čtvrtek 2. června 2011

Vlnění bez tepelné úpravy

Milá Dejničko,
za tvůj včerejší odkaz jsem si pro tebe připravila speciální post zcela mimo můj časový harmonogram zveřejňování příspěvků! ;-)
Abyste tomu rozuměli - Dejnička si dala včera odkaz na FB na diskuzi na omlazení. Diskuze měla název "Co děláte s děravýma ponožkama?". Moc jsem nechápala, co ji na tom zaujalo, ale protože jsem zvědavá, diskuzi jsem otevřela a přečetla. Kromě toho, že jsem se dozvěděla, že většina lidí dnes ponožky vyhazuje, bylo tam pár zajímavých tipů, jak jinak ponožky využít - mytí záchodu, utírání prachu, výroba zvířátka, hračka pro psa a také na natočení vlasů! A to mě teda zaujalo taky. Byly tam odkazy na dvě různá provedení, oba se mi líbily ale tento způsob jsem vyzkoušela jen tak nanečisto, neměla jsem totiž ponožku ani dostatečně širokou gumičku a když navíc vezmeme v úvahu mou nešikovnost, prostě mi to tam takhle namotat nešlo. Druhý způsob mi přišel jednodušší, takže jsem naostro vyzkoušela ten. Ani v tomto případě jsem ale neměla ponožky, mám tu samé kotníkové a ty jsou na to moc krátké, ale poradila jsem si a použila místo ponožek klasické látkové čelenky.

Pokud jste se podívaly na video, postup vám jistě vysvětlovat nemusím. Moje provedení bylo odlišné v tom, že jsem měla čerstvě umyté vlasy, tak jsem počkala až téměř uschnou a délky pak navlhčila prsty. Vyfotila jsem vám i moje motánky :-D Tak snadno jako slečně ve videu mi to teda nešlo, nejjednodušší mi přišel kupodivu ten na vrchu hlavy, ten jsem udělala na druhý pokus, s těmi po stranách jsem dost bojovala, ty čelenky byly přece jen kratší než ponožky a nešlo mi to pořádně zavázat a když už se povedlo, buď jsem si tam skřípla vlasy tak, že mě to při každém pohybu tahalo, nebo se mi to do půlky rozmotalo. Spaní s tím bylo určitě o něco pohodlnější než s natáčkami, dala se najít poloha, při které jsem o těch "ozdobách" vůbec nevěděla, ale při každém otočení se mi samozřejmě připomněly, a že já sebou melu v noci docela dost... Takže mám za sebou 5 hodin nekvalitního spánku, holt své zvědavosti musím přinášet oběti :-)



A tady už je výsledek. Fotky jsou hrozné, se samofocením hlavy nemám moc zkušeností, takže tohle je asi to nejlepší, čeho jsem byla schopná. Výsledek se mi moc líbí, jsem překvapená jak pěkné a celkem přirozené vlny se dají udělat tak jednoduchým způsobem. Nejspíš to byl ojedinělý pokus, já vždycky říkám, že jsem objemná dost sama o sobě, tak proč tomu ještě přidávat objemnými vlasy, takže spíš žehlím a uhlazuju, každopádně jsem ráda, že jsem tenhle způsob objevila, třeba se mi někdy v budoucnu bude hodit. Pokud tuhle metodu znáte, omlouvám se za nudný příspěvek, pro mě to byla zcela nová zkušenost a chtěla jsem se s vámi podělit o vlastní dojem :-)



26 komentářů:

  1. Ježíš to je krásný!!! Tak to vidím, že to fakt budu muset natrénovat a moc děkuju za mně osobně věnovaný příspěvek!:-*

    OdpovědětVymazat
  2. Není vůbec zač, já děkuju tobě, protože sama bych si diskuzi o ponožkách opravdu nečetla :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Tyjo, to tak to je fakt dobrý nápad, takže odteď chci dlouhé vlasy :D A Tobě ty vlny moc sluší!

    OdpovědětVymazat
  4. Super nápad..vyzkouším..I ponožky se dají využít jinak..:D

    OdpovědětVymazat
  5. Kruci, že by se mi konečně povedly vlny bez tepelné úpravy?! Díky kočky ;) Máme lichožroutskou pračku, takže ponožky bez kámošky do páru máme :D

    OdpovědětVymazat
  6. teda to je perfektní, krásný vlny ti to udělalo,fakt že jo! navíc máš nádherný vlasy, to slintám! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Mirko, já chci odjakživa a odteď ještě víc Pétiný vlasy!

    Péťo a použila jsi teda jenom vodu, žádný dodatečný matladla jako ta holčina?

    OdpovědětVymazat
  8. Jéé, Baru ty jsi mi připomněla, že jsem chtěla dát do nadpisu, že to je bez tepelné úpravy, ale rozmýšlela jsem jaká slova zvolit - vtipné by bylo s pomocí ponožek, ale vzhledem k tomu, že já ponožky nepoužila, nemohla jsem na to přijít a pak příspěvek odklikla bez toho... musím to zeditovat :-)

    Dejni, ráno jsem do toho naplácala trošku séra na roztřepený konečky od Avonu :-D Já už mám většinu věcí odstěhovanou domů a tak musím improvizovat ve všech směrech :-) Každopádně moc to ty trčící vlasy nezkrotilo.

    A jinak děkuji za chválu, s vlasy jsem celkem spokojená a zuby nehty si bráním dlouhé, ačkoli mi bylo doporučeno, že by mi slušelo mikádo :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Dejni: tak já vím, že Pétiny nikdy mít nebudu a vzhledem k tomu, že mi rostou asi tak 1 cm za půl roku, tak se nedočkám dlouhých asi nikdy.

    Péti: Mikádo nebrat!

    OdpovědětVymazat
  10. Mikádo by ti slušelo a mě by slušely tvoje vlasy:-D
    Takže ty půjdeš do mikáda a já mám příčesek, je to jasný:-D

    OdpovědětVymazat
  11. Wow, to je skvělé! Díky za skvělý nápad...máš nádherné vlasy (a černé, za to je 20033030 nepodstatných bodů navíc ;) )

    OdpovědětVymazat
  12. Mína: viď že mikádo nee! To je pech, že ti rostou tak pomalu :-(

    Dejni, to budeš ovšem kočka! Dáš si ty moje pod své blond nebo na ně? :D

    Markétko, díky, k černým vlasům si ale bohužel už pár let musím dopomáhat barvou, svoje mám myší hnědé...

    OdpovědětVymazat
  13. Já se na ty tvoje krásné husté lesklé vlasy nemůžu dívat! Už tenkrát s tím Keratinem mě naštvaly... :DD

    OdpovědětVymazat
  14. Takové vlasy mám když ráno vstanu, achjo :D

    OdpovědětVymazat
  15. Promiň, Soni :-D

    L., tak vidíš, to ti můžeme jen závidět, že to máš bez práce :-) Já takové vlasy nosit neumím, ale když je majitelka dokáže zkrotit, vypadá to moc pěkně :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Péťo, super post, moc jsem se pobavila u videa i tvého článku :) A jdu hledat fusekle na noc :D

    OdpovědětVymazat
  17. Petulko, tak to je mazec, ponožková kulma..jak jednoduché, ale výsledek nemá chybu..jsi jako princezna a fakt máš nádherné vlásky..jak dlouho ti to vydrželo ???

    OdpovědětVymazat
  18. Já mám svoje taky světle hnědé.. :)

    OdpovědětVymazat
  19. No to dnes vyskúšam, vlny vyzerajú krásne :)

    OdpovědětVymazat
  20. Terezko, jsem ráda, že tě tu zase jednou něco zaujalo natolik, že jsi nechala komentář ;-)

    Bubí, ty jsi číslo, už vím za kým příště půjdu pro radu ohledně názvu postu, ponožková kulma je super :-D Ta výdrž byla krátká, přece jen nepoužila jsem vůbec nic, co by ji mělo podpořit, ani jsem to nenalakovala, moc jsem se v tom necítila a nevěděla jsem, jestli budu mít odvahu s tím vyjít ven, tak jsem docela ráda, že to asi po čtyřech hodinách spadlo a bylo to zvlněný jen lehce :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Péťo, já jsem spíš čtenář než pisatel komentářů, ale tohle mě fakt pobavilo a zaujalo :) S fuskama ve vlasech se spalo dost blbě, ale výsledek byl fajn, možná to ještě někdy zkusím ;) Ještě jednou díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  22. Tak tohle je ale skvělý!:-)


    http://luczynky-world.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  23. To je super! A náhodou ti ty vlnitý vlasy moc sluší! Já naštěstí vlnění neřeším, ale tohle je bomba.

    OdpovědětVymazat
  24. Teda já zase koukám, tohle je geniální. Já teda ponožky vyhazuju, ale pro příště si nějakou nechám a vyzkouším. A Peti, tvoje vlasy jsou fakt překrásný! Já se snad vrátím k tmavé barvě nebo co :-)

    OdpovědětVymazat
  25. Teda Peti, nadhera! Ja celej zivot snim o krasnych bohatych vlnach, takze tuhle metodu urcite vyzkousim a uvidim, jak budu vypadat :)

    OdpovědětVymazat
  26. z včerejška na dnešek jsem to zkoušela, ale protože jsem si to nějak divně zamotala, tak to bylo takový nemastný, neslaný, nemělo to nic moc tvar ani objem, tak snad příště :) ale potvrzuju, že to fakt funguje :)

    OdpovědětVymazat