pondělí 21. listopadu 2011

Catrice paletka Berlin

Měla jsem sto chutí se na tuhle recenzi vykašlat. Že paletku mám už jsem vám ukazovala a nějaký podrobnější informace a fotky můžete najít na 158 jiných blozích, jejichž majitelky jsou mnohem rychlejší než já. Tak na co být další ovečka ze stáda... Navíc moje recenze bude spíš kladná a takové prý nejsou moc in. Ale co nadělám, Hanka si ji chtěla přečíst, tak jdeme na to...
Balení se mi líbí, co se vzhledu týče. Často bylo v recenzích zmíněno, že je paletka zbytečně tlustá - ano, to asi je, ale na druhou stranu mě to nijak zásadně neirituje. Trošku mě mrzí, že je ten obal papírový, je tak strašně náchylný k poškození a z toho důvodu bych s paletkou nikam necestovala. Absence zrcátka mi nevadí, naopak ten štěteček a mini tužku si mohl výrobce taky odpustit.
Tvářenky mají pěkné odstíny, mně oba sluší, takže velké plus, ale nevím, co by na tu zlatooranžovou říkala třeba Barunka :-) Každopádně je to moc hezká a velmi lesklá barva, která je hodně pigmentovaná, trošku práší. Růžovokorálová je matná, s pigmentací je na tom o dost hůř, i tak je ale použitelná - tím myslím, že to není žádný boj ji aplikovat, jde to v pohodě, aspoň to s ní nepřeženu. Kolem a kolem jsou ty tvářenky pro mě milé překvapení - paletku jsem kupovala kvůli stínům a vzala bych si ji, i kdyby tvářenky byly špatné nebo ošklivé odstíny, proto jsem ráda, že je využiju. Není to žádná pecka, abych si řekla: dneska použiju tu úžasnou tvářenku z berlínské paletky! To zas ne, ale když budu používat nějaký stín, klidně pak sáhnu i po tvářence.
Stíny - šedé, hnědé, jedna zlatá. Tím se nedá nic zkazit, jsou to bezpečné barvy, pro většinu lidí nositelné. Co se originality týče, řekla bych že barvy v této paletce jsou jedinečné. Mám stínů a pigmentů opravdu hodně a k některým bych podobný hledala jen těžko. Absolutní favorit je pro mě Ku´Damm - hodně studená hnědošedá s mauve podtónem. Bingo, přesně barva která mi sluší a kterou je dost těžké najít, protože i když se to v krabičce tváří přesně podle mých představ, na oku barva záhadně zteplá. Milým překvapením a dalším oblíbencem se stal Checkpoint Charlie - vypadalo to jako obyčejná růžovobéžová barva, nejdřív jsem si vůbec nevšimla, že má nějaké zlaté odlesky. Myslela jsem, že to bude taková ta rozjasňující barva pod obočí a když jsem ji tak použila, zírala jsem, kde se mi tam ta zlatá barva vzala. Zlatou a žlutou já můžu, takže ji určitě využiju. Am Alex je na oku mnohem tmavší, než se tváří v krabičce. Je polomatný, ale má v sobě droboulinké třpytečky (teď mi vypadlo jak tenhle finish nazývá MAC...). Berlin Wall je asi nejméně originální, obyčejná teplá béžovohnědá (na fotce vyšel až do bronzova, ale není takový). Tiergarten je strašně pěkný odstín teplé šedé, který obsahuje barevné minitřpytečky - nejvíc vidím modré a stříbrné, ale jsou tam i žluté a růžové. Brandenburger Tor je studená černošedá se stříbrným leskem. Žádný stín nemá problém s pigmentací, všechny jsou intenzivní v jedné vrstvě. Jsou máslíčkově jemné, dobře se s nimi pracuje a nepráší. Podle mě jsou kvalitní, srovnatelné s některými odstíny od MAC nebo i dalších značek, namátkou mě napadá třeba TheBalm stín, který mám v odstínu Just This Once Jamie.
Tužka se strašně špatně vyndavá z balení. Je neuvěřitelně maličká a špatně se drží. Barví hezky, výdrž neposoudím, tu jsem v akci zapomněla otestovat. Vyzkouším ji až přijde den, kdy nebudu moci najít ani jednu ze svých padesáti tužek. Pokud ji teda vydoluju z toho obalu.
Štěteček a houbička. Abych jen nepodloženě neplácala, štěteček jsem vyzkoušela a dá se s ním nalíčit, dokonce to ani není na výsledku nijak zvlášť znát. Jen je příliš malý a nemá moc štětin, tak nabírá míň produktu než štětce, na které jsem zvyklá. A kdybych spěchala, snad si ty stíny radši nanesu prstem, protože vydolovat ho z balení je opět boj. Houbičku jsem nezkoušela, tuhle věc jsem na stíny použila asi tak 5x v životě a už je to spoustu let, do kterých se vracet nehodlám.
Závěr: já jsem spokojená a paletku Berlín můžu s klidným svědomím doporučit. Kvalitou podle mého názoru značně převyšuje svou cenu, dala bych za ni klidně i víc. Jestli je tomu tak i u ostatních tří si ale netroufám hodnotit, ale z vyzkoušení testerů bych řekla, že New York a Londýn byly pigmentované o mnoho hůř.


Tvářenky: Unter Den Linden, Siegessaule

Stíny: Tiegergarten, Am Alex, Ku´Damm

Pidi tužka

Stíny: Checkpoint Charlie, Berlin Wall, Brandenburger Tor, tužka

První tři v akci, bohužel spolu příliš nevyniknou a vypadá to jako jedna barva...

Další tři a nefotogenické oko a ještě k tomu podivný úhel pohledu (aneb spěchala jsem a vyberte z pěti fotek jednu použitelnou)

Do třetice mix: Checkpoint Charlie, Ku´Damm, Tiergarten a Brandenburger Tor


12 komentářů:

  1. To nalíčení je luxusní, moc ti to sluší. Když jsem se na ní dívala v obchodě, tak mě ty barvy nezaujaly, ale jak je vidím rozmazaný na ruce, vypadají o moc lépe :) (ale stejně jsem si žádnou z těch paletek nekoupila :D)

    OdpovědětVymazat
  2. Kolekce se mi celkem líbí, v našich drogeriích je to konečně něco trochu originálního, ale vzhledem k tomu, že na mě bude pod stromečkem čekat 88 warm eyeshadow palette, mě tyto paletky nechávají chladnou. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tyto paletky jsem se nikdy nechystala koupit, ale moc se mi líbí kombinace barev na druhé fotce.

    http://tothemoonandback-eli.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  4. mě se zrovna berlin vůbec barevně nelíbí. pro mě to jsou naprosto nepoužitelné barvy... ale teď toho lituji, protože mi přijde, že to je úplně jiná paletka než ta moje. abych já dosáhla takové pigmentace, co ukazuješ, tak bych to musela deset minut šmudlit. taky nechápu, jaktože tvoje stíny jsou jako máslíčko a moje jsou spíš jako nezaschnutá omítka.

    (jo a mně zase nevadí papírový obal, bez zrcátka se taky obejdu, ale ta tloušťka mě trápí - paletka se mi špatně skladuje a zabírá moc místa)

    OdpovědětVymazat
  5. No...nevypadá to vůbec špatně...na očích se mi líbí, akorát nechápu, ty barvy mě v paletce přijdou dost dostudena (většina) a na oku je to krásně teplý...


    Ale stejně si ju nekoupim :)

    OdpovědětVymazat
  6. tuhle paletku taky moc miluju a maluju se s ní skoro denně :) mám ještě Londýn, tam je ta pigmentace o malinko horší, ale žádná tragédie. Sice se ty stíny ke mě moc nehodí, ale tvářenky má parádní. Naprosti tomu u Berlína jsou tvářenky pro mě nepoužitelné, ale stíny jsou perfektní a používám je denně

    OdpovědětVymazat
  7. Nerozumiem čo má niekto proti nim. Vyzerajú nádherne. Mimochodom, nevadí, že okrem teba na ne recenziu robilo mnoho ďaľších. Práve ty si ma totiž inšpirovala k ich kúpe ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Berlin se mi líbí také nejvíce, ale mám platku od ELF a ta mi bohatě stačí :)

    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. Já se na ni divala v sobotu ale připadalo mi, že jsou ty stíny o ničem, no ale jak to vidím na tobě (krásné), sakra, škoda, že jsi nepřihodila článek už dřív!:D Eve

    OdpovědětVymazat
  10. Skvělý tip a dokonale obsáhlá recenze ;-). Určitě vyzkouším, už teď se těším!
    Príma večer přeje Vivi

    OdpovědětVymazat
  11. Mně se moc líbí. Dostanu jí k Vánocům :DD tak se mám na co těšit.)

    OdpovědětVymazat
  12. trb: asi budu muset vyzkoušet i tu Sydney, když už ji mám doma, abych měla srovnání, když myslíš že je na tom s pigmentací o tolik hůř. Mě tloušťka moc netrápí, kosmetika mi bez tak zabírá půlku pokoje, tak mě ten kousek navíc nezabije :-)

    Dáši, mně přijde teplá jen ta Berlin Wall. Ostatní jsou studené i na oku, možná to blesk trochu zkresluje.

    Suzie, tak to já mám štěstí, že mi vyhovují jak stíny, tak tvářenky :-) Ale kvůli tvářenkám bych si asi tu paletku nekoupila...

    Ruby, velmi jsi mě potěšila, děkuju! Dej pak vědět, jak jsi s ní spokojená :-)

    Angel, já tu Elfí paletku mám taky, ale nějak mě nenadchla, tato mi přijde lepší, ačkoli má menší výběr barev.

    Eve, promiň :-D Bohužel nemám na blog tolik času, kolik bych si přála, takže dokud nedodělám školu a nenajdu si jinou práci, budu asi stále ta poslední opožděná blogerka :-D

    Vivi, děkuji za milý komentář! :-) Dej pak vědět, jestli jsi spokojená :-)

    Mia: to bych se také těšila! Musím si též nadělit nějakou kosmetiku, nikdo jiný to za mě neudělá :-D

    OdpovědětVymazat