sobota 19. ledna 2013

Balea Oil Repair šampon a kondicionér

Po prvních pozitivních recenzích na tuto novou řadu vlasové péče Balea jsem utíkala do DM, protože jsem ji chtěla také zkusit. Ulovila jsem pouze šampon, kondicionér byl vyprodaný. Druhý pokus byl úspěšnější, koupila jsem balzám a rovnou ještě jedno duo do zásoby. Do trojice k nim patří ještě olej, který mě sice také láká, ale nakonec jsem si ho nekoupila, protože zaprvé mám doma olejů momentálně víc, než stíhám spotřebovat a zadruhé moc nevěřím tomu, že někdy objevím něco lepšího než Biosilk.

Zpočátku jsem byla i k těmto dvěma výrobkům nedůvěřivá, protože jejich předností má být absence silikonů. Jenže já se silikony kamarádím, nevadí mi a zatím mi vyhovovalo jen málo věci na vlasy, kde chyběly. První byla vlasová kúra od Alverde a druhou je tato řada od Balea (odmítám to slovo v písemné podobě skloňovat). 

Tato řada je určena na suché a extrémně poškozené vlasy. Obsahuje arganový olej a hydratační komplex s pšeničnými proteiny, panthenol a glycerin, které mají stimulovat vlasové kořínky a posilovat vlasová vlákna. Zda se vlasy takto celkově zlepšily se těžko hodnotí po pár týdnech používání, nicméně ty moje tuto řadu milují! Vypadají mnohem zdravěji, jsou krásně lesklé a hebké na dotek. Jsou ještě hezčí než po použití mého oblíbeného L´oreálu Elséve, což může být způsobeno tím, že toto je něco nového, zatímco Elséve používám s přestávkami už roky. Oba výrobky slibují také působení proti vypadávání vlasů - to si netroufám hodnotit, protože nemám pocit, že by mi vlasy nadměrně padaly.

Balení asi není třeba hodnotit, jednoduchá tuba, jak je u Balea zvykem - já bych ocenila, kdyby byla průhledná, mám totiž dost špatný odhad i když zbývající obsah vidím, natož když ho musím tipovat jen podle váhy, takže mě mnohdy překvapí, že už mi výrobek došel. Nebo si naopak řeknu, že už je tam toho tak na jedno použití a na ruku pak vymáčknu množství, které by stačilo na třikrát. To jsem prostě celá já. Vůně je moc příjemná, asi je to divné, ale cítím z něj vanilku, ač ji neobsahuje. Ve vlasech se neudrží nijak dlouho, pokud si vlasy umyji večer, ráno už ji necítím. 

Ačkoli je šampon určen na suché vlasy, mohl by vyhovovat i těm z vás, které máte sklon k mastnějším kořínkům a suchým pouze konečkům - takové vlasy mám totiž já. Nijak mi vlasy nemastí, naopak s touto řadou získávám den bez mytí navíc, takže v mém případě je to momentálně každý třetí den.

Nejsem zrovna fanynka vlasové péče Balea, ale po dlouhé době jsem zase vyzkoušela něco, co mi  100% vyhovuje a nebojím se to doporučit ani vám.






26 komentářů:

  1. já si pořídila jen šampon a kondicionér a bohužel, na mý vlasy to nefunguje (resp. naopak, hrůza)

    OdpovědětVymazat
  2. Mám kondicionér a bezva, za tu cenu?! :)

    OdpovědětVymazat
  3. vzala jsem zatím jen kondicionér, protože šampony se mi doma začínaj kupit, a ten kondicionér je úžasnej, miluju ho :)

    OdpovědětVymazat
  4. ja som si zatial kupila len olej, ale je perfektny ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Mám jen šampon a vlasy se mi po použití mastí neuvěřitelnou rychlostí.. :(

    OdpovědětVymazat
  6. Já se taky se silikonama kamarádím a řekla bych, že silikonová vlasová péče mi prostě sedne víc.
    Já si na doporučení koupila od Balea kokosovou řadu a hrůza, takže od té doby se snažím jejich vlasové kosmetice vyhýbat. Výjimkou je čisticí šampon, který mi překvapivě sedne :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já to mám s vlasy tak, že jim vyhovuje právě Balea, a to jsem zkoušela dost profesionálních přípravků ale prostě... Balea vede :D. Někdy si sice říkám že škoda že na mě tamty nefungují, ale zas hodně moc moc ušetřím :D. Na tuhle řadu jsem koukala už dlouho ale zatím toho mám doma ještě dost, ale až vyplácám tak kupuju :). Ještě mi hodně vyhovuje ta řada pro leskl a pro nepoddajné vlasy, je fialová, a i když tam nejsou silikony, vlasy mám prostě krásně uhlazený a ten lesk ♥...

    OdpovědětVymazat
  8. Peti, já mám tuhle řadu taky ráda. Pořídila jsem si i ten olejíček a to je vůně! Kam se hrabe Orofluido!

    OdpovědětVymazat
  9. plánuji vyzkoušet :o) ale je to risk, někomu sedí, někomu ne

    OdpovědětVymazat
  10. Balea je fajn , taky mám kondicionér , ta cena je prostě skvělá ... ! ;)

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Mně se také mastí kořínky a délky mám suché, takže by mi řada mohla vyhovovat :).

    OdpovědětVymazat
  12. Vypadá sympaticky, ovšem já jsem si teď řekla, že musím začít spotřebovávat ty šampony, které mám doma, takže se snažím si nekupovat žádné nové, i když je to hodně hodně těžké! Takže ráda zkusím, ale nejdřív musím vypotřebovat alespoň dvě balení šamponu a kondicionéru, co mám doma!

    OdpovědětVymazat
  13. Mam balzam a olej, naozaj nadherna vona, vlasy nemasti a je vidno vysledky :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ja som si kúpila iba šampón, lebo kondicionérov mám zatiaľ dosť v zásobe. Za zázrak ho nepovažujem, ale je fakt, že vlasy veľmi dobre umyje a vydržia dlhšie čisté. Len mám pocit, že moje suché končeky nejako viac zacucháva.
    Čo sa týka Biosilku, asi som jediná, ktorá o ňom nepíše básne :-) Akože zlý nie je, ale zďaleka s mojimi vlasmi neurobí to, čo sérum na suché končeky z Avonu, keď ho nanesiem namokro. Je to síce riadna dávka silikónov, ale funguje.

    OdpovědětVymazat
  15. Mám tenhle šampon i balzám a oboje mi vyhovuje, totéž i kokosová řada, ta mi přijde o maličko lepší, ale oboje na moje rovné občas rozlítané vlasy super...

    OdpovědětVymazat
  16. uplne ina skusenost ako to co pisala Plum. tak komu mam teraz verit? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No normálně bych řekla, že Pétě, ale ona má naprosto dokonalý vlasy samy o sobě, takže výjimečně věřit asi Plum:-D

      Vymazat
    2. Já mám vlasy pěkný jen když jsou vyžehlený, když zanedbám péči, umí taky vypadat naprosto otřesně, takže k takovým šamponům mám co říct. Ale je to jako se vším, samy vidíte v komentářích že někdo jásá jako já, jiné jsou naprosto zklamané a vlasy jim to dělá horší.

      Vymazat
  17. Jo, u mne to byl taky pruser :( tak zmastene vlasy jako po tomhle zazraku jsem v zivote nemela, uz nikdy vic.

    OdpovědětVymazat
  18. Minule jsem v DM na tuto řadu dívalala, ale nechala jsem ji tam. Ty js hrozná, musím se pro ni vrátit :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D Tak snad se po vyzkoušení zařadíš do skupiny spokojených :-)

      Vymazat
  19. No ja mam radu na kucerave vlasy (asi jedina drogerkova, na kucery sa jednoducho zabuda :/) a som spokojna velmi. nie je to uplny zazrak, ale za tie peniaze a ze si to mozem dokupit kedy chcem, som velmi spokojna, toto asi tiez skusim :)

    OdpovědětVymazat
  20. Děkuji vám za komentáře, vidím, že spousta z vás je spokojená jako já, i když výjimky se najdou, asi jako u všeho :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Také mi tyto výrobky od firmy Balea 100% vyhovují, plus ta krásná vůně a už je mám doma po třetí :D Kdyby někdo chtěl mrknout, přikládám i moji recenzi, ale celkově můžu jen a jen doporučit. http://drzazrzka.blogspot.cz/2014/03/cerni-bojovnici-za-krasne-vlasy-balea.html

    OdpovědětVymazat