čtvrtek 26. prosince 2013

Madame Lambre Aquatique hydratační noční krém

Co si tak všímám, tak značka Lambre mezi blogerkami moc oblíbená není a najít recenze na něco jiného, než jsou krémové stíny z Ladyboxu, je docela těžké. Mně celkem sympatická je, co se mi u nich líbí asi nejvíc je, že nabízejí možnost sestavit si vlastní paletku stínů. To je něco, co já velmi oceňuji, protože snad ve všech paletkách, které mám, aspoň jeden stín vůbec nepoužívám. Proto mě vždy bavilo vybírat si odstíny sama - dělala jsem to u MACu, Inglotu a láká mě i Lambre. U nich se mi navíc líbí nápaditý design. 

Pokud mě čtete déle, jistě jste si všimli, že jsem blázen spíše do dekorativní kosmetiky. Proto když přišla nabídka něco od Lambre vyzkoušet, okamžitě jsem zamířila do této sekce a vybrala si rtěnku. Pak se ale ozvalo mé praktičtější já a protože jsem nabídku dostala zrovna v době, kdy jsem jako každoročně řešila, čím se budu mazat v zimě, rozhodla jsem se nakonec jinak a vybrala si hydratační noční krém a doufala, že to nebude úplný krok vedle. Později mě totiž napadlo, že jsem se trochu unáhlila a extra hydratační krém vhodný pro pleť se sklonem k vysušování a šupinkám jsem měla hledat spíš u značky, která se specializuje pouze na péči. 

Naštěstí jsem ho hodně podcenila, protože tenhle krém je skvělý! Používám ho denně každý večer od října a ačkoli už máme za sebou několik mrazivých dní, ve kterých moje pleť několik posledních let vždy trpěla a volala po olejích, protože jí krémy nestačily, letos jsem olej ještě ani jedinkrát nepoužila! Pocity zoufalství z toho, že nad těmi šupinkami nemůžu vyhrát, vystřídala radost z krásné pleti. Každé ráno se budím s vláčnou a hydratovanou pletí, a to přesně tak akorát, není ani trošičku mastná. Je na dotek jemná a barevně sjednocená, póry jsou ve stejném stavu, jako byly večer, vůbec mi je neucpává. Kromě perfektní a naprosto dostačující hydratace mě velmi překvapilo, že nemám na obličeji žádné červené fleky, které se mi vždy tvořily kvůli přechodům z tepla do zimy a zase zpět. Žádné zarudnutí, zcitlivění, nebo šupinky, prostě jen krásná pleť a to bez olejů! To je pro mě splněný sen.

Abych byla naprosto upřímná, musím přiznat, že v posledních měsících se mi pleť dost změnila, řekla bych, že se stabilizovala. V létě mě totiž překvapilo, že se mi pleť nemastila jako dřív, i ve velkých vedrech mi zůstávalo čelo matné a za celou směnu v práci nepotřebovalo přepudrovat. Stejně tak mě teď v zimě překvapuje, že nejsem vysušená. Považuji za nutné tento fakt zmínit, nicméně to nic nemění na tom, že si myslím, že tento krém opravdu výborný je a velmi mi vyhovuje. Občas o víkendu jsem se zapomněla namazat, šupinky se sice neobjevily, ale pleť byla sušší a hodně mě pnula. Stejné pnutí jsem ráno cítila i když jsem jednou vyzkoušela použít denní krém od Antipodes, který jsem v létě na noc používala celkem běžně. Takže na tom, že hydratuje dobře trvám, ale nemám koule na to ho vysadit na delší dobu, protože se bojím, že se dostaví šupinky a budu s nimi bojovat až do jara. Snad mi to odpustíte, přece jen úplně všechno pro blog neudělám, raději si budu hýčkat pěknou pleť. Nicméně ho od teď hodlám občas prostřídat s nějakým olejem - nic se nezměnilo, nezačala jsem je mít ráda a pořád mi připadají mnohem otravnější na používání než krémy, nicméně se těším na vůni oleje Nuxe a jsem zvědavá, co dokáže Nik vychvalovaný Trilogy, takže je hodlám párkrát do týdne vyměnit za tento krém. Ale je skvělé, že NEMUSÍM!

Líbí se mi i balení krému, jak vnější papírová krabička, tak samotná piksla, ve které je krém. Ta je hodně velká, a dost těžká, ale ničemu to nevadí. Obal je věc, která někomu nepřijde vůbec důležitá a jiný si zase něco koupí jen protože je to pěkně zabalené. Já patřím do té druhé skupiny, zejména na motivy kytiček nebo motýlků mě dostalo už spoustu věcí, které jsem třeba ani nepotřebovala, takže já jsem ráda, že balení není nudné. Krém je zabarvený lehce do modra, voní velmi jemně a svěže. Snadno se roztírá, rychle se vstřebává a na pleti absolutně vůbec nelepí. 

Krém patří do řady Aquatique, kromě nočního krému, který mám já, je v nabídce ještě denní a noční. Ceny jsou 390Kč oční, 620Kč denní a 650Kč noční. Za sebe noční krém doporučují, protože opravdu dělá vše, co slibuje - hydratuje, regeneruje a zlepšuje celkový stav peti. Je fakt, že mi sedl, ale nejsem si jistá, jestli si ho na příští zimu koupím znovu. I když nejsem žádný chemik, budu nejspíš hledat něco s přírodnějším složením, moc se mi tam nelíbí ty PEGy a parabeny.

Ještě bych zde chtěla pochválit PR Lambre. Je mi velmi sympatické, že blogerky oslovují postupně a že si samy můžeme vybrat produkt, o který stojíme. Žádné hromadné obesílání a podstrkování nevyhovujících odstínů, to je ta správná cesta! Mám z této spolupráce opravdu dobrý pocit a moc děkuji za poskytnutí krému k recenzi.











9 komentářů:

  1. já od Lambre zatím nic nevyzkoušela, takže nemohu posoudit, každopádně mě ale jejich kosmetika láká. a to hlavně díky obalům :D jak jsi psala, i já jsem ten typ, který nejdříve hledí na obaly.. a to u čehokoli, kosmetiky, knížek.. prostě všeho:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě taky a hodně. Je to jeden z důvodů, proč si mě získala třeba asijská kosmetika, protože tam půlku sortimentu dávají do rozkošných obalů jako pro malé holčičky :-D

      Vymazat
  2. Balení fakt nemá chybu, krása. Ale tolik parabenů jsem pohromadě v krému ještě neviděla :-D .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě to překvapilo na to, že je kosmetika prezentovaná jako přírodní...

      Vymazat
  3. Tak tenhle krém vypadá úžasně! Taky jsem postižená tím, že si občas něco koupím jen kvůli obalu. Lambré mě láká právě z tohohle důvodu. No, třeba se mi taky ozvou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad ozvou :-) Já bych se ráda podívala do jejich prodejny a všechno si to prohlédla naživo!

      Vymazat
  4. Tak já jsem sice taková ta příroda-nazi, ale najít krém, který má jako hlavní složku mandlový olej, by byl docela oříšek, takže bych jim to snad i odpustila. Řekla bych, že to je ten důvod, proč ti tak vyhovuje, mandlový olej je super. A on to beztak nikdo moc přesně neví, jak moc jsou ty parabeny "špatný" a jestli vůbec. Přiznám se, že mně osobně vadí víc, když si na krému za dva litry přečtu složení, ze kterého je jasné, že 80% krému tvoří věci, které dohromady vyjdou na pět korun... A ta krabička je boží :-)

    OdpovědětVymazat