pondělí 10. února 2014

Bilance za leden

Přály jste si, abych v psaní bilančních článků pokračovala, takže jsem vás poslechla a je tu další díl. Z časových důvodů jsem fotky dělala v noci, takže opět s bleskem na posteli (mimochodem povlečení co aktuálně mám je z materiálu microfiber fleece a je nejlepší na světě, už nechci jiné! je neuvěřitelně jemné a hřejivé, klasický fleece se může jít bodnout), ale aspoň jsem udělala fotek víc s menším množstvím produktů a text vepíšu mezi (ačkoli to fakt nemám ráda), abyste nemusely tolik rolovat. Snad je to krůček ke zlepšení a příští měsíc třeba udělám další...

Spotřebováno
Orly Rich Renewal Paradise - dalo mi docela práci ten prastarý post najít! Je tři roky starý a píšu v něm, že ho mám už přes rok, takže neuvěřitelné 4 roky miluju a používám tenhle krém! Spotřebovat tu obří tubu mi ale trvá hrozně dlouho, tohle je teprve druhá a ta pochází právě ještě z těch časů objednávek z H2T. Ale byl pořád v pohodě, vůně se vůbec nezměnila. A tuším, že doma budu mít ještě nějaký ten malý, musím to zkontrolovat... Navíc už mám doma další velké balení, to jsem kupovala na ebay asi tak před rokem, takže zase tak starý není, ale měla bych s tou spotřebou pohnout! Když ono je to těžké, protože ho používám pouze na noc a často se nenamažu, protože zapomenu nebo si vzpomenu když už usínám a jsem líná vystrčit ruce z pod peřiny... taky to znáte? :-) Každopádně pořád je to moje jednička, ráno mám vždycky ruce jemné a vláčné a vůně se mi stále neomrzela.

Mixa krém na ruce jsem si nakonec odnesla do práce, abych ho dopotřebovala a tam se mi opravdu osvědčil. Moje práce se na stavu rukou značně podepisuje a s Mixou jsem měla pocit, jako když mi na rukou vytvořila neviditelné ochranné rukavice a udržela je tak hydratované až do umytí. Rozhodně si ji koupím znovu.

Třetí krém na ruce, který mi tento měsíc došel, je vlastně tělové máslo Alverde v minibalení. Vůně byla mandarinková s vanilkou, docela chemická, ale ne nijak nepříjemná. Hydratace byla moc fajn jak na ruce, tak na celé tělo a právě na základě spokojenosti s tímhle kouskem jsem koupila velké a další malé balení v jiných vůních, viz nákupy.


Essence odlakovač tu byl minulý měsíc a není to úplně tak, že by mi jedna lahvička vydržela jen 4 týdny. Tohle je totiž novější verze odlakovače, ta starší byla s vůní kokos + vanilka a tato je kokos + papaya. Kromě vůně se liší ještě v jedné věci - nová verze má mnohem širší hrdlo, než ta původní, což mi vůbec nevyhovuje. Nejsem z těch, co namočí celý tamponek a pak odlakovávají, já sem zvyklá k hrdlu přiložit tamponek, obrátit lahvičku dolů a pouze tím vzniklým kolečkem odlakovávat a na další nehet postup zopakovat. Je to sice zdlouhavější, ale nesnáším mít celý tamponek mokrý a nedej bože aby z toho odlakovač dokonce kapal, ble! No, jenže nová lahvička má hrdlo moc široké a dávkuje tak zbytečně moc odlakovače. Proto jsem si ho přelila do staré lahvičky a asi to tak budu dělat už napořád, pokud v zásobách nemám ještě nějaký starší. Rozhodně kvůli tomu na něj nezanevřu, budu ho kupovat dál.

Sprcháčem měsíce pro mě byla Balea z makronkové limitky. Makronky jsem z toho opravdu necítila, vůně byla obyčejná třešňová, ne příliš věrná, znovu bych ji mít nemusela a ani v zásobě nemám.

Nivea čisticí ubrousky jsem dostala od mamky a nejdřív jsem je nesnášela, byly totiž málo mokré a moc neodličovaly, musela jsem s nimi obličej moc dřít. Pak mě ale napadlo zvlhčit je micelárkou a bylo po problému, najednou se mi s nimi odličovalo pohodlně a to včetně očí, které mi nedráždily. Žádné tři tamponky, stačil jeden ubrousek. Na každodenní použití to není, ale občas proč ne. Ještě mám modrou verzi, takže se tu časem objeví znovu.


Antiperspiranty Fa NutriSkin nejsou vůbec špatné, ale tahle fialová verze mi nějak nesedla vůní. Byla to sice typická vůně čistoty, ale až příliš mýdlová, dost mi vadila. Znovu už si ho určitě nepořídím, i když fungoval.

K antiperspirantu Oriflame Nature Secrets mám takový neujasněný vztah. Koupila jsem ho navzdory tomu, že nemám ráda kuličkové deo a ten ulepený pocit, který zanechávají, takže s tím jsem dost bojovala. Navíc ta kulička propouštěla až moc produktu a balení tak bylo věčně opatlané. Na druhou stranu vůně mi byla příjemná, v létě bych ji asi odepsala jako moc sladkou, ale na zimu byla fajn. Účinky moc neposoudím, používala jsem ho na noc a na to stačil bohatě. Znovu tedy ne-e, kvůli balení.

Šampon Natura Siberica byl prostě slabý na moje nánosy laku na vlasy, znovu také určitě pořizovat nebudu.


A spotřebovala jsem taky nějakou dekorativku, resp. trochu jsem protřídila řasenky, protože je v posledních měsících zapomínala vyhazovat pravidelně. Opustila mě zelená Scandaleyes od Rimmelu, která mě moc nenadchla, protože byly dny, kdy předváděla velmi podprůměrné výkony a navíc mi s ní řasy klesaly dolů. Naopak velmi oblíbená byla původní verze Max Factor 2000 Calories. Missha by svou recenzi teprve měla mít, ale rozhodně ji nemůžu doporučit, vyhozené peníze. Došel mi také můj oblíbený pudr od TonyMoly, byla jsem strašně smutná, když jsem si šla na ebay pro další balení a zjistila jsem, že už se neprodává :-( Ta vůně mi bude vážně chybět, takže se opět zachovám jako cvok a nechám si krabičku a budu k ní chodit čuchat :-) Taky jsem spotřebovala další lahvičku nadlaku Seche Vite - opravdu celou, zbyly na dně asi 2 milimetry a už mi tam nedosáhl štěteček ani když jsem lahvičku nakláněla do všech možných stran. Takže opravdu dlouho vydrží a spotřebovat se dá, stačí používat thinner. Schne bezkonkurenčně nejrychleji a proto je pro mě prostě nejlepší, další balení už samozřejmě používám.


Nákupy
Na konci prosince jsem vydražila na ebay pár asijských věcí za super ceny, málokdo asi trávil volno přilepený u počítače a v aukcích nebyl takový boj jako obvykle. Moc se těším hlavně na tu barvu na vlasy, hodlám ji vyzkoušet hned při příštím barvení.


Pak tu máme Rossmann a jeho limitku Ice Ice Baby, DM a Superheroes, Dejnička mi věnovala rozjasňovač/stíny co byly v Gold edici Ladyboxu a Too Faced paletku jsem koupila od kamarádky Dianky.


Ani já jsem nevynechala slevu na DMkové značky a pořídila jsem pěknou hromádku věcí...


Ačkoli mi paletka Sleek Vintage Romance nesedla, dostala tahle značka další šanci. Paletku Physicians Formula chválila nuf, tak jsem ji hned musela mít, a dole je pak nákup z iherb.com, Isvara AHA Exfoliating Cleanser a přihodila jsem balzám Hurraw, protože jsem ještě nikdy žádný neměla. Výběr vůní byl dost na prd, citron zrovna nemiluju, ale budiž. Parfém od Yves Rocher jsem vám ukazovala na Instragramu, vůbec netuším kdo nebo proč mi ho poslal, prostě přišel...


A to nejlepší nakonec! Ještě jednou děkuji trb, že mě upozornila na výprodej kosmetiky Becca na Fragrance Direct, vyplenila jsem jim to tam pořádně a moc se těším na testování! Přihodila jsem ještě dva laky Essie a velký šampon Aussie.


Nechci nic slibovat, ale pevně doufám, že tohle jsou na dlouhou dobu poslední velké nákupy. Cenově vysoká objednávka ze spacenk.com mi asi není přána, takže mám zatím na cestě pouze jedinou věc a kromě omrknutí novinek Essence a Catrice vůbec nic neplánuji. Tak uvidíme za měsíc...

13 komentářů:

  1. Super věci....inspirovala jsem se :)

    www.lucieglam.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem ráda, že pokračuješ s bilancemi, kochám se u tebe každý měsíc moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
  3. No jo, ale jakej pudr si teda teď pořídíme??
    Už jsi stihla tu Artdeco blbinu vyzkoušet?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jakej si pořídíš ty nevím, já mám zásoby :-) Přinejhorším můžeš jít vždycky do Dermacolu, pokud si nic jiného nevybereš.
      Ještě ne! Mně se to na pohled strašně líbí, ale ty třpytky v tom jsou velký jako kráva, se bojím, že to bude opadávat a ještě se nechci naštvat ;-)

      Vymazat
  4. tak ten balíček nakonec nedorazil? tak to mi je jakože až líto. no.

    každopádně pěkný becca nákup. jsem si to musela i rozkliknout a stejně tam nevidím úplně jasně, co si vlastně koupila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to takový složitější. Jsem zjistila, že potvrzovací email od Paypalu není potvrzení o platbě, ale jen oznámení, že jsem se zavázala to zaplatit... tak jsem to pak zkoušela znova a opět nic, peníze se nestrhly. Teď je vyprodanej ten pudr co chci, ale až ho naskladní, plán je následující: zkusím to zaplatit kartou. Když to nepůjde, zkusí to objednat Dejnička. A když ani to nepůjde, krajní možnost je, že přijdu žebrat k tobě ;-)

      Ty malý krabičky jsou všechno stíny, vpravo nahoře dva laky a cestovní štětec, pak dva pudry, báze, a dva makeupy.

      Vymazat
    2. dva makeupy? to mě právě zmátlo, jsem si říkala, že je přeci blbost aby si měla dva makeupy a vedle hned dva pudry... tak ne, není to blbost, je to prostě jen výhodná nákup.

      no a kdybyste chtěly... tak já asi budu objednávat... mám tam ty jejich n.centive a úplně mi láme srdce, že bych měla nechat patnáct liber propadnout... tak asi budu muset něco nakoupit, jen tak pro radost.

      Vymazat
    3. Já jsem si nebyla jistá odstínem, tak jsem vzala radši dva, abych zvýšila pravděpodobnost, že se trefím :-)

      Tak my se možná ozveme, děkujeme za nabídku. Kdy je deadline?

      Vymazat
    4. no deadline je tady za chvíli. do konce února.

      Vymazat
  5. To je neuvěřitelné, tolik jsem si kosmetika za jeden měsíc snad nikdy nepořídila :-D Ale jina už se moc těším na recenzi kosmetiky Becca :-)

    http://lostincosmeticsworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, jsem hrozný sysel :-) Ale zapracuji za změně :-)

      Vymazat
  6. Co se stalo s objednávkou ze spacenk?

    Jinak jsem ráda, že pokračuješ :-)

    OdpovědětVymazat