pondělí 28. února 2011

Moje oblíbená kosmetika - únor 2011

Poslední únorový den věnuju příspěvek pěti věcem, které mě v uplynulém měsíci nejvíce nadchly.

Yves Saint Laurent Elle – jak už jsem tu psala, tenhle parfém jsem si pořídila jako kompenzaci za stres před zkouškou :-) Není to žádná novinka, parfém vyšel už v roce 2007, ale já jsem ho dlouho ignorovala, protože to není vůbec můj styl. Mám ráda sladké a svěží vůně a tahle je spíš těžší a elegantnější. Vznešená jsem našla v nějakém popisku, to by na ni taky celkem sedělo :-) Celý prosinec a půl ledna jsem ji chodila do Douglasu očuchávat a tak jsem se do ní zamilovala a láska se ještě prohloubila od té doby, co ji mám doma – používám ji každý den a i když bych si na jednu stranu už přála teplo, na druhou bych chtěla zimu co nejdéle, abych mohla pořád používat tuhle vůni (na léto se určitě nehodí).

Oriflame rtěnka Love Nude – sice jsem to nazvala rtěnkou, ale je to spíš takový rtěnko-lesko-balzámek, a úplně nejpřesněji balzámek s troškou barvy a třpytek :-) Je to valentýnská limitka a po dlouhé době něco, co jsem si koupila u Oriflame (a doufám, že moje „Oriflame Lady“ bude mít radost, že tu něco od téhle značky chválím). Jako žádný zázrak nečekejte, to balení je sice na pohled hezké (teda aspoň mně se líbí), ale provedení nic moc, jakýsi levný plast, celé se to tak nějak viklá… Produkt samotný je složený ze tří částí, jak jsem se snažila zachytit na fotce, srdíčko uvnitř má být lest, ale je to prostě rtěnka a v ní třpytky, bílé okolo je pečující balzám a vnější kolečko je rtěnka. Dohromady to na mě působí jak už jsem napsala jako krásně voňavý balzám, je na rtech příjemný, ale výdrž je minimální, prostě jako u jiných balzámků, které vám chutnají, za chvilku ho olížete a můžete patlat znova :-) Ale pro tu vůni, nude barvu a jak je příjemný jsem si ho moc oblíbila.

Dermacol Moon Touch č.2 – samozřejmě jsem tento měsíc hodně používala nové stíny MAC, ale za velmi dobrý úlovek posledních dní považuju i tyto pěnové (?) stíny Dermacol. Ještě před érou pigmentů, kdy jsem používala kosmetiku z drogerek/Avonu/Oriflame, jsem měla tyto stíny hodně oblíbené. Pak udělali jejich novou řadu a ta mě moc nenadchla, tyto stíny měly na můj vkus příliš velké třpytky. A stíny, o kterých je dnes řeč jsou opět z nové řady, která je mnohem lepší než ta předchozí. Původně jsem měla vybrané dva jiné odstíny, protože tyto mě v kalíšku nijak nezaujaly – je to prostě světlá tělová barva, říkala jsem si, že na mně nebudou vůbec vidět. Ale pak jsem šla do drogerky znova s mou nejlepší kamarádkou a ona si je zkusila na ruku… A byly jsme obě ztracené :-) Nezdají se, ale nádherně se třpytí, vyniká to hlavně na sluníčku nebo na umělém světle, takže budou super i na rozzáření nějakého večerního líčení. Konzistence je krémová (pěnovou si teda představuju jinak), ale s bází drží celý den.

Creative Cuticle Eraser – konečně! Konečně mám něco, co mi pomáhá tu moji kůžičku trošku zkrotit, protože v posledních měsících na ni nechtělo nic zabírat. Rozhodně doporučuju, protože na rozdíl od jiných přípravků (CC Loosen Up) opravdu funguje! Pěknou recenzi si přečtěte u AYD.

Zoya Roxy – lak, který mě v poslední době nejvíce nadchl je Zoya Roxy. Na společné fotce není, protože jsem ho měla půjčený a můj vlastní je teprve na cestě, tak aspoň jedna ochutnávková fotka na nehtech, která ale zdaleka nezachycuje jeho skutečnou krásu.




Oriflame Love Nude
Dermacol Moon Touch č.2


Zoya Roxy

13 komentářů:

  1. Tu rtěnku mám taky, je fajn...

    A že bych zkusila ten cuticle eraser? Jsem ze svých kůžiček zoufalá, hrůza...momentálně používám právě cosi od oriflamu...

    OdpovědětVymazat
  2. Zoya-ROXY je bezva! Nádhernej :) Uplně k sežrání :). A rtěnka vypadá roztomile :)

    OdpovědětVymazat
  3. Peti, se CND Cuticle Eraserem naprosto souhlasim, je super!

    A Zoya Roxy vypada uzasne! Ja mam jen Astru,ale nad Roxy fakt slintam!

    OdpovědětVymazat
  4. Zoya je krásná barva :). A ty stíny jsou krásné taky :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ten Cuticle Eraser mě zaujal, odkud ho máš, ať to nemusím dlouho hledat :)
    Na ty pěnové stíny Dermacol jsem v drogérce taky koukala a na ruce se mi líbily, ale zatím jsem odolala, ale když píšeš, že s bází drží, asi se tam zase zastavím :). A Roxy je nádherná!

    OdpovědětVymazat
  6. Já ten cuticle eraser vůbec neznám, ale jdu to pořádně okouknout. A souhlas s YSL elle, u mě to teda byla láska na první počuch :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ta rtěnka je slaďoučká a lak je prostě ksežráňozní!

    OdpovědětVymazat
  8. Dáši, určitě zkus, taky jsem dřív měla Oriflame, ale tohle je jiná liga :-)

    Markett: ta fotka je taková divná, on mi nešel moc dobře zachytit, ve skutečnosti je ta barva ještě milionkrát hezčí!

    Luci, určitě si pořiď i Roxy, neprohloupíš, je jiná než Astra :-)

    Mirko, mám ho z TD, ale viděla jsem ho i na ebay :-) Stíny si kup, dnes jsem je zase měla a jsou krásné! Jen mi teda docela dost opadaly třpytečky pod oko, toho jsem si všimla poprvé, tak zítra udělám další pokus.

    Blani, s tím cuticle eraser se seznamte, fakt šikovná věc :-) U mě to Elle byla láska asi až na druhý počuch, ale zato velká :-D

    Prznitelko češtiny, kup si oboje, je to pro tebe jak dělané :-)

    OdpovědětVymazat
  9. ten poslední lak má nádhernou barvu :)

    OdpovědětVymazat
  10. juchů, oriflame lady je potěšena :D no trashing :D

    OdpovědětVymazat
  11. Tu rtěnku už jsem konečně sehnala taky a jsem z ní nadšená! Přesně takovou nude barvu jsem si představovala a konzistenci taky! Většina rtěnek mě naštve, že i když mají krásnou barvu, tak vysušují, ale tahle je bombová a o tom srdíčku co mi vykouzlí úsměv pokaždé, když jí otevřu ani nemluvim:-D

    OdpovědětVymazat
  12. Oriflame má super trojvrstvé rtěnky i teď, ikdyž uznávám s tím srdíčkem je jedinečná, já se te´d chystám pořídit si trojvrstvou květinovou rtěnku. Jsem moc zvědavá. Chválím moc krásný blog

    OdpovědětVymazat