úterý 4. února 2014

Gabriella Salvete Long Lasting Foundation 01 Sand

Značku Gabriella Salvete mám moc ráda a obvykle si jejich novinky nenechám utéct. Nejinak to bylo v případě tohoto makeupu, který skončil v košíku hned napoprvé, když jsem ho v Rossmannu potkala. Mimochodem další novinkou je korektor, ale v nabídce jsou pouze 2 odstíny a oba se zdají tmavé, takže na ten jsem si musela nechat zajít chuť.

A možná jsem to měla udělat i s makeupem, protože ani ten mi odstínem příliš nesedl. Zvolila jsem bez váhání ten nejsvětlejší, v umělém světle prodejny jsem v tom neviděla žádný problém, až doma při focení a prvním otevření přišel lehký šok. Makeup vypadá o několik odstínů tmavší než bych potřebovala. Naštěstí to byl jen první dojem a makeup se dá dobře rozetřít a v rámci možností se přizpůsobí natolik, že ho klidně můžu nosit i ven, nicméně úplně mi nesedí a i když ho dobře rozetřu až na krk, je znát, že obličej mám tmavší než kůži ve výstřihu. To mě trochu mrzí, protože jsem zhýčkaná světlými BB krémy, které s mou pletí ladí dokonale a jen těžko se mi z těchto nároků slevuje a nemám chuť upřednostňovat něco, co není naprosto dokonalé. I tak jsem ale makeup poctivě testovala více než tři týdny a došla jsem k následujícím dojmům:

- balení je v klasické tubě, absence pumpičky mi nevadí, makeup nevytéká
- nejsvětlejší odstín je tmavší než nejsvětlejší odstíny u hydratačního a matujícího makeupu stejné značky
- konzistencí je krémovější, oba dva další jsou oproti němu vodové
- dobře se roztírá, s pletí krásně splyne a sjednotí ji
- kryje středně, na větší nedokonalosti je nutné použít ještě korektor
- na pleti vypadá velmi přirozeně, nedělá nános ani masku
- nezvýrazňuje suchá místa
- neucpává mi póry
- zanechává jemný glow finish, v mém případě je nutné T-zónu přepudrovat
- drží opravdu celý den, večer mám hodně co odličovat, ačkoli je nutné ho během dne alespoň jednou přepudrovat

Podle mě je to skvělý drogerkový makeup a opravdu mě nadchl, ale TEN ODSTÍN!!! Gabriello, apeluji na tebe, buď rebelka a začni vyrábět i odstíny pro naprosté bledulky, věř, že je nás spoustu a že ten odstín nebude mít horší prodej než ostatní. Klidně bych se vykašlala na všechny Chanely, MAC i asijská BBčka a chodila si pro makeup do drogerie. Ráda bych podpořila oblíbenou značku, ráda bych za makeup dala jen 100Kč, ale to by odstín opravdu musel sedět.

Co se vlastností týče, makeup určitě doporučuji, Sněhurky mají ale opět smůlu a raději se mu vyhnou.









10 komentářů:

  1. Moc díky za recenzi, brousila jsem si na něj zuby, ale bohužel to vypadá, že odstínem to opět a zase pro mě nebude. :-(

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle vážně není fér. Tak tedy nic, ale je to vážně škoda!

    OdpovědětVymazat
  3. No, i když já tak světlá nejsem, asi ani pro mě nebude. Ale líbí se mi moc a vím, že mají dobré makeupy :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak make-up vypadá hodně dobře. Už jsem se na něj v drogérii dívala, ale váhala jsem zda ho vzít. Make-upu mám teď dost, ale určitě ho zkusím. Naštěstí patřím mezi majitelky středně tmavé pleti, takže s odstínem mít problém nebudu.

    R
    Valentýnská giveaway

    OdpovědětVymazat
  5. fuj, tohle nechápu, taková oranžáda, ach jo :/ jinak ten matující se ti zdá dobrý? možná bych nějaký taky vyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat
  6. Už jsem o něm uvažovala, ale po téhle recenzi na něho prdím .. jsem bledule a tohle by mi vůbec nevyhovovalo :(

    OdpovědětVymazat
  7. Včera jsem se na něj dívala. Nejdříve jsem si pomyslela, jak bude super a ouha! Sand není vůbec vhodný na světlé typy, na mojí ruce vypadal jako tmavý flek. Na druhou stranu má opravdu příjemnou konzistenci. Pak jsem se chvíli zadívala do regálu a všimla si jiné řady - asi Excellent nebo tak nějak, která nabízí vysoké krytí. Zkusila jsem nejsvětlejší odstín a byl asi tak o 3 odstíny světlejší než výše uvedený Sand- takže co řada - to jiné odstíny. Ty korektory taky moc nezvládly, opět hrozně tmavé.

    OdpovědětVymazat
  8. Achjo, ta barva, proč mi to dělají? :/

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda-li ten to makeup mohu ještě někde sehnat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Viky, obávám se, že tento makeup už se nevyrábí :-( Do drogerek by se měl ale dostat nový Highlighting Foundation od stejné značky, ten by možná mohl mít podobné vlastnosti jako tento, tak na něj mrkni :-)

      Vymazat