čtvrtek 17. října 2013

Rimmel Scandaleyes Eye Shadow Paint 01 Mercury Silver

Když jsem tuhle tubičku vytáhla z obálky, moc jsem nejásala, moje první myšlenka byla něco jako "a jejda...". Krémové stíny v lásce nemám - nejsem fanynka Color Tattoo, nesedly mi ani Paint Poty od MACu, o pokusech Essence se snad ani nemusím zmiňovat. Jediné, které jsem měla celkem ráda, byly stíny Catrice, ale upadly v zapomnění a nahradili je jiní oblíbenci, nutno dodat, že vždy pudroví. 

A co že tedy nemám na krémových stínech ráda? Aplikaci, která je často problematická a není možné nanést produkt rovnoměrně. Chce to tedy více vrstev, ale druhou si setřete tu první, takže výsledek je samá díra. Druhá věc je výdrž, krémové stíny většinou moc nevydrží a i s bází mají tendence se slívat do ohybu oka. A v neposlední řadě je to nemožnost je pořádně rozetřít do ztracena a také kombinovat s jinými barvami, protože ani pudrové stíny na nich nejdou blendit. A jak si v těchto ohledech vede kousek od Rimmelu?

Tak tedy nanášení - jako první jsem zkoušela stín na ruku a byla jsem velmi mile překvapená! Stačila mi pouhá jedna vrstva a barva byla krásně intenzivní a jednolitá. Na oku už je to ale bohužel horší, tam se mi vždy podařilo nadělat díry, ať jsem se snažila sebevíc víčko nekrčit, nemrkat a počkat, než stín zaschne. Nebyla to žádná tragédie, v pohodě se to dalo nosit, ale při detailním pohledu je vidět, že někde je nános barvy větší  jinde téměř prosvítá kůže. Také mi při nanášení vadilo, že stín studí na víčku a často se mi nechtěně dostal i na řasy. 

Výdrž musím pochválit, ta je podle mě perfektní! Jak stín zaschne, tak s ním absolutně nic nehne! Vydržel mi 16 hodin a to bez báze! Takže tady nemám co vytknout, je to vážně držák. Odlíčit jde snadno.

Co to roztíráni do ztracena? No, jde to, viz fotky. Není to dokonalé, je to jen rozšmrdlané prstem, ale když jsem byla rychlá, stihla jsem to než stíny zaschly. Kombinovatelnost dost pokulhává, jak na víčku není jednolitá vrstva, tak se na takový krabatý povrch jen těžko nanáší další stíny. Proto je lepší nosit ho samotný jen s černou linkou (která má ale do rovné také daleko), což jsem většinou dělala. 

Odstín je hodně výrazný a metalický, umím si představit jen málo žen, které by něco takového byly schopné nosit přes den. I já jsem je nosila jen na noční, ale nejspíš bych si troufla i na den, já mám výrazné a blýskavé líčení očí ráda. Nicméně mě potěšil, stříbrné kouřovky nosím a když už nic, využiji ho alespoň jako rozjasňovač do vnitřních koutků. Každopádně je podle mě tento stříbrný odstín jako dělaný na diskotéky či jiné party, nádherně oči rozzáří. 

Balení je OK, rimmelovská klasika. Ten pěnový aplikátor je překvapivě moc fajn, stíny se s ním dobře a přesně nanáší. Jen se hůř vytahuje ven z tubičky, chce to v jednom místě silněji zabrat.

Za sebe tedy tyto Shadow Painty doporučit nemůžu, pudrové stíny budou prostě vždycky lepší. A když už chcete krémové stíny, raději sáhněte po těch Color Tattoo, ač ne všechny jsou povedené (bronzový mám ráda, ale Mauve Crush je na prohození oknem).

Děkuji zastoupení Rimmelu za poskytnutí produktu k recenzi.







Pro srovnání přidávám líčení s velmi podobným odstínem - je to Inglot 151. Je skoro stejně metalický a výrazný jako Rimmel, ale na rozdíl od něj je pudrový a nanáší se skoro sám, stačí dvakrát přejet po víčku a hotovo, nikde žádné díry. A cenově vychází přibližně stejně, Inglot stojí 150Kč, Rimmel 139Kč.



6 komentářů:

  1. Pudrové stíny rozhodně lepší.. a s Inglotem tuplem! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja krémové skoro vôbec nepoužívam, na mojich viečkach vydržia veľmi krátko. Aj tuto sa prikláňam k práškovým a viac sa mi páči Inglot :)

    OdpovědětVymazat
  3. Sluší ti! Já mám taky jedny na cestě, od Sofastars, tak jsem na ně tedy zvědavá...

    OdpovědětVymazat
  4. Ta výdrž me tedy překvapila...
    To jsem nečekala...
    Tento odstín se mi moc nelíbí, hodně mi připomíná osumdesatky, pro mě už jsou tyhle odstíny prostě pasé.

    Jinak recenze super:-)
    Akorát za mě...
    Opravdu opravdu nesnáším slovo "blendit".
    Ta, co tento patvar zatáhla do blogosféry by zasloužila za uši.

    OdpovědětVymazat