sobota 2. listopadu 2013

Mixturam - vitamíny na míru

Věřím, že s projektem Mixturam jste se už v posledních týdnech setkali - ať už na blozích, nebo se vám třeba spouští reklama na YouTube při sledování videí. Takže asi není nutné je představovat příliš zeširoka - jedná se tedy o potravinový doplněk, kde si do jediné tablety můžete namíchat více účinných látek přesně podle svých potřeb. V současné době si můžete vybrat ze 33 různých složek - vitamínů, bylinek, bylinných extraktů a dalších užitečných látek. Vybírat můžete tak, že si pročtete, co jednotlivé složky slibují, nebo si jejich seznam omezíte a ukáží se vám jen látky, které pomohou řešit váš konkrétní problém (paměť, hmotnost, vlasy atd.). 

A co jsem si tedy namixovala do své směsi já? 
Inositol - směs jsem pojala primárně jako něco, co by mi mělo pomoci zlepšit stav vlasů a nehtů. Inositol jsem přidala, protože slibuje vliv na růst vlasů a stav pokožky.
Organické MSM - také slibují blahodárný vliv na vlasy, nehty a kůži.
Kolagen - a nemohla jsem vynechat ani poslední složku s označením "vlasy" a "nehty" ačkoli popisek u kolagenu není příliš obsáhlý a slibuje zejména pohyblivost a pružnost pojivových tkání u pohybového aparátu.
Kola semínko - protože mám nadváhu, přivítala jsem možnost doplnit svou směs o kola semínko, které slibuje podporu hubnutí a vstřebávání tuků a také dodání energie.
L-arginin - měl také štítek "hmotnost", slibuje vliv na růst svalové hmoty.
L-karnitin - je aminokyselina, která se podílí na na přenosu energie do orgánů.

Směs mám tedy z poloviny zaměřenou na vlasy a nehty a z druhé části na hmotnost. Tabletky jsem začala brát 1.srpna, takže už mi jich zbývá jen pár (párkrát jsem si ji vzít zapomněla, celá já...) a je čas na shrnutí účinků.

Jak tabletky vypadají? Jsou velké. To je první dojem, ačkoli jsem samozřejmě nic jiného nečekala. Tobolky jsou průhledné, takže vidíte práškovou směs, která je uvnitř. Navzdory velikosti jsem s polykáním problém neměla, ačkoli kdyby byly menší, byla bych raději.

Co se týče první části složení, rozhodně vidím zlepšení v kvalitě nehtů. Úplně se mi přestaly třepit a lámou se mi také mnohem méně než dřív. Na druhou stranu jsem před tím cca tři měsíce brala kombinaci B-komplexu a Biosilu, takže těžko říct, jestli za tyto účinky vděčím pouze Mixturamu, nebo mi jen pomáhá udržet to, co zlepšily předešlé tabletky. S vlasy výraznější problémy nemám, až na to, že mi jich za poslední cca 2 roky hodně vypadalo a mám jich tak polovinu co dřív. Momentálně mám aplikovaný brazilský keratin, mám je jemné a lesklé, takže jsem s nimi maximálně spokojená a účinky prášků na nich tedy moc posoudit nemůžu.

Špatně se posuzuje i účinek dalších tří látek. Samozřejmě, že jsem nic nezhubla, to nedokáží žádné tabletky bez pohybu a změny jídelníčku, na druhou stranu pohyb a přechod na zdravější stravu sám zmůže dost a není tak nutné jíst k tomu ještě nějaké pilulky. Co by ale změřitelné bylo je ono slibované dodání energie - tak to se vůbec nekonalo, naopak trpím nějakou podzimní únavou a jsem líná dělat i věci, které obvykle dělám ráda. V tomhle ohledu tedy docela propadák, na druhou stranu musím uznat, že u mě na doplnění energie funguje jenom spánek, kafe, energetické nápoje, tabletky a podobné věci na mě nemají nejmenší vliv.

Vize Mixturamu není vůbec špatná. Zkombinovat více účinných látek v jedné tabletce, abychom jich nemuseli brát několik, je jistě dobrý nápad - tento projekt je prý jediný svého druhu v celé Evropě. Navíc vámi vybraná kombinace prochází několika kontrolami, systém vás nenechá přečerpat doporučenou denní dávku jednotlivých složek a stejně tak vás nenechá zkombinovat něco, co by spolu nemuselo dělat dobrotu. Na našem trhu je obrovské množství různých přípravků s rozličným složením a pokud si jich sami koupíme více, nemáme jistotu, že některé ze složek na sebe nemají neblahý vliv. Sporná je ale otázka financí - opravdu nás tento mix vyjde levněji, než kdybychom si nakoupili zvlášť více druhů pilulek? Nemyslím si. Aspoň v mém případě určitě ne, B.komplex i Biosil jsou levné záležitosti za pár desítek korun a ostatní složky jsem přidala jen protože tu byla ta možnost, sama od sebe bych si prášky tohoto typu nekoupila. Pokud to ale máte jinak a užíváte více různých doplňků stravy, jistě si jednoduchým součtem cen spočítáte, zda se vám směs vyplatí nebo ne.

Ačkoli jsem byla zpočátku nedůvěřivá, ráda jsem tyto vitamíny vyzkoušela. Pokud vás můj článek aspoň trochu zaujal, klikněte si na stránky, jsou pěkné, přehledné a poměrně přesvědčivé. A málem bych zapomněla! Malý ale milý detail - směs si můžete sami pojmenovat. Já jsem si ji egocentricky pojmenovala po sobě a lahvičku si určitě nechám a přesypu si do ní Biosil.

Znovu bych si tebletky nekoupila jen proto, co jsem už několikrát zmínila - co se doplňků stravy týče, hodlám se vrátit pouze k pilulkám, které mi pomohou zlepšit kvalitu nehtů, a ty mě samostatně vyjdou levněji než ve směsi Mixturam.

Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji týmu Mixturam.






Kdybyste se rozhodli objednávat, můžete využít malou slevu...


4 komentáře:

  1. Tento "projekt" se mi vůbec nezamlouvá a navíc za ty peníze si to téměř nikdo nekoupí. Oslovili několik blogerek, které to přijaly a tím to většinou končí, protože o toto nemá nikdo moc zájem. Mě osobně se to nelíbí a nepřijde mi to zdraví prospěšné, prostě tomu nevěřím. Navíc i příbuzná, která pracuje v lékařském odvětví mi to vůbec nedoporučovala když jsem o tom četla. Moc pozitivní ohlas to nemá a ani se tomu nedivím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se projekt zamlouvá, ale ta cena je dost vysoká, to je pravda...

      Vymazat
  2. Jestli chceš něco proti podzimní únavě, tak si kup guaranu v tabletách a čaj maté (jestli jsi ho nikdy neměla, tak bacha, nechutná to jako normální čaj, má docela specifickou chuť). Ale napoprvé opatrně, mně třeba maté nic moc nedělá, ale znám lidi, co si dali odpoledne hrnek a šli spát ve tři v noci :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za tip. Já tu únavu moc neřeším, skoro nic teď nemusím, tak prostě spím :-D

      Vymazat