pátek 25. října 2013

Gabriella Salvete Matte Hydrating Powder 01

Pudr mi coby podzimní novinka Gabrielly Salvete trochu unikl, dozvěděla jsem se o něm až z první blogové recenze. Pak jsem se na něj šla podívat do drogerky a moc se mi líbil - byl na dotek velmi jemný a odstín 01 vypadal krásně světlý. Plánovala jsem, že si ho koupím, až bude na GS v Rossmannu akce. A tak jsem samozřejmě měla velkou radost, když jsem ho ještě ten samý den našla v obálce s produkty na testování.

První dojem, co se jemnosti týče, byl správný, pudr je opravdu velmi jemně namletý a sametový. Zpočátku jsem měla problém s tím, že mi nešel vůbec nabírat na štětec. To mě trochu zklamalo, jsem zvyklá ráno aplikovat pudr štětcem a pouze úpravy přes den dělám houbičkou. Asi byla vrchní vrstva jen víc zapečená, přibližně po třech použitích se to srovnalo a pudr se ve štětci zachytává tak, jak jsem zvyklá. 

A co slibované vlastnosti? Matující a zároveň hydratační? Pudr samozřejmě matuje a na pleti vypadá pěkně a přirozeně (v rámci možností, odstín bych uvítala světlejší, ale k tomu se ještě dostanu). Výdrž je bohužel slabší, než jsem zvyklá - po dvou hodinách je ještě pěkný, po čtyřech už se ale lesknu a to nejen na nose, se kterým mám problém, ale i čelo už je lehce "dewy". Po šesti hodinách už je to lesk jako blesk a pleť vyloženě volá po přepudrování. Hydratace se posuzuje hůře, od pudru asi nikdo nečeká, že po jeho použití bude mít naducanou pleť jako po hydratačním krému, nicméně určitě mě nevysušuje.

Odstín bohužel už není úplně to pravé ořechové. Já mám pleť celoročně velmi bledou, a tak potřebuji pudr transparentní, nebo opravdu světlý. Tento transparentní není a bohužel je tmavší, než bych potřebovala. Ztmavuje mi makeup (BB krém) a na to nejsem zvyklá, protože ani jeden z pudrů, které v poslední době používám, mi nic takového nedělají (sypký Tony Moly odstín 1 a kompakt NYC odstín 702). Asi světlo v drogerce zkreslilo můj dojem, protože mi opravdu připadal výrazně světlejší než to, co vidím v balení.

A když už jsem u toho balení - líbí se mi. Není to žádný luxus, ale na drogerkový produkt je obal pěkný a barevně zajímavý, pokud se v GS chtěli vyhnout černé klasice. Jen je podle mě balení zbytečně vysoké a těžké - je to dáno tím, že je uvnitř vysoká houbička. Tu bych za sebe vynechala, nebo ji alespoň udělala tenčí, protože takhle to balení není zrovna "do kabelky". Uvnitř je také zrcátko přes celé víčko, které také nejspíš přidává na hmotnosti, ale jeho přítomnost naopak oceňuji a díky jeho velikosti se v něm pohodlně upravíte.

Pudr bych doporučila pouze slečnám s nepříliš mastnou pletí. A Sněhurky od něj dají úplně ruce pryč, i nejsvětlejší odstín je tmavý. Zejména kvůli tomu bych si ho já sama znovu nepořídila.






7 komentářů:

  1. Na pudr sem včera koukala v drogerii a zaujal mě asi ho půjdu ozkoušet. :) Chtěla sem se zeptat zda se dá trošku přirovnat třeba ke Stay matte nebo pudru od NYC. :) Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dá, ale oba dva zmíněné matují lépe a v mém případě hlavně vypadají o dost přirozeněji, když mi sedí odstín :-) Třeba s NYC mi vydrží čelo matné po celou dobu v práci, s GS musím přepudrovat.

      Vymazat
  2. Jeho vlastnosti se mi líbí, ale barvou splývám s čerstvě nabílenou zdí, tak si teda nechám zajít chuť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musíme hodně prosit aby nám udělali ještě jeden světlejší odstín! :-)

      Vymazat
  3. jiný pudr od GS byl mou dlouhodobou stálicí, ale je čas na změnu.. tak jsem sáhla po slavném Stay matte;) nicméně i ten můj oblíbený od GS mi make-up ztmavoval.. a to jsem měla nejsvětlejší odstín.. na druhou stranu mi to ale nevadilo, dodalo mi to alespoň trochu barvy, žádný velký rozdíl to ale nebyl;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to trochu vadí, jsem na svou bledost zvyklá a mám ji ráda :-) Navíc teď používám hodně světlé tvářenky, které s tmavším pudrem nejsou téměř vidět :-(

      Vymazat