čtvrtek 1. srpna 2013

Bilance za červenec

Další měsíc je opět za námi a tak je čas podívat se, jak mi šlo v uplynulých týdnech spotřebovávání a čemu jsem zase neodolala v obchodech a eshopech :-)

1. spotřebováno
Garnier Fructis lak na vlasy Ultra Starker Halt - Už jsem tam měla jen zbytek a zabíral mi místo v koupelně, takže byl čas se ho zbavit. Upřímně nechápu, jak jsem ho mohla předtím skoro celý vypotřebovat, protože ten lak je prostě strašnej - absolutně vůbec nedrží! Sice vlasy neslepuje a dobře se vyčesává, ale k čemu mi to je, když po jeho použití vypadám jako bych vlasy nalakované vůbec neměla a poletují mi kolem celé hlavy. Už nikdy víc!

Fa sprchový gel zelený meloun a liči - proč ne, příjemná svěží vůně na léto. Hezky pění, umyje, osvěží, stojí pár korun. Fa je moje oblíbená značka sprchových gelů a ráda si koupím další.

Balea sprchový gel mango a vanilka - tohle je zase druhá kategorie letních sprcháčů, ta hodně sladká. Navzdory tomu, že parfemace byla dost umělá, byla mi příjemná a myla jsem se s ním ráda. Mám ráda i tohle balení, kdy sprchový gel stojí na víčku a nemusí se ke konci otáčet dnem vzhůru. Bohužel zrovna v tomhle případě jsem si to moc neužila, protože otec jednou sprcháč shodil z poličky a tomu se rozbil uzávěr (ulomil se ten špuntík), takže musel celou dobu stát opačně :-D

Avon peeling s cukrem a vlašským ořechem - peelingy od Avonu nejsou nic moc, mají málo obrušujících částeček a tak mi připadá, že s kůží skoro nic nedělají. Nicméně tuhle vůni jsem měla moc ráda, takže jsem ho vypotřebovala (ale trvalo mi to snad rok, dost peelingování flákám).

Nivea Pure and Natural deodorant lotos - prý jemná péče, no to určitě! Na druhém místě ve složení je alkohol, takže to pálí jako čert. Koupila jsem si ho omylem aniž bych si přečetla složení a nesnášela jsem ho a trvalo mi snad 2 roky, než jsem se s ním vypořádala. Je fajn, že je bez hliníkových solí, na noc mi deo stačí, ale ne s akoholem.

Rexona Linen Dry - nevím proč, ale přijde mi, že ta malá voní trochu jinak než ta velká (lépe). Nicméně ji mám ráda, Rexony a Garniery mě proti pachu vydrží chránit nejdéle, jsou to moje stálice a Linen Dry mám ještě několik balení v zásobě.

Marvis zubní pasta - pasty na zuby do nákupů ani spotřebovaných produktů nezařazuji, nicméně Marvis se tu objevil jako nákup v Ladyboxu, tak ho i odepíšu ve spotřebovaných produktech. Nevím, co na něm všichni mají, mně ta pasta hrozně nechutnala! Asi jsem divná, mamka i ségra říkaly, že dobrý, ale na mě byla prostě hořká, nekoupila bych si ji, zlatý Elmex.

The Face Shop kočičkový krém na ruce - jak jsem psala v recenzi, krém za ty prachy nestojí, ale balení je rozkošné a nechávám si ho.

Lioele Beyond the Solution BB Cream - byl na mě moc tmavý a brzy jsem se po něm leskla. Velmi jemně pudrově voněl, dobře se roztíral a hezky přilnul k pleti a vyhladil ji, byl to skoro photoshop efekt (v rámci možností, jak už jsem řekla, odstínem mi nesedl). Vzorek byl chudý, vystačil mi pouze na jedno použití a swatch. Toužím vyzkoušet i Triple Solution, tak snad bude lepší.


2. nákupy
No, musíte uznat, že se lepším! Ale já zase musím uznat, že toho mohlo být i méně - mohla jsem si odpustit objednávku na Famous, ke které mě postrčila Dejnička a taky mi po měsíci a půl dorazily štětce RT, které už jsem vážně nečekala a dokonce jsem si za ně nechala vrátit peníze... Dál vidíte Ladybox, naprosté minimum asijské kosmetiky, kondicionér Desert Essence, který jsem dostala od ségry k narozeninám, tužku na oči a lak Models Own z posledního Senzaboxu jsem vyměnila s jednou slečnou, OPI, CC a Payot je z blogsale hvězdiček a pár kousků z drogerky.


Tenhle měsíc není spotřeba nic moc, převažují sprchové gely a deodoranty, se kterými vůbec nešetřím, jinak mi nic zásadního ze zásob neubylo. Zase jsem nespotřebovala žádné vzorečky a vyprdla jsem se i na OPI mlíčka, se kterými jsem se plánovala vypořádat minulý měsíc. Nic jsem tentokrát nevyhodila, nebyl čas prohlížet zda už něco nemá po expiraci. Nákupy byly umírněnější než v předchozích měsících a doufám, že v tom vydržím pokračovat, nic teď nepotřebuji (ale chtěla bych... však to znáte :-)).

8 komentářů:

  1. Podstatné je, že se spotřebovalo vůbec něco :-) Protože, řekněme si upřímně, nákupům žádná z nás neodolá a tak jsou spotřebované věci alespoň malou výmluvou :-)

    OdpovědětVymazat
  2. já na peelingování taky dost kašlu, k tomu bych potřebovala sprchový kout, který doma nemáme (je to tak moje výmluva:D), takže, když se sprchuji a dřepím ve vaně, tak se mi moc peeling používat nechce.. a že ho doma teda mám:/ ale musím se donutit:)
    jinak nákupy jsou opět skvelé, Famous jsem chtěla taky objednávat, když měli poloviční ceny a poštovné zdarma, jenže ho měli asi až od 20liber a já měla nějakých 12 a furt jsem nevěděla co ještě přihodit, nic jiného jsem nechtěla.. tak jsem se na to nakonec vybodla,alespoň jsem ušetřila :D

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkný článek, také mám ráda sprchové gely od Fa a jako lak na vlasy používám jedině Taft..jinak ten gel od Baley jsem měla také, ale na mě to byla až moc sladká vůně, tak jsem byla ráda když jsem ho vypotřebovala :).

    OdpovědětVymazat
  4. to je velký nákup, na takové se ráda dívám. jsem zvědavá kdy udělám článek spotřebováno, já snad nic nespotřebovávám :D

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem mela tu Marvis pastu v Ladyboxu a taky mi nechutnala, i kdyz Elmex taky zrovna nemusím.. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Lioele byl na mě taky moc tmavý,konzistence super, ale ten odstín hrůza...

    OdpovědětVymazat
  7. A mňa aj tak na blogoch vždy najviac bavia nové nákupy, než spotrebované produkty :-) Ale chápem, že ostatná kozmetika sa nedá tak sysliť ako laky na nechty :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkné bilance! :) Ty jo! :) Jinak asi potřebuju nové RT štětce! :D :)

    OdpovědětVymazat