středa 12. února 2014

Sleek Vintage Romance

Vintage Romance byla (= byla a už není, prodala jsem ji) moje první paletka od Sleeku. Barevně mi přišla velmi povedená, žádné nude a hnědé odstíny a přesto krásné barvy vhodné na každodenní použití. Díky ní jsem se rozhoupala k objednávce a k ní přidala ještě jeden starší kousek - Oh So Special. Dřív jsem Sleek ignorovala, protože se mi strašně nelíbil ten povrch ala wafle, co jejich stíny měly. Působilo to na mě lacině, jak nějaké stíny od Vietnamců za 39Kč. Fakt strašně moc mě to iritovalo a kdyby to nezměnili, nemám žádnou jejich paletku doteď. 

Další věc, která mi na paletkách Sleek vadí je, že si sice dají práci s tím, aby jednotlivé odstíny pojmenovali, ale už se neobtěžují ty názvy napsat na paletku. K čemu mi jsou na nějaké průhledné folii, která je tam naprosto zbytečná a jen překáží? Já osobně jsem ji vyhodila hned po vyfocení (teď mě tak napadá, že to možná nepotěšilo slečnu, která si ode mě paletku kupovala, ale nestěžovala si), vadilo by mi ji před každým líčením dávat pryč a pak ji tam zas vracet. To je takový problém napsat to zezadu na paletku? Nebo by klidně mohli vynechat ten zbytečný houbičkový aplikátor, dát ty řady stínů trochu dál od sebe a názvy napsat pod ně. 

Asi tušíte, že ani z kvality stínů jsem si na zadek nesedla. Pigmentované jsou dobře, i když jsem možná čekala ještě víc, na swatche na ruce jsem musela dát dvě vrstvy, aby barvy hezky vynikly. Ještě horší to pak bylo na očích - většina těch metalických odstínů byla až příliš mazlavá, na povrchu v paletce tyhle stíny vytvořily krustu, takže se těžko nabíraly na štětec a na oku se špatně stínovaly. A co pro mě byl největší šok - stíny mi nedržely. Ano, mám mastná víčka, ale proto používám bázi a s ní mi drží všechno, klidně i 20 hodin když potřebuju. Stíny z téhle paletky se mi několikrát slily už třeba po čtyřech hodinách, po nějakých deseti jich skončila většina v záhybu oka, jako bych snad ani žádnou bázi nepoužila. To mě hodně zklamalo, myslela jsem, že to třeba bude počasím, ale druhý den mi stíny jiné značky držely normálně a Sleek se mi slil i o víkendu, kdy jsem byla celý den doma.

Dole máte několik ukázek mých výtvorů, dokumentovala jsem poctivě, takže tam jsou skoro všechna líčení. V těch teplých zlatofialových jsem se moc necítila, ale pokud jsem použila alespoň jeden stín studený, bylo to pěkné a ani v těch vínových odstínech jsem si nepřipadala uplakaně. Použila jsem všechny kromě jediného - Propose In Prague, ten se mi nelíbil a nepřišla jsem na to, jak ho do nějakého líčení zakomponovat.

Sleek mě tedy napoprvé hodně zklamal, to už je u mě co říct, když já dokážu poslat pryč nějaké stíny. Tak uvidíme jak si povede v dalších třech pokusech - kromě Oh So Special už mám doma i Garden of Eden a Candy, jak jste asi viděli v bilanci. Snad nebudu muset psát jeden hejt za druhým...

Co vy a Sleek paletky? Drží vám na očích? Nemažou se vám ty metalické odstíny?




















po několika použitích...


20 komentářů:

  1. Barevně se mi paletka absolutně nelíbí. A určitě by mi ani neslušela.

    OdpovědětVymazat
  2. Haha, s tim mrizkovym povrchem jsem mela uplne stejny pocit…!! Barevne se mi moc nelibi, vetsinu bych nevyuzila, ale jmena maji peckove!=)

    OdpovědětVymazat
  3. Mně se stíny neslévají, ale v průběhu dne blednou. Není to žádná hrůza, ale nečekala jsem to po všech těch pochvalách.

    OdpovědětVymazat
  4. Ja pravdu poviem, že neviem, čo si mám o tom Sleeku myslieť... mám od nich jedno trio bronzer/tvárenka/rozjasňovač - a dobré (teda až na to, že sa mi dnes odlepilo z ničoho nič zrcáko), ale paletky za zázrak fakt nepovažujem... dlho som im odolávala, kúpila som nakoniec Oh so special a Garden of eden a teda... už do ďalšej asi nepojdem... tie svetlé matné majú pigmentáciu 0-0-nič a keď si k tomu pripočítam fakt, že som tú Oh so special kupovala práve kvoli tým svetlým ružovým, tak ma ide poraziť... ale tak s metalickými som celkom spokojná, mne držia tak ako ostatné tiene iných značiek, na nejaké zliezanie sa nemožem sťažovať (používam bázu Artdeco), trocha po celodennom nosení večer zlezú, ale to mi robia všetky iné.

    OdpovědětVymazat
  5. Teda to je asi první hejt, co jsem na Sleek četla. Asi zůstanu u svých indie brands stínů... a jak to safra děláš, že si oko vyfotíš vždycky tak perfektně stejně? :D
    Brunwen

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak už tuším jak tu hlavu a foťák nastavit, aby z toho lezly cca stejný fotky :-D Ale ne vždy se to povede, většinou jich musím nafotit 30 a pak jednu vybrat :-)

      Vymazat
  6. Mas paletu kde je dost vela zlatej a ruzovej... celkom sa mi paci, urcite viac ako modre..kotre mne vobec nepristanu..
    Mne sa nijak zvlast nezlievaju, ak pouzijem bazu, tak mi drzia pekne... Ja mam I divine Oh so special. Su tam pekne odtiene, ktore vyuzivam vsetky, ci uz na den alebo vecer.. matne su pigmenovane horsie a rychlejsie zidu z oci, ale metalicke su maslovejsie a dlhsie mi vydrzia a krajse vyzeraju na oku..

    V recenzii mam obe licenia <a href="http://dorota-art.blogspot.sk/2013/02/palete-tienov-sleek-i-divine-oh-so.html>TU</a> Inak si sa pekne vyhrala s fotenim vsetkych liceni...:)

    OdpovědětVymazat
  7. mám sparkle 2, plánuju Oh so special, myslím si na Garden of Eden a líbil se mi právě Vintage romance :) na zadek jsem si z nich nesedla, ale jsou hezky pigmentované a drží mi (i když blednou) takže cajk :)

    OdpovědětVymazat
  8. taky se mi nelíbí vafle-povrch :D já si koupila jednu "za zkoušky" a už se mi na některých stínech začíná tvořit ta krusta! docela mě to štve, to nabírání je pak celkem boj...a třeba u MUA paletky nic takového jako krustování neproběhlo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se to děje i u některých MUA... tohle pro mě prostě není máslovost stínů, je to mazlavost :-(

      Vymazat
  9. Mne napríklad držia aj bez bázy, ak použijem bázu (Artdeco), tak sa 12 hodín ani nepohnú. Mám iné paletky, konkrétne Oh so special, Au naturel a Sunset..Ale ten tvrdší "obal" sa na nich vytvára..

    OdpovědětVymazat
  10. paletku mám taky jak asi víš a musím říct, že já s ní jsem naprosto spokojená, spíš jsem z ní až nadšená. stíny mi drží celý den v pohodě. s pigmentací ani u těch metalických odstínů vůbec nemám problém. spíš je to na mě pigmentované až moc, několikrát jsem musela zběsile blendit, abych nechodila celý den s monokly na očích :-D používala jsem ji teď v kuse asi tři měsíce a na jiné stíny jsem ani nesáhla. tento týden jsem se ale konečně donutila ji odložit a vytáhnout další novou paletku. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teď testuju Garden of Eden, je teda o chlup lepší, aspoň mi teda líp drží, z pěti dní se mi líčení lehce slilo jen jednou.

      Vymazat
  11. Taky se mi vaflový design nelíbil. Tahle paletka se mi líbí barevně, ale neslušela by mi. Jsem zvědavá na další tvé recenze na Sleek :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky zvědavá :-D Teď testuju Garden of Eden.

      Vymazat
  12. Abych pravdu řekla, taky ze Sleeku nejsem nadšená a je mi vlastně docela divné, že jsou na ty paletky všude tak jásavé recenze. Kvalita stínů mě hodně zklamala-neskutečně práší, opadávají pod oko, výdrž bídná i s bází a světlé stíny mají téměř nulovou pigmentaci. Hodně mě to mrzí, protože co se Sleeku musí nechat, že výběr paletek je bezkonkurenční. Z fotek bych si vybrala klidně další tři, ale po zkušenosti s tou první to riskovat nebudu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem Sleeku další šanci dala, Garden of Eden mi třeba drží líp, ale matné stíny jsou taky míň pigmentované.

      Vymazat
  13. Od Sleeku doteraz nič nevlastním, pretože predtým sa mi brutálne nepáčil ten "vafľový" povrch, kvôli ktorému som mala pocit, že tie tiene sa nebudú dať vôbec nabrať. Fakt to tak na mňa pôsobilo. Teraz sa mi paletky páčia, no v poslednom čase na ne čítam viac negatívnych recenzií...

    OdpovědětVymazat
  14. Také mám mastná víčka, ale Sleek mi drží i bez báze minimálně nějakých 13-18 hodin! A to fakt nekecám. Jinak ale musím říci, že jsi zatím asi první, co tak čtu, kdo si na Sleek stěžuje. Přečetla jsem stovky recenzí jak českých, tak především zahraničních a nikdy si nikdo nestěžoval..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani já si nevybavím, že bych nějakou negativní recenzi četla, ale tady v komentářích se objevují názory, že slečny z paletek nadšené nejsou, takže snad nejsem jediná na světě.

      Vymazat