pondělí 9. ledna 2012

Janssen Cover Cream

Konečně vám představuji korektor, který je můj nejoblíbenější, ve všech směrech mi naprosto vyhovuje a jsem opravdu ráda, že mi ho kamarádka doporučila (zdravím Péťu Freedom!). Sice vlastním i pár dalších korektorů, ale obešla bych se bez nich. Korektor je nejspíš jediná věc z dekorativní kosmetiky, kde mi naprosto stačí jediný produkt, nepotřebuji výběr ani další varianty, takže jsem ráda, že mám něco, co mi 100% funguje a na co se můžu spolehnout.
Začnu tím, že je to korektor na pupínky a různé jiné nedokonalosti pleti. Příliš se nehodí na kruhy pod očima, na to je příliš hutný. Balení asi ničím neoslní, obyčejný bílý kalíšek s modrým nápisem. Dole je natištěný jakýsi kód a číslo 4 pod ním značí odstín - tento korektor se vyrábí v 6 odstínech a číslo 4 - tělová je uváděné jako nejprodávanější - čemuž se vůbec nedivím, protože ostatní odstíny jsou popsané jako bílá, hnědo-růžová, hnědo-oranžová a podobně, takže to nezní jako něco, co by mohlo korespondovat s odstínem středoevropské pleti. Popis tělová je odpovídající, je to neutrální béžová, nejde ani dorůžova, ani dožluta. Odstín je hodně přizpůsobivý, řekla bych, že bude sedět všem se světlým až středním odstínem pleti. Já se považuju za velmi světlou a sedí mi perfektně, ale kdysi jsem dávala vzorek Dejničce a ta říkala, že je na ni tmavý, takže pro úplné Sněhurky to asi přece jen nebude. Určitě by šlo přikoupit bílý/nějaký tmavší a namíchat je pro dosažení lépe vyhovujícího odstínu, ale to by mě osobně nebavilo a jsem ráda, že mi ten tělový sedí.
Nejvíce se mi osvědčilo buď nanášení přímo prstem, případně pokud mám delší nehty a nechci si jimi obsah kalíšku rozrýt, nanesu ho štětcem a poté vklepu na postižené místo prsty.
A jaké jsou jeho vlastnosti? Je to hodně tuhý krém, taková pevná pasta. Díky tomu je hutný a má vysokou krycí schopnost, většinu nedokonalostí překryje v jediné vrstvě. Přizpůsobí se nejen barvě, ale i struktuře pleti, dokonale s ní splyne a není vůbec vidět, takže je klidně možné pouze nanést lokálně korektor a vyrazit ven, aniž byste vypadaly divně (v praxi vyzkoušeno v létě). Barva neoxiduje a zůstává přirozená celý den. Výdrž je velmi vysoká, na čele nebo tvářích vydrží bez problémů celý den. Nejčastěji během dne opravuji nos a jeho okolí, kde mi nic pořádně nedrží, takže dejme tomu po pěti hodinách je nutná nějaké menší úprava. Občas opravuji i bradu, kam mám neustále tendenci si sahat.
K dostání je v několika internetových obchodech a cena je ve většině z nich 189Kč. Obsah je 5ml, což je docela dost, při každodenním používání mi jeden vydržel skoro rok a půl!
Srovnání: další korektory, které vlastním jsou Dermacol Make Up Cover, MAC Select Moisturecover a Maybelline Affinitone. Jediný, který se Janssenu může téměř ve všem vyrovnat, je Dermacol. Ten je také hodně hutný a velmi dobře kryje, ale nevypadá tak přirozeně. Nemám ho ještě pořádně ozkoušený, protože nejsvětlejší odstín, nabízený v Rossmannu, je na mě tmavý, takže s ním musím opatrně a používám ho spíš pod makeup, než na něj. MAC a Maybelline už jsou korektory tekuté a vhodnější spíš na zakrytí kruhů pod očima, než na pupínky - i to jsem ale zkusila, nebyla to úplná tragédie, ale rozhodně bylo potřeba více vrstev a ty pak dlouho zasychaly, takže pokud jsem spěchala a potřebovala hned nanést pudr, korektor to neustál a štětec ho stáhl, což se mi s Janssenem nikdy nestalo, ten prostě drží na svém místě.
Závěr: Na problematickou pleť je to ideální korektor. Kryje výborně a přirozeně a dlouho vydrží. Rozhodně ho můžu doporučit.





11 komentářů:

  1. To vypadá dobře...já jsem teda zatím spokojená s Macem v kelímku, ale pro příště?... akorát mi vrtá hlavou ten odstín, podle makeupů, co používáš, mi přijde, že si o dost světlejší než já a tato 4ka mě přijde z fotek hodně tmavá, možná dost i na mě :) ale to asi jen zdání klame, že?

    OdpovědětVymazat
  2. Je možný, že jsem tě s ním na srazu jednou viděla, jak si upravuješ makeup? Protože jestli jo, tak jsem si říkala, že to vypadá fakt dobře a krásně ti sednul! Takže to vypadá, že by se mi hodil, protože já něco hodně krycího potřebuju :)

    OdpovědětVymazat
  3. Dáši, ano, klame moje mrtvolně bílá ruka :-) Můžu ti oddloubnout a poslat vzorek, jestli chceš :-)

    Miru, jj, určitě to možný je, nedám bez něj ani ránu :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc díky za tip! Zrovna hledám nějaký cenově dostupný korektor a tenhle má všechny vlastnosti, o kterých sním... :) Asi do něj půjdu.
    Kačka

    OdpovědětVymazat
  5. a kde se to dá koupit?:)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak s tímhle jsi mě uplně přesvědčila a už jsem si ho i objednala :-) Díky za recenzi!

    OdpovědětVymazat
  7. Já používám na zčervenaní pleti (zůstávají mi červené flíčky po pupíncích) žlutý oddíl z paletky korektorů od Avonu. (Varianta Light.) Strašná jedovatá žlutá, základní barva, o které bych nevěřila, že tak, jak tam je, by mohla komukoli sedět. Ale pro mě je perfektní. Nemusím ji s ničím míchat a vstávat o hodinu dřív, abych ráno trefila ten správný odstín, barva mi sedí už, jak tam je. Přímo tenhle korektor, tak, jak ho ukazuješ na obrázku, by pro mě pořád byl moc tmavý, asi bych kdyžtak musela mít ještě světlejší odstín. Připadá mi, že pro mě by disponoval klasickým problémem, který s korektory a mejkapy mám, že je to strašně hutné a tmavé a já pak na obličeji mám oranžovou masku. Holt Sněhurka s porcelánově bílou pletí a jako taková jsem evidentně trochu mimo záběr kosmetického průmyslu cíleného na střední Evropu... :-)

    OdpovědětVymazat
  8. ty mas vzdycky nejake chutovky:)

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. Jé, jupí :) Zrovna nedávno jsem viděla video u LU o tom, že tyhle korektory jsou výborné na focení, měla je ve všech odstínech a já byla v šoku, myslela jsem totiž do té doby, že je jeden univerzální :D: Haha, stane se.

    OdpovědětVymazat
  10. Mám práve číslo 4, ale som sklamaná z tohto odtieňa. Vôbec nie je telový, má olivový podtón, ibaže na mojej stredne bledej pleti vynikne úplne dozelena! Takže to nemôžem nijako použiť, dokonca ani so zmiešaním bieleho odtieňa. Tá zeleň sa proste nedá nijako prekryť. Je to príšerné. Okrem toho je to tak tuhá pasta, že je mi stále záhadou, ako sa vám, dievčatá, darí si ju tak ľahko rozotrieť. Asi máte lepšiu pleť, lebo na veľmi suchú je to obrovský problém. Proste to nerozotriem, úplne sa to zasekne a vyzerá to ako maska. Pre ženy so suchou pleťou to neodporúčam, a keď tú pastu predsa už máte, tak jediná záchrana je rozmiešať si ju s olivovým olejom, vtedy sa dá celkom dobre rozotrieť, avšak po niekoľkých hodinách už je dosť dobre vidieť každý pór i vrásku a už sa otiera. Na suchú pleť rozhodne nepatrí, osvedčil sa mi najviac krémový olejový make-up na pleť s akné, ktorý sa ani neotiera, ani ho nezmažete vodou.

    OdpovědětVymazat