úterý 26. listopadu 2013

Mixa krém na ruce

Protože je mi značka Mixa vcelku sympatická a jejich micelárka mi vyhovovala, rozhodla jsem se postupně vyzkoušet i další výrobky. A tak u mě doma skončil krém na ruce - Mixa má v nabídce dva, intenzivní vyživující a promašťující regenerační. Oba jsou určené pro extra suchou pokožku, na první pohled jsem mezi nimi neviděla žádný rozdíl, a tak v košíku skončil tento, nalákal mě nápisem "ideal in winter". Až později mě napadlo, že další věc, na kterou obal láká, a to 30% obsah glycerinu, asi nebude úplně ta pravá volba - glycerinové krémy na ruce znám z Avonu a ty byly tragické, takže jsem se ještě před prvním použitím začala bát, že tohle bude stejné.

Naštěstí se moje obavy nepotvrdily a po několika týdnech používání můžu říct, že je tento krém dobrý, řekněme nadprůměrný. Nehydratuje tak dobře jako třeba Melvita nebo Orly, ale rozhodně je lepší než nám všem známé krémy Essence. S ním na jednu příčku bych zařadila třeba ještě Dermacol Aroma Time. Používám ho většinou přes den, protože se velmi rychle vstřebává, za 2 - 3 minutky se vsákne a můžu dělat cokoli, aniž bych si věci opatlala, ale zároveň cítím, že na rukou je a udržuje je hydratované. Většinou nemám touhu se znovu namazat dokud si neumyji ruce mýdlem. Krém má také pomáhat hojit mikro-prasklinky na pokožce prstů - i to můžu potvrdit, hodně trpím na loupající se kůži na rukou a tento krém mi pomáhá v boji s jejím šířením.

Krém voní hezky, je to taková chemka, ale čistá vůně, směs sladkého glycerinu a něco jako vyprané prádlo, takže mi nevadí, ačkoli je dost intenzivní. Konzistence není úplně krémová, asi opět kvůli tomu glycerinu je takový poloprůhledný, při roztírání mám podobný pocit jako při použití silikonových bází. Přece jen do přírody má jeho složení hodně daleko...

Krém bych doporučila, klidně si ho koupím znovu nebo možná vyzkouším ten druhý.




4 komentáře:

  1. No vidíš, ja mám rada aj ten AVON krém, takže glycerínová Mixa znie nádejne :)
    Nikavero

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem po něm pokukovala, tak mám pocit, že až se zbavím svých doživotních zásob, půjdu po něm... :)

    OdpovědětVymazat