čtvrtek 8. října 2015

Catrice Miss-Terious Red (Luxury Lacquers)

V drážďanském DM jsem potkala limitovanou edici laků Luxury. Jestli si to správně pamatuji, obsahovala 12 laků různých odstínů a finishů. V košíku mi přistály dva a dnes vám ukážu první z nich. V umělém světle v obchodě se mi zdálo, že lak bude lehce holografický a protože žádný podobný nemám, nemohla jsem ho tam samozřejmě nechat. Nalakovala jsem ho uprostřed parného léta, abych si jeho efekt na slunci dostatečně užila. Byla jsem ale velmi zklamaná, když se žádný holo efekt nekonal. Je to jen obyčejný shimmer (z větší části růžový, ale malinko jde i domodra), který je ještě ke všemu viditelný jen na přímém slunci, na běžném denním světle působí úplně obyčejně jako krémový lak. Co mě překvapilo ještě víc je, že po zaschnutí není lesklý, ale saténový. Nemusela bych být tak v šoku kdybych si přečetla nápis ze zadní strany lahvičky, hned vedle názvu tam je v rámečku a velkými písmeny napsáno "SATIN MATT", jenže to jsem před lakováním neudělala. Sice to nevypadalo špatně, ale já chtěla holograf a když už ne to, tak alespoň třpyt a lesk, takže jsem ho přetřela top coatem. Základová růžovofialová barva je tlumená, ne příliš nápadná a mně osobně se mnohem víc hodí k podzimu. Takže představa letního holo laku mi nějak nevyšla... Přitom kolekce holografy obsahovala, dva světlé tam byly určitě, tuším že stříbrný a modrý.

Lakoval se dobře, ale ve dvou vrstvách se mi zdál být lehce prosvítající, takže jsem přidala třetí. Výdrž takový standard, 3 dny OK, čtvrtý den ošoupané konečky, pátý den se začal odlupovat a šel dolů. Neříkám, že není pěkný, ale jsem si docela jistá, že mi stačí mít na nehtech tenhle typ barvy tak jednou do roka, takže si ho ve své sbírce nejspíš nenechám, protože nakonec jsem v ní několik jeho variant našla.

Stříbrný uzávěr dělal při focení neplechu a bránil zaostření foťáku, které je už tak kvůli jeho stáří bídné, takže jsem si vypomohla použitým nadlakem.








bez nadlaku




4 komentáře:

  1. Kdy bude zase nakupni clanek, co jsi si noveho poridila? Mam je nejradeji:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bych taky ráda věděla :-D Fotky mám už asi tři týdny, ale nemůžu se donutit k tomu něco sepsat. Ale pokusím se, bude to zajímavé, protože za srpen a září se mi toho nahromadilo opravdu hodně :-)

      Vymazat
  2. Krásna farbička! Takéto "malinkovské" môžem.

    OdpovědětVymazat