neděle 25. ledna 2015

Není Nivea jako Nivea

Psát recenze na klasické antiperspiranty, které nemají žádné nové převratné balení či formu, mi připadá naprosto zbytečné. Co k nim víc říct než jak fungují a voní? Nicméně jsem se rozhodla, že této Nivee věnuji krátký článek, protože ač se na první pohled může zdát, že se jedná o ten samý produkt, je mezi nimi propastný rozdíl.

Balení se příliš neliší, oba spreje mají přibližně stejné nápisy i obrázek. Jen jeden z nich je matný a druhý lesklý. Ten matný jsem dostala od Míny, má vzadu popisek i v češtině, takže byl s největší pravděpodobností koupený v ČR, druhý jsem si dovezla z Německa. Přála si ho koupit sestra, a protože byl zrovna v akci a stál jen něco málo přes jedno Euro, přihodila jsem i jeden pro sebe. Moje ségra totiž kosmetice moc neholduje a já mám občas tendence její oblíbené věci vyzkoušet a pak jí vnucovat co všechno je na tom špatně a doporučovat z mého pohledu lepší varianty :-) Že je ten německý sprej jiný a špatný ale poznala i ona sama. 

Na první pohled se ani složení příliš neliší, ale při důkladnějším čtení už najdeme rozdíl - na druhém místě ve složení německého spreje je voda, sprej český ji vůbec neobsahuje. Podle mého názoru právě ona způsobuje to, že je ve výsledku každý sprej úplně jiný - chemik nejsem, takže pokud to, co teď napíšu je hloupost, klidně mě opravte, ale tak nějak mi to přijde logické. Český sprej je totiž po nastříkání do podpaží suchý a to je důvod, proč jsem sprejový fanoušek - kuličky lepí a tuhé antiperspiranty zanechávají bílý povlak, jen spreje umí být naprosto neviditelné a nepocítitelné (takové slovo sice neexistuje, ale myslím že vystihuje to, co chci vyjádřit). To bohužel neplatí pro vodový německý sprej, který zanechává podpaží mokré a lepivé! Navíc ani moc hezky nevoní a nefunguje ani v klidovém domácím režimu, zatímco český sprej je v tomhle ohledu jedním z těch nej, které jsem vyzkoušela, i po dvanácti hodinách v práci ho ze sebe cítím. Naředění vodou v tomhle případě nedělá vůbec dobrotu.

Já mám tedy jasno - sprej si koupím klidně znova, ale jen u nás a po důkladné kontrole složení! Jsem mile překvapená, že jednou máme něco lepšího my a ne zahraničí...

Stalo se vám někdy něco podobného?



složení spreje koupeného v ČR (lesk je jen zarážka aby mi lahvička držela ve správné poloze)


složení spreje koupeného v Německu


6 komentářů:

  1. No tak to koukám jako blázen! V životě bych neřekla, že u nás bude lepší varianta a u sousedů v Německu budou mít něco co nefunguje. Obzvlášť, když skoro se vší kosmetikou, pracími prášky apod. je to přesně naopak! Tuhle Niveu mám taky moc ráda, i tu modrou verzi.

    OdpovědětVymazat
  2. To je zajímavý.. Už jsem si říkala, jak budeš vychvalovat ten německý a ono ejhle, ten český je lepší :) Celkem milé překvapení.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je super, že máme něco lepšího :) Já jsem ještě nikdy neměla produkty, že bych ho měla z ciziny a od nás
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  4. Ja som si tento isty kupila v Cine (lebo Nivea je jedna z mala znaciek, ktore tam predavaju a prisli mi bezpecne), ked som tam bola na semester a po asi mesiaci pouzivania mi zacal sposobovat atopicky ekzem v podpazusi (asi aj v spojeni s inym sprchacom a inou vodou). kazdopadne som predtym s niveou tu ziadny problem nemala. proste pre ine krajiny ine zlozenie. bohuzial bolo iba po cinsky, takze som drazdivu latku neidentifikovala.

    OdpovědětVymazat
  5. To je snad poprvé, co jsem za celé roky narazila na lepší složení kosmetiky pro ČR, než pro západní sousedy.
    Díky za zajímavý článek :)

    OdpovědětVymazat
  6. Neni ten ode me nejakej historickej? :D Treba uz taky zmenili u nas slozeni...

    OdpovědětVymazat