neděle 13. listopadu 2011

MAC Glitter & Ice kolekce - stíny Fresh Ice a Hold That Pose!

Už jsem se tu zmiňovala, že nová kolekce od MAC mi nedá spát. Líbily se mi všechny stíny a pak světlounce růžový Paint Pot. Ten k nám ale nedorazil, takže ve hře zůstaly pouze stíny. Nebyla jsem si ale podle fotek schopná vůbec vybrat, takže jsem požádala o rezervaci jednoho kusu od každého odstínu (díky, Dianko!) a jela do MACu psychicky i finančně připravená na to, že si jich možná opravdu koupím všech šest. Nakonec jsem překvapila sama sebe a odnesla si pouze dva. Naživo mě totiž většina odstínů zklamala, po smíchání vznikla nudná a nezajímavá barva - teď mluvím o Snow Season, obyčejná lesklá nude. Věřím, že se dobře prodávala (kromě jednoho, pro mě schovaného, byl tento stín vyprodaný), ale já mám velmi podobný odstín od Essence z kolekce Natventurista, tak proč kupovat další, několikanásobně dražší. Další zklamání bylo Frozen Blue, čekala jsem pěknou šedomodrou, ale byla to obyčejná studená modrá. Docela se mi líbil Shimmermint, obě slečny prodavačky mi ho doporučovaly, ale zaprvé měl dost velké stříbrné třpytky, které by mě štvaly svým opadáváním a zadruhé musím uznat, že bych takovou barvu nenosila často, takže by to byla docela škoda. Na zlomek okamžiku jsem zauvažovala nad Winterized - barva pěkná, hnědá, ale určitě už podobnou mám a hlavně byla hodně tmavá, takže by to na každodenní líčení asi taky nebylo. Velké váhání a dilema mi způsobil Fresh Ice - druhý největší favorit. Čekala jsem, že bude bílý, ale zároveň jsem si myslela, že ten růžový odlesk bude viditelný na běžném světle. No, bohužel téměř není. Třeba pod zářivkami v HM jsem ho viděla (odběhla jsem si tam a všechny stíny jsem měla na ruce, takže jsem je pořád zkoumala a rozhodovala se :-)), ale co ho mám doma, tak ne. Nakonec jsem se ale rozhodla, že si ho vezmu, protože bílý minerální stín nemám a chtěla jsem ho a říkám si, že případný prodej bude jednodušší než abych ho pak sháněla všude možně a třeba i přeplatila. Kromě nepříliš originální barvy je ještě mínus pigmentace, která je slabší. Budu si asi muset zvyknout nanášet ho na mokro, i když to dělám nerada. Poslední stín je Hold That Pose! - favorit z fotek a i naživo láska na první pohled :-) Ten mě teda nezklamal ani trošku, naopak je mnohem hezčí, než jsem čekala. Popsat tu barvu je docela těžké - já bych řekla, že je to hodně studená hnědošedomauve se stříbrným základem. Snad to dává aspoň trošku smysl :-) Slečna v MACu mi k němu doporučovala Winterized, ale já už jsem k němu měla vymyšlenou jinou kombinaci (druhá fotka na oku) a musím říct jediné - miluju to líčení a nejradši bych ho nosila pořád!
Ke zbytku kolekce se nijak podrobněji vyjadřovat nebudu, vlastně jsem kromě jedné rtěnky a tužky ani nic dalšího nezkusila, nelákalo mě to. Co se mi ale hodně líbí, jsou ty bílé obaly - velmi příjemná změna, oproti černé klasice. A co vy? Viděly jste tuhle kolekci? Pořídily jste si něco?
P.S.: Perlička ze zákulisí - stojím u stojanu, testuju stíny, vybírám a najednou se za mnou ozve "ahoj!". Otočím se a tam Andulka! Nijak jsme se nedomlouvaly, ani jsme nevěděly, že ta druhá taky jede do Prahy... svět je prostě malej. Jo a lehce jsem ji donutila si taky něco koupit, když už tam byla ;-)




MAC Fresh Ice

MAC Hold That Pose!

MAC Fresh Ice, Hold That Pose!

Spolu na oku moc nevyniknou, protože oba mají silný stříbrný odlesk... ve vnitřním koutku Fresh Ice, ve vnějším Hold That Pose!, spodní linka také oba stíny na černé tužce

Toto je ta zamilovaná kombinace - MAC Hold That Pose! a Chanel Illusiore, spodní linka tužka Lancome v odstínu Prune

Tohle se mi moc nelíbilo... MAC Fresh Ice a pigmenty MAC All Girl a Pinked Mauve, horní linka Chanel Illusoire (poprvé a naposledy, vůbec mi to s ním jako linkou nešlo)

A ještě jednou Fresh Ice coby součást stříbrného smokey, ostatní stíny jsou z paletky NYX Smokey Eyes, linka krémová Essence, dole tužka Manhattan (právě mi došla, nevíte někdo o takovém odstínu?)


16 komentářů:

  1. Hold That Pose! Opravdu dokonalý! <3

    OdpovědětVymazat
  2. ano ano, tohle pro mě už navždy bude svět-je-malej-kolekce:)))

    OdpovědětVymazat
  3. tak jo, já se přiznám: tato kolekce se macu povedla. a tobě se všechno to líčení strašně povedlo...

    OdpovědětVymazat
  4. mě na jednu stranu tyhle žíhaný stíny strašně baví, ale když si je pak vyzkouším, tak mi barva nepřijde tak zajímavá. To samé mám s těmi od Essence, které jsou ve výsledku spíše jen bílé, než nějak zajímavě barevné. Takže na pohled se mi líbí strašně (i na tvém oku) ale pro mě by to asi moc nebylo

    OdpovědětVymazat
  5. Moc hezká kolekce :D
    http://my-colorful-kingdom.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  6. Tyjo, já jí viděla naživo a neudělalo to se mnou vůbec nic! Hold That Pose vypadá fajn, ale za ty peníze pro mě určitě ne :)

    OdpovědětVymazat
  7. Nevim proc, ale me naopka posledni dobou ty nove MACove kolekce moc neberou. Prijde mi, ze se to opakuje porad dokola:-(

    OdpovědětVymazat
  8. Ja by som si ich nekúpila, ale iba preto že podobných mám veľa, ale inak vyzerajú pekne, a máš krásne oči :)

    whatluciadid.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. Uf, tak já odolala všemu. Šla jsem sice pro ten růžový paint pot a měla v oku i červený, ale nakonec jsem je oželela oba, byť to bílé balení je krásné.
    Ale MOC pěkná recenze a fotky líčení.

    OdpovědětVymazat
  10. Slintám! A jak píše Day, recenze je opravdu super :)

    OdpovědětVymazat
  11. trb: děkuji! všechna ne, ale co už... a taky ty vypelichaný řasy by mi celkový dojem nemusely kazit, ale co nadělám :-)

    Rendy: máš pravdu, ne vždy je výsledná barva zajímavá. V tomhle jsou lepší stíny z červnové kolekce, na které ještě dlužím recenzi...

    Míno, se mnou hýbe všechno, na čem je nápis MAC, bohužel... :-)

    PlumFoolery, tak to mně nepřijde, skoro vždycky si tam vyberu něco, co ještě nemám a hrozně potřebuju :-)

    Lucia, děkuji :-)

    Day, souhlasím, to balení je snad ještě hezčí, než obsah. A nad tím Paint Potem pořád přemýšlím, jestli ho mám shánět nebo ne... A děkuju za pochvalu!

    Markétko, děkuji i tobě :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Byla jsem se na tu kolekci podívat, ale přišlo mi to jako jedna velká nuda a ty bílý obaly mi přijdou takový levný:-(
    Ale tvoje zamilovaná kombinace ti moc sluší a moc se mi líbí.

    OdpovědětVymazat
  13. No...já jsem si od MACu koupila minerální stíny zelený (Unsur-Passable je název). Jako v obchodě byly krásně takový lesklý...ale na oku nejsou tak lesklý :-O a třpytky nepadaj. Jinak MAC je šíleně drahej - stíny skoro za 500, to mi přijde přehnaný :( ale tak značka no :D Klára

    OdpovědětVymazat
  14. hold that pose vyzera skutocne lakavo!
    ..a zmena obalov je tiez velmi prijemna ;) no drzim sa a snazim si nic nekupit...najblizsie 3 mesiace...aspon....

    cajova.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  15. ty stíny vypadají úžasně, díky za tip!

    OdpovědětVymazat