čtvrtek 3. ledna 2013

Bilance za prosinec

Podruhé tu mám zhodnocení spotřebované kosmetiky a nákupů, tak jdeme rovnou na to!

1. spotřebováno
Ziaja sprchový gel cherry lollipop a tělové máslo vanilka - o nich jsem psala jen tři posty zpět, takže asi není třeba opakovat, jak moc jsem s nimi byla spokojená.

Balea čisticí krém pro suchou a citlivou pleť - úplně nejstarší koncept, který mám uložený je právě o tomhle krému a ještě jiném čističi na obličej, plánovala jsem to napsat jako srovnání a tento měl vyjít jako vítěz a ten, co se za těch 60Kč vyplatí. Pamatuju si, že mi ze začátku docela vyhovoval, ale pak jsem nakoupila spoustu jiných výrobků a najednou mi došlo, že ve srovnání s nimi čistí hodně špatně. Pak mi ještě začal dráždit pleť, vždycky jsem po použití byla rudá jak rak, takže tím u mě nadobro skončil. Myla jsem si s ním ruce, nohy, umyvadlo, jen abych ho dodělala. Voní jemně a nevtíravě, v růžovém krému je pár kuliček, které se při použití rozpouští. Nicméně za sebe nedoporučuji a už vůbec ne majitelkám citlivé pleti.

Neutrogena čisticí gel Visibly Clear s růžovým grepem - o tomhle gelu jsem psala už dost dávno, takže si post připomeneme tady. Pořád ho používám moc ráda, i když nečistí pleť moc do hloubky, makeup stáhne tak, že už pak nemusím dočišťovat, což mi vyhovuje. Kdybych se měla rozhodnout teď, spíš bych si ho znova nekoupila, ale už jsem to v nějakém nákupním záchvatu před časem udělala, takže si dám chvíli pauzu a zase se mi do koupelny vrátí.

Garnier Natural šampon Aloe Vera - ne, ne a ne. Opět ta stejná pohádka o tom, jak já a šampony Garnier se nemáme rádi. Ale už jsem ho doma měla dlouho, tak jsem ho chtěla spotřebovat. Když jsem po něm použila masku a olejíček, tak to nebylo tak hrozné, ale stejně jsem pořád věděla, že s jiným šamponem bych měla vlasy hezčí. Kondicionér byl ovšem naprosto tragický a ten letí do koše asi 3x použitý, na víc jsem neměla nervy, když si sáhnu na hlavu, chci cítit jemné vlasy a ne slámu.

Fa antiperspirant Natural Fresh - ten na svůj čas čekal od léta, kdy mi bohužel nestačil, takže jsem ho dodělávala až teď, kdy se potím mnohem méně. To už byl ok, hezky voněl, připomínal mi trochu Moschino I Love Love. Ale znova určitě ne, já se chci na svůj antiperspirant spolehnout za všech okolností.

Adidas antiperspirant Action 3 Pro Clear - stejný případ jako Fa, ve vedrech zklamal, takže nákup opakovat nebudu, jen mám bohužel doma ještě jeden v jiném barevném provedení, tak se na něj co nejdříve vrhnu.

Puma deosprej I´m Going - tyhle slabší vůně používám v práci a Pumy jsou moje oblíbené a I´m Going úplně nejoblíbenější. Měla jsem ji už 2x a nejspíš koupím znova.

NYC kompaktní pudr - černá placka, která na fotce není moc vidět, je pudr od NYC. Je moc fajn, hezky matuje a na pleti nedělá nánosy, ale vadí mi na něm, že jsem ho strašně rychle spotřebovala. Už za 2 týdny jsem viděla dno a celý jsem ho spotřebovala asi za 2,5 měsíce. To mi přijde poněkud rychlé, ale zase na druhou stranu jsem ho koupila v akci za asi 70Kč, takže ve výsledku je to vlastně pořád výhodný nákup. Výhledově určitě koupím znovu, jen mám teď jiných pudrů dost.

L´oréal Lash Architect 4D - ačkoli byla tahle řasenka už po prvním otevření trochu vyschlá a musela jsem ji hned oživovat micelárkou, byla jsem s ní nakonec dost spokojená. Chtěla jsem o ní napsat i samostatný post, ale nenašla jsem fotky, tak buď se objeví časem nebo aspoň stručně teď - stačí jedna vrstva, trochu prodlouží, dost zahustí, neslepuje, ale obtiskává se na horní víčko. Pokud by se mi na ni povedlo znovu natrefit za cenu 150Kč, koupím klidně znovu, ale tuším že normálně v drogerii stojí více než dvojnásobek a to bych za ni nedala.

Essence krém na ruce - mám krémy od Essence zavedené jako "pracovní", ale moc mi nestačí ani v létě, natož teď v zimě. Nejsou špatné a mám je fakt ráda, jen moje práce prostě ruce ničí víc, než dokáže běžná kosmetika zvládnout vyřešit. Takže teď jsem začala používat krém, který máme v práci v zásobníku vedle umyvadla a ten je hodně mastný, ale je to s ním lepší, takže Essence krémy už jen do kabelky nebo doma. Jestli koupím znova nebo ne... tenhle obyčejný asi ne, ale pokud bude zase nějaká voňavá limitka, nejspíš ano :-)

Odlakovač Essence - je prostě miláček.

Sallos levandulový obličejový olej - ne že bych zvládla spotřebovat 2 lahvičky za měsíc, v obou byl jen zbytek z loňska. Loni mi maximálně vyhovoval a za celou zimu jsem neměla ani šupinku, ale letos se mi loupe nos a mám suchou kůži kolem rtů, takže zatím řeším čím to je, ale tomuto oleji to za vinu nedávám. Vůně levandule je mi příjemná, jen mi vadí, že obličej zůstává po použití umaštěný, ale už jsem se smířila s tím, že přes zimu to musím přetrpět. Znovu zatím kupovat nebudu, protože jsem objednala na zkoušku 2 jiné vůně - meduňku a heřmánek.


2. vyhozeno
Vyhozeno máme tentokrát bez fotky, nějak jsem na to zapomněla, ale byla to stejně jen jedna věc a to výše zmíněný kondicionér Garnier Aloe Vera.

3. nákupy
Asi do budoucna nebudu dělat jednu společnou fotku nákupů, ale spíš několik vždy hned poté, co si věci přinesu domů / doručovatelka přinese balíček, protože jsem tu fotku dělala na 3x - poprvé mi tam chyběla Elf kosmetická taštička, podruhé Is´ Mine štětce. Za pár hodin mi došlo, že tam chybí ještě rtěnka Barry M, další den, že tam není balzám na rty Carmex z Asosu no a teď když to píšu si uvědomuju, že jsem tam asi měla zařadit i naše slavné beauty boxy, tento měsíc jsem výjimečně koupila oba. Ale i s tím byly moje prosincové nákupy relativně umírněné - objednávka Elf, ačkoli jsem se zařekla, že tenhle eshop už ode mě nedostane ani korunu, rozbití oblíbené Signature taštičky mé plány změnilo a samozřejmě jsem přihodila pár dalších věcí. Pak objednávka z Asosu, laky Barry M jsou částečně z něj a částečně ze šminek, kde jsem objednávala v krátké době 2x, abych náhodou nepřišla o dokonalé holografy Color Club. Laky Chanel jsou z Aukra, z ebay pak štětce a další BB cream jsem si přihodila do balíčku, když jsem kupovala dárek kamarádce. A z českých drogerek pouze jedna jediná věc a to ještě koupená z nudy, kdy jsem se šla před mrazem schovat do DM (zdravím, Miru ;-)) - řasenka Miss Sporty.


Závěr
Dnešní první část byla dost negativní, dopotřebovávala jsem hodně věcí, které jsem si zrovna příliš neoblíbila. Většinu věcí už se mi ale povedlo zlikvidovat a něco jsem rozdala, tak snad už příště budu víc chválit. Mrzí mě, že jsem nestihla dopotřebovat víc vlasové kosmetiky, protože mám teď konečně zase keratin, a tak mám minimálně na 3 měsíce s běžnou péčí utrum. Ač se mnou spousta z vás nebude souhlasit, nákupy byly na mě střídmé :-) V lednu si to nejspíš vynahradím, protože jedu konečně do Drážďan, když mi to v prosinci nevyšlo. Ano, nákupy zase převažují, ale pochybuju, že to někdy bude jinak :-)

31 komentářů:

  1. Nákupy možná převažují, ale jenom trochu! Já svoje nákupy radši nikdy nezveřejňuju, jinak bych se musela stydět :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Ten Adidas Action 3 mám v modrej guličke a je to môj úplne najobľúbenejší antiperspirant na svete. Spreje podľa mňa tiež nie sú nič extra ale gulička to válí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, zajímavé... To na vlastní kůži ale asi nikdy neposoudím, nemám kuličky ráda a nepoužívám je :-)

      Vymazat
  3. E-shop e.l.f. mi ani nespominaj! Ak je aj ceska verzia tak hrozna ako slovenska, viem o com hovoris, akurat ma vcera rozculili svojimi velkymi zlavami na cely sortiment - isla som objednat a zo 7 veci, na ktore som klikla a chcela prihodit do kosika, 7 nemali na sklade! Aky vyznam ma teda davat zlavy na veci, ktore si zakaznik nemoze objednat? Grr, a to mam niektore vyrobky od e.l.f. naozaj rada..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle má už český eshop poměrně vychytané a akce většinou plánuje zároveň s naskladněním. Já mám bohužel velmi nemilé zkušenosti s komunikací s paní majitelkou.

      Vymazat
  4. Mé oko hned přitáhla černá krabička Guerlain, vím jsem hrozná, ale ten znak a písmo mě berou i v polospánku:D Na to jsem hodně zvědavá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, taky jsem se na něj chtěla zeptat, Peťa ho ve výčtu opomenula :) Tipuju to na oční stíny či snad...?
      Verunka

      Vymazat
    2. On je ten výčet celkově takový odfláknutý, jsem si říkala, že fotka bude stačit :-) Je to stín, koupila jsem ho v blogsale hvězdiček z gauče.

      Vymazat
    3. Odpověď taky odfláknutá:-D Jakej stín přesně? A co jsou zač ty Chanely?;-)

      Vymazat
    4. A ještě tam vidím nějaké Pixi! A steam cream, co to?

      Vymazat
    5. Ty seš otravka, kdybych chtěla u všeho popisovat co je to zač, tak to udělám, fotka má jen demonstrovat nakoupené množství věcí a nějaké podrobnější informace měly být až v recenzích...
      Stín je 161 L´Instant Fleuri, Chanely Frisson a Rouge Carat, Pixi je rozjasňovač a Steam Cream je překvapivě krém, věřím, že podrobnější informace si dokážeš vygůglit.

      Vymazat
  5. Tak s tým Garnier natural úplne súhlasím, s týmto šampónom a kondicionérom som mala na hlave tri mastné chlpy a to si dovolím povedať že mám celkom husté vlasy.
    caramel-b.bblogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  6. Netřeba vyhazovat nevyhovující kondicionér, dá se skvěle využít na holení nohou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, nějak jsem na to zapomněla, vystačím si většinou se sprcháčem. No, škoda, už je pryč :-)

      Vymazat
  7. těším se na článek o štětcích :) poslední dobou se o nich mluví všude možně a jsem zvědavá, co je na tom pravda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtěla jsem nejdřív napsat o Sigmě, tak nevím jak to zvládnu, ale pokusím se článek napsat brzy, protože tuším, že za chvíli budou na každém druhém blogu :-)

      Vymazat
  8. Ahojky, ty štětce jsou koupené na ebayi?
    Díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Peťule, ano, jsou z ebay, je to napsané i v článku ;-) Odkaz tady http://www.ebay.com/itm/170700319704?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

      Vymazat
    2. Jééjda, já ten článek v práci tak rychle natajno shltla, že jsem četla: Laky Chanel jsou z Ebay - a ty štětce jsem nějak přeskočila :-D
      Děkuji za odkaz :-D

      Vymazat
    3. Akurat som sa tiez isla spytat na stetce, obalom velmi pripominaju Sigmu :) Som zvedava na receziu, taka pekna sada za tak nizku cenu by sa mi hodila, samozrejme, ak to nie je nejaky totalny sunt :)

      Vymazat
  9. Štetce vypadají moc pěkně a i cena je přijatelná. Super bilance.. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Odlakovač a krém na ruce Essence jsou bomba!
    FairyChain

    OdpovědětVymazat
  11. Signature taštička je taky moje oblíbenkyně :).

    OdpovědětVymazat
  12. garnier šampony taky nemám ráda, to mám pak pocit že bych ho mohla vyhodit a s nimi i svoje vlasy, které jsou po tom prostě příšerné.

    ale mám tady někde v zásobě ten grepový čistící gel a moc jsi mě naladila na to ho vytáhnout:-)!

    OdpovědětVymazat
  13. L'Oreal 4D se stala mojí oblíbenou řasenkou taky, ve slevových kuponkách do DM je za 199Kč, tak si ji koupím, protože normálně stojí 400Kč a to bych za ni teda taky nedala. ten kokosový odlakovač Essence se dá koupit i u nás, nebo si ho vozíš právě z Drážďan? na kokos já jsem úchyl ;-) jinak tu cestu do Drážďan ti ohromně závidím, a klidně se ti tu k tomu i přiznám! ;-) recenze na ty štětce z e-bay by mě taky docela zajímala, jestli se vyplatí do nich za tu cenu jít nebo ne. a proč já neumím napsat krátký komentář...? :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No 400Kč je opravdu moc, to bych za drogerkovou řasenku nikdy nedala. Odlakovače si vozím z Německa, ne tedy z Drážďan, ale když jezdíme na nákup jen tady kousek za hranice, tak tam ho mají v Kauflandu :-)
      Drážďany mi nezáviď, protože se zatím odkládají, mám totiž angínu :-(
      Do štětců se vyplatí jít, první dojem na mě udělaly velmi dobrý! A já mám tvoje dlouhé komentáře ráda ;-)

      Vymazat
  14. Já chci taky vědět, co jsou ty Chanely!

    OdpovědětVymazat
  15. Perfektní, jak bereš fakt, že koupených věcí je víc než spotřebovaných, jako skutečnost, se kterou se nedá nic dělat:D Super, jako vždy se těším na články o novinkách.
    Bibi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, jsem se svým shopaholismem smířená, lepší to už asi nebude :-D

      Vymazat
  16. Docela slušná bilance :) Na ty štětce se chystám :)

    OdpovědětVymazat