úterý 17. prosince 2013

Nivea tělové mléko do sprchy

Z blogů už se na nás valí novinka - tělové mléko do sprchy Balea, a já se teprve teď rozhodla napsat o tom prvním, které se na našem trhu objevilo, o Nivee. Někdy bohužel nejsem tak rychlá, jak bych si přála...

V první řadě se musím přiznat, že jsem ho kupovala hned jak jsem o něm viděla první zmínku někde na internetu a nějak jsem vytěsnila informaci, že tahle věc nenahradí sprchový gel, ale používá se až po něm. To mě nemile překvapilo a předpokládala jsem, že budu líná ho používat a tak za 2 roky ho vyhodím prošlé. Překvapivě se to nestalo, brzy se tu objeví znovu, v prosincové bilanci. Fotky jsem našla ve složce "na blog červenec 2013", takže mi sice trvalo půl roku se s ním vypořádat, ale zvládla jsem to.

Kdybych si ho nechala doma, nejspíš by skončilo tak, jak jsem mu předpovídala, já se v těch koupelnových procesech moc nevyžívám a jsem ráda, když to mám rychle za sebou. Na druhou stranu přes týden se sprchuji v práci, dost často se na šatnu dostanu brzy, takže mám na převlečení a sprchu 20 minut, plus když si k tomu přičtu ještě čas, kdy čekám na otce (který nechodí domů přesně v celou, kdy nám končí pracovní doba, ale tak o 15 minut později), dostávám víc než půl hodiny času, kdy se musím nějak zabavit, takže často zůstávám ve sprše déle, než je nezbytně nutné. A v takových chvílích mi přišlo tohle tělové mléko vhod, dostatek času a vědomí, že mi nikým nebude vyčítáno plýtvání vody, mě motivovalo ho vypotřebovat, když už jsem ho tak unáhleně koupila.

A jaké že tedy je? Příjemné, přijde mi o něco gelovější než klasická tělová mléka od Nivey, voní ale stejně. Po mokrém těle hezky klouže a tak je jeho rozmazání otázkou pár vteřin, ale občas jsem se trochu zapomněla a měla tendence dát ho i na místa, kam sice používám sprchový gel, ale tělové mléko ne. Smývá se dobře, na pokožce sice zanechává trochu jiný pocit, než sprchové gely, ale příliš se neliší od sprchových gelů s olejovými kuličkami, takže pro mě to nebylo nic neznámého. Co je ale nejdůležitější - hydratace, to je jeho hlavní smysl. Nemyslím si, že by si za ni tohle mléko zasloužilo ocenění. Ano, je to trochu lepší, než když se nenamažu vůbec, ale o nějaké dlouhodobé nebo dokonce hloubkové hydrataci vůbec nemůže být řeč. 

Když to shrnu, připadá mi tělové mléko do sprchy jako zbytečný produkt. Zdržuje, nutí k plýtvání vody a ještě ani pořádně nehydratuje. Jsem ráda, že jsem ho vypotřebovala, znovu ho mít nemusím a vůbec mě neláká zkoušet ani žádné jiné. Raději párkrát měsíčně přemluvím svou lenost a namažu se něčím, po čem budu mít ještě druhý den krásně vláčnou kůži.

A co vy? Mažete ve sprše nebo až po ní?




10 komentářů:

  1. Ja mam i Niveu i baleu, za me je asi lepsi Balea, ale oboji je proste prakticke.. Kdyz jsem unavena, tak se namazu uz ve sprse a pak hned zalehnu :)

    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já když jsem unavená, tak se nenamažu vůbec :-D Nějak tu tělovou péči zanedbávám.

      Vymazat
  2. Super recenze, aspoň ušetřím. Taky mě nebaví trávit ve sprše víc času, než je nutné, takže pokud se nekoná bombastická dlouhotrvající hydratace, nevidím důvod něco takového kupovat:o)

    OdpovědětVymazat
  3. Toto tělové mléko jsem měla jen ve vzorečkách - jeden jsem spotřebovala, další na mě čeká a vůbec se mi do něj nechce - přesně z těch samých důvodů, proč ty si ho nekoupíš znova. Pro pro představuje plýtvání vodou bez nějakého většího smyslu.

    OdpovědětVymazat
  4. Pre mna bolo celkom uzitocne v lete, v horucavach kedy by clovek najradsej zo sprchy ani nevyliezol, vtedy som ho pouzivala miesto sprchoveho gelu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Použití místo sprchového gelu si nějak nedovedu představit, přišla bych si neumytá...

      Vymazat
  5. Ja som mala tiez len vzorky, ale za srdce ma nechytili, hydratacia mi prisla nedostatocna, ani som potom nejako zásadne krásne nevonala...
    Nikavero

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fakt, zapomněla jsem zmínit, že voní jen v té sprše, po utření už jsem ho ze sebe vůbec necítila.

      Vymazat