sobota 21. ledna 2012

Saloos levandulový a ricinový olej

Ráda bych vám představila svoji aktuální noční péči o pleť. Jak už jsem se rozepisovala nedávno v komentářích u Dashulky, s mojí pletí to v zimě není vůbec jednoduché. Každoročně bojuju s vysušenou pletí, každoročně najdu něco, co mi chvíli zabírá a každoročně to najednou zabírat přestane a já jsem pak samá šupinka než najdu něco dalšího, v horším případě až do doby než se zase oteplí.
Letos mi velmi dobře fungují oleje. Menší je levandulový, je přímo určený na pleť a mám ho už od loňska, kdy jsem ho používala asi dva týdny a vůbec mi nevyhovoval. Jenže to jsem nevěděla, že olej by se měl používat na navlhčenou pleť a používala jsem ho samotný. Proto mi nestačil. Letos ano. Ještě než jsem ho našla (byl zahrabaný v krabici s nechtěnými věcmi z přebytků), tak jsem z nouze vyzkoušela olej ricinový. Koupila jsem si ho na řasy - možná jste si z fotek líčení z poslední doby všimli, jak hrozné je mám. Vypelichané, polámané, žádná řasenka s nimi nic nezmůže... a kdysi byl ricinový olej to jediné, co mi s tímhle problémem pomohlo. Takže tento olej se tu objeví ještě jednou, až po delší době používání na řasy. Ale zpět k pleti - původně jsem chtěla vzít klasický olivový olej, ale když jsem si na tom ricinovém přečetla, že je vhodný i na suchou pleť, bylo rozhodnuto. A musím říct, že je opravdu skvělý, už po prvním použití mě nadchl! Co už mě nadchlo méně bylo několik pupínků, které mi dokázaly během jediné noci vyskákat na bradě. To byl právě důvod, proč jsem se rozhodla najít ten levandulový olej, protože ten je určený i na pleť s akné. A tak mi nejlépe funguje jejich kombinace - vyčistím pleť nějakým gelem, spláchnu, ale neutírám se. Na bradu použiju levandulový olej (dobře se nanáší, má kapátko) a na zbytek obličeje dle míry vysušení buď samotný ricinový olej nebo v dlani oba smíchám a pak teprve nanáším na pleť. Ten levandulový mi přijde mnohem méně mastný, je takový naředěný, zatímco ricinový je 100%ní a tím pádem mastný hodně - mám věčně zamaštěný polštář a když to přeženu, ráno najdu ještě zbytky oleje i na obličeji. Jinak je ale pleť jemná a bez šupinek. Ráno pleť vyčistím pleťovou vodou, namažu Clinique DDML, použiju buď tónovací krém, BB krém, výjimečně Astor makeup (prostě něco, co nevysušuje). Ne vždy mi ale pleť vydrží hydratovaná až do večera, občas se šupinky trošku objeví, moje nejvíce problémová místa jsou okolo obočí a kolem koutků rtů. I tak je to ale o 100% lepší než s jakýmkoli krémem.
Obsah: levandulový pleťový olej 20ml, ricinový olej 50ml
Cena: levandulový pleťový olej 139Kč, ricinový olej 58Kč


19 komentářů:

  1. Já mám ten pleťový Ylang Ylang, krásně mi voní, ale taky mě štve, že mám mastný polštář :D Používám ho teda jen málo, mám ho taky založenej v šuplíku, dík, žes mi ho připomněla, musím ho zase vytáhnout. Mě teda neudělal na pleti takový zázraky jako tobě, ale byl mi moc příjemnej!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě to zázrak vážně je, neumím si teď vůbec představit, že bych se měla mazat jen krémem, byla bych samá šupinka. Fakt nechápu proč zrovna moje pleť musí mít takový šílený výkyvy! Když se kouknu na některé kamarádky, které mají pleť stále stejně pěknou bez ohledu na roční období, blednu závistí :-D

      Vymazat
    2. Mám stejný problém, od jara do podzimu ok a v zimě suchá pleť s šupinkami. Letos jsem si koupila ColdCream od La Roche-posay, používám ho 3. týden ráno i večer a jsem maximálně spokojená. Vyživí, šupinky nejsou a pleť je jemná. Akorát ráno namažu a musím po pár minutách ještě jednou rozetřít a trochu přepudrovat. Jana

      Vymazat
  2. kdysi jsem používala ten levandulový, ale nevím, zázrak jsem v tom neviděla. koupila jsem si ho kvůli akné a na to nezabral vůbec. ale zase hydratace a vyživení... to asi jo, jenže s tím jsem problém nikdy neměla. ale zase překvapivě, nikdy jsem po něm nebyl ráno mastná, takže asi na mastnotu funguje (ale na pupínky ne).

    tak teď nevím, jestli z toho něco plyne, ale jinak si myslím, že tyto saloos oleje stojí za ozkoušení, protože jsou levné a dostupné a příjemné a snad i fungují.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi můžu souhlasit s tím, že ten levandulový olej nijak neléčí již vyrašené akné, ale na druhou stanu aspoň zabraňuje jeho dalšímu výskytu. A když si dám ten levandulový samotný, tak večer nejsem ani moc mastná a ráno vůbec, takže je to hlavně o tom ricinovém, který je neředěný a hodně silný.

      Vymazat
  3. Mně celoročně vyhovuje kokosový olej, ale ráda zkusím zase něco novýho

    http://www.facebook.com/pages/Super-Sek%C3%A1%C4%8D/201827066511541

    OdpovědětVymazat
  4. Jen chci dodat, že pokud by to některá z vás chtěla vyzkoušet na mastnou pleť, tak u ní se na mokrou pleť nanášet nemusí :) Jinak já mám na pleť Santalové dřevo a je taky moc fajn. Nikdy se mi teda nestalo, že bych měla umaštěný polštář, ale je fakt, že já se s ním namažu a pak ještě někde pobíhám než jdu spát :) Celkově mám Saloos moc ráda, je fajn a za příjemnou cenu, používám od nich více věcí :) Určitě doporučuji, stojí za vyzkoušení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím souhlasím, ačkoli já bych na mastnou pleť vůbec nepoužívala oleje. Ale je to jen o přístupu, používání olejů je pro mě otrava a těším se na návrat ke krému :-) A k tomu umaštění viz moje odpověď trb, ten ricinový je hodně silný a i když se snažím dávat ho maličko, prostě na té pleti sedí.

      Vymazat
    2. Tak ho zkus naředit nějakým jiným olejem, třeba hroznovým :)

      Vymazat
  5. Jí velice ráda používám na noc od salusu konopnou mast, vyhovuje mi jak na výsek akné, tak exemu, sem tam, kdyz si presusim plet, tak mi ji pekne zregeneruje, nijak mastna po ni nejsem, nikdy jsem si nic neumastila.

    OdpovědětVymazat
  6. Já měla nějakej teatree citronovej olej a moc mi nesedl, tak mě ani neláká jít do nějakýho dalšího, ale kdo ví, třeba v drogérce neodolám :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ja som pužívala dlho regulačný olej od Dr.Hauschka..a teraz mám nový..lacnejšiu variantu od Original Atok..Oleje sú namiešané veľmi podobne a cena dost rozdielna :-) obidva sú určené na zmiešanú pleť so sklonom k akné.
    Inak oleje milujem...vyskúšala som ich desiatky a jednoducho sa bez nich neobídem :-)

    cajova.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. Tuhle zimu jsem tak z nouze prubla Rakytelu od Popova a jsem hodně spokojená, ale teda mastná je festovně. Jinak normálně používám jojobáč, na který si nemůžu stěžovat.

    OdpovědětVymazat
  9. Tuhle zimu jsem tak z nouze prubla Rakytelu od Popova a jsem hodně spokojená, ale teda mastná je festovně. Jinak normálně používám jojobáč, na který si nemůžu stěžovat.

    OdpovědětVymazat
  10. Já mám letos v zimě taky dost problém se šupinkama na pleti... hlavně čelo, nos a kolem nosu.. a to jinak mám spíše mastnou pleť. Pořídila jsem si Saloos santalové dřevo (trochu mě zklamalo, že vůně není prakticky vůbec cítit). Vždycky se ale bojím, aby se mi od toho oleje nezamastily i vlasy co jsou okolo obličeje.. řešíš to na noc nějak? napadla mě třeba čelenka.. ale nevím jak příjemně by se s ní spalo..

    OdpovědětVymazat
  11. Elis, je fakt, že já vlasy vůbec neřeším. Nosím teď kvůli práci pořád culík/cop/drdol, takže je mám neustále připláclé k hlavě a zafixované lakem, takže je mi docela fuk, když se mi na ně trochu oleje dostane - ale stává se to, to je pravda, ale nepřijde mi že by to bylo nějak extra vidět.

    OdpovědětVymazat
  12. Péti, jen pozor, ten ricinový olej je dost projímavý :) Já mám Saloos oleje moc ráda, i když zrovna ten levandulový podezřívám, že mi "pomohl" rozjet periorálku, ale jinak všechny ostatní /a že jsem jich už měla) naprostá spokojenost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, já to vím a nejím ho, neboj :-) Mně ten levandulový sedí, používám teď už v podstatě jen ten a jen jednou týdně to "přimastím" tím ricinovým a spokojenost, mám snad nejhezčí pleť za posledních x let!

      Vymazat