pátek 2. ledna 2015

Urban Decay Naked 2

Možná vás při přečtení nadpisu napadlo, jestli jsem se nespletla a nechybí mi tam slovo "Basics". A při pohledu na první fotku jste možná zapochybovali o mém duševním zdraví - opravdu hodlám zrovna teď psát o paletce, která je na trhu 3 roky?? Věřte, že vás zrak neklame a je tomu přesně tak. Tenhle post jsem měla uložený v konceptech s datem 2.1. 2014 a už tehdy bych byla dost neaktuální, taky úvodní odstavec byl o tom, jak se na nás ze všech blogů valí Naked 3 a že já jsem se nechtěla účastnit bláznění s předobjednáváním a koupím si ji až přestane být nedostatkovým zbožím... Tak se taky stalo a dost toho jen tak mimochodem lituji. Teď je v kurzu druhá Basics, na kterou ještě názor nemám, nafocenou ji sice mám, ale ještě jsem se s ní nelíčila. Když jsem tak přemýšlela, jaký bude první post tohoto roku, přišlo mi tak nějak logické, že by jím měl být právě tenhle rest. Teď nebo nikdy, protože pak už bych ho nejspíš nedopsala a to mi zase přijde škoda. Ne že byste tím přišli o nějaké zásadní informace, ale já ji tu chci mít a chci si konečně písemně ujasnit svůj názor na ni.

Vzhledem k již zmíněné aktuálnosti vás nebudu zatěžovat žádnými fakty, popisem balení a podobně a přejdu rovnou k mým subjektivním dojmům ze stínů. Druhá a chladnější verze Original Naked mě zaujala a nákupu nelituji, nicméně z ní zdaleka nejsem tak nadšená jako polovina světa. Důvodem je zejména to, že nevyužívám všechny stíny. Z dvanácti odstínů mám ráda a pravidelně používám pouze sedm. Oblíbila jsem si světlý Bootycall a pak řadu od Snakebite po Busted. Nenadchl mě ani jeden z matných odstínů - Foxy je příliš žlutý, Blackout zase čistě černá, kterou téměř nikdy nepoužívám. Tease je takový nijaký, na celé víčko tmavý, do ohybu moc světlý. Barevně se mi sice líbí, ale v paletce jsem pro něj nenašla odstín, se kterým ho kombinovat a pokud používám jiné stíny, nikdy si nevzpomenu, že v Naked 2 mám pěknou matnou taupe, kterou bych mohla vytáhnout. Nezískaly si mě ani odstíny Half Baked s Chopper - moc teplé a Chopper až příliš oranžový, vůbec se mi nelíbí a oba jsem použila snad jen dvakrát. Těžko tedy můžu paletku velebit do nebes, když téměř polovina stínů zůstává netknutá.

Na druhou stranu zbylou sedmičku mám ráda natolik, že nemůžu litovat toho, že paletku mám. UD dělá skvělé stíny a koupit si je v paletce je samozřejmě výhodnější. Utkvěla mi v hlavě informace, že kdybyste si koupili stíny zvlášť plus štěteček a lesk, dostali bychom se na cenu 230 dolarů, což je šílené!  Takže koupit paletku a vyzkoušet si co se mi líbí a co mi sluší a to následně koupit v mono stínech se zdálo být dobrý nápad. Nějak ho ale stále nemůžu realizovat... Ačkoli jsem si ujasnila, že moje must have z paletky jsou odstíny Verve a Pistol, které se v mono stínech dělají, pořád ten nákup podvědomě odkládám, protože pak bych měla důvod se Naked 2 zbavit, a to já vlastně asi nechci... Přece jen Busted je taky krásný odstín, Suspect super nenápadka na rychlolíčení přes celé víčko... No, vypadá to, že ani napsáním tohohle postu nedojdu k žádnému smysluplnému závěru. Naštěstí ani mé oblíbené stíny skoro neubývají, takže se dá říct, že paletka stále vypadá jako nová a nejsou tam žádné znatelné rozdíly nebo dokonce prohlubně, a tak mě zatím nevyužití pěti stínů tolik nedráždí.

Ještě si dovolím malé zamyšlení nad názvem. Osobně mi moc nesedí, protože když se řekne naked líčení, představím si matný tělový stín přes celé víčko a trochu tmavší do ohybu oka. Rozhodně nic tak mega lesklého, jako je většina stínů nejen v této, ale ve všech třech Nakedkách. Myslím si, že tohle by pro naprostou většinu žen byla paletka s velmi výraznými odstíny vhodnými spíš na večer než na den. Ačkoli zrovna já s tím nemám problém a používám ji naprosto běžně do práce, pořád mi leží v hlavě, že by se prostě měla jmenovat jinak a musela jsem to ventilovat :-)

Jak to máte s paletkami vy? Nechali byste si takovou, kde skoro polovinu stínů nevyužijete?


















23 komentářů:

  1. Paletky jsem si obzvláště v roce 2014 strašně oblíbila. Plánuji si pořídit Naked3, jinak mám zatím od UD jen Naked Basics a s ní jsem celkem spokojená, ale jsou to přeci jen matné stíny, tak od klasické Nakedky očekávám úplně boží pigmentaci a máslovitost stínů :D Naked 2 mi byla vždycky nejsympatičtejší, pak ale přišly dupy od MUA, které oba mám a musím říct, že dupe této paletky používám úplně minimálně, více se mi zalíbila nakopak napodobenina jedničky. Nicméně neplánuji si koupit ani jednu, mám ty dupe, které jsou celkem dobré, takže další paletku ve stejném odstínu nepotřebuji.. nisméně Naked 3, to už je jiná :D

    OdpovědětVymazat
  2. Luci, já mám od MUA taky dupe jedničky a nepoužívám ho vůbec... Jednička i dvojka jsou poměrně univerzální, u trojky je problém, že ty růžové odstíny ne všem sluší, mně třeba dělají uplakané oči. Je mi to líto, protože ty odstíny jsou krásné, tak snad se z toho aspoň poučím a dokážu se podobným barvám vyhýbat :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Mne vyhovuje prave diky tem teplejsim stinum a i chladnym. Jediny stin, ktery fakt zlobi je chopper, protoze ma trpytky a ty jsou vsude. Muzu byt opatrna a stejne se objevi jinde, nez maji.
    Nejlepsi je tease. Take mne potesilo, ze jsou soucasti krabicky vsechny ctyri baze na 14 dnu intenzivniho pouzivani. Tu pro starsi chvalim, mam vyhlazenejsi vicka.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, tobě musí mé neoblíbené odstíny moc slušet! Moje báze skončily někde v hromadě nevyzkoušených vzorků... Na tom musím taky v novém roce zapracovat, zajímavé věci vyzkoušet a neignorovat!

    OdpovědětVymazat
  5. Já miluji všechny tři Naked. Po matných netoužím. V téhle miluji právě Blackout za to, že je to nejčernější černá. No vesměs asi ty odstíny, co nepoužíváš, tak já používám :D

    OdpovědětVymazat
  6. @CosmeticsAndThings tak už vím komu paletku pošlu, až mi tam zbydou jen ty neoblíbené odstíny :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) kdyby náhodou někdy v budoucnu, tak ji odkoupím. Nevím jestli sleduješ ThatGirlShaeXo, ta teď dávala videa líčení se všema Nakedkama, má tam i dvojku, dneska jsem se podle ní líčila, zkus to :)

      Vymazat
  7. Odstíny jsou to moc pěkný a máš krásný oči :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  8. Mě upřímně nikdy moc Naked paletky nebraly, mám jenom dupe právě této Naked 2 a zase tak často ji nepoužívám. Vadí mi, že ty odstíny jsou dost třpytivé nebo se shimmerem. A taky mi přijde, že mi tolik nesluší. Zaujala mě spíše Naked Basics 2, kterou si asi koupím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že někdo potvrzuje moji teorii, že ty stíny jsou na běžné denní nošení dost třpytivé :-)

      Vymazat
  9. Já mám Naked 2 ráda. Vyloženě mi tam nesedí pouze dva stíny, a to Half Baked a Chopper. Jsou na mě moc oranžové. Takže u těchto dvou stínů to mám stejně jako ty. Jinak musím říct, že všechny zbylé používám moc ráda a dokážu je kombinovat vzájemně mezi sebou. Blackout samozřejmě taky moc často nepoužívám, sáhnu po něm jen sem tam, když mám náladu dělat se s tenoučkou linkou u horních řas.
    Jinak ale musím říct, že Naked 3 mi sedla ještě víc. Tam nemám ráda pouze stín Trick (opět moc naoranžovělý). Jinak používám všechny a nepřijde mi, že by mi dělala uplakané oči.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobře, že ti Naked 3 sedí. Lucce z Get The Louk taky neuvěřitelně sluší, takže ten efekt uplakaných očí rozhodně není u všech. Buď mám smůlu, nebo ji neumím správně používat :-)

      Vymazat
  10. Paletka má krásné odstíny, moc se mi líbí třeba bootycall nebo suspect :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, ty jsou krásné. Takže jsi spíš na nenápadné barvy, že? :-)

      Vymazat
  11. Já přemýšlím o koupi, tak snad se k tomu někdy dostanu. Nebo kdyby ses někdy rozhodla a fakt se jí chtěla zbavit, ozvi se :) Zatím mám dupe od MUA a jsem silně nahlodaná, ale pokaždé mi do nákupu něco vleze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. OK, dám když tak vědět. Dupe od MUA jsou barveně velmi věrné, takže pokud víš, že ti sedí a využiješ všechny odstíny, není co řešit a určitě si UD pořiď :-)

      Vymazat
  12. já jsem hrozně moc spokojená s jedničkou, dvojka mi tu chudák jenom leží, ale občas ji taky provětrám :))

    OdpovědětVymazat
  13. Líčenia, ktoré si s ňou vytvorila, sú všetky super! Ja zatiaľ žiadnu Naked nemám a úprimne ma zatiaľ až tak nelákajú.. ale určite raz k tomu príde :))

    OdpovědětVymazat
  14. Tak já mám tuhle paletku ráda a stejně tak 1 a 3. Využívám většinu stínů ze všech paletek, postupně je točím, kombinuju. Pigmentace a konzistence je excelentní, jednotlivé odstíny na oku nesplývají jako to dělají stíny ala dupe Naked, naopak jdou krásně vrstvit, blendit, ale já oceňuji u UD hlavně výdrž, hezký výsledek, který drží ve výchozím stavu velmi dlouho. Proto je tak ráda používám a ostatní paletky leží ladem, nebo se stěhují o dům dál.
    Naprosto chápu, že někomu vyhovuje třeba levnější Sleek, nebo i Vivo či MUA, které mají přijatelnější cenu a pro dotyčného i dostačující výkon. U mě Sleek prostě pracovní den nepřežije, takže mi doma leží tak pro "kafe s kámoškou" apd.

    OdpovědětVymazat
  15. Sama seba nechápem, prečo túto dvojku doteraz nemám. Dlho som bola v ošiali trojky, keď sa ešte nedala kúpiť, no potom ma to prešlo. A odkedy mám Chocolate Bar od Too Faced, prešla ma chuť na akékoľvek iné paletky (až na Balmsai od theBalm, ktorú mám objednanú, len sa akosi kdesi zdržala...). Basic2 ma na prvý pohľad nezaujala, na druhý som ju už objednávala, no potom som objednávku zrušila. Niekedy je to peklo, vybrať si alebo sa ako tak udržať na uzde...

    OdpovědětVymazat