úterý 6. ledna 2015

Bilance za prosinec

1. spotřebováno
Nivea čisticí pěna mi bohužel vůbec nesedla. Ačkoli na ní píší, jak je zklidňující a vhodná pro citlivou pleť, já s tím absolutně nemůžu souhlasit, dráždila mě. Já si nanáším pěnu nebo gel ještě než vlezu do sprchy a kolikrát teprve až se umyju (někdy třeba i opeelinguju, oholím...), tak smývám gel z obličeje a to s touhle pěnou nešlo, protože mě chvilku po nanesení začala pálit a po několika minutách už bych byla rudá jako rak. Takže jsem ji musela nanést a okamžitě opláchnout. Zbytky makeupu sundala, ale to umí sto dalších věcí a bez podráždění pleti, takže za mě ne, opravdu jsem se musela nutit ji používat a poslední cca centimetr jsem nemilosrdně vylila.

Nivea All-in-1 - stejná značka, ale na produkt mám trochu odlišný názor. Taky je to trochu driják a mám po použití mírně zarudlou pleť, ale není to tak hrozné jako u pěny a navíc tenhle gel, peeling a maska v jednom pleť skutečně důkladně a do hloubky čistí! Opravdu vytáhne nečistoty z pórů, za mě jeden z nej čističů z drogerie a proto ho mám moc ráda a určitě si ho koupím zase.

Blanchette B micelárka je mojí stálicí, ačkoli se Biodermě nevyrovná, díky své nízké ceně se řadí hned na druhé místo v mém osobním micelárkovém řebříčku.


Cien sprchový gel nenadchl ani neurazil. Voněl sice příjemně, ale nikterak výrazně, pěnil, umyl, ale rychle ubýval, protože mi vydržel jen měsíc a týden. Ještě mám jeden s jinou parfemací, ten také vypotřebuju, ale znovu kupovat nebudu žádný z nich.

Avon Naturals tělové mléko byla katastrofa a nechápu, jak jsem se donutila ho dopotřebovat, protože jsem při každém použití nadávala! Mazání touhle věcí byla naprosto zbytečná práce a ztráta času! Namazat se tím bylo jako nenamazat se ničím, za 5 minut mě kůže svědila a volala po něčem mnohem výživnějším. Vonělo to hezky, ale to bylo tak všechno, jestli mi tahle věc ještě někdy přijde do cesty, věnuju ji nějakému nepříteli.

Alverde mini máslo bylo mnohem lepší, hydratovalo dostatečně a zrovna tohle mi moc vonělo, mohli by ho udělat ve velkém balení.

Essence krém na ruce z letošní limitky jsem spotřebovala nějak podezřele rychle. Na to, že ho má být 100ml, mi vydržel jen měsíc a to mi přijde málo. Mažu se průměrně 3x denně a třeba u krému od -417 jsem za stejnou dobu teprve v polovině. Koupila jsem znovu, protože mi moc voní, tak snad mi vydrží o něco déle.


Fa Sport 96h - balení je dorůžova, i je tam na obrázku běžící slečna, ale podle vůně bych to na dámský antiperspirant netipovala, voněl tak nějak unisexově a to já moc nemusím. Výdrž 96 hodin jsem nikdy netestovala, ale běžný pracovní den zvládl v pohodě. Znovu si ho ale nekoupím.

Cien lak na vlasy byl naprosto průměrný, podrobněji se o něm zmíním ještě ve společné recenzi s šamponem a kondicionérem ze stejné řady.

Garnier Olia se zatím zdá být jako fajn, při barvení vůbec nesmrděla, ale poměrně dost se vymývá.


Avon tužka na oči je super, kdysi jsem je měla nejraději, ale teď už je téměř nepoužívám, nahradily je tužky Holika Holika. Pořád ale pěkně kreslí, super drží i na waterline a je intenzivně černá. Dopotřebovala jsem zbytek a znovu nejspíš kupovat nebudu, rozhodně ne černou, tu jsem úplně vytěsnila a nahradila ji hnědá.

Řasenky Gabriella Salvete a Rimmel mě nenadchly a dopotřebovávala je za mě mamka. Znovu nechci ani jednu, mám jiné oblíbence.

Nevím kdo vymýšlí velikost vzorků, ale obsah pytlíčku s šanponem Dove mi nestačil ani na půl hlavy, takže z jeho použití nemám vůbec žádný dojem, kromě toho, že pěkně voněl. Nivea tělové mléko do sprchy je podle mě pořád blbost, názor na něj neměním. A proužky Nivea jsou mou nepostradatelnou stálicí, tak jsem zase dva obaly schovala, abych vám to připomněla.


2. nákupy
Prosincové nákupy samozřejmě zahrnují i vánoční dárky - mile mě překvapilo, že letos byly i kosmetické, dokonce i od mamky, která mi žádnou kosmetiku nekoupila roky a neustále mi opakuje, jak toho mám moc (já vím, že má pravdu). Laků se mi tento měsíc sešlo opravdu hodně! Dárky jsou v pravé části fotky, dostala jsem svůj první Picture Polish, Ježíšek přinesl lak od Avonu a sadu čtyř mini laků z Tchiba a glitrový Rimmel je PR vzorek. Zbytek jsou vše mé nákupy, když budu počítat podlak od Cuccio a i miniatury každou zvlášť, je to 25 nových laků.


4 nové rtěnky a dva lesky, dárek byla pouze první z nich a tady se bohužel Ježíšek úplně netrefil a vybral mi poměrně tmavý odstín.


3 balzámy na rty, vše dárky. Strasně se těším na ten Skin Food a jsem zvědavá jestli bude mít takovou konzistenci, aby šel nabírat tou přiloženou tyčinkou :-)


Stíny. Opravdu bych se měla zamyslet nad svou kolekcí hnědých odstínů... Vše nákupy.


Dvě nové věci na obočí - tužka L´oréal a Aqua Brow od MUFE, tvářenka Catrice, která u nás bohužel ve stálém sortimentu není a balíček Rouge Bunny Rouge obsahuje řasenku a tužku na oči.


Lancome kufr je můj splněný sen z loňska, takový dárek ode mě pro mě :-) Trochu mě zklamala tvářenka, která je uvnitř, loni totiž byla mnohem lepší, resp. byl to takový tříbarevný tvářenkorozjasňovač, letos jen "obyčejná" tvářenka. A růžová... :-(


V soutěži s DMkem jsem vyhrála Havlíkův přirodní zázrak, konečně si vyzvedla Cuccio máslo, které jsem si koupila na Interbeauty, vůni Avon přinesl Ježíšek sprej VS a peeling Fruttini jsou z Německa a ta Alverde másla jsem možná kupovala už v listopadu nebo hned na začátku prosince, protože jsem na ně úplně zapomněla a dost mě překvapilo, když jsem je v krabici s nákupy objevila :-)


O rozšíření sbírky vlasové péče se mi postaral opět Ježíšek. L´oréal je moje stálice, určitě se u mě neztratí a Matrix Biolage ráda zkusím.


Vždycky na něco zapomenu... ale tentokrát jsem to stihla napravit ještě před zveřejněním! Mimochodem je to mléko fajn, jen vůně by na těle mohla být výraznější.


13 komentářů:

  1. Je toho hodne. S tim maslem to byla patalie, vid? Z toho sveho nikterak nadsena nejsem. Jsem zvedava na tve dojmy. To Alverde maslicka jsou skvela!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc se za to máslo omlouvám, Marti, byla to moje chyba! Ještě že se k tobě to tvé dostalo dřív. Zatím jsem s ním spokojená, ale použila jsem ho jen párkrát.

      Vymazat
  2. Novinek máš teda opět hodně :)). Jakou sis koupila MAC rtěnku? já si je ted hodně obllíbila a pokaždé, když do jejich prodejny zajdu, tak odejdu s novou :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to odstín Dreamdaze, má už ten nový obal, který se mi moc nelíbí a stejně tak tvar samotné rtěnky :-( Ale barva je to krásná :-)

      Vymazat
  3. Tak to je teda nálož noviniek :)
    Aj mne sa zdá, že krém na ruky od essence sa míňa akosi rýchlejšie a povedala by som, že v tom zväčšenom obale je ešte menej krému ako predtým…

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že ano? To jsem ráda, že má někdo stejný názor :-)

      Vymazat
  4. Pěkná sbírka nákupů a dárečků :-) Moc se mi líbí kufřík Lancome

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je krásný a moc se těším, až všechno vyzkouším :-) Škoda jen té tvářenky, tu pošlu asi dál...

      Vymazat
  5. také se připojuji, pěkná nálož :))
    nad Nivea All-in-1 jsem nedávno přemýšlela, byla jsem zvědavá, jestli opravdu důkladně vyčístí, tak ho budu muset zkusit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je vážně super, aspoň s mými póry dokáže pěkně zatočit :-)

      Vymazat
  6. Niveu mám ráda, ale jejich produkty na obličej mi tedy nikdy nesedly. Pokaždé skončily v koši. Ten kufřík Lancome je úžasný! VS ti závidím a 25 laků? To je paráda! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ty sprchové gely od Cien jsem si koupila kokosový a berry, tento zelený mě zase nevoněl vůbec. Ale už se těším,až dopotřebuju ten kokosový, je to taková chemická vůně, to ten berry byl nejlepší :) Jinak pěkné nákupy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ten kokosový dala pryč, unáhlený nákup, moc mi nevoněl, berry jsem si nechala :-)

      Vymazat