pátek 15. dubna 2011

Nfu Oh Aqua Base

Dnes bych vás ráda přesvědčila o tom, že pokud hodně používáte holografické laky, rozhodně potřebujete Nfu Oh Aqua Base! Krok za krokem vám ukážu, že ať děláte co děláte, Aqua Base z holografických laků vytáhne mnohem víc efektu než cokoli jiného.


Začneme pohledem na moje nahé nehty. Míru zažloutnutí (které teda odpolední slunce ani trochu nepomáhá) necháme být, spíš jsem chtěla abyste viděli, že nemám hladké nehty, ale mám na nich jakési rýhy a vroubky. Když je vyleštím, je to samozřejmě lepší, ale schválně jsem je nechala takhle, abyste viděli, že i s nerovným povrchem si Aqua Base poradí.


A začínáme. Srovnávat tedy budeme Nfu Oh Aqua Base (ukazováček), OPI Natural Nail Base Coat (prostředníček), žádný podlak (prsteníček) a dodatečně mě napadlo, že jako podlak vyzkouším nadlak Seche Vite (malíček). Když jsem totiž viděla, že po zaschnutí Aqua Base nehet zůstal hladký jak zrcadlo, říkám si - tohle přece Seche dokáže taky! Vždycky povrch laku krásně vyhladí. No, povrch laku možná, ale samotný nehet ne. Po zaschnutí byly stále znatelné vroubky jak u Seche tak u OPI podlaku a překvapivě nezmizely ani z nehtu bez laku.


Detail Nfu Oh Aqua Base - hladký, nikde žádná rýha.


A začínáme lakovat. Pro experimenty jsem zvolila lak Nfu Oh 63. Na fotce níže je jedna vrstva laku. Jak vidíte, na Aqua Base je už velmi dobře vidět holografický efekt, zatímco všechny ostatní nehty jsou nevýrazné, v laku jsou díry a povrch není jednolitý.


Dvě vrstvy laku. Díry sice zmizely, ale pořád jsou nehty ve srovnání s ukazováčkem takové mdlé a ten efekt není tak výrazný - ruší ho rýhy.


Tři vrstvy. Barva už je výraznější, efekt se sice snaží, ale zdaleka nedosahuje takových odlesků jako ukazováček s Aqua Base.
Závěr: pokud máte nehty hladké jako zrcadlo, je možné, že ho nepotřebujete. Ale kromě toho, že Aqua Base nehet vyhladí a zvýrazní holografický efekt, lak se na něj mnohem lépe nanáší a prodlužuje jeho výdrž (O něco hůř se pak také odlakovává - není to nic dramatického, ale taky to není 2x přejet nehet a lak je pryč, jak u holografů normálně bývá zvykem. Aqua Base ten lak k nehtu jakoby přilepí a když ho odlakováváte, tvoří na tamponku takové malé "žmolečky"). Já osobně jsem z něj nadšená a jsem ráda, že ho mám. Jak spolupracuje s jinými značkami než Nfu Oh budu ještě testovat.


15 komentářů:

  1. Téééda já mám nfu oh holog. 61 a je fakt že ten efekt moc vidět není,asi tu bázi zkusím a chci se zeptat jestli to s tou bází dýl vydrží,protože jinak ho mám druhý den dole.

    http://nikolbeauty.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Nikol, podle mě ano. Nosila jsem ho 5 dní a i když nějaké šrámy utrpěl, bylo to lepší než s normálním podlakem.
    P.S.: Ten odstín 61 ti závidím :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jo, koukám na to jako z jara :-) Rýhaté nehty mám taky (teď jsem se podívala pořádně a ty rýha, co mám uprostřed levého palce vypadá spíš jako bych si přeřízla pust vejpůl a on se snažil srůst). Myslíš, že bude ten rozdíl takhle viditelný u krémových laků?

    OdpovědětVymazat
  4. Super recenze! Ještě, že jsem si jí už koupila (ale nevyzkoušela) :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak po téhle recenzi si ho konečně koupím. Díky za super článek :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jo, taky jsem začala pátrat kde koupit nfu oh a nepotěšilo mě, že český eshop prodává laky jen na živnosťák. Ale skvěle zpracovaná recenze, klobouk dolů, jsi jednička.
    A rýhy mám taky, to je přirozený stav nehtu

    OdpovědětVymazat
  7. hmm... hmm.... pěkněs to dala, sakra! teď mám pocit že ke svýmu jedinýmu osamělýmu holografu tuhle věc potřebuju. protože když už... tak chci aby to vypadalo jako tvůj ukazováček, no ne?

    OdpovědětVymazat
  8. Parádní příspěvek! Vidím, že si ho budu muset koupit...

    OdpovědětVymazat
  9. Blani, tohle je speciální podlak pod holografické laky. Ani mě nenapadlo, že by se to dalo použít jako ridge filler i pod normální laky... ale že jsi to ty, zkusím co to udělá :-)

    Míno, to neva, hlavně že je doma! :-)

    AYD: těší mě, že je pro někoho můj článek přínosem :-)

    Day: děkuji za pochvalu :-) Ten český eshop prodává i normálním smrtelníkům bez živnosťáku, nedávno jsme tam s Mirkou nakupovaly (a ona si Aqua Base koupila za nějakých směšných 130Kč, já ho mám z fabulous mnohem dražší, grrr)

    Annie: jestli s vyzkoušením holografu počkáš než se zase sejdem, ráda ti AB půjčím, aby sis ho pořádně vychutnala!

    Kiva: děkujiii :-)

    Soni: díky a opravdu budeš muset, nejde to jinak :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Naozaj výborne spracovaná téma, skoro výskum! :-)
    Ja nemám žiaden Nufík holograf a asi si kvôli mojim dvom iným holografom Aqua Base kupovať nebudem. Ale určite pod ne skúsim šupnúť nejaký lepší ridge filler, že čo sa stane :-)
    V každom prípade - veľmi poučný článok!

    OdpovědětVymazat
  11. Peti, díky moc, mě nějak nedošlo, že je so speciálně pro holografy :-)

    OdpovědětVymazat
  12. a jaká je adresa té české stránky,kde bych to mohla koupit,prosím?

    OdpovědětVymazat
  13. Anonymní, bylo to http://www.nfuoh.cz/, ale ta stránka už nějaký čas bohužel nefunguje...

    OdpovědětVymazat