neděle 1. ledna 2012

Elf Gem Tools - kamínkové štětce

Hlásím se z nového notebooku a ačkoli bych teď měla veškerý čas věnovat škole a psaní bakalářky, nedalo mi to a připravila jsem si pár příspěvků, ať tu není tak mrtvo. Říká se: jak na Nový rok, tak po celý rok! Tak doufám, že budu mít opravdu po celý rok čas i chuť zveřejnit alespoň každý druhý den nový post.

Nyní ale už k tématu, které jsem si pro dnešek vybrala - kamínkové štětce od Elfu, z nyní už loňské vánoční limitované drahokamové kolekce. Líbily se mi už od prvních promo fotek, ačkoli mi bylo jasné, že ve skutečnosti to budou levně vypadající kýče, protože kvůli tomu, že jsou výrobky od Elfu tak levné, kvalita někdy dost pokulhává. I přesto jsem se ale rozhodla 2 na zkoušku objednat. Vybrala jsem si fialové, aby oživily sbírku černých štětců a zároveň doplnily fialovou sadu od Sigmy. Nakonec zas až tak lacině nepůsobí, líbí se mi víc, než jsem čekala. S kvalitou už to ale taková sláva není...

První štětec, který jsem si vybrala, je na pudr - dle mého názoru je dost hrozný, štětiny jsou tvrdé a je jich málo, takže mi dělá problém nabrat potřebné množství pudru. Mám raději hustější štětce a nejlépe střižené dorovna, proto miluju pudruvý ze Studio řady. Tento u mě ale vůbec neuspěl.

Druhý je klasický štětec na stíny. To je asi můj nejpoužívanější štětec vůbec, nanáším jím stín na celé víčko a většinou i stín do ohybu a jsem schopná s ním celkem slušně vystínovat a zjemnit přechody, pokud mě tlačí čas nebo jsem prostě líná vzít si crease a blending brush (pardon za čengliš). Takže těchto štětců mám hodně, 5 možná i víc. Mám sice jeden nejoblíbenější, ale všechny ostatní jsou pro mě více méně stejné a nedělám v nich rozdíly ať už je to MAC nebo no name štětec z Coastal Scents za 2 dolary. A kamínkový elfí mezi ně zapadl, nepřijde mi nijak skvělý, ale na druhou stranu svou funkci plní dost dobře a nanáší se mi s ním stíny pohodlně. Patří ale také k těm hrubším - nechci říct, že tyto kamínkové štětce jsou jen vytuněné štětce ze základní řady. Nemohu to dost dobře posoudit, protože ze základní řady vlastním štětec pouze jediný. S jistotou ale můžu tvrdit, že štětcům ze Studio řady nesahají ani po kotníky (štětiny ;-)). Další jistotu je, že kdybych měla možnost znovu se rozhodnout, nekoupím si buď vůbec žádný štětec, nebo pouze ten na stíny a musela bych mít jistotu, že mi přijde výrobek, který je naprosto v pořádku. A že takové všechny nebyly! Srolujte si na poslední dvě fotky a podívejte se, co mi přišlo a co jsem reklamovala...


Jeden ze štětců na pudr (objednávala jsem 2, druhý byl pro kamarádku) měl špatně nalepený kamínek a mezi rukojetí a částí se štětinami vznikla mezera.

Kabuki byl upatlaný od lepidla ještě kus nad kamínky. Mimochodem tento štětec byl taky pro kamarádku, ale když jsem ho fotila, měla jsem možnost si na něj sáhnout - byl ještě horší než ten na pudr, strašně hrubý, jak štětka na holení :-( Celkově bych tyto štětce nedoporučila, pokud ty kamínky nepovažujete za něco super roztomilého, co rozhodně musíte mít, vyberte si raději jiné štětce. Třeba nudněji vypadající, ale jistě kvalitnější než tyto.


19 komentářů:

  1. No potěš pánbůh, přijdou opravdu hrozné, hlavně ty jejich "výrobní vady". Napadlo mě, nešly by reklamovat? II to je důvod, proč zůstávám věrná Illamasce a MACu.

    A jaký je nový NTB?

    OdpovědětVymazat
  2. ja som si ich chcela objednávať a dobre, že som to neurobila. Pokiaľ viem nie sú najlacnejšie a takáto kvalita ??? Dakujem za príspevok

    OdpovědětVymazat
  3. tak jsem moc ráda, že ta malá holka ve mně byla celkem brutálně umlčena, já se chovala racionálne a tyhle štětce nekoupila.

    a doufám, že nový počítač je skvělý. a prožijete spolu spoustu krásných let.

    OdpovědětVymazat
  4. mne sa síce strašne páčili nafotené štetce na elf stránkach, ale keď som prvýkrát uvidela tú realitu, prestali sa mi páčiť :D chvalabohu... lebo som si aspoň nemusela objednať nejakú tú desnú kvalitu :)

    OdpovědětVymazat
  5. XoXo Veronika: a četla jsi taky text, nebo jen koukla na fotky?

    Dsjánko, já tam píšu, že jsem je reklamovala :-) Byly mi vyměněny, ačkoli místo toho fialového na pudr přišel stříbrný, ale to už je zase jiný příběh.

    Anonymní: není zač :-) Doporučuju sáhnout po studio řadě nebo po úplně jiné značce.

    trb a nina: jste chytré holky, mně to nedalo, musela jsem je zkusit a takhle to dopadlo :-)

    Nový ntb se zdá fajn, zvykáme si na sebe. Jediná věc, která mi hodně vadí je, že touchpad neumí rolovat nahoru a dolů, takže si zase zvykám na klasickou myš a je to vopruz :-(

    OdpovědětVymazat
  6. No, mně se tyhle štětce nelíbily od samého začátku, já na tohle nejsem :D. A když ještě vím jaké jsou tak mě na ně neláká už vůbec nic :D

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuju moc za recenzi. Četla jsem obecně na ELF štětce docela rozporuplné recenze, hodně to vypadá jakoby se to lišilo kus od kusu. Ze Studio řadou byly skoro všichni spokojeni. Já mám pouze ze záladní řady štětec na oční stíny a jsem spokojená, ale doteď jsem žádné štětce nepoužívala. Ty kamínkové se mi líbí moc, ale ty peníze za to nedám. Jsem ráda, že mám o důvod více :o).

    OdpovědětVymazat
  8. Jéeej aké princeznovské! Škoda ich! Ja mám zopár štetcov zo základnej rady a sú ok, najprv pĺzli, potom prestali a sú použiteľné.. Samozrejme mojim ostatným sa nevyrovnajú... možno je to naozaj tak, že sa to líši kus od kusu, aj ma MUA som čítala úplne rozdielne názory... ale možno tie pozitívne sú len od ľudí, ktorí sa do toho prd vyznajú...

    whatluciadid.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. škoda, že jsou nekvalitní, fakt jsou "cute" :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Já si objednala právě ten kabuki, jen fialový. Je to opravdu štětka na holení, má hrozně hrubé štětiny, vypadají sice krásně ale hodí se tak maximálně na poličku pro okrasu :( :D

    OdpovědětVymazat
  11. Ještě, že jsem nakonec neobjednala.

    OdpovědětVymazat
  12. štětce se mi vůbec nelíbily... a po týhle a mnoha dalších recenzích jsem ráda, že nemusium růžové blejskací věci... on celkově ELF je co se týče kvality šílenej. Pár produktů OK, ale celkově je to shit kterej nestojí ani za těch pár korun

    OdpovědětVymazat
  13. já mám také fialový na tvářenku a je pravda, že je docela na tváři nepříjemný :((( štětiny jsou docela dost tvrdé, ale nějak jsem si na něj zvykla ... takže mi nevadí používat :))) ale na STUDIO řadu nemá!!!

    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  14. Dobrý večer, moc ráda čtu tvůj blog. Hodně štěstí a trpělivosti v Novém roce, díky za vše Zuzka

    OdpovědětVymazat
  15. Luci, štětce ze základní řady opravdu může chválit jen někdo, kdo nemá srovnání. Ale se Studio jsem spokojená i já :-)

    Děkuji všem za komentáře!

    A Zuzko, děkuji moc za přání! Já tobě i všem ostatním přeju ať je nový rok ve všech směrech krásný a úspěšný!

    OdpovědětVymazat
  16. Až se budete doma nutit, tak si kupte kamínky a můžete vesele lepit, já to už provedla všem svým štětcům a chystám se i na kosmetický kufřík :)

    OdpovědětVymazat
  17. No vida, děkuji za skvělou recenzi, měla jsem v plánu objdnat ten kabuki a chuť mě přešla:-)

    OdpovědětVymazat
  18. jsem ráda, že jsem výjimečně odolala a nepořídila si je, přesně jsem se obávala, že to jejich provedení nebude tak báječný :)

    OdpovědětVymazat