středa 31. srpna 2011

Essence Quattro oční stíny 06 Rock Angel

Další stínový úlovek ze slev, tentokrát quatro. Zelenou v poslední době na očích moc nenosím, ale tyhle barvy se mi líbily, navíc za 30Kč jsem je prostě musela zkusit. Nakonec ale ze čtyř odstínů můžu pochválit jen jeden.
Barva vlevo nahoře je světlounká zelená se zlatým třpytem (a i většími třpytkami), vedle je khaki, dole vlevo taková hodně špinavá lesklá studená zlatá a poslední je saténová žlutozelená. V pořadí, v jakém jsou vyfocené na ruce jsem je pak měla i na oku a líbí se mi pouze ta poslední. Kromě krásné barvy je i dostatečně pigmentovaná, což se o ostatních odstínech říct nedá. Výdrž je ale překvapivě velmi dobrá, líčení mi vydrželo 18 hodin a stíny se ani nehly a tentokrát ani nevybledly. Ne/doporučení je tak půl napůl, za tu cenu si stěžovat asi nebudu, ale víc bych za ně nedala, jeden dobrý odstín ze čtyř je málo.




Povedla se mi pouze jedna tmavší fotka, ale byl to spíš omyl, realitě jsou blíž ty dvě následující.




úterý 30. srpna 2011

Essence duo oční stíny 03 All Time Favorite + Essence Sun Club tužka na oči 02 Lake Shore

Tak se snažím přinést vám další recenze úlovků z Essence výprodeje dřív, než bude všechno pryč. Dnes pro vás mám kombinaci dvou věcí, duo stínů a tužky na oči.
Stíny - vážení, je to bída. Jsou hrozně málo pigmentované, ten světlejší je na oku téměř neviditelný, na celé víčko je tudíž nepoužitelný, fajn bude jedině jako rozjasňovač pod obočí (kolik já takových stínů už mám...). Tmavší barva, o které jsem si myslela, že bude hnědá a jen jsem si nebyla jistá, jestli na mně nebude příliš dooranžova je... oranžová. Na ruce bych ji nazvala ještě bronzovou, ale rozblenděná na oku je prostě oranžová a tuhle barvu já fakt nemám ráda. Pigmentace o chlup lepší, ale stále pro mě málo. Přišla jsem si úplně nenalíčená a abych v tom mohla jít ven, musela jsem přidat linku. Výdrž je tak půl napůl, stíny se sice vůbec neslily, ale pokud je to vůbec možné, tak během cca desetihodinového nošení ještě víc vybledly a nebyly vidět už téměř vůbec. Doporučuju pouze těm, které mají rády opravdu velmi přirozené líčení.
Tužka - ta je naopak skvělá! Na fotce se mi moc nepodařilo zachytit reálnou barvu, ve skutečnosti je ta hnědá studenější. Je krásně měkká, velmi dobře pigmentovaná, obsahuje mini třpytky, které nikam neodpadávají a hlavně drží a drží a ani trošku se nerozmaže! Testováno nejen s tímto líčením 10 hodin, ale i následující den po 18 hodin a linka byla stále perfektní. Tu rozhodně doporučuju všem, pokud se vám líbí barva :-)








pondělí 29. srpna 2011

Essence Mystic Mermaid

O Essence výprodeji už jistě všechny víte. Já bych vám ráda zrecenzovala vše, co jsem ulovila, ale bohužel to nejspíš nestihnu včas, protože uvádějí, že vyprodávané výrobky nebudou dostupné od září 2011 - těžko říct, jestli hned od prvního, nebo to ještě pár dní poběží. Proto vám dnes ukážu jen jednu rychlofotku mých dosavadních úlovků (ještě něco málo plánuji přikoupit, tak snad se poštěstí) a upozorním na jeden lak a recenze na další věci budu přidávat postupně dle svých časových možností.
A teď už k tomu laku - Mystic Mermaid je efektový nadlak, dle mého názoru ten nejpovedenější z nabízených odstínů. Proto jsem byla docela zklamaná, když jsem ho našla také zažlucený s tím, že bude končit :-( I když už ho mám, musela jsem si prostě koupit ještě jeden do zásoby, tak moc se mi líbí :-) A všem doporučuju, kupte si ho, nebudete zklamané, krásně ozvláštní a roztřpytí nudný lak. Vyfotila jsem vám ho pro ukázku na čtyřech lacích, všechny jsou pouze v jedné vrstvě, tak prosím omluvte díru v tom temně fialovém.
Odshora dolů:
Color Club Catwalk Queen
Essence Roy´s Red
Attitude Peacock Feather
Essie Borrowed and Blue



Můj nákup, je toho docela dost za 299Kč, že? :-) Popíšu vše až v samostatných recenzích, pokud vás zajímá u něčeho název odstínu, ptejte se prosím v komentářích.


neděle 28. srpna 2011

BB Couture Midnight Malibu

Dnes tu mám zase lak, na jehož lahvičku byste se mohli dívat hodiny a kochat se její krásou. Ale na nehtech už to bohužel taková sláva není. Lahvička slibuje temně fialovou barvu se světle fialovým třpytem a zelenými mikrotřpytečkami. Na nehtech je ale lak spíš tmavomodrý, fialový třpyt téměř neviditelný a ty třpytky se v tom též nějak utopily. Ošklivý samozřejmě není, ale čekala jsem od něj prostě něco úplně jiného. Lakuje se dobře, odlakovává taky, stačí dvě vrstvy.

P.S.: Přidala jsem vám vpravo hned pod kontakt anketu a budu ráda, pokud mi kliknutím vyjádříte svůj názor. Mám od Elf strašně moc věcí a vůbec nevím, jestli se mám pouštět do recenzí, ať už souhrnných nebo na každý výrobek zvlášť. Přece jen je to dost práce a v českých blogových vodách toho bylo o této značce v poslední době napsáno víc než dost, tak ať se nesnažím zbytečně, pokud by vás to už nebavilo číst. Pokud se vám moje předdefinované odpovědi nelíbí, máte samozřejmě prostor k vyjádření kdekoli na blogu v komentářích nebo mi napište mail :-)





pátek 26. srpna 2011

DDF Acne Control Treatment

To jsem takhle jednou zase sháněla, co nového bych na své problémové pleti vyzkoušela. Už jsem nebyla moc daleko od objednání Super Séra od Silk Naturals, když v tom mi v mailu přistál newsletter se slevama z jahody. Zaujal mě tenhle krém, protože byl zlevněný asi o 70%. Důvodem této velké slevy ale bylo to, že už mu brzy končila expirace (asi za měsíc). Říkala jsem si, že sice občas něco používám už prošlé, ale to už mám většinu výrobku spotřebovanou a jen ho dodělávám, takže je asi celkem blbost si kupovat nový krém s tak krátkou trvanlivostí. Hledala jsem si o něm nějaké informace a narazila na hodnocení uživatelek na stránkách Sephory. Hýřilo to tam slovy jako "miracle worker", "fantastic!!", "the best ever", "gentle and effective"... To mě zaujalo a řekla jsem si, že bych ho stejně chtěla dřív nebo později vyzkoušet, tak proč ho nemít za nízkou cenu, kdyby nefungoval, nebude mě to tolik mrzet. A bylo rozhodnuto, koupila jsem ho.
A víte co? Dobře jsem udělala, protože zaplatit za tenhle "zázrak" 800, tak mě asi trefí. Ano, tušíte správně, žádný zázrak se nekonal, po téměř dvou měsících používání se moje pleť nezlepšila ani malinko, prostě na mě vůbec neúčinkoval. V přibaleném letáčku psali, že se může používat až 3x denně, což jsem taky dost často dělala a nic, akné rašilo jako kdybych na něj nic nedávala. Ze začátku se krém jevil sympaticky, má příjemnou, snadno se vstřebávající konzistenci, není nijak parfémovaný. Ale to je bohužel vše. Kdybyste ho náhodou chtěl někdo zkusit a nevadilo by vám, že teď už je po expiraci (06/2011), za poštovné ho daruji, stále ho tam zbývá cca polovina.




středa 24. srpna 2011

Dare To Wear Love Potion

Dnes tu mám nádherný lak, jehož krásu se mi na fotkách vůbec nepodařilo zachytit :-( Základová barva je ve skutečnosti o něco více dofialova a ty holografické třpytečky byly aspoň občas vidět. Bohužel když jsem ho fotila, zrovna bylo to sluníčko takové polochcíplé a nenechalo lak pořádně zazářit. Jinak je úplně bezproblémový, dobře se lakuje, kryje ve svou vrstvách a ani odlakování nebylo tak zlé, jako jsem čekala, alobal jsem nepoužila. Za půjčení moc děkuji Míně, určitě si pořídím i svůj vlastní (a štve mě že jsem to neudělala na tom kosmetickém veletrhu, na co já myslela?!)






pondělí 22. srpna 2011

MAC Superglass Superflash!

Jeden Superglass už jste tu viděli, takže se spíš podívejte na fotky, protože nic nového vám asi neřeknu, jsem s ním stejně spokojená jako s jeho kolegou :-) Vlastně jednu novinku přece jen mám - tip, kde ho (a i další odstíny) můžete za přijatelnou cenu koupit - zde (a díky Dášce, že mi existenci tohohle shopu připomněla :-)).






sobota 20. srpna 2011

Zoya Bela

To jsme se takhle jednou s Andulkou domlouvaly na půjčení laků a já jí píšu: nechám to na tobě, něco mi vyber, ale nepůjčuj mi žádnej sheer, víš, že bych ti ho pomluvila! No, a podívejte co mi donesla. Ale pomlouvat nebudu, ona Bela nakonec zase až tak tragická nebyla, přemluvila jsem ji, aby kryla dokonce v pouhých dvou vrstvách! Ok, byly hoooodně tlustý, tlustější jsem snad v životě nedávala, ale výsledek vypadá docela dobře, ne? Pořád je to sheer a prosvítá mi linie nehtů, ale není to tak hrozný a nevadilo mi to. A odstín je moc pěknej a řekla bych, že mi sluší, takže bod pro Belu i Andulku (a samozřejmě moc děkuju).





čtvrtek 18. srpna 2011

Catrice řasenka Evolution to Revolution

S recenzí řasenky z aktuální Catrice kolekce jsem si dala trošku načas, protože jsem ji potřebovala vyzkoušet víckrát - dva kartáčky se rovnají spoustě možnostem použití :-) Navíc na první vyzkoušení mě vůbec nenadchla, ale zjistila jsem, že když si s ní trošku pohraju, zase až tak špatná není.

katráček Look 1 - na pohled sympatický

kartáček Look 2 - příliš obalený barvou

Nenalíčené oko. Doufám, že tam ta linka nepůsobí moc rušivě, já se bez ní neobejdu a s nalíčenýma spodníma řasama by se mi dělala těžko.

Nalíčeno kartáčkem Look 1. Řasy jsou trošku zvýrazněné a malinko prodloužené, ale pořád vypadají hodně přirozeně, objem nemají žádný. Někomu to možná vyhovuje, ale mně ne, chci víc.

Nalíčeno kartáčkem Look 2. No, jenže tohle už je zase trochu moc. Řasy jsou víc prodloužené, dostaly i objem, ale jsou místy slepené.

Nalíčeno kartáčkem Look 2 a následně rozčesáno kartáčkem Look 1. Tohle je výsledek, který se mi docela líbí, rozčesáním se většinu řas podařilo oddělit a vypadají lépe. Nicméně dojem objemných řas vytváří silný nános řasenky, každá z řas je dost obalená a hodně tlustá. Některé řasenky ale dokáží objem vytvořit tak, že mám pocit jako by jich tam bylo minimálně 2x tolik než jich ve skutečnosti mám a přitom zůstanou tenké. A to se mně osobně líbí víc... Ale ani tohle není špatné, vlastně je to lepší než jsem vůbec čekala. Ale pro mě dost velkým negativem je, že se mi obtiskává nad horní řasy. Já se to vždycky snažím hodit na řasenku, protože mi to dělají jen některé a líčím se pořád stejně, ale kdo ví, kde je pravda, třeba jsem jen nešikovná a vám to dělat nebude. A ještě jedno mínus - mám pocit, že se hůř odličuje, nějak tím tamponkem musím na oku šmrdlat víc, než jsem zvyklá. Kolem a kolem řasenka rozhodně do koše nepoletí a budu ji používat, nákup však doporučuji pouze těm, které mají trpělivost si s její aplikací (i odlíčením) vyhrát.



úterý 16. srpna 2011

Nfu Oh GS 14

Značka Nfu Oh je asi většině lakových maniaků známá díky svým krásným holografům a efektovým šupinkovým nadlakům. Ostatní laky jsou trochu opomíjené (aspoň já mám ten pocit), takže možná ne všichni ví, že mají i laky glitrové, krémové i želíčka. Jeden z těch glitrových si dnes ukážeme.
Číslo 14 je černý krémový lak s holografickými třpytkami. Vlastně ani nevím, proč jsem si ho vybrala, když černé laky moc nemusím, pamatuju si jen, že mě okouzlil na nějaké fotce a dlouho jsem ho měla na wishlistu. Ale černá černou zůstane a prostě to není ono, je sice pěkný, ale na zadek jsem si z něj opravdu nesedla. Navíc mám pocit, že to není zas až tak originální barva, jak jsem si původně myslela, stejného efektu by se dalo snadno dosáhnout klasickým černým lakem a holografickým nadlakem INM. Lakoval se dobře, kryje ve dvou vrstvách a kdyby se některé z vás líbil a chtěla by ho adoptovat, napište mi do komentářů nebo mail :-)