úterý 3. července 2012

Missha Super Aqua D-Tox Peeling Gel

Asijská kosmetika nejsou jen dnes už poměrně známe BB krémy, spousta značek nabízí široký sortiment nejen dekorativní, ale i pečující kosmetiky. Ačkoli já jsem zaměřená spíš dekorativním směrem a v té péči tolik neexperimentuji a nezkouším nové výrobky, v posledních několika měsících se to mění. Uvědomuji si, že stejně jako já stárne i moje pleť a výběru toho, co na ni použiji, věnuji větší péči než dříve, protože svou pleť znám a rozumím jejím potřebám mnohem lépe, než třeba před pěti lety.

Vždycky jsem si myslela, že je moje pleť mastná, nebo alespoň smíšená. Ano, byla taková, dokud jsem používala agresivní přípravky s alkoholem, které měly odmašťovat. Efekt byl krátkodobý a já velmi brzy vypadala jako umaštěná kobliha. Takže jsem téměř všechnu péči na mastnou pleť zahodila a kupuji si na pleť dehydrovanou nebo citlivou. To, že je moje pleť citlivá bylo pro mě také důležité si uvědomit, dřív jsem moc nevěnovala pozornost tomu, že mě pleť při použití čistícího gelu pálí a po jeho smytí je začervenalá. Teprve později jsem poznala, že existují i velmi jemné čističe, které svou práci odvedou stejně dobře, jako ty agresivní, plus navíc přináší komfort v podobě nepodrážděné pleti. A jedním z těchto "k pleti přátelsky se chovajícím" produktů je právě tento peeling.

Super Aqua D-Tox Peeling Gel. Tak teda peeling nebo gel? Gel s peelingem? Jo, to znám, takových je spousta, bývá to čirý nebo lehce zabarvený gel a v tom sem tam plave nějaké to peelingové zrníčko. No jo, ale proč teda z téhle tuby leze jen bílý poloprůhledný gel? Kde je ten peeling? Upřímně řečeno mi to moc nešlo do hlavy a pořád mi není jasné, jak je možné, že to funguje tak, jak to funguje :-) Na obličej si rozetřu gel a postupným masírováním gel začíná jakoby cuckovatět, vytváří žmolečky, které peelingují pleť a nabalují na sebe odumřelé buňky. Žmolky následně spláchnu vodou a výsledkem je krásně jemná pleť bez jakéhokoli podráždění, ba naopak mám pocit, že je taková sjednocená a rozzářená. Ačkoli je tento výrobek peelingový, slibuje po použití hydratovanou pleť a já s tím souhlasím, nemám po použití pocit vysušení ani pnutí a zkoušela jsem i se po použití nenamazat se a ani tak jsem suchá nebyla. Tím, že tento peeling neobsahuje žádná hrubá zrníčka a peelingové částečky se vytváří až v procesu umývání přímo ze samotného gelu, je vhodný i pro tu nejcitlivější pleť, která jen tak nějaký peeling nesnese.

Jeho vůni nedokážu přesně popsat, zařadila bych ji do kategorie vůní čistoty, i když tato má takový víc chemický nádech než třeba Nivea. Je velmi jemná, nevtíravá a mně osobně příjemná. Ještě doplním, že balení má 100ml a koupíte ho za cenu kolem 11ti dolarů na ebay. Za sebe tento produkt doporučuji, kromě toho, že funguje tak jak má, mi přijde opravdu zajímavý, řekla bych, že je to takové mezikategorie peelingu mechanického a enzymatického. S největší pravděpodobností si ho koupím znovu.











10 komentářů:

  1. Tak po nem se urcite v blizke dobe podivam. Poridlila jsem z te super aqua rady krem a nejakou masku a z kremu jsem fakt nadsena, maska jeste ceka na vyzkouseni, ale teda snekum zdar, ma to v sobe nejakej eytrakt z nich a podle me to opravdu funguje, co se tyce sjednoceni pleti. Peeling dochazi takze presne akorat clanek na cas, abych se po tomhle mohla shanet:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem chtěla taky něco se šnečkama, měl to být BB od Skin79, ale dostal se ke mně vzoreček a je lehce dorůžova, takže si ho nekoupím... ale šneci teď frčí, tak třeba narazím na něco dalšího, co mě zaujme.
      Jinak jsem ráda, že se ti článek hodí a jsem zvědavá, jestli si ho pořídíš :-)

      Vymazat
  2. Vypadá to, že asijská kosmetika si u mě doma najde své místo : ) Přesně takový článek jsem potřebovala, abych viděla, že nejenom BB krémy z Asie jsou kvalitní : ) Včera mi přišel BB cream Lovely girl od Skin79 a nemůžu se dočkat, až o něm u sebe na blogu napíšu článek : ) Ten BB krém je super : ) Objednávala jsem z korejského e-shopu http://cosmetic-love.com/
    Dají se tam najít i přípravky na péči o pleť a tenhle článek mě přesvědčil, abych si tam v budoucnu něco objednala : )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já musím říct, že té asijské kosmetice propadám celkově, spousta výrobků není o moc dražší než ty z českých drogerek, ale ta kvalita je někde jinde. Rozhodně tohle nebyl poslední článek, mám ozkoušeno či teprve nakoupeno spoustu dalších věcí :-)

      Vymazat
    2. To je právě ono co mě zaujalo na té asijské kosmetice - poměr cena a kvalita. Už když jsem si hledala nějaký ten vhodný BB krém, tak jsem pokukovala po péči o pleť, protože některé ty výrobky vypadaly zajímavě : ) Jinak se teda moc těším na ty články o dalších asijských věcech : ))

      Vymazat
  3. ty jo, to je zajímavý.. podobný typ produktu vůbec neznám...
    mechanický peeling nepoužívám už dlouho, ale tohle se mi teda pozdává, to bych si i ráda vyzkusila.
    moc hezký:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle mě teda fakt hodně zaujalo. Já jsem poslední dobou asijskou kosmetikou úplně posedlá. Viennettko, co mi to děláš :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šířím svou posedlost dál, jsem ráda, že v tom nejsem sama :-))

      Vymazat
  5. Ja som si cez e-ebay objednala vzorky všetkých možných BB creams aby som sa rozhodla, ktory mi bude vyhovovat najlepsie a ten si kupim v plnom baleni.Jeden takyto predajca mi k objednavke poslal vzorku od SKIN79, BB Cleanser a ten funguje podobne,aj ked je urceny primarne na priame odlicovanie pleti od BB alebo make-upu.Musim uznat,ze vyber azijskej kozmetiky mi pride rozhodne lepsi,nez u tej europskej.

    OdpovědětVymazat