neděle 17. července 2011

Syoss barva na vlasy

Nevím, jestli si některá z mých čtenářek barví vlasy drogerkovými barvami a jestli tedy bude tento článek vůbec pro někoho užitečný, ale zkusím to :-)
Už jsem tu určitě psala, že moje přírodní barva je taková myší hnědá. Oba moji rodiče mají ale vlasy černé a já jsem jim tu barvu záviděla snad odjakživa. Moje první barvící pokusy byly s tmavší hnědou, ale ta se mi vymývala do takové nazrzlé nebo spíš načervenalé, což se mi vůbec nelíbilo - obecně mám názor, že červená je nejodpornější barva, jakou ženy na hlavě můžou mít (pardon pokud ji máte a líbí se vám). Takže jsem hodně rychle přešla na černou. Stejně tak rychle jsem si našla barvu, která mi ve všech směrech vyhovuje a každá změna a pokus o vyzkoušení něčeho jiného mě utvrdila v tom, že ta moje je nej. Je to Garnier Nutrisse Cream.
Samozřejmě vím, že černá barva je nejhorší a z vlasů se dostává jen obtížně, ale je mi to jedno, protože je velká pravděpodobnost, že u ní zůstanu celoživotně. Neumím si představit jakou jinou barvu bych měla na hlavě mít - svou myší hnědou zpět nechci, červená a zrz se mi nelíbí, blond? Haha, dobrý vtip. Takže v úvahu by přicházela jen tmavá hnědá a to je s černou prašť jako uhoď, bez tak většina lidí by rozdíl neviděla.
No ale konečně k té barvě a proč tenhle článek vůbec píšu. Protože ji NEDOPORUČUJU! V zásadě se neliší od mého oblíbeného Garnieru či jakékoli jiné barvy, také obsahuje vyvíjející emulzi, samotnou barvu a závěrečný pečující balzám. Co je ale hodně jiné, jsou vlasy po nabarvení! Po Garnieru je mám krásně jemné, jako právě vyžehlené, lesklé a zdravě vypadající. Po Syossu mám hrubé a nepoddajné štětiny a trvalo skoro měsíc a dalo to dost práce a padlo na to spoustu přípravků, aby byly zase měkké a lesklé. A ano, jsem si jistá, že za to může ta barva, protože jsem se s ní barvila už dvakrát (finančně výhodná akce = beru jich víc, sice je blbá, ale jinou teď nemám, tak to s ní zkusím znova...) a vlasovou péči jsem nezměnila. Takže za mě ne, i kdyby ji dávali zadarmo.

Hezké pozadí, že? Kolejní parapet a můj pokus to trochu zamaskovat bublinkovou obálkou ;-)


26 komentářů:

  1. Syoss jsem neměla. A musím říci, že těch barev jsem už vyzkoušela. Mě vadí, že mi potom vlasy jakoby smrdí. Nejspokojenější jsem byla s Londou a taky s Joannou - barva z Polska, kterou mají i u nás v drogerii. Barva je krásná, vlasy měkké, lesklé a hlavně mi po barvení vlasy nesmrdí. Člověk by se toho za 50 kč bál, ale naštěstí jsem viděla výsledky barvení u bývalé švagrovce a obdivovala její odstín, tak jsem do té barvy šla.
    Nyní se mi už nechce krabičkově barvit, nechala jsem si vlasy prosvětlit melírem a tečka. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já při mých barevných pokusech byla taky nejspokojenější s Garnier. A to jsem si vybírala většinou podle baby na krabičce :D Ale ten Syoss mě překvapil, že je takový špatný. Ale asi když na to maj všude reklamy, není se moc co divit. Hlavně, že vlásky máš už v pořádku!

    OdpovědětVymazat
  3. Och, rana do srdca s tou červenou!
    Inak pre mna uzitočný článok, chystala som sa ju vyskúšať :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem teda spokojená akorát s Loreal, protože po tý barvě mi jdou barvy žehlit. Garnier mi ještě nevadí, ale po jiných mám vlasy hrubý, nepoddajný, prostě hrozný. :) Nějak nevim, k barvám a všem výrobkům od Syoss jsem hrozně skeptická, nějak tomu nevěřím. Takže díky za recenzi ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Tiež som čítala veľa negatívnych názorov na túto farbu. A nevyskúšala by som ju asi ani tak, nemám z nej dobrý pocit, avšak moja mama si ju chváli. Ja ostanem pri penovej :)

    OdpovědětVymazat
  6. Rozdíl mezi černou a tmavě hnědou by poznal asi i slepec ;) Pokud se ti hnedá vymývala do zrz, tak to byl nějaký teplý odstín. Já se teda zásadně barvím u kadeřnice a většinou si dáme jen přeliv (snažím se o dlouhé vlasy :D tak ať je netýrám víc, než je třeba).

    OdpovědětVymazat
  7. An: krabičkově barvit, to mě pobavilo :-D melír se mi líbí jak na kom, já bych ho nechtěla, takže zůstanu u černých krabiček :-)

    Yari: já si ho koupila na doporučení známé, jenže ta má krátké vlasy... Vlasy už jsou ok, ale teď jsem si zas koupila novou barvu (pěnovou), tak jim možná dám další ránu :-)

    Verunko, promiiiiň! Když jsem to psala, tak jsem přemýšlela jestli to bude číst někdo s červenými vlasy a na tebe jsem zapomněla :-(

    Teri: já už si teď od Syoss taky nic nekoupím. Šampon a kondicionér sice nebyl vyloženě zlý, ale taky žádný zázrak a do profesionální kosmetiky to má fakt daleko.

    caramelbiscuit: pěnovou jsem si teď taky koupila, tak jsem na ni zvědavá, snad bude lepší než tahle Syoss :-)

    Baru, tak to máš asi všímavější a inteligentnější okolí než já ;-) Já nikdy neměla pocit, že bych barvením vlasy týrala, vždycky je mám po nabarvení lesklejší a uhlazené (teda pokud je ta barva dobrá), takže to neřeším.

    OdpovědětVymazat
  8. mozem potvrdit,ze SYOSS pokazil vlasy aj mne :(((.. a garnier to napravil :))).. ale syoss je tak spatna farba, ze by som ju stiahla z predaja! v zivote som nemala horsie vlasy.. vseobecne schwarzkopf-farby predavane v drogeriach su nekvalitne, hlavne tie lacnejsie.. :-/

    OdpovědětVymazat
  9. moje nejoblíbenější a nejlepší barva je taky Garnier. já mám svoje vlasy hnědý,ale nelíbí se mi,je to taková barva nebarva. tak si barvím většinou taky na černo a někdy na tmavě hnědou. Syoss jsem měla jednou,vlasy mi nezničil,ale barva mě ani nenadchla.a přišlo mi že se vymyla dřív než Garnier. teď sem se rozhodla že si dám od barvení pauzu a mám jenom zesvětlenou ofinu, ale pak se zase vrátím ke Garnieru

    OdpovědětVymazat
  10. Garnier je výbornej :) já si jím barvím vlasy jedině :). Navíc dělají super balzámy po barvení v krabičce s olejema a tak nejsou vlasy vysušené.

    OdpovědětVymazat
  11. Syoss jsem nějak nedůvěřovala od začátku, sotva ji vydali, už jsem slyšela negativní ohlasy...fuj, ještě, že jsem nezkusila, líbí se mi totiž jejich obal, je takový elegantnější :)
    Koukám, že většina z nás barví s Garnier - já taky, G. Color Naturals, tmavě hnědá. A spokojenost, taky už jsem vystřídala kde co. A potvrzuji, rozdíl mezi tmavě hnědou a černou moje okolí vůbec nevidí. Pořád mi říkají, že mám černou... a já v tom vidím sakra rozdíl.

    OdpovědětVymazat
  12. Na Syoss slyším jen samá negativa, ať jde o šampony či barvy...doma máme akorát lak a tužidlo, na tom jsem nic extra špatnýho neshledala.
    Zkušenosti jako ty se Syossem jsem měla s palette. Jednou a nikdy více. Léta jsem používala Garnier, vyhovovala mi barva jako taková, ale odstín byl moc černej nebo se naopak vymýval do zrz. Nyní už asi 2 roky používám furt dokola Casting creme gloss hořká čokoláda a jsem spokojená. Já zase nechci černou, chtěla bych docílit tmavě hnědé, ač jsem přírodní špinavá blondýna, okolí i kadeřnice mi přitakali, že toto mi sedne více, mám pocit, že když vidím starší fotky se světlýma vlasama, že mi to opravdu nesluší a říkají to i ostatní...

    Nevýhodou castingu je právě to, že drží jako helvétská víra...což je v mým případě i špatně, potřebovala bych to tedy stáhnout a na to jsem furt nenašla odvahu, bojím se, že mi to pak vlasy úplně zkurví....
    Kdežto co jsem používala dřív, se opravdu i černá z vlasů vymyla na oříškovou hnědou a nikdo mi to nechtěl věřit :)

    OdpovědětVymazat
  13. Chci si jí koupit už pár měsíců..teď vím, že ne. Takže díky :) Jinak, co jsi používala za ty přípravky, aby se ti vlasy daly zase do pořádku? Mám je pořád rozlítaný a ošklivý...chci taky hladký a lesklý :(

    OdpovědětVymazat
  14. Hele jako pozor!:-D Já dřív nosila červený vlasy a slušelo mi to moc, třeba se k tomu ještě vrátím;-) Barvy jsem kupovala vždy podle obrázků co se mi zrovna zalíbil, ale myslím, že nejvíc Loreal, zdál se mi největší výběr. Teď vidím, že pokud zas budu někdy barvit doma, tak se rozhodně vyhnout S. a naopak jít kouknout do koutku Garnieru, tak díky!:-*

    OdpovědětVymazat
  15. Ten Garnier příště zkusím.Momentálně mi jak říkáš "spravila" vlasy barva Palette Natural colours,obyčejná palette je hronzná,ale tato Naturals mi vlasy uhladila a jsou po ní jemnější.Někde jsem četla že nejštrnější barva(z drogerky) je podle kadeřníků Schwarzkopf Essentials,ale mají málo odstínů.Novinka v příštím katalogu Avon budou barvy na vlasy.

    OdpovědětVymazat
  16. Se Syossem mám úplně stejnou zkušenost. Teď jsem vyzkoušela Loreal sublime mousse a jsem naprosto spokojená. ;)

    OdpovědětVymazat
  17. Barvím si vlasy obyčejnou Palette, ideální to asi není. Barvila jsem si hlavu kdysi taky na červeno (hrozný úlet, no :-) a to barvami z řady Palette XXL. Moje kadeřnice mi vždycky říkala, že po nich mám vlasy lepší, narozdíl třeba od maminky, která si barví vlasy léta obyčejnou Palette. Jenže černou už v té řadě XXL nemůžu nikde sehnat. Tak plánuju zkusit tu novou pěnovou barvu, tu dělá, myslím L'Oréal, třeba u něj budu chtít zůstat nakonec taky. Takže recenzi na ni bych uvítala. :-) (Palette má pěnovou barvu asi taky, na tu jsem kdesi recenzi už četla.) Vlasy si nežehlím, nepoužívám žádný přípravky a je fakt, že mám asi výhodu dost mastných vlasů, takže barva mi na nich vysušením neudělá takovou škodu.

    OdpovědětVymazat
  18. Já taky na střední nosila ohnivě červený vlasy a přišlo mi to pěkný, někdy mám nutkání to zase vyzkoušet, ale nechce se mi pak čekat, kdyby se mi to nelíbilo :) Já chodila celý roky buď na melír nebo pak na barvu ke kadeřinici, ale nějak mě to omrzelo a tak jsem si nedávnou koupila barvu, ale jen takovou tu vymývací, myslím, že to byl Schwarzkopf a byla jsem spokojená a půjdu si pro ní znovu.

    Jinak Syoss mě taky hned odradil, už ta reklama je děsná, nikdy jsem nic nezkusila a ani nezkusím, navíc čtu na netu jen samé negativní reakce!

    OdpovědětVymazat
  19. Je fakt, že jsem taky nepotkala moc slečen, jimž by červená slušela (nejsem výjimka, omlouvá mě snad jen nesoudnost telecích sedmnácti let, že jsem si to na hlavě vyrobila). Vymyje se to do zrz a to není dobrý, protože bych řekla, že slečny u nás jsou povětšinou studený typy. Chce to trefit červenou do růžova, ne do měděna a stejně si to po pár umytích udělá, co chce. Tu původní barvu jsem vždycky měla čtrnáct dní a nejsem blázen si každé dva týdny devastovat vlasy barvou. Navíc mi to ideálně chytalo na odrosty a na už barvený vlasy bída. Černá u mě spíš byla výsledek experimentování způsobem "už jsem měla na hlavě kdeco, zbývá černá". Nejde pryč, proto jsem s ní dlouho váhala a nechala si ji až po vyčerpání experimentů typu fialový melír, červená. Zatím se mi to líbí a dávat ji pryč taky neplánuju i okolí mi nadšeně chválilo změnu (a určitě nejvíc z těch všech, kterýma jsem prošla), nicméně u ní asi navěky nevydržím. S věkem mě pravděpodobně čeká návrat k něčemu jako je můj přirozený hnědý odstín, barvit se kvůli šedivým vlasům stejně v té době budu tak jako tak. V pozdějším věku se mi zdá už černá zbytečně tvrdá.

    OdpovědětVymazat
  20. Já jsem taky měla červené vlasy (na střední) a pokud sednou, tak je to jedna z nejhezčích barev. Nicméně mám podobný postoj k havraní černé, mám ocit, že málokomu fakt sedne a na většině lidí vypadá "hrubě". Já nosím leta melír a teď právě váhám jak se necht u Lídy nabarvit, jestli jako čokoláda, nebo něco do zrzblond.
    Zkušenosti mám s domácím barvením jen tím, že barvím leta mamku a u ní většinou dobře dopadne Loreal, děsná byla Londa, palettka někde mezi. Ona má spí problém že jí všechno chytá tak o dva tóny tmavší. Posledně tmavá blond jako kaštanová...
    Díky za recenzi, asi bych uvažovala o koupi a pak se hodně divila.

    OdpovědětVymazat
  21. Díky za info. Já se nebarvím, ale barvím maminu, tak aspoň vím, co nekupovat. Syoss barvu si koupila skorortchýně a přišlo mi, že má po tom vlasy takové nijaké, nevím k čemu to přirovnat. Super barva z drogerií je od Schwarzkopfu Diadem, ale u nás se neprodává (kupovala jsem jí jen v Německu, cena je cca 4 eur). Vlasy jsou po sametové, krásně lesklé a přijde mi, že jsou i trochu propramenované - není to barevná helma (nebo je to mamky vlasama :)).

    OdpovědětVymazat
  22. S touto značkou jsem měla stejnou zkušenost, i když s jinou barvou (nějaká středně hnědá to tuším byla). Vlasy se neleskly, byly takové hrubé. Už nikdy více

    OdpovědětVymazat
  23. Jo, našla jsem doma tužidlo syoss. Občas používám, ale mně přijdou všechny více míně stejný. A dneska jsem koupila nějaký krém (či co) proti krepatění vlasů. V tom vlhku mám na hlavě skoro afro. Tak uvidíme. Ale barvu ne, ještě mám doma jeden garnier přeliv na zimu a končím s pokusy :)

    OdpovědětVymazat
  24. Terko, používala jsem hlavně při každém mytí místo obyč kondicionéru masky - růžovou Elseve a Gestil Wonder. Pak taky pomohlo uhlazovací sérum Loreal Liss Ultime a na konečky sérum z Avonu. Teď mám nově olejíček od Silk Naturals a ten se taky jeví jako povedený, ale musím ho zkusit víc než jednou :-)

    Dejni, líbila se mi na tobě hnědá, červená ne ;-)

    Nikol, tak Avon asi zkoušet nebudu, ten podle mě vlasovou kosmetiku moc neumí, kromě séra na konečky mi nikdy nic nevyhovovalo.

    Day, trvám na tom, že červená je ošklivá, nikdo takovou barvu nemá od přírody a tak nikomu nemůže sedět. Ale je to můj názor, ať si každý nosí co chce :-)

    Koukám, že nejsem sama, kdo nemá se Syossem dobré zkušenosti. A ta barva se asi moc neprodává, včera jsem ji v jedné menší drogerce viděla ve slevě za 79Kč a měli tam snad milion krabiček :-)

    OdpovědětVymazat
  25. Taky jsem měla na střední dlouhý červený vlasy. Znova bych do toho nešla, ale na pár fotkách vypadám docela k světu :-D Každopádně na Syoss jsem ještě žádnou chválu neslyšela a zkusím ten Garnier, takže děkuju za tip :-)

    OdpovědětVymazat
  26. Garnier je good, ale Syoss taky. Nedělá mi žádný problémy, vlasy mám po něm bezvadný a barva je super a výrazná. Takže asi jak na které vlasy :)

    OdpovědětVymazat