sobota 28. dubna 2012

Blanchette B. micelárka

Nápad koupit tuhle micelárku není z mojí hlavy, nedávno o ní psala Ála. A protože ji pochválila a do Kauflandu chodím minimálně jednou týdně, hned při příští návštěvě skončila v mém košíku.

Micelárka je pro mě něco, co jsem až donedávna měla spojené s lékárenskou kosmetikou, jako něco extra, co se nedá jen tak koupit na každém rohu. Zároveň je pro mě micelárka synonymum pro nejšetrnější možný odličovač očí - kdybych nemohla Biodermu Sensibio H2O dát na oči, rozhodně si ji nekupuji a s klidem ji nahradím jakoukoli pleťovou vodou. Bioderma není nijak drahá a díky častým akčním cenám se dá sehnat za velmi příjemnou cenu, cca 150Kč za 250ml. Jak ale v konkurenci s ní obstojí něco, co stojí 27Kč za 200ml?

Překvapivě velmi dobře. Balení je jednoduché, vcelku pěkné na pohled. Problém mám akorát s dávkováním micelárky, vytéká poměrně rychle a ve velkém množství - což je ale třeba problém i 500ml velké lahve Biodermy a proto jsem si ji vždy přelívala do lahvičky o polovinu menší. Totéž tedy můžu udělat i s touto, takže to není žádné velké a neodstranitelné negativum.

Micelárka jako taková odličuje velmi dobře, nemá problém s žádnými líčidly, které běžně používám, nebýt parfemace, možná ani nepoznám, že to není Bioderma. Po použití je pleť dokonale čistá a jemná na dotek, nemám pocit vysušení. Ta vůně není příliš silná, nevadí mi, ale ani mi není nijak příjemná, nicméně jsem si na ni zvykla. Oči mám citlivé, takže jen tak nějaký odličovač si na ně dát nemůžu - s touto micelárkou problém nemám, v klidu ji na očích snesu, při běžných podmínkách. Občas mám ale oči opravdu podrážděné, kdy vím, že mě bude pálit i oční krém a v takových dnech raději sahám po Biodermě, protože ta nepálí prostě nikdy. Blanchette malinko pálila - nic extrémního, neměla jsem pocit, že oslepnu (to se mi stalo třeba s odličovačem Balea), ale malinko nekomfortní pocit to byl. I přesto ji ale mohu doporučit a nejspíš si ji někdy koupím znova, když pocítím potřebu na odličovači ušetřit.

Závěrem mě napadá, jak to v tom Polsku dělají, že dokáží za pár korun vyrobit něco, co se vyrovná mnohem dražším výrobkům? Viz třeba i Ziaja, kterou teď všude chválí. Co do toho asi dávají, když si mohou dovolit prodávat micelárku za 27Kč? Chtěla jsem složení vyfotit, ale čárový kód je přes to natištěný tak, že je nečitelné. Nemám se bát? Jak jste na tom vy s důvěrou ve velmi levnou, třeba i polskou, kosmetiku?




EDIT: koupila jsem si nové balení a vybrala jsem si takové, kde je čitelné složení, tak kdo tomu rozumí, může se podívat a budu ráda i za případný názor.


36 komentářů:

  1. s ničím poľským nemám problém. no, až na tú posypovú soľ :D ale inak som odtiaľ mala oblečenie, kozmetiku, jedlo, čokoľvek a žijem, som zdravá a nemám problém :D síce v obchodoch nesiaham po tých najlacnejších veciach, nejak tak zo strachu, ale koľkokrát už rôzne testy ukázali, že práve tie neznačkové, neznáme produkty boli oveľa oveľa lepšie ako tie nám známe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, to je fakt, viz třeba Cien z Lidlu, ačkoli ten jejich vychvalovaný šampon mi vůbec nesedl.

      Vymazat
    2. Já ve třech Lidlech sháněla ten vychvalovaný odlakovač a kde nic tu nic:-(

      Vymazat
  2. Hmmm, velmi zajímavé :-) Takový ten hlodavý pocit malé nedůvěry tam je, ale rozhodně bych se ani tyto levné produkty nebála používat, pokud by mi vyhovovaly. Já mám teď micelárku od Ziaji (růžovou) a je fajn, žádná parfemace, parabeny, ALE hrozně lepí :-( a neodličuje podle mých představ. Za tu cenu ale dobrý. Děkuju za tip na micelárku z Kauflandu ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Momentálně testuju micelárku Ziaja a je prostě... stejná jako Bioderma. A za 200 ml chtějí asi 60 - 70 Kč. Je neparfemovaná (ale stejně jako u Sensibio ji trochu cítím), bez parabenů apod., nedráždí oči ani obličej. Taky to moc nechápu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jakou konkrétně máš? Já s tou růžovou nejsem uplně spokojená...

      Vymazat
    2. Červenou z řady Růžové máslo.

      Vymazat
    3. Tak přesně tu mam taky a teda nadšená nejsem :-( Obličej je po jejím použití šíleně ulepený a odličování je nekonečné, ani po použití pěti a více tampónků zcela neodstraní make-up, takže ji používám jen jako pleťovku.. Mě teda vůbec nepřesvědčila.

      Vymazat
    4. Ziaju jsem neměla, ale po téhle pocit ulepení nemám a odličuje rychle a snadno.

      Vymazat
  4. Och, tak to by som si teda na pleť nedala.. Bioderma a jej podobné značky majú najnovšie laboratória a do výskumov dávajú strašne veľa peňazí- preto aj ta vyššia cena výrobkov. Určite by som sa bála nejakej poľskej no name značky, môže v tom byť naozaj hocičo...

    Lila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebo taky to složení můžou okopírovat a vyrábět to za pár kaček, protože ušetřili za výzkum a nenavyšují cenu kvůli profláklé značce... Kdo ví, kde je pravda.

      Vymazat
  5. micelárka Ziaja to u mě teda projela na plný čáře a já bych jí micelárkou rozhodně nenazvala, ale Ála mě už taky docela nalákala a protože Kaufland máme před domem, už několikrát jsem si říkala, že tuhle zkusím :) na oči bych se teda bála, ale pokud by mi nevysušovala obličej, asi bych neměla problém s tím jí zkoušet a používat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já prostě musím všechno zkusit na oči, no :-) Ale funguje to a to je hlavní.

      Vymazat
  6. No nekecej! Kaufland nemám nikde při ruce, ale tohle nutně potřebuju!:-D

    OdpovědětVymazat
  7. Sice mě to trochu děsí, ale to mi asi nezabrání v tom to vyzkoušet :-D

    OdpovědětVymazat
  8. Myslim, ze si to muzou dovolit jednak proto, ze drazsi ingredience jako antioxidanty a drazsi oleje nepouzivaji, preferuji ropne veci (vubec nic proti nim, ropa je taky z prirody :D) a navic si pockaji az to ta jedna znacka vymysli v laboratorich a pak to teprve sami zacnou taky vyrabet. Ale to je jen muj pohled/nazor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi připadá jako rozumný názor, třeba to tak je :-)

      Vymazat
  9. Tak jelikoz jde o docisteni pleti, tak ja si rada priplatim a hyckam se znackami jako Avene nebo La Roche Posay. Vec za 27 Kc z Polska bych si na plet asi nedala, nevim:) Verim, ze neplati, ze co je drahe je dobre a naopak, ale ja tu micelraku beru jako takove hyckani navic, takze z levne bych proste takovy pocit nemela:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na hýčkání já mám dekorativku, micelárka je pro mě odličovač, takže ten drahý nepotřebuju, hlavně když funguje a nemusím si dřít oči půl hodiny. Ale každý má jiné preference, to je jasné :-)

      Vymazat
  10. hohohoooo takové pozdvižení kvůli tak levné věci :) no já jí stále používám a nemohu si jí vynachválit! (a to že já jsem pěkně zhýčkaná, co se týče beauty). Zatím se mi ale nestalo, že by mě někdy pálila do očí nebo že by mi z ní naskákaly vředy na obličeji :)

    http://aly-beauty-life.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě pálila jen malinko, takže s klidným srdcem bych ji doporučila každému, kdo nemá přecitlivělé oči.

      Vymazat
  11. Tak jsem si ji teda dneska pořídila a musím souhlasit, že je moc fajn, až na tu vůni. Mám celkem citlivou pleť, hlavně oči a zvládla to bez pálení, což mě překvapilo. Jen na rtech trošku zaštípala.
    Takže děkuji za tip, hned mám lepší náladu, když vím, že se mi podařilo tak ušetřit :)

    OdpovědětVymazat
  12. díky Ále jsem pro ní musela taky hned běžet a byla jsem příjemně překvapená :) určitě si jí koupím znovu

    OdpovědětVymazat
  13. No je to važně zajímavé, že dokážou vyrobit něco za daleko menší cenu. :) Ale u těch značek platíš hlavně tu značku :)

    OdpovědětVymazat
  14. podla mna - jednak ingediencie su lacne - len bioderma je znama znacka, tak si moze dovolit prihodit velku sumu ako zisk... kym nejaka no name z kaulfandu nemoze, lebo by si ju nikto nekupil. a ja som si chcela kupit daco od ziaja, kedze to vsade na blogoch chvalia, ale ked som si precitala zlozenie, tak ma to odradilo. same parabeny, mineralne oleje a latky, ktore moc telu neprosipevaju. takze aj v tom je rozdiel. aj ked v zlozeni napr napisu "olivovy olej"...tak je otazke aky kvalitny a kolko ho tam vlastne je.

    OdpovědětVymazat
  15. Ty jo, tak to je skutečně nízká cena. Možná vyzkouším, i když teda já těm Polákům nějak nevěřím... Snad v tom není nějaký binec!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad ne... zkusím se příště v Kaufu podívat, zda by to složení z některé lahvičky nešlo vyluštit.

      Vymazat
  16. Já polské věci nemusím, ale už dlouho se chystám vyzkoušet nějakou micelárku, tak když začnu u té za 30Kč, nic tím nezkazím, děkuji za tip, škoda jen že v Kauflandu jsme byli včera a moc často tam nechodíme :(

    OdpovědětVymazat
  17. Mám jí asi 2 týdny, zkoušela jsem půl obličeje Biodermou a půl Blanchette, odlíčilo to stejně, je mi příjemná, za mě super.

    OdpovědětVymazat
  18. Víš jak. Ono koupíš si Dior a složení má stejné jako něco za 100. Takže fakt je to jen a jen o reklamě a značce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U všeho to asi neplatí, ale třeba tady nejspíš ano, jinak si to neumím vysvětlit...

      Vymazat
  19. Pěkný tip a za neclých 30 Kč podle mě sotjí za vyzkoušení. I když já moc důvěřívá k levnějším věcem nejsem.
    A co se týče proč je to levné, tak bych se přiklánělak názoru, že prostě počkají, co se na trhu objeví a pak to okopčí. A rozhodně bych nesrovnála dekorativku typu Dior, Chanel apod. s levnými značkami, jak tu někdo psal, srovnává se totiž nesrovnatelné. :)

    OdpovědětVymazat
  20. Vyzkoušeno a jsem si s ní spokojená a moc. V očích mě nepálí a odličuje perfektně. Už mi dochází a určitě si ji koupím znovu :).

    OdpovědětVymazat
  21. V pondeli jsem byla v Kauflandu, a tam jsem si vzpomnela na tvuj clanek a tuhle micelarku :)
    Jsem s ni opravdu spokojena, moje plet neni citliva, spis odolnejsi ... takze neni problem :) Odlicuje hezky

    OdpovědětVymazat