čtvrtek 17. listopadu 2011

Baviphat Strawberry Toxifying Mask

Hned po BB krémech jsou masky další věc, která mě v asijské kosmetice láká zkoušet. Jenže nabídka je obrovská, tak podle čeho si vybrat? První věc, která mě zajímala, bylo samozřejmě to, aby byla vhodná pro mou mastnou pleť. A dál už bylo moje rozhodování opět zcela povrchní a vybírala jsem podle vzhledu, resp. obalu. Tuby a bílé nudné kelímky - toho jsou plné české drogerie. Ale kdo by odolal červené jahodě? Já ne :-)
Ta maska je strašně zvláštní, co se konzistence týče. Na pohled to vypadá jako lehce růžový jogurt nebo jahodový krém (jen ho vyklopit na buchtu a namazat ;-)). Krémová ale není a je docela problém ji nabrat. Ona je totiž želé. Takže se musí kousek "uloupnout" a teprve když s ní začnu kroužit na obličeji, tak zkrémovatí a snadno se roztírá. V popisu uvádí, že se má nechat zaschnout 20 - 25 minut, což sice dodržuji, protože doufám, že tím posílím její účinky, ale bezpodmínečně nutné to není, maska je suchá cca za 8 - 10 minut. A k čemu je vůbec dobrá? Jak už jsem řekla, je vhodná pro mastnou a problémovou pleť. Kromě extraktů z jahody obsahuje taky bentonit (pokud jako já nevíte co to je, tak druh jílu, který vzniká zvětráním pyroklastických hornin) a tyto složky mají pomáhat stahovat póry a redukovat tvorbu kožního mazu. Co se týče toho prvního, souhlasím. Póry jsou po použití čistší, stažené, prostě méně viditelné. Celkově je pleť hodně jemná na pohled i na dotek, taková prozářená. Ale co se týče redukce toho mazu... Já vlastně nevím, jak tohle hodnotit. Prostě mám tu pleť mastnou a tak se bude mastit dál, žádná maska ani nic jiného to nezastaví. A jestli se mastí méně? No, ano, ale tak je podzim, venku zima jako blázen, doma ani v práci taky nemáme zrovna vedro, takže se samozřejmě i ta pleť chová jinak než v létě ve vedrech. Takže tady bych to nechala otevřené a případně bych příspěvek doplnila za teplejšího počasí - pokud ji teda do té doby nespotřebuji, protože jsem si ji opravdu oblíbila. Pokud byste po ní zatoužily také, můžete ji koupit třeba zde za $12.69.







18 komentářů:

  1. I'm in love with the pacaking ♥ so cute!

    OdpovědětVymazat
  2. Jů, to vypadá krásně... :)

    OdpovědětVymazat
  3. To je rozkošný! A díky za informační obohacení o jílu :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Oni mají tak nádherná balení!!! Hned bych chtěla BB krém, ale prostě mám strach z objednávání z ciziny :-P

    OdpovědětVymazat
  5. Já bych si to koupila jen kvůli tomu balení :D Akorát bych potřebovala verzi na suchou pleť.

    OdpovědětVymazat
  6. To balení je rozkošný, škoda, že už mě nebaví masky používat.

    OdpovědětVymazat
  7. Objednavam! Hned o vikendu. Mmch taky si veci objednavam nejcasteji podle baleni. Typickej priklad je treba ten EOS jeleni luj, nebyt to to vajicko, tak si ho v zivote nekoupim :D

    OdpovědětVymazat
  8. tak ten obal mě vážně dostal! jsem taky úchylná na pěkné obaly, škoda, že mám ještě dvě masky v zásobě :)

    OdpovědětVymazat
  9. jj, tak přesně tyto ovocné a zeleninové masky /peelingy /krémy /gely a bůhvícoještě chci koupit už strašně dlouho... zatím mám doma jen krém na ruce ve tvaru broskve a musí mi to stačit, protože prostě mi to přijde trošku dražší a stejně mám doma (na rozdíl od rendy) asi sedm načatých masek (už stabilně asi půl roku a vůbec neubývají mrchy.)

    OdpovědětVymazat
  10. juuu to je ale chutne balenie :)...a ked uz hovorime o tej maske zisla by sa mi daka, bo sa mi zacali robit vyrazky na cele :-/

    OdpovědětVymazat
  11. Tak o tehle maskách jsem ještě neslyšela, nedávno jsem taky sháněla masku a koupila od Garnieru a ta byla uplně strašná, pak jsem zkoušela nějakou doma vyrobit z okurek a ta měla poměrně dobré účinky, uvidim třeba bych tuhle také zkusila :-)

    Na mém blogu zrovna probíhá giveaway, třeba se budeš chtít zúčastnit :-) http://marketatrpisovska.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  12. Neni to sice k tématu ale ráda te sleduju, moc hezky se maluješ, na laky vubec nejsem ale i přesto, že tu převládají se ráda divám a tesim se na dalsi prispevky. Gl! Eve

    OdpovědětVymazat
  13. Skvělý balení, taky by mě asi zlákalo, ale musím se držet teď před Vánocema :D

    OdpovědětVymazat
  14. podla obalu????

    haah aj ja som taka ;-).. vyzera tak..milo a chutne! uz som si dlho nekupila masku..velmi dobry typ.

    cajova.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  15. Baletka: není třeba mít strach, je to velmi snadné a pokud nastane nějaký problém, mám mnohem lepší zkušenost s reklamacemi v cizině než u nás.

    Mína: věřím, že u téhle značky najdeš i něco pro svou pleť, nabídku mají širokou :-)

    Eve, díky, hrozně jsi mě potěšila! Já se stále častěji snažím psát i o jiné kosmetice, než jsou laky, tak snad si tu i nadále najdeš alespoň něco, co tě bude zajímat :-)

    Děkuji všem za komentáře, pokud si masku někdo koupíte, doufám, že dáte vědět jak jste spokojené :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Ježiš ten obal je krávovina...ale asi bych taky koupila :D Prostě jahodový kemílek bych musela mít! Baviphat jsem zatím nezkoušela, ale jednou bych ráda ;)

    OdpovědětVymazat