pátek 22. listopadu 2013

Labello Vitamin Shake, Repair & Beauty

Obě tato Labella mám doma delší dobu a už jsem myslela, že o nich ani psát nebudu, ale při nedávném nákupním výletu do Německa jsem je obě viděla stále v prodeji, tak jsem se rozhodla, že jim jeden společný post věnuji. V prosinci na vánoční trhy třeba zamíří i ty z vás, které se k našim sousedům zase až tak často nedostanou, a tak budete mít příležitost si tyto balzámy koupit, pokud vás zaujmou. 

Labello balzámy jsou mé velmi oblíbené, kupuji si je roky a svého času jsem doma měla pěknou kolekci nejrůznějších limitek. K nám se málokterá dostala a většinu z nich jsem měla právě z Německa. Nekupovala jsem je ani tak kvůli zázračným hydratačním schopnostem, protože těmi většina z nich neoplývala, ale právě kvůli těm ovocným příchutím. Úplně nejvíc jsem milovala takové ve světlounce žlutém obalu, na název si už bohužel nevzpomenu, ale vonělo tropicky, byl tam cítit kokos a trochu i ananas... Aktuálně mám doma třeba ještě melounové nebo meruňkové s vanilkou - melounové mám ráda, ale meruňkové je dost chemické. To jen tak na úvod, abyste chápali, že já a Labella máme svou historii a já si z nostalgie asi koupím každou další limitku, dokud se budou vyrábět. Musím ale říct, že i jejich hydratační schopnosti se lepší, takže to nejsou úplně vyhozené peníze a nekupuji si je pouze na dívání.

Třeba tyto jsou fajn. Brusinkovo malinové je můj miláček, řekla bych, že s melounovým se dělí o pomyslné druhé místo v žebříčku všech mnou vyzkoušených balzámů téhle značky. Voní hlavně malinově, ta brusinka je tam jen hodně v pozadí. Vůně je taková nakyslejší, ale na chuť je sladké. Repair and Beauty se trochu vymyká všem těm ovocným příchutím - cítím z něj stejnou vůni jako má takový ten klasický tlustý jelení lůj z lékárny, ale je v tom ještě něco, možná nějaká květina..? Bohužel to nedokážu lépe popsat. Ze začátku mi vonělo, ale časem se mi ta vůně docela zprotivila, protože je opravdu výrazná a intenzivní a na rtech cítím takovou chemickou směs, jako bych si na rty omylem stříkla parfém a pak je olízla :-( Takže tenhle balzám zas až tak ráda nemám a používám ho méně.

Moc se mi líbí samotné tyčinky, je příjemná změna, že nejsou jednobarevné. Malinové tónuje rty lehce dorůžova, R+B je lehce zesvětlí, ale mrtvolný vzhled nedělá ani ve více vrstvách, toho se nemusíte bát. Obě hydratují dost dobře, řekla bych nadprůměrně. Dříve ty tyčinky byly tuhé a natřít je na rty vyžadovalo aspoň 10 přejetí sem a tam, teď jsou mnohem jemnější a dělají krásně lesklé rty. Vydrží tak hodinku, někdy i déle, ale já jsem celkem požírač balzámů (je zajímavé, že s rtěnkami ani lesky to nedělám), něco mě nutí si rty pořád olizovat :-) I když balzám zmizí, rty zůstanou jemné a vyživené - z dlouhodobého hlediska je v tomhle Repair verze ještě o chlup lepší než malinová.

Doma mám teď spoustu různých balzámů v kalíšku, ale na cestování jsou pro mě tyčinky nenahraditelné - malinové má své stálé místo v mé cestovní kosmetické taštičce. Určitě bych obě doporučila, jen ta R+B verze asi nebude pro ty, co jsou citlivější na parfemaci, takže pokud to o sobě víte, raději ho nekupujte, testery jsem bohužel nikde nepotkala. Cenově se pohybují kolem 2 EUR.











4 komentáře:

  1. Koupíš mi to malinové prosím, prosím?!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem myslela, že tenhle post zůstane bez odezvy :-D
      Jj, koupím.

      Vymazat
    2. No však mě ho taky bylo líto:-D
      Díky:-*

      Vymazat
  2. Obě Labella taky vlastním a musím říct, že se mi moc líbilo, jak ten s fialovým obalem zabarví ty rty :) S oběma jsem spokojená ;)

    A.

    OdpovědětVymazat