čtvrtek 19. ledna 2012

Christian Dior 3 Couleurs Smoky 781 Smoky Brown

Tahle paletka to u mě měla nahnuté a už to chvíli vypadalo, že se jí zbavím aniž bych ji vyzkoušela. Může za to moje pošahaná psychika - byla to moje první stínová Dior paletka a tak jsem ji brala jako něco extra a bylo mi hrozně líto do ní poprvé sáhnout. A doba, kdy jsem to neudělala se neustále protahovala, až z ní byly tři měsíce a já si říkala, jestli má vůbec cenu vlastnit něco, co mi tady bez využití leží. Moc tomu nepřidala ani Pavlínka, která ve své recenzi na Smoky Khaki pomluvila i moji Smoky Brown. Ale nakonec právě její recenze mě nakopla k tomu, abych zjistila jestli mám doma opravdu takovou nic moc paletku.
Nejdříve k balení, které pomluvily jak Nik, tak Nuf. Na rozdíl od nich jsem s ním spokojená moc. Já totiž nemám vůbec ráda taková ta klasická otvírání na zacvaknutí, protože velmi často to jde otevřít jen ztuha, je potřeba použít hrubou sílu a pořádně nehtem zatlačit a často se mi stane, že si tak poškodím lak na palci. A to mě dokáže pěkně naštvat, takže balení, kde jen snadno odsunu víčko dozadu a stíny jsou venku, mi velmi vyhovuje. Jediné, bez čeho bych se obešla, je to zrcátko. Působí tam rušivě a pokud chci paletku zavřít, už to tak snadno nejde - zrcátko musím nejprve sklopit a pak teprve je možné víčko posunout dopředu a paletku tak uzavřít. Navíc to zrcátko vůbec nepoužívám - když jdu nanášet stíny, už mám na obličeji minimálně krém, bázi pod stíny a tužku na oči a to nezvládnu nanést bez zrcátka. Takže už mám při ruce jiné a nehodlám ho uprostřed procesu líčení měnit za to v paletce.
Co se obsahu týče, rozhodně si výrobce mohl odpustit ty aplikátory. Jeden z nich je houbička (nezkoušela jsem), druhý oboustranný štěteček, který je strašně řídký a nedokáže vůbec nabrat potřebné množství stínu. Já tohle prostě u paletek považuji za zbytečnost, tím spíš u dražších značek, kde bych tak trochu předpokládala, že zákaznice nebude úplná začátečnice v líčení a tak nejspíš bude mít svoje oblíbené štětce. Já tyhle aplikátory nikdy nepoužívám, vyhodit je taky nechci, protože by se mi nelíbilo to prázdné místo, které po nich zůstalo, takže mi tam jen naprosto nevyužitě leží.
A teď to hlavní - stíny. Barevně jim nemám absolutně co vytknout, přesně moje nejoblíbenější barvy, studené hnědé. Tedy až na tu nejsvětlejší barvu. Nedokážu ji úplně přesně popsat, je to taková barva bílé kávy, na oku je víc dostříbrna. Pigmentace není nijak vysoká, nicméně do vnitřního koutku na projasnění a pod obočí je ideální. Matná hnědá je nejméně pigmentovaná, ale i tak velmi dobře poslouží na ztmavení vnějšího koutku. Na celé víčko jsem pak použila třpytivý stín, rozhodně nejhezčí z celé paletky. Je velmi dobře pigmentovaný a třpytečky jsou naprosto miniaturní a dokonale zapracované do základní barvy, takže vůbec neopadávají a drží tam, kde mají být. Tahle barva byla tím, co mě motivovalo k nákupu a vůbec mě nezklamala.
Celkově musím říct, že jsem původně očekávala větší pigmentaci, ale postupem času jsem došla k tomu, že i méně pigmentované stíny mohou být skvělé. Barvy jsou velmi jemné, krásně k sobě ladí a doplňují se, takže s touto paletkou během dvou minut vykouzlím jemné denní líčení. Možná některá z vás bude protestovat, že na vás by to bylo na den výrazné. Na mě je to akorát. Vyhovuje mi, že nemusím opatrně nabírat štětečkem malinké množství barvy, abych to náhodou nepřehnala, to s touhle paletkou prostě nejde. Myslím, že takto barevně poskládaná paletka je základ a tato se nyní stala tím mým a vystrčila doposud oblíbenou NYX Smokey Eyes.
Obsah: 5,5g
Cena: se slevou 1000Kč, stálá cena v parfumeriích cca 1350Kč










33 komentářů:

  1. Krásne neutrálne farby, v nádhernom obale :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný barvy. Akorát bych za ty prachy očekávala vyšší kvalitu potažmo pigmentaci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenže to je to, co jsem se tím příspěvkem snažila říct - mega pigmentace není vždycky to hlavní, i tak to můžou být výborné stíny.

      Vymazat
    2. já bych zase naopak řekla, že kvalitní stíny mají mít takovou pigmentaci, aby se u nich vrstvením dosáhlo od slabé pigmentace po silnou

      Vymazat
    3. V tom určitě souhlasim. Já mám tyky ráda některý produkty pro jejich nízkou pigmentaci

      Vymazat
  3. Pěkné, ale mám dojem, že dost podobný efekt mají stíny od Dermacolu...cena by mě dost odradila

    OdpovědětVymazat
  4. Baleni luxusni, vzhled luxusni, naliceni luxusni... ale ty prachy bych za to nedala :D

    OdpovědětVymazat
  5. Vůbec nepředpokládej, znám spoustu žen, které si dražší značky kupují prostě jen proto, že na to mají a s tím, že by byly nějak pokročilé v líčení to vůbec nemá co dělat, všechny to šmrdlaj přiloženýma aplikátorama. A ono se to i docela dá. Navíc já zas nemám ráda balení bez, když si nosím ráno použitou paletku sebou, pro případné doupravení během dne, tak na to stačí aplikátory akorát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem přesně věděla, že na mě zas budeš vytahovat to svoje upravování během dne :-D To fakt nechápu, 98% všech mých stínů třeba i po 16ti hodinách odličuju v takovém stavu, jaké jsem je nanesla. Nevím co ty tam máš furt potřebu opravovat :-)

      Vymazat
    2. Tak mě buď během dne vyblednou nebo mám potřebu ztmavit, když se setmí;-) Navíc se mi nevím proč rozmazávají koutky očí at ˇ použiju co použiju:-(

      Vymazat
    3. Tak já to mám většinou tmavý hned od rána ;-) Slzí ti oči? Nebo si do nich saháš?

      Vymazat
    4. Taky to mám tmavý od rána, ale pak chci víc:-D Ani jedno, prostě se mi sám od sebe vnější koutek rozmazává:-(((

      Vymazat
  6. ale jo, s tou bych se asi uměla kamarádit!

    OdpovědětVymazat
  7. Tahle je krásná, ale rušila by mě tam ta světlá, na mě je moc bílá....ale pomoc, asi potřebuju tu khaki!
    U mě teda naopak přehnaná pigmentace je spíše na škodu, raději míň než víc a doma mám dvě diorovský paletky, se kterýma jsem moc spokojená, svým způsobem je mám raději než mac...
    Za mě to určitě nejsou vyhozený prachy, určitě hodlám koupit ještě nějakou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už jich mám teď taky víc. Dokonce jsem sehnala za slušnou cenu i Earth Reflection! Takže díky, nebýt tvé recenze, nikdy bych se o ni asi nezajímala :-)

      Vymazat
    2. A je super, že? :) Achjo, ale teď mám nějakou tu diorku furt v hlavě....když máš i tu 5-paletku, řekla bys, že stíny v této 3-paletce mají stejnou konzistenci? Jak Nikouš psala, že to není žádný máslíčko...

      Vymazat
    3. Zatím nevím, konkrétně Earth Reflection ještě nemám vyzkoušenou. Ale určitě tyhle tři nemají stejnou konzistenci jako ty v pětce. Ani jeden z nich nemá stejnou, nejblíž je asi ten třpytivý, ale není to prostě totéž. Ten světlý a tmavý jsou o dost tvrdší, do máslíčka to má opravdu sakra daleko.

      Vymazat
    4. Dashulko, mě už dřív prošlo rukama několik 5-ti paletek a jako máslíčko mi nepřišla žádná. Možná, že teď je dělají lepší, ale nenechala jsem si žádnou...

      Vymazat
    5. Nebo je možný, že já su divná....:))
      Nevím, mám za to, že ještě někdo si ty 5paletky za máslovitost chválí :)

      Vymazat
  8. Už som si tak dlho nekúpila nič od dior.. no asi kríza v peňaženke :-)
    ..ale ako sa mi mastia viečka a tiene mi nedržia ani s podkladmi..tak s týmito od dior som nikdy nemala problém..a bez podkladu! no báseň..

    cajova.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. Úžasný! A sedí ti jak hrnec na sedinku. :D

    OdpovědětVymazat
  10. Krasne.. presne chapem co myslis s tou pigmentaciou.. Dior tiene su super, prave som ich tiez spominala na mojom blogu :)

    OdpovědětVymazat
  11. já nevím, že ti to za to stojí, kupovat si tak drahou kosmetiku, laky, apod., když ve finále vypadáš stejně jako holky, který strávily se stínama pět minut, nebo nic, ne-li hůř. to, že se zmaluješ tě krásnou neudělá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty mě snad znáš, že si troufáš tvrdit, že mě moje kosmetika nedělá krásnější? A ostatní holky mě nezajímají, já se líčím pro sebe.

      Vymazat
  12. Ta třpytivá hnědá je fakt úžasná, vlastně celá ta paletka se mi zdá pěkně barevně zkombinovaná.

    OdpovědětVymazat
  13. http://bloomingflowers-ika.blogspot.com/2012/01/giveaway-vol1.html :-))

    OdpovědětVymazat
  14. Paletku vyzkoušenou mám, už docela dlouho, ale neohřála se u mě a dala jsem jí mamce, protože mě nijak nenadchla. Ne, že by stíny nebyly nějakým způsobem kvalitní, ale na tu cenu jsem čekala něco extrémně dobrého a po vyzkoušení jsem měla pocit, že jsou to vyhozené peníze, když takové stíny mohu sehnat o několik stokorun levnější ve stejné kvalitě. Trošku mě to zamrzelo, ale myslím, že spoustu slečen učarují:)

    OdpovědětVymazat