pátek 14. ledna 2011

Moje oblíbená pečující kosmetika v roce 2010

Tak jsem překonala svou lenost a plním slib daný Blaničce – je tu tedy pokračování mých oblíbených kosmetických výrobků v loňském roce, tentokrát z pečující kosmetiky.


Tvář


Odličovač: Bioderma Sensibio H2O

Čistící gel: Manhattan Clear Face

Moje hrozná pleť reaguje na všechny čistící gely podobně, slibované účinky se nikdy nedostaví. Vždycky si říkám, že si musím koupit něco lepšího než gel z drogerky, ale než si vyberu, dojde mi a tak je nejjednodušší si skočit pro nový. Tenhle Manhattan aspoň nevysušuje. Tak už mám asi páté balení.

Maska: Lush Mask of Magnaminty

Pleťová voda: Atok hřebíčková

Sérum: Payot Hydrofluide

Krém: Clinique dramatically different moisturizing lotion

Tenhle krém zbožňuju!!! Pro mě nejlepší objev roku a vděčím za něj Blanche! Nikdy bych si ho nekoupila, kdyby ho nedoporučila a o hodně bych přišla, protože po několika letech konečně nemám v zimě šupinky! Naprosto souhlasím s tím, že je to jediný krém, který opravdu hydratuje dlouhodobě, ne na 5 minut jako ostatní. Ani to sérum bych nepotřebovala :-) Díky, Blani!

Lokální péče o rozšířené póry: Nivea Clear-up Strip, Bioderma Sébium Pore Refiner

Balzám na rty: Labello

Jakékoliv, příjemná ovocná příchuť výhodou.


Vlasy


Šampon: Loréal Elséve Nutri Gloss

Kondicionér: Loréal Elséve Nutri Gloss

Maska: Loréal Elséve Nutri Gloss

Moje vlasy jsou úplně divný, na všechny „lepší“ nedrogerkový šampony reagují chemlonovatěním, takže jedině s růžovým Elsévem mám vlasy jemný a lesklý. Ovšem Ježíšek mi donesl Loréal Liss Ultime, tak snad se to konečně prolomí a za rok tu napíšu něco jiného.

Lak na vlasy: Schwarzkopf Got2be Sparkling Hair Spray

Lesk na vlasy: Schwarzkopf Got2be Sparkling Styling Spray

Sérum pro žehlení vlasů: Schwarzkopf Osis Flatliner

Nepřijde mi nijak zvlášť dobrý, že by bránil krepatění teda rozhodně pravda není. Ale používám ho pro svůj dobrý pocit, že jsou ty vlasy aspoň trošku chráněné.

Péče o konečky: Avon sérum na roztřepené konečky

Opět používám jen pro dobrý pocit. Konečky se mi moc netřepí ani když na ně kašlu.


Tělo


Sprchový gel: Balea, Avon

Tady výjimečně neuvádím žádné konkrétní výrobky, protože sprchových gelů mám velkou spotřebu a hodně je střídám. Pokud bych ale měla nějaké vyzdvihnout, je to právě Balea – skvělý poměr kvality a ceny, příjemné vůně, jen některé méně pění. Často se vracím taky k Avonu, též kvůli vůním a nízké ceně. Neustále nové limitky jsou zárukou, že se mi nějaká vůně jen tak nezprotiví.

Tělové mléko: Avon SSS zvláčňující tělové mléko

Taky těžké říct, co mám oblíbené, protože i mléka hodně střídám. Tohle růžové Skin So Soft od Avonu je dostatečně hydratační a miluju tu vůni.

Peeling: Fruttini Cherry Vanilla Body Scrub

Tenhle peeling (teda všechny od téhle značky) má pro mě ideálně velké peelingové částečky, všechny ostatní co jsem kdy zkoušela jsou až příliš jemné a nemám pocit že by po jejich použití byla moje kůže hladší a zbavená odumřelých částeček. Po použití tohoto mám ovšem kůži jako miminko :-)

Krém na ruce: Orly Rich Renewal Paradise

Úžasná vůně a skvělé hydratační schopnosti! Vhodný spíše na noc, má delší dobu vsakování.

Odlakovač: Essence kokos / vanilka, jahoda / vanilka

Jahodový je bez acetonu, kokosový s ním. Mám ráda oba, protože to jsou ty nejméně smradlavé odlakovače co znám.

Antiperspirant: Rexona Naturals Bioprotect

To je taková ta zelená. Kterákoliv z nich. A preferuji sprej, kuličky naopak nesnáším.

Parfém: Moschino Hippy Fizz

No, tak teď už o mně víte skoro všechno... :-)

16 komentářů:

  1. Peti, já mám z toho článku takovou radost! Děkuju moc. A jsem moc ráda, že jsi spokojená s DDML, já už mám třetí velké balení a rozhodně ho budu používat i dál. A ten Orly krém na ruce budu muset vyzkoušet. A ty Nivea pásky fakt fungují? Já tomu nikdy nějak nevěřila, ale nikdy jsem to nezkusila.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to tě nepotěším, šla jsem dnes do hodně velkého Rosmannu abych si ten odlakovač koupila a bylo mi řečeno, že už se nevyrábí, že prostě, když obměňují stojan tak obměňují stojan.. Nyní mají akorát fialový na kterém je napsáno, že je na umělé nehty:-D
    (+ v celém tom velkém obchodě měli ještě dva druhy- jakási Isana a Miss sporty, a u pokladny ti už nedají ani pytlíček, takže jsme nesli nákup skoro v zubech, tam už mě nikdo neuvidí:-( )

    OdpovědětVymazat
  3. Blani, to mě těší :-) DDML je super, mám taky velké balení, spotřebovala jsem teprve čtvrtinu, ale určitě si musím pořídit ještě jedno do zásoby, než zavedou ten pitomej celmí limit. Opravdu dokonalej krém, jinej už hledat nebudu :-) Orly určitě zkus! Já si ho teď budu brát z H2T, tak klidně napiš, jestli ho chceš vzít taky, mají velké a malé balení.
    Ty Nivea náplasti jsou nejlepší! Teda jsou dobré ty pásky všeobecně, i jiné značky co jsem zkusila. Nic ty póry tak nevyčistí jako tohle. Přemýšlela jsem o samotný recenzi, kdyby to nebylo nechutný, tak ten použitej proužek i vyfotím :-D

    Dejni, a kdo tvrdil, že máš jít pro ten odlakovač od Rossmanna? :-) Je to už dost dlouho, co je tam nemají. To, že se nevyrábí ale pravda není, v Německu je úplně běžně k dostání např. v Kauflandu. U nás se dá koupit v parfumerii Douglas za 35Kč.

    OdpovědětVymazat
  4. No vidíš a ještě tam lžou!:-D A jinak mám zažitý, že je to rosmaňácká značka no...

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělý článeček!
    Můžu se jen zeptat na pár detailů?

    A, Clinique dramatically different moisturizing lotion: Na jakou pleť se hodí?? I na smíšenou? Zrovna mi dochází hydratační krém od Biodermy, tak koukám po něčem lehkém a hydratujícím :)

    B,Nivea Clear-up Strip: Kde kupuješ? :)

    OdpovědětVymazat
  6. Peti, děkuju moc, já se na H2T podívám a určitě napíšu :-)

    Markett, jestli můžu odpovědět za Viennetku, tak ten DDML vyrábí v několika verzích, já používám very dry to dry skin, ale mají i normal to combination skin a pak mají ještě gelovou verzi, která je spíš pro mastnější pleť. Ono je to myšlené jako základní hydratace bez jakýkoliv jiných výživných látek a až na to by se měl dávat nějaký výživný krém, což ale já nedělám.

    OdpovědětVymazat
  7. Já zase miluju žlutý Elséve na vlasy. Vyzkoušela jsem všechno možné, i přírodní šampóny, i dražší z kadeřnictví, Vichy z lékárny, a tento je prostě nej... Někdy vyzkoužím i ten tvůj růžový ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Tohle se dobře čte, já se obvykle něčím děsně nadchnu a po pár měsících užívání to přestane fungovat. Ale co jsou stálice tak to je odličovací olej Shu Uemura, Lush Angels on bare skin a voda Bioderma.
    P.S. Mě teda DDML nic nedělal.

    OdpovědětVymazat
  9. Peti, to je skvělý článek. Některé věci budu muset taky vyzkoušet. Biodermu Sensibio zbožňuju. Zrovna včera jsem si ji objednala v akci 1+1 zdarma. Písnu odkaz na MB, tak mrkni. :o)

    OdpovědětVymazat
  10. Markett, Blanička ti už odpověděla, dokonce poučila i mě, to jsem teda nevěděla že bych měla dávat ještě na to krém :-D Dělat to nebudu, vyhovuje mi samotný, popř. pod to dám to sérum. Jinak já mám tu verzi normal to combination skin.
    Ty Nivea proužky jsem koupila asi před rokem na Aukru, bylo jich 100 za 500Kč :-) Ale už jich mám jen pár, dělila jsem se s kamarádkou, takže taky nevím, co budu dělat až mi dojdou. Má je i Balea, ale 6 jich stojí 120Kč! :-(

    Soni, tak to jsi mě potěšila, že to někdo má s těmi vlasy stejně, myslela jsem si, že jsem úplně divná! Žlutý je taky fajn, teď mám doma ještě bilý s červeným víčkem - regenerační (byla někde akce za 49Kč a růžový neměli :-D), tak jsem na něj zvědavá :-)

    Dajánko, to se mi bohužel taky občas stává, proto bych chtěla nějaký podobný post dělat každý měsíc :-) No, a pak si kup něco na doporučení kamarádky, to je fakt neskutečný jak každýmu sedí něco jiného :-) A to většinou já bývám ta výjimka, na kterou nefunguje to, co na ostatní ano...

    Verunko, moc děkuju, o té akci vím, už v pondělí jsem byla v lékárně, na které jsem viděla plakát - bohužel plakát bylo to jediné, co měli, prý jim ty vody ještě nepřišly, tak to mám zkusit zase v pondělí :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Díky za odpověď.
    Jinak jé té akce Biodermy taky před týdnem využila, měli je v Palladiu v Praze v lékárně :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Peťulí, tak pozor, abys nedopadla, jako já. Minule jsem si to štrádovala do lékarny, ale též Biodermu ještě neměli. Paní si na mě vzala číslo a že mi prý zavolá, až dojde. No samozřejmě nevolala, takže já jsem pěkně utřela a pak kupovala za plnou cenu na netu. Grrr...

    OdpovědětVymazat
  13. Verunko, díky za upozornění, tak uvidím jak dopadnu já :-) Já je jako stejně akutně nepotřebuju, mám ještě jednu malou a dva odličovače od Ryoru... chtěla jsem je spíš do zásoby a že je to výhodné, ale asi bez nich neumřu :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Teda holky...s tím DDML jste mě dost nahlodaly...měla jsem ho kdysi a ani si nepamatuju, jakej jsem na něj měla názor :) možná znova vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
  15. Peti, super článek, moc moc děkuji a hned projedu věci, které jsi uvedla a já neznám.
    Víc takových článků, super!

    OdpovědětVymazat
  16. Tak jsem si DDML dneska objednala (blogy jsou děsně účinná reklama! :-D), pak dám vědět, jak mi sednul :)

    OdpovědětVymazat