pondělí 7. listopadu 2011

Elf Flawless Finish Foundation Porcelain

Protože bych v blízké době chtěla napsat recenze na dva další makeupy a minimálně jeden z nich srovnat s tímhle Elfím, měl by tu být jako první aby bylo jasno, co si o něm myslím. Začneme ale trošku netradičně fotkami, text bude až uprostřed příspěvku.
Balení vypadá na první pohled sympaticky - skleněná lahvička a černé plastové víčko.

Jenže to víčko se mi rozpadá...

Četla jsem, že spousta uživatelek si stěžuje na nefunkční pumpičku. Jaká byla moje radost, když moje fungovala! Přestala AŽ při třetím použití. Hmmm...

...a taky se mi rozpadá...

...takže makeup musím nabírat takhle a je to docela otravné. Navíc tímto způsobem jen těžko spotřebuju výrobek celý.

Dost už k balení, přejdeme k obsahu. Mám odstín Porcelain, který je z nabízených úplně nejsvětlejší. Já jsem hodně bílá, takže kdyby vyráběli odstín ještě o malilinko světlejší, bylo by to super, ale v zásadě se dá říct, že mi tento sedí (na ruce to vypadá že ne, ale tu mám extrémně bílou). Konzistence je poměrně dost hutná, takže mi přijde, že makeup strašně rychle ubývá. Navíc hodně ulpívá na stěnách lahvičky, takže tam zůstane spoustu makeupu, ke kterému se prostě nedostanu. Jeho krytí hodnotím jako vysoké - dokonale sjednotí barvu, překryje i menší nedokonalosti, pouze na větší pupínky je potřeba použít navíc korektor. I přesto ale působí přirozeně, nedělá vůbec masku (OT - momentálně nevlastním žádný makeup, který by mi masku dělal a to ani ty levné drogerkové - zlepšili se výrobci, nebo se změnilo moje vnímání?). Výdrž také není vůbec špatná - já svůj obličej rozděluju na 3 části, podle kterých pak výdrž hodnotím. První je nos, který mám extrémně lesklý a delší dobu na něm nedrží prostě nic. Ani tenhle makeup, sleze z něj tak za 2 - 3 hodiny, takže pak opravuju korektorem a přepudrovávám. Další oblastí je čelo, které mám také mastnější, ale už ne tolik jako nos a lepší makeup tam s přepudrováním vydrží celou směnu v práci - což tento od Elfu splňuje. Třetí oblastí jsou tváře a brada, které mám suché a tam makeup vydrží klidně i 16 hodin. Po nanesení ale makeup zůstane hodně "glow", takže přepudrování je naprostou nutností. Poslední věc, ke které bych se chtěla vyjádřit, je parfemace - většinou se setkávám s názorem, že je ta vůně příjemná, ale každý máme jiný nos a mně prostě vadí. Je příliš silná a není to něco, co by mi vonělo hezky... Nicméně se dá na to zvyknout a tu chvíli při nanášení to přežít.
Závěr: i přes poměrně závažné nedostatky (nefunkční pumpička, parfemace, rychlé ubývání, nemožnost spotřebovat ho do poslední kapky) je to podle mého názoru dobrý makeup, vezmeme-li v úvahu poměr cena/výkon. Je velmi pravděpodobné, že si ho koupím znovu. Doporučila bych ho i kamarádce, ale předem bych ji upozornila na negativa, které na makeupu vidím.





17 komentářů:

  1. Nevím jestli to není fotkama jen, ale působí na me dost oranzove....

    OdpovědětVymazat
  2. Super recenze, ale ta nefunkční pumpička by mi dost vadila, takže bych se neodvážila si makeup po spotřebování objednat znovu ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Měla jsem stejný problém, reklamovala jsem ho a psali mi, že prý normálně funguje a nic mu není. Jinak samotný make-up nic moc.

    OdpovědětVymazat
  4. Aj ja som bleda..a od porcelain by som asi ocakavala tosku iny odtien..tento by bol na mna asi tmavy..
    Vdaka za recenziu!..na tento makeup som uz pozerala a rozmyslala ze za tu cenu by som ho mohla niekedy skusit.. no ale taku galibu s balenim by som teda necakala!..jasne ze musia setrit kde sa da, aby ta cena bola co najnizsia..ale toto sa mi zda prilis :D
    ..vykon makeupu ale vyzera fajn!..mala som pocit akoby si pisala o mojej pleti :D

    OdpovědětVymazat
  5. tak já už jsem nad ním jednou přemýšlela, ale myslím, že asi vynechám. to balení by mi asi vadilo. nehledě na to, že bych potřebovala světlejší.

    OdpovědětVymazat
  6. nemozem si pomoct, ale mne pripada aj tak akysi tmavy...neboj sa predstavila som si aj tvoju porcelanovu bielu ruku, ale nemozem si pomoct, to balenie by ma asi nastvalo, ja som si raz kupila kondicioner od Toni&guy a mal presne tuto istu chybicku krasy, tiez som ho z balenia musela dolovat...

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to zničené balení bych nesnesla, letělo by do koše:)

    OdpovědětVymazat
  8. to balení by mi taky vadilo a navíc ten odstín mi přijde strašně do žluta, takže by mi určitě neseděl, jinak se mi ale popis moc líbí, mám ráda glow makeupy :)

    OdpovědětVymazat
  9. měla jsem stejný problém s pumpičkou u prvního balení, po reklamaci jsem dostala nové balení a to je perfektní a všechno funguje. A navíc mě velmi vyhovuje, je to asi nejlepší make-up z těch levnějších, co jsem kdy vyzkoušela a také bych ho doporučila. I když přijde mi trošičku mastnější a chce ho určitě fixovat pudrem :)

    OdpovědětVymazat
  10. z fotky se mi zdá tedy docela dost do žluta, ale jinak ho nemám a ani mít nebudu, protože tekuté make-upy mé pleti vůbec nesvědčí :((

    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. mě přijde trochu tmavý na to jak si všude stěžují, že je světlý...Já sem fakt bledulka a nedokážu si to představit. Pravděpodobně si ho ale pořídím, protože je fakt hodně do žluta což potřebuju. Asi to není moc obvyklé, ale i přes to, že mám hodně světlou pleť tak mám opravdu silný žlutý podton a i béžové make-upy na mě vypadají růžově, pak mám obličej jiný než krk...hrůza, takže pro mě žlutá velké plus:)

    OdpovědětVymazat
  12. Ježíškote, mně se zdá žlutý! :D To by mi asi na obličeji moc nesedělo... :/ :D
    Ale musím říct, že ta nefunkčnost lahvičky mě dost pobavila, i když v reálu to asi není moc vtipné. :DD

    OdpovědětVymazat
  13. Nepoužívam make-up, takže nemám problém s týmto :).
    Ale pekný článok, bude si dávať pozor, ak náhodou budem niečo obednávať ♥.

    http://theworldbykejmy.blogspot.com/.
    Kejmy ♥.

    OdpovědětVymazat
  14. Chtěla jsem si ho koupit ale nekoupím, dyť je žlutý! :D Navíc to dávkování by mi vadilo.

    OdpovědětVymazat
  15. Nevím... asi bych neměla nervy na to balení =D Ráno když se potřebuju namalovat tak spěchám a tohle by mi asi dost nevyhovovalo. =D Jinak na té fotce, kde ho máš na ruce mi přijde docela do oranžovo/žluta. Třeba je to jen fotkou. :) Ale já o tomto makeupu neuvažuji =D

    OdpovědětVymazat
  16. Dančo, protože jsem ho začala používat až víc než měsíc po objednání a protože už jsem z té objednávky reklamovala 3 jiné věci, tak mi to bylo hloupý.

    Dožluta určitě je, což mi vyhovuje, jsem růžová a potřebuju to potlačit. Ale zas tak tmavý není, zkusím ho znovu vyfotit na obličeji pro lepší představu, snad se mi to konečně povede. Překvapuje mě, kolika z vás by nefunkční pumpička vadila - že bych byla až příliš benevolentní? :-)

    Děkuji vám za komentáře!

    OdpovědětVymazat