úterý 29. listopadu 2011

Zoya Jem

V neděli jsem se rozhodla, že chci třpytivý fialový lak. Vlastně jsem měla docela konkrétní představu o tom, jaký by to měl být - Zoya Valerie. Jenže i když jsem nevyzkoušené Zoya laky projela 3x, Val tam nebyla. Pak jsem si vzpomněla, že jsem ji vlastně už někdy dávno nosila. Jako mohla jsem si ji nalakovat znova, ale to by mi neubyl žádný nevyzkoušený lak. Tak jsem hledala náhradu a ani jsem nemusela jít daleko. Zůstala jsem u Zoya laků a našla Jem. Vlastně mi nejdřív vůbec nedocházelo, jak moc si jsou podobné. Teď už vím, že hodně. A nevím, co s tím. Který z nich mám dát pryč, když jsou oba tak krásné? Navíc mi u tohohle lakování došla důležitá věc. Miluju Zoya štětečky! Jasně, mám ráda OPI laky, ale spíš kvůli jejich barvám, fanda širokého štětečku jsem nikdy nebyla. Nemám nijak extra velké nehty, kor když je mám zkrácené na tuhle délku, takže s OPI tlusťochem mám většinou problém se na malíčku vytočit. Zatímco tenké Zoya jsou pro mě ideální. Navíc když má lak takhle dokonalou konzistenci jako Jem (ani hustý, ani řídký), lakuje se to úplně samo, dostanu se tak blízko ke kůžičce, jak to normálně vůbec nezvládám. Navíc perfektně kryje v jedné vrstvě (já mám klasicky o jednu navíc), nedělá díry a bleskově schne! Hned po dolakování jsem začala nanášet Seche a ono to vůbec nebylo potřeba, lak už byl suchý. Barva není nijak originální, kromě Val bych přišla ještě na nejméně dva další dupe, ale na druhou stranu nejsou fialové s růžovým odleskem úplně nejkrásnější? No řekněte, daly byste pryč takový dokonalý lak?



Lahvička je zase pěkná lhářka a slibuje zlatobronzové třpytky... no nečekala jsem je a tak se taky stalo, na nehet nedorazily.



neděle 27. listopadu 2011

Fusion Beauty LipFusion lesk na rty s kolagenem Crave

Růžový lesk na rty se zlatým shimmerem? Ten musím mít! Klik... Takhle nějak se to stalo. Impulzivně, bez přemýšlení, mozek se zatemnil a z lásky k nádherné barvě jsem úplně zapomněla, že tyhle brnící lesky špatně snáším. Abych byla přesná, tak je úplně nesnáším, ten pocit na rtech mi strašně vadí, nesnesu to déle než pár minut. Takže vám v této recenzi neposkytnu žádné informace o výdrži ani objemovém efektu, protože jsem ho zkusila pouze jednou a jakmile začal brnět, urychleně jsem ho vyfotila a šel dolů. Říct vám můžu jen to, že má pěkné, jednoduché balení a je celkem velký - má 8,22g. Že voní slabě, ale příjemně, přijde mi, že z toho cítím pomeranč. Skoro vůbec nelepí. A že prostě brní dost, brrr :-) Ale ta barva, ta je tak krásná! Nevypadá vůbec lacině, na rtech je to prostě šťavnatá růžová, které zlatý lesk přidává na originalitě. Velmi pěkná, nikterak řvavá, sheer barva vhodná na denní nošení. Pokud je mezi mými čtenářkami někdo, kdo není taková cíťa jako já a lesk by se jí líbil, ať se mi ozve v komentářích nebo na mail, protože pro něj hledám novou majitelku. A kdyby někdo věděl o dupe, který nebrní, budu velmi vděčná za tipy!





čtvrtek 24. listopadu 2011

Essence Hello Holo

Dnes tu mám vzpomínku na léto. Je to jedna vrstva China Glaze Millenium a dvě Essence Hello Holo. Nechtělo se mi dávat 5 vrstev abych dosáhla krytí, tak jsem ho na radu Fialky "podmázla" stříbrným lakem a výsledek se mi moc líbil. Třpytky sice nejsou úplně po celém nehtu, ale to vůbec nevadí, protože se to třpytilo i tak až oči přecházely. Není to klasický hladký holograf jako umí ChG nebo OPI DS, jsou to holografické třpytky, takže na odlakování jsou potřeba pevné nervy nebo alobal. Je to hodně výrazná manikúra, ale na léto nebo na diskotéku proč ne :-)





pondělí 21. listopadu 2011

Catrice paletka Berlin

Měla jsem sto chutí se na tuhle recenzi vykašlat. Že paletku mám už jsem vám ukazovala a nějaký podrobnější informace a fotky můžete najít na 158 jiných blozích, jejichž majitelky jsou mnohem rychlejší než já. Tak na co být další ovečka ze stáda... Navíc moje recenze bude spíš kladná a takové prý nejsou moc in. Ale co nadělám, Hanka si ji chtěla přečíst, tak jdeme na to...
Balení se mi líbí, co se vzhledu týče. Často bylo v recenzích zmíněno, že je paletka zbytečně tlustá - ano, to asi je, ale na druhou stranu mě to nijak zásadně neirituje. Trošku mě mrzí, že je ten obal papírový, je tak strašně náchylný k poškození a z toho důvodu bych s paletkou nikam necestovala. Absence zrcátka mi nevadí, naopak ten štěteček a mini tužku si mohl výrobce taky odpustit.
Tvářenky mají pěkné odstíny, mně oba sluší, takže velké plus, ale nevím, co by na tu zlatooranžovou říkala třeba Barunka :-) Každopádně je to moc hezká a velmi lesklá barva, která je hodně pigmentovaná, trošku práší. Růžovokorálová je matná, s pigmentací je na tom o dost hůř, i tak je ale použitelná - tím myslím, že to není žádný boj ji aplikovat, jde to v pohodě, aspoň to s ní nepřeženu. Kolem a kolem jsou ty tvářenky pro mě milé překvapení - paletku jsem kupovala kvůli stínům a vzala bych si ji, i kdyby tvářenky byly špatné nebo ošklivé odstíny, proto jsem ráda, že je využiju. Není to žádná pecka, abych si řekla: dneska použiju tu úžasnou tvářenku z berlínské paletky! To zas ne, ale když budu používat nějaký stín, klidně pak sáhnu i po tvářence.
Stíny - šedé, hnědé, jedna zlatá. Tím se nedá nic zkazit, jsou to bezpečné barvy, pro většinu lidí nositelné. Co se originality týče, řekla bych že barvy v této paletce jsou jedinečné. Mám stínů a pigmentů opravdu hodně a k některým bych podobný hledala jen těžko. Absolutní favorit je pro mě Ku´Damm - hodně studená hnědošedá s mauve podtónem. Bingo, přesně barva která mi sluší a kterou je dost těžké najít, protože i když se to v krabičce tváří přesně podle mých představ, na oku barva záhadně zteplá. Milým překvapením a dalším oblíbencem se stal Checkpoint Charlie - vypadalo to jako obyčejná růžovobéžová barva, nejdřív jsem si vůbec nevšimla, že má nějaké zlaté odlesky. Myslela jsem, že to bude taková ta rozjasňující barva pod obočí a když jsem ji tak použila, zírala jsem, kde se mi tam ta zlatá barva vzala. Zlatou a žlutou já můžu, takže ji určitě využiju. Am Alex je na oku mnohem tmavší, než se tváří v krabičce. Je polomatný, ale má v sobě droboulinké třpytečky (teď mi vypadlo jak tenhle finish nazývá MAC...). Berlin Wall je asi nejméně originální, obyčejná teplá béžovohnědá (na fotce vyšel až do bronzova, ale není takový). Tiergarten je strašně pěkný odstín teplé šedé, který obsahuje barevné minitřpytečky - nejvíc vidím modré a stříbrné, ale jsou tam i žluté a růžové. Brandenburger Tor je studená černošedá se stříbrným leskem. Žádný stín nemá problém s pigmentací, všechny jsou intenzivní v jedné vrstvě. Jsou máslíčkově jemné, dobře se s nimi pracuje a nepráší. Podle mě jsou kvalitní, srovnatelné s některými odstíny od MAC nebo i dalších značek, namátkou mě napadá třeba TheBalm stín, který mám v odstínu Just This Once Jamie.
Tužka se strašně špatně vyndavá z balení. Je neuvěřitelně maličká a špatně se drží. Barví hezky, výdrž neposoudím, tu jsem v akci zapomněla otestovat. Vyzkouším ji až přijde den, kdy nebudu moci najít ani jednu ze svých padesáti tužek. Pokud ji teda vydoluju z toho obalu.
Štěteček a houbička. Abych jen nepodloženě neplácala, štěteček jsem vyzkoušela a dá se s ním nalíčit, dokonce to ani není na výsledku nijak zvlášť znát. Jen je příliš malý a nemá moc štětin, tak nabírá míň produktu než štětce, na které jsem zvyklá. A kdybych spěchala, snad si ty stíny radši nanesu prstem, protože vydolovat ho z balení je opět boj. Houbičku jsem nezkoušela, tuhle věc jsem na stíny použila asi tak 5x v životě a už je to spoustu let, do kterých se vracet nehodlám.
Závěr: já jsem spokojená a paletku Berlín můžu s klidným svědomím doporučit. Kvalitou podle mého názoru značně převyšuje svou cenu, dala bych za ni klidně i víc. Jestli je tomu tak i u ostatních tří si ale netroufám hodnotit, ale z vyzkoušení testerů bych řekla, že New York a Londýn byly pigmentované o mnoho hůř.


Tvářenky: Unter Den Linden, Siegessaule

Stíny: Tiegergarten, Am Alex, Ku´Damm

Pidi tužka

Stíny: Checkpoint Charlie, Berlin Wall, Brandenburger Tor, tužka

První tři v akci, bohužel spolu příliš nevyniknou a vypadá to jako jedna barva...

Další tři a nefotogenické oko a ještě k tomu podivný úhel pohledu (aneb spěchala jsem a vyberte z pěti fotek jednu použitelnou)

Do třetice mix: Checkpoint Charlie, Ku´Damm, Tiergarten a Brandenburger Tor


sobota 19. listopadu 2011

OPI Meep-Meep-Meep

Mína si přála vidět na nehtech co možná nejdříve Meep-Meep-Meep. Přání jsem jí sice splnila, ale nejradši bych sem ty fotky vůbec nedala... V životě se mi nestalo, aby byl takový propastný rozdíl mezi realitou a fotkou! Neodpovídají absolutně vůbec, ani jedna, je to jak jiný lak... Budiž mi útěchou, že nejsem sama, kdo tuhle barvu nedokáže foťákem věrně zachytit, neodpovídá ani jediná fotka na celým internetu. Ale moje patří k těm horším... Ten lak není růžový! Je vínově červený a mnohem tmavší. Obsahuje cosi, co v lahvičce vypadá jako šupinky, na nehtech jako červené třpytky a při odlakování vyjde najevo, že jsou vlastně zlaté. Po zaschnutí zůstane lehce nerovný povrch a ani Seche to nevyhladil - dost možná ale už ho mám moc naředěný a přestává fungovat, tak tuhle informaci neberte moc vážně. Lakoval se dobře, kryje ve dvou vrstvách a pokud z loňska nemáte Let Me Entertain You, tak si ho určitě pořiďte, protože je krásný.





čtvrtek 17. listopadu 2011

Baviphat Strawberry Toxifying Mask

Hned po BB krémech jsou masky další věc, která mě v asijské kosmetice láká zkoušet. Jenže nabídka je obrovská, tak podle čeho si vybrat? První věc, která mě zajímala, bylo samozřejmě to, aby byla vhodná pro mou mastnou pleť. A dál už bylo moje rozhodování opět zcela povrchní a vybírala jsem podle vzhledu, resp. obalu. Tuby a bílé nudné kelímky - toho jsou plné české drogerie. Ale kdo by odolal červené jahodě? Já ne :-)
Ta maska je strašně zvláštní, co se konzistence týče. Na pohled to vypadá jako lehce růžový jogurt nebo jahodový krém (jen ho vyklopit na buchtu a namazat ;-)). Krémová ale není a je docela problém ji nabrat. Ona je totiž želé. Takže se musí kousek "uloupnout" a teprve když s ní začnu kroužit na obličeji, tak zkrémovatí a snadno se roztírá. V popisu uvádí, že se má nechat zaschnout 20 - 25 minut, což sice dodržuji, protože doufám, že tím posílím její účinky, ale bezpodmínečně nutné to není, maska je suchá cca za 8 - 10 minut. A k čemu je vůbec dobrá? Jak už jsem řekla, je vhodná pro mastnou a problémovou pleť. Kromě extraktů z jahody obsahuje taky bentonit (pokud jako já nevíte co to je, tak druh jílu, který vzniká zvětráním pyroklastických hornin) a tyto složky mají pomáhat stahovat póry a redukovat tvorbu kožního mazu. Co se týče toho prvního, souhlasím. Póry jsou po použití čistší, stažené, prostě méně viditelné. Celkově je pleť hodně jemná na pohled i na dotek, taková prozářená. Ale co se týče redukce toho mazu... Já vlastně nevím, jak tohle hodnotit. Prostě mám tu pleť mastnou a tak se bude mastit dál, žádná maska ani nic jiného to nezastaví. A jestli se mastí méně? No, ano, ale tak je podzim, venku zima jako blázen, doma ani v práci taky nemáme zrovna vedro, takže se samozřejmě i ta pleť chová jinak než v létě ve vedrech. Takže tady bych to nechala otevřené a případně bych příspěvek doplnila za teplejšího počasí - pokud ji teda do té doby nespotřebuji, protože jsem si ji opravdu oblíbila. Pokud byste po ní zatoužily také, můžete ji koupit třeba zde za $12.69.







úterý 15. listopadu 2011

Avon Violetta Sparkle

Avon není z těch značek, které přicházejí každou chvíli s novou kolekcí laků. Jen občas zařadí do prodeje 2 - 3 nové odstíny (a některé zase ukončí). V posledním katalogu, který se mi dostal do ruky, byly jako nové označeny dva odstíny - tento a jeden tyrkysový. Musela jsem mít oba, ačkoli vůbec nevím, zda jsou Avon laky dobré - nějaké sice mám, ale jsou mezi nevyzkoušenými, takže na ně nemám žádný názor.
Jako první jsem se rozhodla vyzkoušet tento, i když jsem mu moc šancí nedávala. Na obrázku se mi sice líbil (jen tak mimochodem jsem objednávala impulzivně a žádné swatche jsem si před tím nehledala), ale říkala jsem si, že ve skutečnosti bude určitě příliš tmavý a třpytky v něm nebudou vůbec vidět. Tmavý je, to ano, ale tak nějak mi naprosto sedí do podzimní nálady a cítím se v něm pohodlně. A ty třpytky... ty by nepřehlédl ani slepý. Je jich tam opravdu hodně a září na dálku. Většinou jsou zlaté, ale na slunci hází barevné odlesky. Lakoval se docela dobře, sice dělal díry, ale šly bez problémů spravit, takže veškeré nepřesnosti jsou vina mojí rozklepané ruky. Mám 3 vrstvy bez nadlaku.







neděle 13. listopadu 2011

MAC Glitter & Ice kolekce - stíny Fresh Ice a Hold That Pose!

Už jsem se tu zmiňovala, že nová kolekce od MAC mi nedá spát. Líbily se mi všechny stíny a pak světlounce růžový Paint Pot. Ten k nám ale nedorazil, takže ve hře zůstaly pouze stíny. Nebyla jsem si ale podle fotek schopná vůbec vybrat, takže jsem požádala o rezervaci jednoho kusu od každého odstínu (díky, Dianko!) a jela do MACu psychicky i finančně připravená na to, že si jich možná opravdu koupím všech šest. Nakonec jsem překvapila sama sebe a odnesla si pouze dva. Naživo mě totiž většina odstínů zklamala, po smíchání vznikla nudná a nezajímavá barva - teď mluvím o Snow Season, obyčejná lesklá nude. Věřím, že se dobře prodávala (kromě jednoho, pro mě schovaného, byl tento stín vyprodaný), ale já mám velmi podobný odstín od Essence z kolekce Natventurista, tak proč kupovat další, několikanásobně dražší. Další zklamání bylo Frozen Blue, čekala jsem pěknou šedomodrou, ale byla to obyčejná studená modrá. Docela se mi líbil Shimmermint, obě slečny prodavačky mi ho doporučovaly, ale zaprvé měl dost velké stříbrné třpytky, které by mě štvaly svým opadáváním a zadruhé musím uznat, že bych takovou barvu nenosila často, takže by to byla docela škoda. Na zlomek okamžiku jsem zauvažovala nad Winterized - barva pěkná, hnědá, ale určitě už podobnou mám a hlavně byla hodně tmavá, takže by to na každodenní líčení asi taky nebylo. Velké váhání a dilema mi způsobil Fresh Ice - druhý největší favorit. Čekala jsem, že bude bílý, ale zároveň jsem si myslela, že ten růžový odlesk bude viditelný na běžném světle. No, bohužel téměř není. Třeba pod zářivkami v HM jsem ho viděla (odběhla jsem si tam a všechny stíny jsem měla na ruce, takže jsem je pořád zkoumala a rozhodovala se :-)), ale co ho mám doma, tak ne. Nakonec jsem se ale rozhodla, že si ho vezmu, protože bílý minerální stín nemám a chtěla jsem ho a říkám si, že případný prodej bude jednodušší než abych ho pak sháněla všude možně a třeba i přeplatila. Kromě nepříliš originální barvy je ještě mínus pigmentace, která je slabší. Budu si asi muset zvyknout nanášet ho na mokro, i když to dělám nerada. Poslední stín je Hold That Pose! - favorit z fotek a i naživo láska na první pohled :-) Ten mě teda nezklamal ani trošku, naopak je mnohem hezčí, než jsem čekala. Popsat tu barvu je docela těžké - já bych řekla, že je to hodně studená hnědošedomauve se stříbrným základem. Snad to dává aspoň trošku smysl :-) Slečna v MACu mi k němu doporučovala Winterized, ale já už jsem k němu měla vymyšlenou jinou kombinaci (druhá fotka na oku) a musím říct jediné - miluju to líčení a nejradši bych ho nosila pořád!
Ke zbytku kolekce se nijak podrobněji vyjadřovat nebudu, vlastně jsem kromě jedné rtěnky a tužky ani nic dalšího nezkusila, nelákalo mě to. Co se mi ale hodně líbí, jsou ty bílé obaly - velmi příjemná změna, oproti černé klasice. A co vy? Viděly jste tuhle kolekci? Pořídily jste si něco?
P.S.: Perlička ze zákulisí - stojím u stojanu, testuju stíny, vybírám a najednou se za mnou ozve "ahoj!". Otočím se a tam Andulka! Nijak jsme se nedomlouvaly, ani jsme nevěděly, že ta druhá taky jede do Prahy... svět je prostě malej. Jo a lehce jsem ji donutila si taky něco koupit, když už tam byla ;-)




MAC Fresh Ice

MAC Hold That Pose!

MAC Fresh Ice, Hold That Pose!

Spolu na oku moc nevyniknou, protože oba mají silný stříbrný odlesk... ve vnitřním koutku Fresh Ice, ve vnějším Hold That Pose!, spodní linka také oba stíny na černé tužce

Toto je ta zamilovaná kombinace - MAC Hold That Pose! a Chanel Illusiore, spodní linka tužka Lancome v odstínu Prune

Tohle se mi moc nelíbilo... MAC Fresh Ice a pigmenty MAC All Girl a Pinked Mauve, horní linka Chanel Illusoire (poprvé a naposledy, vůbec mi to s ním jako linkou nešlo)

A ještě jednou Fresh Ice coby součást stříbrného smokey, ostatní stíny jsou z paletky NYX Smokey Eyes, linka krémová Essence, dole tužka Manhattan (právě mi došla, nevíte někdo o takovém odstínu?)