neděle 18. května 2014

Bilance za duben

1. spotřebováno


Bioderma Sensibio H2O - můj absolutně nejoblíbenější odličovač očí, na tom se v průběhu času nic nemění a doma si stále udržuji zásoby, jako jsem vám ukazovala v syslím článku. I když používám jiné micelárky, Bioderma musí být v koupelně vždycky. Je to jeden z mých nemnoha svatých grálů.

O Bioderma micelárce Sébium jsem se zmiňovala v tomtéž článku jako o Sensibio. Tato verze pro mě zase tak nepostradatelná není, nepoužívala jsem ji jako odličovač, ale jako pleťovou vodu. Nepřišla mi vůbec ničím výjimečná, celkově mezi pleťovými vodami jen těžko hledám rozdíly a tato se snadno ztratí v davu. Ale na druhou stranu proč ne, vypotřebuji i to druhé balení, co doma ještě mám.

Dermacol Elixir micelárka - byly doby, kdy jsem myslela, že ji někomu věnuju a nikdy ji nedopotřebuju, ale pak jsem do své večerní péče zařadila jeden krok navíc v podobě micelárky na celý obličej a používala na něj právě micelárku Dermacol. Najednou jsem byla za půlkou, takže jsem se rozhodla, že už ji dopotřebuju. Odličovat oči s ní nešlo, ale na pleť byla fajn, stáhla i ti nejmenší zapomenuté nečistoty. Přesto bych ji znovu nechtěla, nemá nic, co by mě motivovalo k opětovnému nákupu.


Avon Senses Aloha sprchový gel - tento měsíc jsem zdolala obří balení sprcháče od Avonu. Ani nevím, proč jsem koupila velké balení, protože mi zrovna moc nevoněl a pěnit by mohl taky víc. A to jsem v zásobách viděla ještě jeden, hmmm...

Johnson´s Baby uklidňující šampon používám na mytí štětců a vyhovuje mi moc, hned jsem do koupelny nastěhovala další balení.

Garnier Color Sensation černá barva na vlasy - z aktuálně prodávaných barev je tahle moje nej. Je opravdu intenzivní, málo se vymývá a vlasy mám po ní pěkně jemné. Mohly by ale být lesklejší, k tomu si musím dopomáhat stylingovými přípravky a žehlením.


Garnier Mineral Ultra Dry - škoda, že už se tahle zelená verze nedělá, protože mi přišla opravdu velmi dobrá. Ale zase mi moc nevoněla, mám ten nos v poslední době nějaký rozmazlený...

Fa balzám po holení - tak u něj mě mrzí 10x tolik, že už se nevyrábí! Podpaží mám citlivé a jen tak něco na něj po holení nemůžu dát a tenhle deo byl perfekní - nikdy mě nepálil, ani když jsem se náhodou pořezala. Jemně a nevtíravě voněl a ani mi nevadilo, že je kuličkový, i když to jinak nemám ráda. Vážně je ho škoda, protože jsem si u jiné značky nevšimla žádného deodorantu, který by byl určený speciálně na čerstvě oholenou pokožku. Poradí mi někdo nějakou náhradu, prosím?

Obvykle načaté věci nevracím do skříně se zásobami, ale s Natura Siberica krémem na ruce jsem to udělala. Když jsem ho pak našla, vzala jsem si ho do práce, abych ho co nejrychleji dodělala. Bohužel musím říct, že na domácí mazaní se sice jevil jako fajn, ale v práci mi nestačil a ruce jsem si musela mazat opravdu často. Vůně už mi taky zevšedněla, takže znovu si ho určitě nekoupím.

Balea pemzu jsem sem zařadila protože mám potřebu vám sdělit, že je úplně na nic. Mám ji snad rok a půl a použila jsem ji jen párkrát, protože je s ní hodně práce a výsledky minimální. Já na své paty potřebuji těžší kalibr a nedám dopustit na kovovou škrabku od Essence, tuhle věc už nikdy nechci.


Ve stejnou dobu mi došly oba moje nejoblíbenější BB krémy! Skin79 ICB už jsem si koupila znovu, ale nepřijde mi tak dobrý, jako první balení (méně kryje a je na pletí víc vidět), takže si nejspíš koupím i Holika Holika Petit BB Cream a to už potřetí a budu doufat, že bude super jako obě předchozí balení.

NYC kompaktní pudr už je určitě druhý spotřebovaný, možná i třetí? Každopádně mám minimálně další dva doma, takže za mě spokojenost. Jen se mi moc nelíbí, že měnili balení a možná i obsah, co jsem tak zkoumala odstín 702, který jsem si vždy kupovala, tak se mi zdál být tmavší...


Catrice gelové linky jsem používala přes rok a byly super, nakonec ale bohužel vyschly. Schválně jsem je vyfotila otevřené, ale asi to není moc vidět, každopádně půlka v nich ještě je. Je to škoda, ale aspoň jsem se donutila používat chvíli fixy a teď mi poslal Rimmel své nové gelové linky, takže nemusím řešit náhradu.

Na Instagramu jsem vám ukazovala svůj květináč plný tužek na oči - vytřídila jsem jen tři. Hnědá Manhattan byla dřív moje nej, tato byla prázdná, pravděpodobně jsem si ji nechávala, abych věděla jakou si znova koupit. Světlá tyrkysová a olivová Dermacol vyschly a už vůbec nekreslí. Chybět mi nebudou.


Ze vzorků tu mám pouze tři. V kalíšku byl noční krém od Kivvi, který byl docela zvláštní. Od nočního krému bych čekala, že bude hutný a je tak se nevstřebá, tento se ale do pleti vpil velmi rychle a zanechal ji lehce zmatněnou, skoro jakoby připravenou na nanášení makeupu. Zajímavá zkušenost, rozhodně bych si při příštím setkání se značkou Kivvi chtěla koupit něco v plném balení.

Na Helena Rubinstein Prodigy noční krém jsem si za ty čtyři použití ani nestačila udělat názor. Jen jsem čekala teda lepší vůni než cosi ala laciný opalovák.

Zato CC Cream od Estée Lauder voněl božsky, ale ten odstín, to bylo něco! Kdejaká mrkev by mu takovou pěknou oranžádu mohla závidět! Pro mě velké zklamání, takový hnusný odstín bych ještě zkousla u Essence, ale od high end značky bych čekala trochu snahy trefit se do normální lidské barvy.


2. nákupy
Vypadá to, že je toho zase hrozně moc, ale vlastně to až na úlet s laky tak strašné není. Využila jsem ještě jednou 50% slevu v Tetě a koupila si další lak na vlasy od Toni and Guy (pořád si myslím, že musí existovat něco lepšího, nicméně je nejlepší z toho, co mi zatím prošlo rukama), pak je tam miniobjednávka z hairbeauty.cz, která na mě čekala u Míny, Naked 3, která ke mně šla tak dlouho, až jsem si myslela, že se ztratila, nějaké ty nákupy z Interbeauty a bílé štětce nejsou PetraLovelyHair, ale obyč z ebay (neodpustím si rýpnutí, ale Petra tvrdila, jak se cenu těchto štětců bude snažit držet nízko... já mám o nízké ceně tedy jiné představy než 249Kč za jeden štětec, když mých osm stálo 220Kč). Hodně věcí mě v poslední době zaujalo od Garnier, taky jsem si pořídila tři nové řasenky, i když nepotřebuju ani jednu, ale bílému obalu od GS jsem nedokázala odolat, jednu Dermacolku mi doporučila Dejnička a druhá je novinka a já prostě zatoužila ji zkusit... U Essence jsem si vybrala tři nové laky, protože jsem jim přišla v poslední době na chuť, v Tetě jsem zase vykoupila všechny Rimmely, no za dvacku nechte je tam?! Vyzkouším, podaruju dál, uvidíme. A pak už jen věci které jsem dostala a tímto děkuji zastoupení značek Ziaja a Guy De On, opravdu se pokusím o nějakou recenzi dřív než za půl roku, slibuji!









32 komentářů:

  1. mám ty samý štětce z eBaye a naprostá spokojenost. jsou jemný, krom jednoho skoro nevypadávají chlupy a pracuje se s nimi skvěle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na mě udělaly taky dobrý první dojem, tak uvidíme, jak se osvědčí časem :-)

      Vymazat
  2. Tak když si ty neodpustíš rýpnutí do Petry, tak já si neodpustím odpověď. Už mě totiž tyhle války opravdu nebaví, z blogů se stal slepičinec, jinak to říct nejde.
    Držela jsi štětce v ruce? Pracovala jsi s nima? Ne? Tak co ti dává právo kritizovat jejich cenu? Udělej si vlastní sadu čehokoli a pak uvidíme, jak budeš vstřícná s cenou. Tohle mě vážně fascinuje, udělejme si z Petry obětního beránka, vždyť ona je tak snadný terč - co ta si dovoluje! Mít vlastní eshop, sadu štětců, no to je drzost!
    A když chceš kritizovat, tak si nejdřív zameť před vlastním prahem. Na omlazení prodáváš půl roku starou věc od Nobilis Tilia, kterou jsi dostala od někoho, kdo jí měl v ladyboxu. Za stejnou cenu (s poštovným), s jakou se dá sehnat věc nová, navíc s tím, že bio věci mají trvanlivost rok, takže půl roku před expirací. Hlavně že TY vydělávat nechceš.;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ještě dodám, že když máš s cenou takový problém, tak to řekni Petře do očí, ne tyhle úšklebky na blogu. Fakt je mi z českýho blogovýho rybníčku zle.

      Vymazat
    2. Milá Marcelo, jestli někdo z blogů dělá slepičinec, tak jste to jedině vy, čtenáři. Chytáte za slovíčka, rýpete, čeříte vody. Já jsem pouze konstatovala, že si nízkou cenu štětců představuji jinak a ty z toho děláš aféru, protože jsem si dovolila zmínit její jméno? Já mám Petru ráda, často se dívám na její videa, ale jejímu štětcovému byznysu prostě nefandím, z pohledu zákazníka si raději koupím totéž mnohem levněji jinde.
      A pokud se ti nelíbí můj prodej na Omlazení, jednoduše si ho nevšímej. To, že jsem si nezjistila původní cenu a nastavila ji u jedné věci výš než by se slušelo, je vážně důvod k tomu, obviňovat mě ze snahy vydělat na prodeji použité kosmetiky :-)

      Vymazat
    3. A ja si klidne ryonu, jrji nove basic stetce mam, delala jsem na ne i video. Urcite si vzpomenete...dokonce mam i sadu techto stetcu z ebay a jako klido porovnam a reknu, ze nektere z nich jsou lepsi nebo stejne kvality jak od petry.

      Akorat je celkem vtipny, ze kritizujes viennettku za jeji prodej. Kdyz petra dela to samy, mela tam saty, co dostala k zrecenzovani a pak je prodavala za 1000 a 1500 :-)

      Takze kdyz uz se chces navazet do jedne, at si tedy pred svym prahem zamete i druha dotycna :-)

      Vymazat
    4. To je zajímavé, že dokud Petra nevytáhla bílé štětce, tak o bílých štětcích nikdo nepsal a teď se s nimi roztrhl pytel. Vždyť je to její věc, za kolik to prodává. Stačí se podívat třeba na Pixiwoo, nebo Shaaanxo sem: http://www.xobeautyshop.com/products/4pc-synthetic-face-brush-set která má stejnou sadu bez pouzdra za 80 dolarů a 10 poštovné. Tak na tom ta Petra zas tolik asi nevydělává. A vy už jste ty štětce viděly, že je porovnáváte, vždyť je dala do prodeje v pátek večer.
      Ellen: máš někde odkaz?

      Vymazat
    5. Ano, Ellen, "milovnice" Petry se vzdycky ozve.:-) Tu tvou zcestnou recenzi si moc dobre pamatuju - nashromazdit kazove stetce a pak shodit celou radu jejich stetcu, to se ti tehdy povedlo, gratuluju a placam po zadech.;-)
      Ja nemam ani tak problem s cenou kremu vienettky, jako spis s trvanlivosti - u bio produktu je kratka a kupovat si za temer plnou cenu neco pouziteho a jeste se bat, ze se mi to zkazi... Oproti tomu s satama problem nevidim, pokud jsou kvalitni, muzou vydrzet nekolik let, predpokladam, ze by Petra nenastrelila saty za 200 na 1500. Nebo ti je, Ellen, mela poslat postou a zadarmo?;-) jojo, holt kdo chce psa bit, hul si vzdycky najde.

      Vymazat
    6. Terko, skrz ty petry bile stetce se vedli diskuze i v dobe, kdy sly do prodeje v cr nanshy stetce, ktere jsou z UK a vypadaji naprosto stejne. Az ns to, ze jsou jiz delsi dobu k sehnani, za podobny oeniz.s tim, ze vlakno by melo byt antebakterialni.

      Ty ebay stetce takto v sadach se prodavaji jix minimalne rok a to v bile. Cerne, cerno-zlate a bilo-zlate.

      Petry bile stetce nemam, nebot jsem z vlastni zkusenosti ztratila zajem ty stetce vlastnit.
      U cernych za dob prodeje, ta basic sada, doslo k postupnemi ubirani stetin a kvality v provedeni. Ruzne velikosti rukojeti. Clanek je u mne na blogu, ale jelikoz sama po x mesicich musim priznat, ze znel spis jako narek zhrzene fanynky, tak sem odkaz davat nebudu. Jinak ho ale najdes nekdy koncem letosniho roku.
      Dost mne tehdy zamrzelo, jak tezce rejzuje na fanynkach, ktere ji veri kazde slovo. Ja sem toho prikladem, naivni duvera, kdy prozreni nebylo zrovna prijemny.

      Navic aai vim, kde si nechava vyrabet stetce a i s clem, postup, doplatkem dph to za ziveho boha nemuze tolik stat.

      Vymazat
    7. Proboha, nech tech konspiracnich teorii, jak vis kde to vyrabi atd. To jsou fakt jen reci, jak sama rikas, zhrzene fanynky. Jeji basic flat top mam taky, pres pul roku. Za tu dobu z nej nevypadl jediny chlup a je uplne stejny, jako kdyz mi prisel. Tys v clanku ucelove nasbirala kazove stetce a pak z toho udelala velke halo. I ted se snazis Petru poskodit, kde se da, zminkama o tom, jak ma drahy eshop atd. Uz mi to prijde vazne mimo.

      Vymazat
    8. Jasně ona je nasbírala záměrně,ty štětce jsem jí k recenzi poslala já a byly to štětce vyrobený s odstupem měsíců a tedy jiné šarže,kde bylo jasně vidět jak kvalita klesala,nepadaly chlupy o to tam nešlo,šlo o hustotu chlupů! Tak se prober a přečti si článek tak aby si věděla o co vlastně šlo a že si tu kvalitu první šarže paní P ani nebyla schopná uhlídat,takže už dost toho napadání Lenky. To že fanatické fanynky se chovají jako ovce...jsi toho důkazem

      Vymazat
    9. Nejsem zadna fanaticka fanynka, tak se zklidni, zlaticko;-) Ja jsem ten clanek cetla a moc dobre si pamatuju i ty reakce pod nim, Petra vam stetce menila a vy jste ji ty spatne nevratily a schovaly si je - ovsem to uz ted videt neni, protoze Ellen pod clankem skryla komentare - jak prihodne, ze? A at jste mely s temi stetci problem jakykoli, plosne odsoudit ty nove, protoze je dela prece PETRA, tak to spis svedci o vasi povaze nez o jejich stetcich (obzvlast, kdyz je zadna z vas nemela v ruce). Nastesti verim tomu, ze vy dve zastiplne osubky ji moc uskodit nemuzete.

      Vymazat
    10. Já nový nesoudím,nemám je a ani bych za tu cenu co jsem četla nekoupila,na ebay ty samy stojí do 300kč. Jiank Petra ty štětce nechtěla,ona mi dokonce ten co jsem reklamovala poslala zpět jako kompenzaci za poštovný,takže v klidu jo? Nic nevíš,nevíš jak to bylo a já nebudu uvěřejnovat emaily mezi mnou a Petrou,aby me pak nekdo nenapadal za porušování soukromí,takže ty se uklidni a neříkej mi zlatíčko,na tyhle sluníčkový výrazy nejsem zvědavá.

      Vymazat
    11. A znovu - ty samy na ebay? Drzelas je v ruce, ze vis, ze to jsou ty samy? Nedrzela. V tom pripade pouze na Petru hazes spinu s cilem ji uskodit. Par mesicu po tom, cos ji sama vrkala pod clankama. That´s all.

      Vymazat
    12. No tak ,když víme kde se vyrábí a to je Čína,to i sama P řekla ,tak snad si dá člověk 5 a 5 dohromady. Navíc já vrkala? Já byla ta co řekla,že Petra nesnese kritiku a byla pak terčem všech fanatických fanynek jako jsi ty.Umím napsat jak pochvalu tak i kritiku,což by sis asi mohla všimnout,když mě tak znáš a neunikla jsem tvému oku ,,Šerloka'' :D No já se vážně bavím. No že si Viennettka vůbec dovolila napsat,že jsou pro ni štětce drahé,tytyty autorko,že se nestydíš :D

      Vymazat
    13. Nechci ti brat iluze, ale v Cine se dnes vyrabi skoro vsechno, takze tvuj argument je lehce mimo. A neboj, nijak cilene te nesleduju, jen mam cuch na pokrytce, coz ty i Ellen splnujete, tak jsem si vsimla.;-)
      Nelibi se mi na blozich tahle anti-Lovely Hair kampan, co tu probiha, ale asi si to potrebujete vyventilovat, tak s chuti do toho. Ja bych rada cetla jen o kosmetice a ne o tom, jaka Petra nechutna mrcha, ze jeji stetce jsou z Ciny a stoji pulku platu. Ovsem bulvar vladne i blogum, zda se.:-) Tak si ho uzivejte. Peace.

      Vymazat
    14. Já určitě nejsem žádná fanatická fanynka Petry, mě jen překvapuje, jak vy dvě Ellen a Lucie všechno víte :). Já nepobírám, co je vám do toho a kde berete tu drzost říkat s jistotou kolik jí stojí výroba a poplatky Pochybuji, že to Petra někde říká, to by byla blázen.
      Ellen, já měla na mysli ten odkaz, kde prodává šaty, znám jen její votoč a pokud vím, tak psala, že z toho prodeje přispívá na dobročinné účely. Ten tvůj článek o štětcích asi četl každý. O tom já si myslím své, zvláště když jsi jí vyzývala k tomu,aby se vyjádřila a pak všechny ty komentáře kde ti Petra odpověděla smažeš.
      Lucie, nechci ti brát iluze, taková Sigma je také z Číny, dnes se tam vyrábí všechno.

      Vymazat
  3. Tak ty štětce jsem musela taky hodit do košíku. Už jsem je viděla i na jiných blozích, ale když mají požehnání od tebe, zkusím je taky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, ještě je nemám pořádně ozkoušené, ale zdají se mi být fajn. Ale na mě moc nedávej, já mám obecně levné štětce z ebay v oblibě ;-)

      Vymazat
    2. Za ty prachy... :) Jak říkáš, je to cena jednoho štětce prodávaného u nás (jakákoliv značka...) a po zklamání s RT se mi nechce kupovat si něco dražšího na blind.

      Vymazat
  4. Ty štětce se mi vážně zalíbily. Byla bys tak hodná a hodila mi na ně odkaz? Díky moc.

    Radu - UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radu, dražila jsem v aukci u tohohle prodejce http://www.ebay.com/itm/Pro-Makeup-Brush-Set-blending-Shadow-Powder-foundation-Brushes-Tool-Kit-/171292925679?pt=UK_Health_Beauty_Make_up_Cosmetics_Make_up_Brushes_PP&var=&hash=item27e1da9eef.

      A teď když jsem tam koukala, tak jsem si všimla, že má štětce i fialové! Uaaa, škoda, že už jich mám strašně moc a nové se mi nikam nevejdou! :-)

      Vymazat
    2. děkuji za odkaz :)) asi neodolám :D

      Vymazat
    3. Moc díky za odkaz, jdu se hned mrknout ;-)

      Vymazat
  5. Jdeš s tou bilancí nějak pozdě! ;) Zaujala mě Naked3, vlastně jediná Naked paletka, kterou pořád asi chci. Nejsem o tom sice skálopevně přesvědčená, ale...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, Baru! Už bych se strašně chtěla vrátit ke psaní recenzí, ale čas mi to vůbec nedovoluje :-( Bilanci jsem sepsala jen protože jsem nemocná a strávila jsem včera celý den v posteli.
      Naked 3 nechtěj, zaprvé je pravda, co se všude píše - ty stíny jsou míň kvalitní, než v Nakedkách předchozích a zadruhé jsi stejná bledulka jako já, takže ti ty odstíny nebudou vůbec slušet, dělají uplakané oči ať to kombinuju jak chci.

      Vymazat
    2. Ďakujem, že to konečne niekto napísal - že Naked 3 robí uplakané oči. Keď avizovali jej príchod, bola som hotová od šťastia, veľmi som po nej túžila, potom sa nedala zohnať a postupom času som si už nebola istá. A práve to som si myslela, že bude robiť tento efekt na očiach. Takže mám konečne o dôvod viac kúpiť si Chocolate Bar od Too Faced :)

      Vymazat
    3. jak mi mohla tahle paletka uniknout?! zvlášť, když jsem takový závislák na čokoládě :D...škoda, že jsem si uvalila zákaz na stíny, snad bude ještě k sehnání, až něco spotřebuju *modlím se*

      Vymazat
    4. Baru fakt, trojku nechtěj! Já jsem tak zklamaná:-( Ale za to může Lou, že jí sluší všechno a člověk si pak myslí, že to stejně dobře a studeně budet vypadat i na něm a ono ne. Taky jsem zkoušela kombinace horem a dolem a prostě je to uplakaný, je to uplakaný a je to uplakaný:,-(

      Vymazat
  6. Tyhle články jsou asi mé nejoblíbenější.
    A i když z toho holky udělaly tak trochu komedii, tak s tebou souhlasí sama ty štětce z Ebay mám a jsou super. Jinak Naked 3 mě hrozně zklamala, protože neskutečně práší.

    OdpovědětVymazat
  7. Teda fujky, pořídit si fejky Petřiných štětců, když ona se na tom dizajnu tak nadřela!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D mno a já je mám už rok :D :D :D to muselo dát zabrat to vymaslet :D

      Vymazat