaly víc než obvykle. Balení je poměrně malé, má jen 15ml, ale pro mě je na jednu sezonu dostačující, protože ho používám pouze na nos a jeho okolí, výjimečně i doprostřed čela. Občas jsem ho také prostřídala s Biodermou Pore Refiner, takže jsem ho zatím ani celý nedopotřebovala. Jsem s ním vážně moc spokojená a napsala bych, že si ho klidně koupím znova, ale tuším, že to neudělám, protože touha zkoušet nové věci neumírá a já navíc pořád doufám, že najdu něco, co bude matovat tak dobře, jako kdysi jeden krém od Vichy.

Posledním výrobkem ze sady je spot fix, lokální péče na pupínky. O tom vám bohužel nic nenapíšu, protože jsem ho darovala. Pupínky se mi teď dělají jen ve velmi malé míře a už dlouho mám pomocníka, který mi v boji s nimi pomáhá (recenze určitě v rámci dohánění restů bude) a navíc jsem objevila, že na mě hodně dobře působí i Salcura Antiac. Proto jsem nechtěla výrobky tohoto typu hromadit. Nicméně doufám, že nebyl úplně k ničemu, odezva "cos mi to proboha dala za šmejd?!" jistě nikoho nepotěší. A jak tak koukám na fotky, mám pocit, že jsem obdarovanou ochudila o krabičku... Pardon, já všechno hned po nafocení vyhazuju. Jinak ale celkově to balení bylo pěkné a nestyděla bych se to darovat ani komplet.










3 komentáře:

  1. No a jaká teda byla odezva, funguje to nebo ne?

    OdpovědětVymazat
  2. se tedy přiznám, že to já jsem ta obdarovaná (děkuji!) a pěkně v duchu své tradice jsem to zatím nezkoušela. ale jakmile mi dojde anatomicals (to bude tak za měsíc), tak se na nipfab vrhnu!

    jo a ps: tedy krabičku jsem nedostala, ale její absence bych si asi ani nevšimla, kdybys to tady na sebe nenapráskala!

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle sadu jsem hroozně moc chtěla, ale teď jsem mírně znejistěla.. raději zůstanu u svých voňavých olejů!
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat