neděle 27. června 2010

Takhle bydlí moje laky...

Barunka mi v komentářích psala, že by chtěla vidět všechny moje laky pohromadě. To asi raději nezveřejním, ale část vám přece jen ukážu.
Když jsem byla na koleji, měla jsem tak 1/3 laků tam a 2/3 doma. Takže skladování bylo docela v pohodě a pořád jsem to měla kam dávat. Když jsem ale pomalu začala vozit věci z koleje domů, začínala jsem kosmetikou, aby tátu netrefilo až uvidí to množství (přece jen doma to mám povětšinou schované ve skříních, ale na koleji mám vše viditelně na poličkách nebo na stole). A najednou jsem měla všechny šikovný krabičky a šuplíčky plný laků a pořád mi laky přebývaly! Rozhodla jsem se tedy koupit jim nový domeček a když jsem u sestry viděla tyhle roztomilé šuplíčky, musela jsem je mít taky.
Takže původní plán byl, že budou na laky, ale přece jen jsou papírové, takže když jsem je pak doma skládala, bála jsem se, že to ty laky neunese, ale naštěstí je to úplně v pohodě, ten karton je dost silný a i když jsou všechny šuplíky plné, nijak se nedeformuje.
A co že je to teda za laky? Tohle jsou nové laky, které jsem ještě neměla ani jednou nalakované... Nemusíte teď rolovat na poslední fotku a zuřivě počítat, ušetřím vám čas - je jich 73. Ano, vím, že je to na blázinec. A ne, nezabrání mi to nakupovat laky nové. Ačkoli doma neustále slyším, jak vyhazuju peníze za blbosti (a že mi ty laky vyschnou dřív, než je stačím spotřebovat), já z nich mám větší radost, když mají podobu lahviček a ne jen nějaké číslo na účtu. A kupuju si je za své peníze, co si (někdy dost těžce) vydělávám na brigádách, nemám zazobané rodiče ani přítele, takže si hodnotu peněz velmi dobře uvědomuju. Nekouřím ani nepiju, takže peníze, které někteří z vás dají za tyhle radovánky, já utratím za laky. Navíc pokud čtete tenhle blog, asi znáte i jiné lakovací blogy a tak víte, že nejsem jediná kdo má těch laků tolik. Konec mojí obhajoby, i kdybyste mě kritizovali sebevíc, stejně je to moje věc a nic s tím nenaděláte ;-)
P.S.: Ten poslední odstavec nepíšu ani tak pro makeupboxačky jako pro "cizí" čtenáře...





12 komentářů:

  1. Obhajoba není třeba, naprosto tě chápu a teda musím uznat, že v nevyzkoušených lacích mě těžce porážíš. Já jich mám teď 0 :D Někdy bych chtěla vidět celou tvoji sbírku naživo, to musí být nádhera!

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlas s Fialkou. Já mám doma nevyzkoušené laky dva a celkově jich u mě bydlí 69 (vč miniatur, bez nadlaků/podlaků), jsou naskládány v jedné zásuvce. Takle to vypadá na pár laků. Chtěla bych na návštěvu...

    OdpovědětVymazat
  3. Holky, jste vítané, klidně přijeďte! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkná sbírečka :-) Líbí se mi ty šuflíčky, odud je máš? Já sháním nějaké na kosmetiku.. ale asi bych potřebovala mělčí, protože zatím mám kosmetické věci v košících a vadí mi, jak se v tom musím přehrabovat, když chci něco najít.. štve mě, že s IKEI přestaly prodávat ty šikovné malé šuflíčky..

    OdpovědětVymazat
  5. Já bych se kdyžtak taky připojila k exkurzi :-D Je to krásnej pohled...já jsem v tomhle směru skoro zelenáč (i když vysvětlujte někomu cizímu, proč máte doma 50 laků...)

    OdpovědětVymazat
  6. Elis, šuplíčky jsou z KIKu :-) Jn, ty Ikea jsem taky pořád plánovala a nakonec na ně nedošlo...

    Blani, já to ale myslím vážně, kdyby se vám chtělo přijet, klidně můžeme udělat nějaký sraz u mě ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Já jich mám teda míň, i nevyzkoušených, ale moje mánie se spíš prohlubuje než aby mě to omrzelo, takže poslední dobou počet laků roste skoro geometrickou řadou :)) Jsem ráda, že nejsem sama...

    OdpovědětVymazat
  8. Peti, to je moc hezký domeček. :o) A dokážu pochopit, že člověk, kterému je lakování koníčkem, má třeba i 500 laků, nebo klidně i víc a nepříjde mi to vůbec divné. ;o)

    OdpovědětVymazat
  9. Jen se nedej, Peťo! My tě chápem :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Peti, moc děkuji za tenhle post ;o) Jednak jsi mě ujistila, že jsem normální, když mám kupu laků a pak je to super inspirace! Těším se až všechny laky vyzkoušíš ;o)

    Bára

    OdpovědětVymazat
  11. Díky za vaše komentáře, holky, fakt se mi ulevilo, že jsem u vás našla pochopení a nikdo mě nekritizujete... :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Tak přesně stejné šuplíky mám doma, jen v černém... Jediný rozdíl je v tom, že já v nich mám celou svou výbavu :))) Každopádně sbírka pěkná, já bych nevěděla po čem sáhnout dřív... Ale věřím, že ty jich užiješ a souhlasím s tím, že jsou to rozumně uložené peníze ;)

    OdpovědětVymazat