pátek 20. dubna 2012

Skin79 VIP Gold Super Plus Beblesh Balm - zamyšlení nad originalitou

Dnešní příspěvek není recenze, protože tenhle BB krém už ji má a to tady. Původně jsem myslela, že budu mít materiál na článek o srovnání fake krému a originálu, ale nakonec to dopadlo úplně jinak, takže tento článek je spíš o tom, jak by měl vypadat originál a taky vám dám tip na dva prodejce na ebay, u kterých nakoupit.

Začalo to tak, že mě kamarádka požádala o nákup tohoto BB krému na ebay. Radily jsme se u kterého prodejce nakoupit, protože tato značka se dost padělá, takže jsem v žádném případě nemohla použít pravidlo, které využívám při nákupu laků - najdu prodejce s nejvýhodnější cenou a poštou a u toho nakoupím. Tady by se to mohlo nevyplatit, takže jsem procházela všechny aukce, zkoumala hodnocení prodávajících, jejich celkovou nabídku a také kolik kusů už od daného krému prodali. Na základě těchto kritérií mi jako důvěryhodný přišel ideaseller_kr, který v aukci prodal více než tisíc kusů a hodnocení má 99,9%. Přece není tisíc lidí hloupých, kdyby si koupili fake, tak se minimálně několik z nich ozve, ne? A někdo by mu určitě udělil negativ aniž by žádal o vrácení peněz, jenže v komentářích jsem nenašla ani jediné obvinění z toho, že by prodával neoriginální zboží.

Nicméně jeden z prodejců asijské kosmetiky, kterým důvěřuju, je rubyruby79. U něj jsem nakupovala už mnohokrát a s ničím jsem neměla problém, originalitou těchto věcí jsem si jistá. Jeho nastavení cen mi přišlo výhodné a proto je pro mě takovým měřítkem - pokud někdo nabízí stejnou věc mnohem levněji, připadá mi to podezřelé. A přesně z toho důvodu ve mně vzbudil nedůvěru v ideaseller_kr, protože ten nabízí VIP Gold Super Plus BB za 13,48, zatímco rubyruby79 ho má za 20 dolarů plus poštovné 5.61 tady! (POZNÁMKA: aktuálně ho má v nabídce i se 40% slevou a poštou zdarma tady a podle prodaných kusů je v této nabídce už od konce února, tedy v době, kdy já jsem nakupovala, tam měl být - takže buď ta aukce zrovna nebyla aktivní, nebo jsem prostě slepá a kamarádka zaplatila víc, než musela... I když možná dobře, že jsem o tom nevěděla, protože jak se znám, akorát by mě rozhodilo, že má v nabídce stejný produkt za tak odlišné ceny). Proto jsem tedy 25 dolarů brala jako rozumnou cenu za originál a okamžitě začala pochybovat o tom, že bych ho mohla koupit i o polovinu levněji. Nedalo mi to a koupila jsem i ten levnější a čekala, co mi přijde. Předpokládala jsem, že fake, který prodejci omlátím o hlavu, nafotím a poletí do koše. Proto jsem byla velmi mile překvapená, že mi přišel originál - aspoň si to myslím.

Údaje o tom, jak poznat originál jsem čerpala hlavně z příspěvku na Little Makeup Boxu a pak také z jednoho fóra, kde je plno příspěvků ohledně prodejce s přezdívkou lollipopx, který prodává fake a spousta uživatelek tam popisuje rozdíly mezi krémem, který mají z dřívějška a tím, který koupily od něj, dost často i se spoustou fotek. Ne všechno, co jsem se dočetla, můžu aplikovat na svůj krém, nicméně pár poznatků o tom, co by měl splňovat originál, jsem si odnesla. Tady jsou:

1. Nikde na krabičce by neměla být vytištěná internetová adresa www.skin79.com.
2.Veškerý potisk krabičky by měl být čistý a ostrý.
3. Na zadní straně by měly být údaje pouze v angličtině, korejština je z boku.
4. Na spodní straně musí být uvedeno datum spotřeby.
5. Datum spotřeby jak na spodní straně jak krabičky, tak samotného krému, by mělo být také ostré a nemělo by se smazat pouhým dotykem, dokonce by mělo vydržet a pokus o násilné seškrábání.
6. Pumpička nemá mít žádný plastový kryt.
7. Na zadní straně krému by měla být nalepená ochranná známka Skin79 (nejsem si jistá, kdy se tam začala lepit, nicméně v těch rok starých příspěvcích o ní není vůbec zmínka).

Záměrně v tomto výčtu neuvádím informace o tom, jak by mělo být balení vysoké, protože mnou naměřené údaje nesedí ani na originál ani na fake, které ve svém srovnání prezentuje LMB. Důvodem bude s největší pravděpodobností to, že oba mnou zakoupené krémy jsou novější. Můžete si všimnout i rozdílu v pumpičce, ty dřívější tam mají prostě díru, zatímco krémy na mých fotkách jsou propracovanější, okolí pumpičky je zlaté, stejně jako vršek tuby. Pokud by to ale někoho zajímalo, moje balení měří 9,2cm celkem a od spodu k tomu zlatému okraji u pumpičky je to 7,6cm.

Na fotkách si můžete prohlédnout mnou koupené krémy. Ten od rubyruby76 je vždy vlevo, vpravo od ideaseller_kr. Rozdíly mezi nimi jsou minimální, ten levý má o trošku menší písmo, kterým je vytištěno datum na dně i krabičky i tuby, mají na jiném místě údaj o gramáži a ten pravý má navíc obrázek s informací, že by se měl spotřebovat do roka od otevření. Víc rozdílů jsem nenašla, navíc oba splňují všechny výše zmíněné body a proto je oba považuji za originální.

Na poslední fotce je potom srovnání krému od ideaseller_kr se vzorečkem, který mám z dřívějška. Přijde mi, že je velké balení o něco tekutější, nicméně odstín, parfemace i chování krému na mé pleti (myšleno aplikace a výdrž) jsou naprosto totožné - ano, do koše neletěl, nechala jsem si ho a používám ho teď každý den.

Závěrem je pro mě zjištění, že originál BB krému od Skin79 se dá pořídit levněji, než jsem myslela. Co si o tom myslíte vy? Jaký závěr z mého článku vyplývá pro vás? Souhlasíte se mnou v tom, že jsou krémy originální? Nakoupili byste u těchto prodejců, kdybyste si chtěli pořídit asijský BB krém? Jsem zvědavá na vaše názory :-)











16 komentářů:

  1. Musím říct, že tvůj článek je jak na zavolanou, zrovna se chystám si BB od Skin79 na e-bay koupit. Ještě nemám zkušenosti, takže sotva poradím, jestli to je, nebo není originál. Ale cena je lákavá...o tom žádná. Snad se nenapálím a koupím originál :).

    OdpovědětVymazat
  2. Moc dobrý článek děkuju za něj jelikož se brzy chystám koupit tento BB krém :))

    OdpovědětVymazat
  3. no skvělý článek. nedávno jsem právě na ebay na ideaseller narazila a taky jsem se zamyslela, jak má ty ceny levné. ale vyzkoušené nemám, fakt jsem už tři měsíce bb krém žádný nekoupila. ale fakt netuším, čím to je, takový rozdíl cen se hned tak nevidí.

    OdpovědětVymazat
  4. Trošku off topic: Chtěla jsem se tě zeptat, jestli ses někdy zabývala dobou trvanlivosti kosmetiky koupené přes e-bay.
    Já jsem to nikdy neřešila, ale nedávno mi čistě náhodou padnul zrak na datum na tubičce bb krému a zjistila jsem, že je prošlý. Honem jsem vyhrabala všechny kousky koupené z Asie přes ebay a výsledek byl stejný. Což mě dost zklamalo, protože bb krémy jsem si opravdu zamilovala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám stejný problém s kosmetikou objednanou přes e-bay. Ted jsem koukla na expiraci u BB cremu a jsem zděšená a sklamaná, prošlý 120112 :-( A to mi přišel před cca. 14dní.

      Vymazat
    2. A není to náhodou datum výroby? Já mám na jednom krému 4.4.2011 a hned vedle toho ikonku spotřebovat do 24 měsíců po otevření, takže jsem to považovala za datum výroby. Ale ruku do ohně za to nedám, protože na několika věcech jsem nenašla datum vůbec, na jiných jsou podivné kódy, ze kterých já rozumné datum nevykoumám - setkala jsem se s tím právě i na tom fóru, které zmiňuju v článku. Někdo tam napsal změť čísel a ptal se, zda je to datum výroby a jiná slečna na to odpověděla: ano, to je rok výroby 2011, přitom v tom nebyla ani 0, 1 ani 2, tak fakt nevím :-D

      Vymazat
  5. Já mám zrovna na cestě BB DreamGirl od ideaseller_kr je pravda, že u něj byl opravdu nejlevnější co jsem koukala takže jsem zvědavá co mi to domu přijde. Jinak zkušenost s BB mám jen se vzorečky tohoto co máš ty ... takže nějak nemůžu hodnotit FAKE nebo Original ... ale co jsem koukala na ty odkazy tak bych taky řekla, že ty tvé jsou originály :))

    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Teprve si budu objednávat vzorečky od Skin79, ale už jsem taky hledala po netu jak pak neobjednat fake.
    Asi budu nejspíš objednávat od ideaseller_, tak snad budu taky spokojena :), opravdu užitečný článek.

    OdpovědětVymazat
  7. Super článek, začínám se rozhoupávat k tomu abych si ho koupila na léto :D

    OdpovědětVymazat
  8. nějak to nechápu...originál by měl být jen jeden..a na obalu jsou přece rozdíly..chci věřit tomu, že je obojí originál...ale prostě mi hlodá červíček v hlavě..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozumím ti a taky si nejsem jistá úplně na 100%. Nicméně ty rozdíly jsou tak malinké, že jsem spíš nakloněná tomu věřit. Beru to tak, že ty rozdíly můžou být způsobené tím, že jsou krémy vyrobené v jinou dobu nebo na jiném místě. U nás ve firmě je to třeba tak, že každá směna má své značení, máme jiné barvy razítek, dáváme je na odlišná místa a podobně - na výsledný produkt to nemá absolutně žádný vliv a zákazník rozdíl nepozná, ale nám to umožní zpětně dohledat kdy byl který kus vyrobený a kdo ho zpracovával. Možná, že u těchto krémů je to podobné...

      Vymazat
  9. Bezvadný článek, mám tyhle "návodové" ráda. Určitě si ho přijdu přečíst znovu, až se rozhoupu k nákupu velkého balení nějakého BBčka. ;-) Díky!
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  10. Prodejce rubyruby79 mám taky moc ráda :). Zrovna teď jsem si od něj objednala BB cream Dream girls. Tak uvidíme, co přijde :).

    OdpovědětVymazat
  11. Děkuji vám za komentáře, jsem ráda, že považujete článek za užitečný. Pokud narazím ještě na nějaké důležité informace, do článku je doplním, aby zůstával aktuální.

    OdpovědětVymazat
  12. Peti, po dlouhé době, co jsi mě nahlodala, se odhodlávám k nákupu BB creamu a opětovnému obnovení mého ebay účtu.. Takže díky za tipy na prodejce!!

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj, můžu se zeptat, zda si v poslední době objednávala z ebay bb cream? Přečetla jsem si tento článek a objednala si classic balm Skin 79 od prodejce deaseller_kr. Dnes mi přišel a bohužel na krému není ochranná známka, místo treatment je na krabičce napsáno solution a krabička není po straně "proděrovaná". Myslíš, že bude pravý? Nebo jestli už je neznačí jinak? Moc díky za info..Simona

    OdpovědětVymazat